Cel mai bun aspirator pentru maşină

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (42 voturi, media: 4,76 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun aspirator pentru maşină? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă aspiratorul auto potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege cea mai bună opţiune.

De ce să alegi un aspirator auto pentru maşină?

Cel mai bun aspirator autoEste adevărat că sănătatea oricărui conducător auto depinde de curăţenia maşinii. Curăţarea maşinii nu este pentru toată lumea un lucru plăcut şi uneori poate dura ore în şir.

Însă, în epoca noastră modernă, există un “asistent” personal care poate ajuta la curăţenie, mult mai rapid, uşor şi confortabil, fără a pierde timpul, care de multe ori este atât de preţios.

Fiecare conducător auto, îşi poate selecta modelul, în funcţie de nevoile sale şi de ceea ce consideră el că este mai eficient şi ideal, pentru a efectua cel mai uşor curăţarea maşinii.

Aspiratoarele auto sunt de mai multe feluri, şi anume:

 • Aspirator pentru curăţarea chimică, acest lucru însemnând îndepărtarea prafului şi a altor particule mici.
 • Aspirator cu curăţare umedă, având o funcţie de colectare cu fluide, astfel încât apa poate fi utilizată în siguranţă pentru curăţarea interiorului maşinii.
 • Aspirator universal, funcţional cu ambele tipuri de curăţare.
 • Aspirator cu filtru Hepa, capabil să elimine diferitele substanţe nocive şi alergenii.
 • Aspirator cu aquafiltru, capabil să reducă substanţial cantitatea de praf la ieşirea din carcasă.
 • Aspirator cu sistem de curăţare cu acţiune ciclonică.

Cum alegi cel mai bun aspirator pentru maşină?

Una dintre cele mai bune soluţii ce poate fi luată în considerare la alegerea aspiratorului pentru maşină, este preţul oferit de cel mai bun producător. Aspiratorul trebuie să îndeplinească toate standardele de calitate, acestea fiind şi cele mai importante în alegerea aspiratorului pentru maşină.

Atunci când alegi cel mai bun producător, principalul avantaj este acela că poţi alege din lista produsul cu cel mai mic preţ, calitatea rămânând la fel de bună. Iată ce caracteristici ar trebui evidenţiate:

 • Să deţină o capacitate cât mai mare şi să facă faţă sarcinilor fără probleme.
 • Să aibă o productivitate relativ mare şi moduri excelente de funcţionare.
 • Să nu facă probleme atunci când îl foloseşti pentru curăţarea maşinii.
 • Să deţină o putere standard de 150 W, aceasta fiind perfectă atât pentru gradul de utilizare cât şi pentru calitatea dispozitivului.
 • Să fie un model compact şi să aibă sistem de iluminare cu LED, acestea fiind avantaje importante.
 • Să deţină o formă clasică, pentru că această formă te poate ajuta să ajungi în locuri mai puţin accesibile şi în zonele mai dificile.
 • Să aibă capacitatea de a curăţa şi de a lăsa maşina lipsită complet de reziduuri, de praf şi deşeuri solide.
 • Materialele să fie de cea mai bună calitate, pentru a nu se deteriora foarte uşor.

Aspirator cu sac sau cu recipient

Aspirator de masina performantLa achiziţionarea unui aspirator pentru maşină, trebuie să acorzi atenţie tipului de colector de praf. Unele modele sunt prevăzute cu un sac colector, iar altele cu un recipient colector.

Folosind un aspirator cu sac, este mai puţin convenabil, deoarece acesta trebuie scos şi curăţat după o anumită perioadă de timp sau înlocuit cu altul nou, ceea ce presupune o cheltuială în plus.

Aspiratorul cu recipient colector poate fi uşor îndepărtat prin apăsarea unui buton. Recipientul se goleşte, se spală şi apoi se reamplasează în locaşul sau. Din motive practice, îţi recomandăm alegerea unui aspirator cu recipient transparent şi cu o capacitate de 700 cc.

Filtrele aspiratorului auto

Aspiratorul auto poate fi prevăzut cu un aquafiltru sau filtru HEPA, care are capacitatea de a reţine particulele de praf. Acesta este ideal mai ales pentru persoanele alergice.

Aspirarea uscată este un mod eficient de a elimina nu numai murdăria, ci şi substanţele nocive, precum şi alergenii periculoşi. Principiul de funcţionare a sistemului de curăţare descris, permite filtrarea aerului printr-un filtru de pânză cu structura fibroasa.

Funcţiile aspiratorului auto

Funcţiile aspiratorului reprezintă aspectele practice ale acestuia. Curăţarea cu aspiratorul umed oferă posibilitatea de a elimina murdăria produsă de căderea, spre exemplu, a unui pahar cu cafea sau cu suc. De asemeni, accesoriile cum ar fi duzele de curăţare reprezintă un avantaj.

Functii si accesorii aspirator autoPeriile pentru mochete şi tapiţerie, precum şi duza pentru spaţiile înguste, te vor ajuta să poţi curăţa eficient chiar şi în spaţiile cele mai greu accesibile. Modelele cu funcţionare autonomă trebuie să prezinte un indicator de încărcare, pentru a putea avea o capacitate optimă de funcţionare a acestuia.

Aspiratorul auto mai trebuie să prezinte şi o funcţie de golire a rezervorului, pentru a asigura confortul în utilizare.

Puterea de absorbţie

Ca o regulă, orice aspirator auto este marcat cu două numere diferite pe carcasă. Primul număr informează puterea de aspirare, iar cel de-al doilea puterea nominală. Acesta poate varia de la 30 până la 180 de waţi. Dacă eşti în căutarea unui aspirator auto pentru o curăţare mai uşoară, atunci poţi alege un dispozitiv destul de convenabil sub 75 de waţi.

Dar dacă îţi doreşti să efectuezi curăţarea maşinii mai în profunzime, atunci puterea aspiratorului ar trebui să fie mai mare de 80 de waţi. Acest tip de aparat trebuie să fie capabil să ridice şi să absoarbă chiar şi reziduurile mai grele.

Cu cât dimensiunea dispozitivului este mai mare, cu atât puterea de absorbţie a acestuia este mai mare.

Service şi garanţie

Aspiratorul auto este o achiziţie importantă pentru fiecare proprietar de maşină. La cumpărarea produsului se oferă o garanţie care este inclusă în preţ şi care în general, are o valabilitate de 24 de luni.

În cazul unei defecţiuni, poţi merge cu acest certificat la service-ul cu care magazinul are încheiat un contract de colaborare, pentru remedierea defecţiunii sau pentru înlocuirea produsului.

Cel mai bun aspirator pentru mașină: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva aspiratoare pentru mașină care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Aspirator auto 12V Flexi Black&Decker PD1200AV

Aspirator auto 12V Flexi Black&Decker PD1200AV

Tehnologie patentata “motor in filtru” permite aspiratorului de mana sa fie ultra compact.
Tub lung de aspirare pentru spatii inguste precum spatiile de sub si dintre scaunele masinii.
Tub de aspirare combinat cu perie integrata pentru usurinta in utilizare.
Cablul de 5 m va permite sa accesati toate zonele masinii inclusiv in portbagaj.
Sistemul de golire laterala usor de utilizat.

Vezi detalii si pret

2. Aspirator auto umed/uscat PowerVac PV-100

Aspirator auto umed/uscat PowerVac PV-100Waeco PowerVac PV100 vine complet cu un acumulator inclus, nu este nevoie de o sursa de alimentare externa.
Cu Waeco PowerVac PV100, nici lichidele nu mai reprezinta o problema pentru cei ce doresc sa isi mentina masina, ambarcatiunea sau rulota curata.
PowerVac PV100 este dotat cu un filtru pentru praf de 3.8 litri cu tesatura fina ce poate fi reutilizat.
Putere Intrare: 90 W Putere Aspirare: aprox. 400 mm coloana apa (±10%).

Vezi detalii si pret

3. Aspirator auto Black&Decker PV1200AV, cap pivotant

Aspirator auto Black&Decker PV1200AV, cap pivotantEste un aspirator manual cu fir, alimentat la 12V DC (bricheta auto) pentru curatare usoara de autovehicule.
Tub flexibil incorporat.
Sistem Cyclonic action.
Sistem de filtrare cu tripla actiune.
Deschidere usoara a rezervorului.
Cablu 5m.

Vezi detalii si pret

4. Aspirator auto Black&Decker “Dustbuster” NV1210AV-XK

Aspirator auto Black&Decker "Dustbuster" NV1210AV-XKAspirator puternic pentru curatare eficienta la bordul vehiculelor in interior – comod si usor de utilizat.
Conexiune prin bricheta (priza de 12V).
Sistem de filtrare in doua etape. – Design ergonomic pentru confort maxim.
Perie pentru spatii inguste lung – pentru aspirarea prafului din orice colt.
Accesoriu lung pentru spatii inguste
Perie mica – Perie mare pentru tapiterie

Vezi detalii si pret

5. Aspirator Auto Portabil Turbo Performance PROCleaner

Aspirator Auto Portabil Turbo Performance PROCleanerAspirator auto compact pentru o curatenie impecabila in masina oricand si oriunde.
Se alimenteaza direct de la bricheta masinii si permite o depozitare usoara si foarte practica a sacului de strangere a gunoiului, prin constructia sa ergonomica.
Volumul recipientului unde se strange mizeria este de aproape 4 litri.
Nu necesita saculeti de colectare. Pompa de aer incorporata poate aspira nu doar resturile si praful, dar si apa.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată