Cuprins
Cum alegi cel mai bun skateboard electric? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă skateboardul electric potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
În condițiile în care planeta este din ce în ce mai poluată, iar mașinile tind să se înmulțească mai ceva decât ciupercile, nu este de mirare că tot mai multe persoane apelează la mijloace de transport alternative pentru a se deplasa, mai ales în marile orașe.
Mai mult decât simple alternative de transport, precum variantele clasice de bicicletă sau trotinetă, în ultimii ani interesul pentru variantele electrice a devenit din ce în ce mai mare.
Nu este de mirare așadar că azi puteam găsi pe piață un skateboard electric care ne ajută să ne deplasăm mai rapid, în timp ce ne păstrăm un stil de viață sănătos și activ.
Iată în acest articol unde au găsit alții un astfel de skateboard ieftin, dar și cum poți alege cel mai bun skateboard electric.
Top 3 skateboarduri electrice recomandate
- Skateboard electric Scandal, 2 Motoare X 300W
- Este dotat cu doua motoare stabile in rotile din fata de 2x300W, are doua moduri de viteza, iar bateriile sunt integrate in deck.
- Vezi detalii si pret
- Penny board electric RIDGE Skateboards 27 EL1
- EL1 are butucul motorului in roata, de aceea cantareste cu totul 3,5 kg, adica este unul din cele mai usoare skateboarduri electrice din lume
- Vezi detalii si pret
- Skateboard cruiser electric Razor X
- Cruiser electric RazorX cu motor 125W cu transmisie directa si viteze integrate.
Autonomie: pana la 40 min utilizare continua. - Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun skateboard electric?
Dacă deja ești un utilizator experimentat de skateboard, te bucuri în mare parte de avantajele acestuia. Ei bine, un skateboard electric este doar o variantă îmbunătățită cu un motor și baterie, care îți permite să te deplasezi cu o viteză și mai mare.
Primele variante de skateboard electric au fost realizate de către pasionați. Aceștia au conectat la roțile plăcii de skate un motor și o baterie, împreună cu o curea de transmisie. Ideea a devenit rapid populară, și astfel s-a îmbunătățit.
Primele modele nu îți permiteau să mai folosești placa dacă bateria te lăsa baltă. Modelele moderne însă, îți permit să folosești după bunul plac placa de skate, atât în mod electric, cât și mecanic.
Dacă e să ne gândim puțin la avantajele pe care cel mai bun skateboard electric ți le poate oferi, cel mai bine este să ne raportăm la situația aglomerată din orașele mari.
Cum alegi cel mai bun skateboard electric
Uneori, faptul de a te deplasa cu un skateboard electric, o bicicletă sau o trotinetă din aceiași gamă, la muncă, te face mai rapid decât cei care sunt blocați în trafic cu mașina.
Pe lângă toate acestea, folosirea unui skateboard pretinde puțin efort, și te condiționează să păstrezi o condiție fizică bună, deci ești mai sănătos.
Spre deosebire de alte variante electrice cum este bicicleta sau trotineta, skateboard-ul electric este mai compact și mai ușor, deci mai facil de depozitat la birou și de purtat după cu tine în mijloacele de transport în comun.
Pentru a te putea bucura de toate aceste avantaje însă, este necesar să alegi cel mai bun skateboard electric.
Nu vei reuși asta dacă îl alegi pe primul care îți apare în cale. Este nevoie să cunoști anumite criterii și parametrii care să te ghideze spre alegerea celei mai bune variante pentru tine, și pentru traseul tău obișnuit.
Am pregătit acest ghid de cumpărături, tocmai pentru a te ajuta să iei o decizie bună, și să faci o investiție de care să te bucuri pentru foarte mult timp.
La final, te așteptăm să consulți lista noastră de produse pe care le-am selectat ținând cont de criteriile de mai jos, și care sunt disponibile acum la cel mai bun raport calitate preț de pe piață.
Opțiuni de control
În mod normal, un skateboard clasic este controlat doar de mișcările tale, și de presiunea pe care o exerciți asupra plăcii de skate. În cazul skateboard-urilor electrice însă, situația stă diferit, și poate varia destul de mult de la model la model.
Indiferent de producător însă, pentru a putea folosi un skateboard electric, vei avea mereu nevoie de o telecomandă. Aceasta îți va permite să pornești motorul, să frânezi, iar, în cazul modelelor mai noi, chiar să dai cu spatele. Bineînțeles, tot din telecomandă vei putea să controlezi și viteza.
Există preconizări în legătură cu opțiuni de control avansate, unde nu ar trebui să ai nevoie de telecomandă. Practic, unele modele s-ar putea să funcționeze prin senzori de presiune, dar asta este o poveste ce ține de viitor.
În prezent, poți găsi două tipuri de telecomandă. Cea cu control prin rotiță, și cea cu control prin butoane. De departe, cea cu rotiță este cea mai recomandată. Aceasta îți permite să acționezi intuitiv placa de skate, și vei avea un control mai fin asupra accelerării și asupra frânării.
Alege telecomenzi care sunt dotate cu indicatori LED, astfel vei putea vedea mai bine când telecomanda este conectată la skateboard.
Ideal ar fi ca modelul pe care îl achiziționezi să fie dotat cu cât mai multe trepte de viteză și opțiuni de control. Astfel vei putea să adaptezi mai eficient viteza sau frânarea în funcție de condițiile de drum, și de nivelul tău de siguranță pe skateboard.
Există și moduri de condus predefinite. Acestea vor putea fi accesate de pe telecomandă prin apăsarea unui buton.
Un alt buton care este prezent în cazul modelelor care funcționează și mecanic, este cel de pornire al motorului. Atunci când acesta este activ, va rămâne apăsat iar motorul va porni.
În momentul în care vrei să treci pe modul mecanic, vei apăsa din nou butonul și motorul va fi oprit. Atenție însă, în acest caz frânele nu or funcționa, deoarece acestea sunt active doar atunci când motorul este pornit.
Indiferent de model, virajele se iau la fel ca în cazul unui skateboard normal.
Frânele skateboardului electric
Siguranța ta și a celorlalți în timp ce te deplasezi este foarte importantă. Pe lângă purtarea unui echipament de siguranță adecvat ar trebui să verifici și frânele.
Majoritatea plăcilor de skate electrice sunt dotate cu un set de frâne regenerative, sau dinamice. Acestea au un mod similar de funcționare, cu diferența că frânele regenerative sunt capabile să redirecționeze electricitatea într-un rezistor, prin mijlocul disipării energiei ca și căldură.
Când acest proces are loc, energia este redirecționată în baterie, astfel reîncărcând-o. Cel mai bun skateboard utilizează ambele tipuri de frânare, atât cel dinamic cât și regenerativ.
Astfel, atunci când bateria este încărcată complet, sistemul de frânare va fi comutat pe unul dinamic, permițându-ți să încetinești în siguranță.
Frânarea și viteza acesteia, se controlează din telecomandă. Tocmai de aceea este atât de important tipul de telecomandă pe care îl alegi.
Pentru o frânare cât mai bună, este recomandat să alegi o telecomandă cu rotiță, astfel vei avea mai mult control asupra modului în care încetinești.
Bateria skateboardului electric
Tipul bateriei este de asemenea important. Majoritatea skateboard-urilor electrice funcționează cu o baterie cu care suntem foarte obișnuiți, și anume litiu-ion reîncărcabilă.
Acestea sunt mult mai avantajoase decât cele pe bază de plumb deoarece sunt mai ușoare. Durata de viață a unei baterii litiu-ion, diferă de la producător la producător. În medie însă, acestea pot rezista până la 1000 de cicluri de reîncărcare.
Autonomia bateriei este următorul aspect care trebuie să te intereseze. Trebuie să știi că producătorii afișează autonomia maximă a bateriei obținută în condiții optime de laborator, condiții cu care probabil nu te vei întâlni niciodată.
Așadar, indiferent de numărul afișat în descrierea produsului, așteaptă-te mereu să primești mai puțin în ceea ce privește autonomia.
Autonomia bateriei poate să difere de la model la model, și este influențată de mulți factori. De exemplu, dacă ai un traseu cu multe rampe, teren cu denivelări, și greutatea ta este aproape de limita admisă pentru respectivul model, ai mari șanse ca bateria să se ducă mai rapid.
Cele mai multe modele promit o autonomie de până la 10-15 km, în timp ce modelele mai performante și mai scumpe, pot avea o autonomie de până la 30 km, bineînțeles, în realitate vor fi mai puțini.
Pentru a evita situația stânjenitoare de a rămâne cu skateboard-ul electric în brațe, este recomandat să alegi unul care îți oferă posibilitatea de a înlocui rapid o baterie descărcată cu una plină pe care o ai la tine de rezervă.
Unele modele facilitează acest schimb de baterie, dar asta înseamnă, bineînțeles, că va trebui să investești într-o baterie extra.
Timpul de încărcare al bateriei te poate afecta. Este bine să știi că cele mai multe modele se încarcă rapid, deoarece au o capacitate mică, și sunt asemănătoare cu bateria de la un laptop spre exemplu. Astfel vei avea nevoie de o oră sau o oră jumate pentru o încărcare completă.
Modelele cu o capacitate mai mare a bateriei vor avea nevoie de mai mult timp, dar asta nu ar trebui să fie o problemă atunci când folosești skateboard-ul electric pentru a te deplasa la birou, acolo unde vei avea suficient timp pentru a încărca bateria.
Dimensiune și greutate
Dimensiunea și greutatea plăcii de skate electrice te va interesa în mod deosebit, atunci când va trebui să o cari cu tine în mijloacele de transport în comun spre exemplu. O placă de skate electrică foarte mare și foarte grea va fi mai degrabă enervantă decât practică.
Singurul caz în care dimensiunea și greutatea nu ar trebui să te intereseze foarte mult, este atunci când alegi un model dintr-o clasă de performanță superioară, și ești sigur pe capacitatea bateriei și pe autonomie.
De regulă, skateboard-urile electrice mai ușoare nu au atâtea funcții și nu sunt la fel de flexibile. Dar aceasta ar fi o opțiune mai bună dacă ai de parcurs trasee scurte, și ai nevoie să folosești un mijloc de transport în comun.
Pentru a-ți fi ușor să o manevrezi, placa nu a trebui să cântărească mai mult de 7 kg.
Te va interesa și greutatea pe care placa o poate suporta. Trebuie să știi că dacă alegi un skateboard electric cu o limită de greutate pe care o depășești, performanța acestuia va fi afectată sever.
Practic, chiar dacă nu vei deteriora placa, în sensul că nu se va rupe în două, vei afecta consumul de baterie, care va fi mult mai rapid, probabil nu vei putea atinge niciodată viteza maximă potențială, iar consumul la viteze mai mici va fi mult mai mare decât în mod normal.
Cel mai bun skateboard electric pentru tine este unul care are o limită de greutate de care tu te apropii cât mai puțin.
Viteza skateboardului electric
Trebuie să știi că, cu cât viteza va fi mai mare, cu atât va fi mai mare și consumul. Ideal ar fi să folosești skateboard-ul la o viteză la care te simți confortabil, și care să nu îți solicite la maxim bateria.
De regulă, vei găsi modele care au o viteză maximă de 15 – 20 km/h, modele care sunt bune pentru începători, și modele performante care pot atinge chiar și 40 km/h, dar care sunt recomandate doar pentru experți.
Cel mai bun skateboard electric va fi dotat cu mai multe moduri de viteză. Astfel dacă ești începător, vei putea circula într-un mod de viteză care să nu te pună în pericol.
Practic viteza maximă pe care o vei putea atinge va fi limitată la un prag care să fie confortabil pentru tine. Cu timpul vei putea circula în mod experimentat, și viteza maximă pe care o vei putea atinge va fi mult mai mare.
Roțile skateboardului electric
Roțile sunt alt parametru foarte important. Acestea pot diferi în ceea ce privește duritatea lor precum și mărimea acestora.
Pentru ce care traversează terenuri cu denivelări, roțile mai moi permit o aderență mai mare la sol și sunt mai recomandate pentru începători.
Pe de altă parte, roțile mai dure permit atingerea unor viteze mai mari. De asemenea, cele mai mici permit o accelerare mai rapidă, în timp ce roțile mari permit atingerea unor viteze mai ridicate.
Tipul de motor
Vei găsi skateboard cu motor în roți sau motor conectat la roți prin curea de transmisie. Prima opțiune este mai bună.
Pe lângă faptul că îți va permite un control mai precis asupra vitezei și a frânării, vei putea folosi skateboard-ul electric, chiar și când acesta va rămâne fără baterie.
Concluzii
Îți recomandăm să cumperi cel mai bun skateboard electric online. Aici vei găsi cu siguranță un model care să fie pe placul tău. De asemenea, ai șanse să îl găsești la un preț mult mai bun decât într-un magazin tradițional.
Recomandarea noastră este să verifici mereu și părerea altor cumpărători, pentru a afla de eventuale defecte ale plăcii de skate.
Acum că ai la dispoziție toate acest informații, ești gata să cumperi cel mai bun skateboard electric.
Cel mai bun skateboard electric: recomandări
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de skateboarduri electrice care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Skateboard electric Scandal, 2 Motoare X 300W
Longboardul electric Scandal face parte din familia de vehicule electrice de la Pegas si este cel mai inedit mijloc de deplasare.
Acest longboard electric reprezinta definitia contemporana a mobilitatii.
Este dotat cu doua motoare stabile in rotile din fata de 2x300W, are doua moduri de viteza, iar bateriile sunt integrate in deck.
Autonomia este de cca. 23Km cu un timp de 2 ore pentru o incarcare deplina.
Viteza maxima este de 30Km/h.
2. Penny board electric RIDGE Skateboards 27 EL1
EL1 are butucul motorului in roata, de aceea cantareste cu totul 3,5 kg, adica avem de a face cu unul din cele mai usoare skateboarduri electrice din lume
Are doua sisteme de viteze, pentru incepatori si avansati.
O raza de actiune de 10 km si un ciclu de incarcare de numai doua ore a bateriei, o viteza maxima de 16km/h.
Deckul de 27 inch asigura manevrabilitate si usurinta de purtare in afara strazii, incinte sau in mijloace de transport in comun.
Roti de 70mm diametru si duritate medie 90A pentru rulaj fin pe carosabil.
3. Cruiser electric Razor X
Cruiser electric RazorX cu motor 125W cu transmisie directa si viteze integrate.
Greutate produs: 4.76 kg.
Acumulator: 22V litiu-ion.
Viteza maxima: pana la 16km/h.
Autonomie: pana la 40 min utilizare continua.
Roti: diametru 80mm, poliuretan 80A.
Telecomanda: Da, 2,4 GHz.
4. Skateboard electric Quer Skater
Skater de la Quer este o combinatie intre clasic si modern.
Combinand design-ul unui skaterboard clasic cu un motor de 150 W, produsul iti garanteaza doza de distractie.
Greutatea maxima suportata este de 120 kg.
n functie de specificatii si de locul in care doresti sa il utilizezi poti alege intre unul dintre cele 3 moduri de viteza.
Skateboard-ul iti permite sa accelerezi pana la 15 km/h!
5. Skateboard Electric Cu Telecomanda, Viteza Maxima 20 km/h
Motor 200 w , foarte puternic si rezistent cu durata lunga de viata.
Acumulator 24 v, 2.2 Ah ; Durata de incarcare: 3 h.
Foarte usor de folosit – Greutate suportata : 100 kg.
Viteza maxima : 20 km / h.
Distanta maxima de deplasare : 15 km.
Lungime x latime placa : 680 x 190 mm.
Diametru roti : 74 mm – Lungime roti : 52 mm.