Cel mai bun etilotest detector de alcool

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (13 voturi, media: 4,77 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun etilotest/alcoolmetru? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă etilotestul potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun etilotest detector de alcoolMunca sau șofatul sub influența alcoolului poate duce mereu la consecințe grave pentru tine sau pentru cei din jurul tău.

Din fericire, reglementările legale actuale interzic condusul sub influența alcoolului precum și faptul de a te prezenta la locul de muncă în stare de ebrietate.

Ar putea fi dificil totuși să determini dacă ai băut prea mult pentru a mai putea conduce, sau dacă angajații tăi sunt între-adevăr apți de muncă. În aceste situații ți-ar putea fi de folos deținerea unui etilotest, un calculator al nivelului de alcoolemie din sânge.

Deoarece azi orice om poate să cumpere în mod legal un astfel de aparat, suntem gata să îți oferim câteva ponturi astfel încât să alegi cel mai bun etilotest.

De ce să alegi cel mai bun etilotest/alcoolmetru?

Un aparat etilotest se poate dovedi deosebit de practic pentru a verifica nivelul alcoolemiei din sânge, indiferent dacă vrei să îl folosești pentru a te asigura că nu este periculos să te urci la volan, sau pentru a verifica dacă angajații din societatea comercială pe care o deții sunt complet capabili să își desfășoare munca, fără distrageri ce au legătură cu starea de ebrietate.

Poți renunța la concepția conform căreia numai organele de poliție pot deține un astfel de aparat. Deși această instituție publică este cea care îl folosește cel mai des, calculatorul pentru verificarea alcoolemiei poate fi achiziționat de oricine.

Cum alegi cel mai bun etilotest/alcoolmetru

Cel mai bun aparat etilotestAtunci când cumperi un astfel de aparat îți dorești să fie suficient de calitativ încât să nu te îndoiești niciodată de acuratețea informațiilor pe care le afișează. De asemenea, știm să te interesează să găsești și cel mai bun preț de pe piață.

Alegerea unui produs de calitate nu este ușoară și necesită timp și energie. Ne-am propus însă să îți oferim o scurtătură și să te ajutăm să alegi mult mai repede cel mai bun etilotest care să îți satisfacă pe deplin așteptările.

Îți recomandăm să consulți cu atenție acest ghid de cumpărături pentru a afla ce așteptări poți să ai de la acest aparat, care sunt criteriile care diferențiază un aparat care lasă de dorit de cel mai bun etilotest, precum și unde găsești cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Pentru a face o achiziție de care vei fi cu siguranță mulțumit ani de zile, ține cont de următoarele informații importante:

Tipul de etilotest

În funcție de performanța și scopul în care urmează să fie folosite, se disting trei tipuri mari de aparate de etilotest: personale, profesionale și ultra-performante.

  • Personale

 Cel mai bun etilotest pentru uz propriu este unul de tip personal. Acesta costă mai puțin și are dimensiuni reduse pentru a facilita o portabilitate ușoară, astfel încât să îl ai cu tine oricând.

Este cel mai ieftin și datorită principiului de funcționare care este minimal. Acesta reușește să calculeze nivelul de alcoolemie din sânge pe baza unor senzori speciali sem-conductori pe bază de oxid. Acest principiu de funcționare însă, nu va garanta o durată de viață mare.

Etilotest personalAparatele de tip personal tind să se strice mai repede și să dea mai repede erori. Acuratețea acestora poate fi influențată ușor de diferiți factori. Se poate întâmpla adesea să afișeze un grad de alcoolemie mai mare decât concentrația reală din organism.

De asemenea, în cazul persoanelor care țin un regim sărac în calorii, de exemplu persoanele care suferă de diabet, aparatul etilotest este posibil să nu determine concentrația reală a nivelului de alcool din sânge.

Este bine să știi că le poți găsi în diferite forme, iar alegerea ta va fi influențată de gradul de portabilitate pe care îl dorești. Astfel ai posibilitatea să alegi un model convențional, un model sub formă de breloc sau cu posibilitatea de a-l atașa la un dispozitiv mobil, cum ar fi telefonul mobil.

  • Profesionale

O variantă care va calcula procentul de alcoolemie cu mult mai mare acuratețe este aparatul de etilotest profesional. Acestea este cea mai potrivită alegere pentru societățile comerciale, în cazul în care se urmărește verificarea angajaților, dar și pentru poliție, un astfel de aparat este suficient de bun pentru a putea fi folosit de o astfel de instituție.

Este capabil să asigure o calibrare mult mai rapidă, și poate prelua mostre de la mii de persoane fără a detecta erori. Principiul de funcționare este, de asemenea, diferit decât în cazul aparatelor pentru uz personal.

Acesta folosește un electrod care reacționează prin oxidare în momentul în care detectează prezența alcoolului. Datorită acestui lucru acuratețea cu care va detecta și afișa o valoare reală este mult mai mare. Durata de viață a aparatului este și ea influențată de acest principiu, și bineînțeles că este mai mare.

  • Ultra-performante

O altă variantă practică pentru instituții este aparatul de testare a alcoolemiei ultra-performant sau etilotestele de masă. O instituție va decide dacă își permite să investească într-un astfel de aparat deoarece este o variantă ceva mai scumpă.

Cu toate acestea, cel mai bun etilotest este cel care reușește să facă estimări cât mai aproape de realitate, iar aceste aparate îți pot oferi tocmai acest avantaj. Funcționează pe baza unui senzor cu infraroșu, motiv pentru care erorile sunt foarte rare, iar acuratețea cu care este afișată informația este de încredere.

Calibrarea se face mai rapid și este mai durabilă, iar durata de funcționare este și ea extinsă, acesta fiind cel mai fiabil tip de etilotest. Așa cum am mai spus însă, așteaptă-te la un preț destul de ridicat.

Calibrarea etilotestului

Calibrarea este o operațiune care se realizează după un anumit număr de utilizări. Este un procedeu obligatoriu deoarece, în cazul în care este omis, acuratețea etilotestului nu va mai putea fi de încredere. Ceea ce determină cât de des va trebui să faci recalibrarea este tipul de etilotest.

Detector de alcool in aerul expiratCu cât acesta este mai performant, cu atât mai rar va trebui să te preocupe acest aspect. În cazul aparatelor pentru uz personal, vei observa că va fi necesar să faci o recalibrare după aproximativ 400, 500 de utilizări.

Nu este o frecvență nesatisfăcătoare deoarece pe parcursul unui an este foarte puțin probabil să epuizezi aceste valori. În general, vei avea nevoie să folosești aparatul pe an de maxim 300 de ori, asta chiar dacă nu ești singurul care îl utilizează.

În cazul modelelor profesionale, recalibrarea se face odată la 1000 de utilizări, în timp ce, pentru modele ultra-performante, este suficientă calibrarea la 2000 de utilizări sau chiar niciodată.

Bineînțeles, pentru firmele sau instituțiile precum poliția, care au de făcut mii de verificări cu o frecvență mult mai mare, un aparat care să necesită recalibrarea cât mai rară este de dorit.

În general, modele profesionale sunt cele portabile, cele cu care se poate merge cu ușurință în trafic, sau ce pot fi întrebuințate pentru verificarea angajaților, asigurând o verificare pe loc și rapidă. Dacă îți dorești o verificare cât mai exactă însă, este necesar să folosești un etilotest cu infraroșu.

Ce caracteristici si funcții trebuie să aibă cel mai bun etilotest?

  • Portabilitatea – în cazul aparatelor pentru uz personal și cele pentru uz profesional de verificare pe loc, portabilitatea sau faptul de a avea un aparat ușor și cu dimensiuni reduse contează foarte mult.
  • Display digital – orice aparat de etilotest trebuie să aibă un ecran digital destul de mare pentru a afișa cu claritate și rapid valoarea gradului de alcoolemie.
  • Semnal de alarmă – Un semnal de alarmă sub formă sonoră sau doar afișată îți va atrage atenția atunci când nivelul de alcoolemie depășește limita legală.
  • Acuratețe de citire – acuratețea informațiilor într-o anumită perioadă de timp, de preferat cât mai scurtă. În cazul aparatelor personale aceasta are o valoare cuprinsă între 0.00 și 2.00 g/L.
  • Timp de încălzire – cu cât mai redus cu atât mai bine. În funcție de performanța aparatului acesta variază între 10 și 100 de secunde.
  • Timpul de testare – din nou este bine să fie cât mai scurt pentru a permite o citire mai sigură. Nu trebuie să depășească 10 secunde. Asta pentru că etilotestul presupune suflarea unui flux continuu de aer de către subiectul verificat, iar cu cât verificarea se face mai repede, cu atât mai puțin efort vei necesita din partea persoanei verificate, și nu va fi necesar să refaci testarea de multe ori în cazul în care nu este capabilă să păstreze un flux de aer uniform pentru timp mai îndelungat.

Concluzii și sfaturi

Acum că ai la dispoziție toate informațiile necesare, ești gata să faci cea mai bună achiziție. Îți recomandăm să cauți un astfel de parat online. Ai mai multe opțiuni din care să alegi, poți verifica cu mai multă ușurință descrierea produsului și ai avantajul de a beneficia de un preț mult mai redus decât într-un magazin tradițional.

De asemenea, online ai la dispoziție review-urile foștilor cumpărători. În acest fel poți verifica cu mare atenție părerea celor ce l-au folosit suficient încât să îți ofere o părere avizată. Astfel îți vei putea forma o imagine completă asupra calității unui produs și să determini dacă este un raport calitate/preț avantajos, chiar înainte de a-l achiziționa, fără a implica alte riscuri inutile.

Cel mai bun etilotest: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de etiloteste / alcoolmetre care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Detector de alcool profesional PNI AT8060

Detector de alcool profesional PNI AT8060Detectorul de alcool PNI AT8060 este destinat utilizarii profesionale, indeplinind cu succes sarcina de a depista urme de vapori de alcool in aerul expirat.
Detectorul este echipat cu un ecran generos ce afiseaza informatii privind etapele procedurii, rezultatul testului sau starea bateriei.
Senzorul de detectie cu care este dotat detectorul este rapid si de ultima generatie, are un timp mic de incalzire, si o procesare rapida a datelor.
Dispozitivul se alimenteaza cu 2 baterii de tip AA.

Vezi detalii si pret

2. Detector de alcool PNI AT6000

Detector de alcool PNI AT6000Detectorul de alcool PNI AT6000 este destinat utilizarii personale, indeplinind cu succes sarcina de a depista urme de vapori de alcool in aerul expirat.
Detectorul este echipat cu un ecran generos luminat ce afiseaza informatii privind etapele procedurii, rezultatul testului sau starea bateriei.
Detectorul de alcool PNI AT6000 poate fi depozitat si transportat fara dificultate datorita dimensinilor sale reduse si formei ergonomice.
Dispozitivul se alimenteaza cu 3 baterii de tip AA.

Vezi detalii si pret

3. Detector de alcool PNI AT128

Detector de alcool PNI AT128Un detector de alcool portabil, pentru a detecta concentratia de alcool din aerul respirat.
Detectorul de alcool PNI AT128 este destinat utilizarii ocazionale, cu scop pur informativ.
Afisaj cu 3 digiti LCD cu led rosu.
Senzorul de detectie cu care este dotat PNI AT128 este rapid si de ultima generatie, are un timp mic de incalzire, si o procesare rapida a datelor.

Vezi detalii si pret

4. Detector de alcool Clatronic AT 3605

Detector de alcool Clatronic AT 3605Detector de alcool cu un design atractiv.
Functie de masurare standby.
Doua display-uri digitale.
Afisare timp – Avertizare optica la 0.2 ‰ si 0.5 ‰
Functie numaratoare inversa.
Functie de alarma.
Functie de oprire automata.

Vezi detalii si pret

5. Tester de alcoolemie digital Savety

Tester de alcoolemie digital Savety

Tester de alcoolemie digital, cu un interval scurt de masurare si multiple functii.
Senzor bazat pe tehnologia senzorilor de gaze semiconductori.
Interval de masurare: 0.00% – 0.19% – BAC (0.0 – 1.9 g/l)
Timp de masurare scazut.
Avertizare sonora – Oprire automata
Functie termometru, alarma, functie timer.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată