Cea mai bună alarmă auto

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (39 voturi, media: 4,95 din 5)
Încarc...

Cea mai buna alarma auto 1Cum alegi cea mai bună alarmă auto? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă alarma auto potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Fiecare mașină este echipată cu un sistem propriu de blocare a ușilor, dar, în cele mai multe cazuri, acesta nu este suficient pentru a te proteja de hoții de mașini. Faptul de a avea o alarmă la mașină, te poate ajuta să îmbunătățești securitatea vehiculului tău.

În timp ce mașinile moderne au deja un sistem de alarmă instalat, mașina s-ar putea să nu aibă unul, sau este posibil să îți dorești un sistem de alarmă diferit, care să îți ofere un sistem de securitate chiar mai mare, pentru a fi mai liniștit.

Mulți șoferi au găsi alarme auto ieftine online. Dacă vrei să afli de unde și le-au cumpărat, dar și cum poți alege cea mai bună alarmă auto pentru mașina ta, citește acest articol cu mare atenție. 

Top 3 alarme auto recomandate

De ce să alegi cea mai bună alarmă auto?

Există multe motive bune pentru care ar trebui să achiziționezi cea mai bună alarmă auto. Alarmele auto te ajută, bineînțeles, să îți protejezi mașina împotriva hoților.

Dacă sunt dotate cu un mod de panică, acestea îi pot alerta pe cei din jur că ești în pericol. De asemenea, cu o alarmă instalată, ai mai multe șanse să primești despăgubire de la asigurări, ca să nu mai vorbim de sentimentul de siguranță și liniște care este sporit atunci când știi că mașina ta este cât de cât protejată.

Alarma auto traditionalaAlarmele auto bune te pot ajuta să îți găsești mașina mai rapid într-o parcare foarte aglomerată atunci când ai uitat unde ai parcat-o.

Faptul de a avea o alarmă instalată va crește prețul de revindere al mașinii, în plus te ajută să blochez și să deblochezi mai ușor ușile vehiculului.

Pentru a te bucura de toate aceste avantaje însă, trebuie să alegi cea mai bună alarmă auto, pentru nevoile tale și pentru mașina ta.

De exemplu, dacă ai o mașină care și-a pierdut mult din valoare, nu are rost să instalezi pe ea un sistem de alarmă foarte scump, dar poți alege unul care să nu reprezinte un efort financiar foarte mare.

În schimb, dacă ai o mașină nouă și crezi că sistemul de alarmă nu este suficient, vei fi pregătit să scoți ceva mai mulți bani din buzunar.

Cum alegi cea mai bună alarmă auto

Indiferent de situația în care te afli, pentru a face o achiziție bună este necesar să fii foarte bine informat.

Care e tipul de alarmă cel mai bun? Ce trebuie să știi despre senzori? Care sunt unele funcții pe care cea mai bună alarmă auto trebuie să le aibă?

Găsești răspuns la toate aceste întrebări, și nu numai, în acest ghid de cumpărături, alcătuit special pentru a te ajuta să faci o achiziție sigură din prima. La final te așteaptă și câteva recomandări care sunt acum disponibile la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Iată de ce trebuie să ții cont:

Tipul alarmei auto

Faptul de a alege cea mai bună alarmă auto pentru mașina ta, implică de regulă, alegerea între cele 3 tipuri de alarme disponibile pe piață:

  • Alarmă auto audio

Acestea sunt cele mai rudimentare alarme auto. Practic funcționează prin senzori care emit un sunet foarte tare, care poate să îți trezească fără griji toți vecinii din cartier. Acești senzori sunt plasați în anumite părți ale corpului mașinii, detectând astfel orice tip de deranjament.

Vestea bună este că poți seta sensibilitatea senzorilor, astfel încât aceștia să activeze alarma doar atunci când există un motiv real de îngrijorare, nu la o simplă rafală de vânt.

  • Alarmă auto activă sau pasivă

Există două moduri de activare al unui sistem de alarmă auto. Unul dintre acestea este prin mijloace pasive. Practic alarma se activează imediat ce motorul a fost oprit și ușile mașinii care au fost deschise se închid și blochează din nou. Șoferul nu trebuie să mai facă nimic altceva pentru a activa sistemul.

Cealaltă metodă se face prin mijloace active. Aici activarea alarmei se face prin implicarea activă a șoferului, el este cel ce o inițiază. Practic, va fi necesară apăsarea unui buton de pe telecomanda mașinii, pentru a activa alarma. Dacă șoferul nu face acest pas, alarma nu va fi activată.

  • Alarmă auto cu telecomandă și pager

Raza de actiune alarma autoExistă de asemenea, modele mai avansate, cu două modalități diferite prin care alarma mașinii transmite operatorului informația conform căreia o comandă transmisă de la telecomandă la sistemul de alarmă a fost inițiată.

În primul caz este vorba de un sistem unidirecțional simplu. Practic când vrei să activezi alarma, mașina va emite un semnal audio care indică faptul că comanda ta a fost primită și inițiată.

Într-un sistem bidirecțional, acest proces este ușor mai avansat. Confirmarea comenzii se face atât prin semnale sonore, cât și prin semnale luminoase, chiar pe telecomanda mașinii.

Unele sisteme bidirecționale sunt suficient de sofisticate încât au un display digital pe telecomandă, pe care se indică starea alarmei (activată sau dezactivată). Unele dintre aceste tipuri de alarme, se pot controla prin aplicații disponibile pe telefonul inteligent.

Raza de acțiune

Raza de acțiune se referă la distanța de la care se poate activa sau dezactiva sistemul de alarmă al mașinii.

Pentru majoritatea șoferilor acesta este un criteriu important, deoarece este un aspect ce poate limita libertatea de parcare, precum și controlul în situația în care alarma s-ar activa nejustificat.

Majoritatea modelelor convenționale, oferă o rază de acțiune de 300 de metri. Aceasta este suficientă pentru majoritatea șoferilor.

Dacă ești de părere că această distanță este mult prea restrictivă pentru tine și că nu ai putea fi prompt în cazul în care alarma se activează noaptea și îți deranjezi vecinii, atunci poți investi într-un model mai avansat care îți oferă o rază de acțiune de până la 1000 de metri.

Bineînțeles, trebuie să fii pregătit să scoți o sumă mai mare din buzunar pentru o astfel de alarmă auto.

Numărul de canale receptoare și de telecomenzi acceptate

Receptorul este inima oricărui sistem de alarmă. Toate opțiunile de control trec mai întâi prin acest receptor. Fiecare receptor are un anumit număr de canale.

Cu cât acest număr este mai mare, cu atât receptorul poate efectua mai multe funcții externe. Printre acestea se numără blocarea și deblocarea ușilor, deschiderea portbagajului, pornirea de la distanță și alte opțiuni.

Receptorul controlează și telecomenzile pentru alarma mașinii. Majoritatea receptoarelor pot accepta până la 3, 4 telecomenzi.

Asta înseamnă că îți va fi mai ușor să controlezi alarma mașinii, fără a fi nevoie să tot dai telecomanda pentru alarmă de la un membru al familiei la altul, în cazul în care toți folosiți aceiași mașină.

Senzori de șoc

Aceștia sunt partea oricărui sistem de alarmă al mașinii care detectează mișcări anormale în mașină. Poate că ai auzit un sunet emis de alarma mașinii tale atunci când ai fost ușor lovit într-o parcare.

Acest sunet a fost generat de senzorii de șoc care au detectat lovitura atunci când celălalt vehicul a făcut contact cu mașina ta. Majoritatea senzorilor de șoc sunt suficient de sensibili încât să detecteze mișcarea cauzată de spargerea geamului de la mașină.

Dispozitiv de localizare

Alarma auto conectare smartphoneDacă ai avut vreodată mașina furată, cu siguranță ai fi vrut să fi fost dotată cu această opțiune. Dispozitivele de localizare ajută poliția să determine unde a dus hoțul mașina. Acestea sunt dispozitive de localizare tip GPS.

Este important să poți determina locația vehiculului tău cât mai repede posibil după ce a fost furată, deoarece, în mai puțin de două ore, un centru de dezmembrări poate să îți dezintegreze total mașina și nu o vei mai putea găsi vreodată.

Întrerupătoare pentru blocarea motorului

Cel mai bun sistem de alarmă auto este dotat cu un întrerupător ascuns pentru blocarea motorului. Practic acesta deconectează motorul de la alimentarea electrică, deci în momentul igniției, motorul nu va porni.

Dacă hoțul nu este conștient de acest întrerupător, îi va da mari bătăi de cap, și ai mai multe șanse să îl prinzi la timp.

Ușurința la instalare

Doar în cazul în care ai cunoștințe de electronică auto ar trebui să încerci să instalezi singur sistemul de alarmă auto în mașina ta.

Dacă nu ai experiență în acest domeniu însă, s-ar putea să îți crească peri albi până termini cu instalarea. De asemenea, ai putea pierde foarte mult timp, dacă nu știi exact ce trebuie făcut.

Dacă totuși decizi să instalezi singur acest sistem de alarmă auto, asigură-te că urmezi întocmai instrucțiunile producătorului. Probabil că unele tutoriale online ar putea să te ajute.

Dacă nu ai chef să treci prin acest proces, atunci ia în calcul și costurile de instalare atunci când achiziționezi un sistem de alarmă.

Senzori

Sunt multe metode azi prin care o mașină poate fi furată. Atacul ar putea veni de la ușă, prin spargerea unui geam, sau mașina ar putea pur și simplu să fie ridicată pe o platformă.

Faptul de a avea senzori pentru fiecare din aceste posibilități este crucial pentru a-și păstra mașina în siguranță.

 De exemplu, un sistem cu senzori la ușă te va ajuta să detectezi orice acțiune frauduloasă, la oricare dintre uși, inclusiv la capotă sau la portbagaj.

Dar acest senzor nu este suficient deoarece mulți hoți de azi, nu au nevoie de acces prin ușa mașinii pentru a-ți fura vehiculul. Acesta este motivul pentru care ai nevoie și de alte tipuri de senzori.

  • Senzori de închidere: alarma se declanșează atunci când se încearcă deschiderea portierei sau a portbagajului. Este cel mai rudimentar tip de senzor.
  • Senzor de presiune: Aceștia sunt sensibili la schimbările de presiune, care apar atunci când un geam este spart sau o ușă este deschisă.
  • Senzor de mișcare: acestea sunt sensibile la modificarea poziției mașinii. De obicei, acești senzori, declanșează alarma atunci când cineva încearcă să fure jantele mașinii.
  • Senzor de șoc: sunt activați de un impact, astfel poți știi dacă cineva ți-a lovit noaptea mașina în parcare și ai șanse să prinzi o persoană care vrea să fugă de responsabilitatea de a te despăgubi. Este important ca acest senzor să poată fi setat pe nivele.

Producători și garanție

Alarma auto producatori de renumeCa la orice alt produs asemănător, garanția unei alarme auto ar trebui să fie de cel puți 12 luni, dar cei mai buni producători vor oferi o garanție de 24 de luni, și este mai bine să optezi pentru aceste opțiuni. De asemenea, vei vrea să alegi un produs de la un producător care are o bună reputație pe piață.

Vei observa că poți găsi ușor multe modele de alarme auto no-name, dar te îndemnăm să stai departe de acestea. Este foarte posibil să nu fie suficient de bune pentru a te proteja de un jaf și pot să se defecteze rapid.

Brandurile populare sunt mai recomandate deoarece acestea au o reputație mai bună. Drept urmare, acestea se străduiesc să producă și scoată pe piață produse la standarde de fabricare înalte, care să satisfacă așteptările clienților.

Tot când alegi brandul de la care cumperi alarma, este bine să te asiguri că acestea au un service în apropiere de tine, astfel încât să rezolvi cât mai rapid orice problemă legată de sistemul de alarmă al mașinii.

Printre cele mai apreciate branduri de pe piața din România se numără: VIPER, PNI Sensor Corporation și Carguard.

Concluzii

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună alarmă auto online. Aici ai mai multe șanse să găsești modele care se potrivesc cu mașina ta, la un preț pe măsura posibilităților tale și cu toate opțiunile speciale de care crezi că ai nevoie.

De asemenea, ai toate șansele să achiziționezi cea mai bună alarmă auto mai ieftin online, decât dintr-un magazin fizic, deoarece ofertele speciale și reducerile sunt mai frecvente online.

Înainte de a face orice fel de achiziție online, este bine să verifici părerea altor cumpărători. Astfel îți poți da seama dacă produsul corespunde cu descrierea oferită de producător, dacă prezintă defecte depistabile în scurt timp, și dar ar trebui să eviți respectiva investiție.

Dacă însă produsul are review-uri bune, ai toate șansele să faci o achiziție de care să fii mândru. În plus, ai posibilitatea să returnezi produsul dacă nu ești mulțumit.

Acum că ai la dispoziție aceste informații, ești gata să alegi cea mai bună alarmă auto pentru tine.

Cea mai bună alarmă auto: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de alarme auto care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Sistem de alarma auto Pandora Smart PRO

Sistem de alarma auto Pandora Smart PROPandora Smart este un sistem avansat controlat cu o telecomanda OEM si o cheita RF de imobilizare.
Sistem de pornire la distanta cu bypass integrat fara cheie al dispozitivelor de imobilizare originale pentru multe masini populare.
Senzorii de soc, miscare si inclinatie incorporati sustinuti de algoritmi ingeniosi ofera o protectie inteligenta.
Controlati sistemul prin telecomanda OEM, hands-free prin cheita Bluetooth, de pe telefonul smart sau virtual cu orice gadget cu conexiune la Internet.

Vezi detalii si pret

2. Pandora Smart Start – Alarma auto cu pornire motor din telefon

Pandora Smart Start - Alarma auto cu pornire motor din telefon

Sistemul de securitate Pandora SMART START ofera: pornire de la distanta prin telefon – comunicare in timp real – sistem avansat de securitate – senzor de soc.
Cu senzori de soc si miscare incorporati si accelerometrul 3D integrat utilizeaza algoritmi elaborati pentru a asigura un raspuns adecvat la orice eveniment.
Sistemul monitorizeaza fiecare zona sensibila: usile, portbagajul, capota, senzorii, pedala de frana, tensiunea etc.
Sistemele noastre sunt proiectate de ingineri profesionisti, si sunt produse in totalitate in Rusia.

Vezi detalii si pret

3. Alarma auto StarLine E66BT Mini

Alarma auto StarLine E66BT Mini

Mod Super Slave – Control din telecomanda originala a masinii.
BlueTooth Smart – Control prin bluetooth folosind aplicatia StarLine disponibila in iOS, Android si Windows.
Smart 3D sensor – Sensor soc, inclinare si accelerometru – permite evaluarea stilului de conducere din aplicatia disponibila pe smartphone.
Incuie/descuie masina cand proprietarul se afla in preajma ei (zona wireless tag).
Canale programabile pentru mai multe functii de confort si securitate.

Vezi detalii si pret

4. Alarma auto PNI Escort Start 360

Alarma auto PNI Escort Start 360Pornire motor de la distanta.
Sistemul de alarma are o functie speciala de armare silentioasa, foarte utila in momentele cand nu doriti sa fiti deranjat de alarme false.
Sistemul este prevazut cu 2 telecomenzi identice cu aceleasi functii, ce pot fi atasate la cele 2 chei ale masinii.
Functia de localizare masina odata activata din telecomanda, activeaza emiterea unui semnal sonor de catre sirena alarmei.
Avertizare la lovituri – prin intermediul senzorului de soc.

Vezi detalii si pret

5. Alarma auto Maat 679 Extreme

Alarma auto Maat 679 Extreme

Comanda inchiderea centralizata a masinii la armarea si dezarmarea alarmei.
Avertizare optica avarii, Avertizare optica si acustica marsarier.
Comanda deschiderea portbagajului ( la masinile care permit aceasta functie).
2 telecomenzi cu 4 butoane.
Unitate centrala – Senzor soc dubla zona
Sirena 20W, 6 tonuri – LED indicator stare
Buton valet.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată