Cuprins
Cum alegi cea mai bună baterie externă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă bateria externă potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Telefonul mobil nu mai este o opțiune, este o necesitate. Mai precis, este o necesitate să poți să folosești dispozitivul mobil atunci când ești pe drumuri.
Indiferent că îl folosești pentru a ține legătura cu familia, pentru a prelua și a face apeluri importante, pentru a verifica e-mail-uri sau pentru divertisment, telefonul sau tableta sunt dispozitive de care trebuie să te poți folosi oricând, iar o baterie descărcată nu trebuie să îți stea în cale.
În ritmul alert în care ne desfășurăm activitățile, ne folosim de dispozitive din ce în ce mai mult pentru a fi mai eficienți. Problema este că bateria acestora are o capacitate limitată, iar atunci când nu dispunem de posibilitatea de a ne încărca dispozitivul, o baterie externă devine necesară.
Aceasta poate rezolva temporar problema descărcării iminente a telefonului sau a altui dispozitiv. Citește în continuare pentru a afla cum alegi cea mai bună baterie externă.
Top 3 baterii externe recomandate
- Acumulator extern Anker PowerCore III Wireless, 10000 mAh
- Bateria externa Anker PowerCore III Sense ofera pana la 10W putere de incarcare wireless pentru casti sau alte dispozitive compatibile QI.
- Vezi detalii si pret
- Acumulator extern RavPower RP-PB064, 32000mAh, iSmart, 2.4A
- Capacitatea gigantica de 32000mAh poate incarca un iPhone X de 7 ori, Galaxy S8 de 6 ori, iPad mini de 4 ori sau un iPad Pro de 1.8 ori.
- Vezi detalii si pret
- Acumulator extern Huawei SuperCharge, 12000 mAh, 40W
- Super Fast Recharging – Datorita tehnologiei SuperCharge de 40W bateria se va incarca foarte repede, In aproximativ 2 ore si 20 minute.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cea mai bună baterie externă?
Bateria externă poate fi o achiziție de care să te folosești mult mai mult decât îți imaginezi. Cu ajutorul ei nu vei mai avea stresul descărcării bateriei, și vei putea să folosești dispozitivul electronic în orice scop dorești.
În funcție de performanța și capacitatea unei baterii externe, o vei putea folosi de mai multe ori pentru a reîncărca același dispozitiv. Bateriile externe pot fi folosite pentru a încărca atât telefonul, cât și tableta, laptop-ul sau smartwatch-ul.
De asemenea, vin în diferite forme și dimensiuni. Astfel este foarte probabil să găsești online cea mai bună baterie externă pentru tine.
Cum alegi cea mai bună baterie externă
Oferta de pe piață este foarte diversificată. Găsești atât baterii externe de la firme consacrate, precum și numeroase variante no-name. Găsirea unei baterii externe nu este deloc grea. Alegerea uneia care să îți satisfacă nevoile însă, poate să fie o decizie mult mai grea. Mai ales dacă nu ești un împătimit al tehnologiei este important să cumperi informat.
Pentru a alege cea mai bună baterie externă este necesar să ai habar de puterea acesteia, capacitatea, durata de viață, etc. Pentru a nu face o investiție proastă, îți recomandăm să consulți acest ghid de cumpărături.
La sfârșitul acestui articol vei fi aflat toate criteriile pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a cumpăra o baterie externă, precum și care este cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.
Pentru o alegere de succes acordă o atenție deosebită următoarelor aspecte.
Performanțe
Performanța bateriei externe va determina măsura în care te vei putea folosi de baterie. Urmărește cumpărarea unei baterii externe care să îți poată încărca dispozitivul de cel puțin 2 ori complet, poate chiar mai mult.
De asemenea, o baterie performantă va putea să încarce atât un telefon, cât și un dispozitiv mai mare precum o tabletă sau un acumulator de laptop.
În determinarea performanței unei baterii externe va trebui să iei în calcul doi indici: capacitatea bateriei (mAh) și intensitatea curentului de ieșire A.
Capacitatea bateriei este exprimată în miliamperi. Cu cât aceasta este mai mare cu atât îți vei putea încărca dispozitivul de mai multe ori.
De exemplu, o baterie cu o capacitate de 7000 mAh va putea încărca un telefon inteligent de 2-3 ori. Ceea ce trebuie să verifici însă pentru a putea face o alegere bună este capacitatea bateriei propriului dispozitiv.
Alege o baterie externă cu o capacitate dublă sau chiar triplă. Astfel, dacă telefonul tău are o baterie cu capacitatea de 1500 mAh, vei avea nevoie de o baterie externă cu o capacitate de minim 2500-3000mAh.
Bineînțeles, dacă vei căuta o baterie externă pentru tabletă sau laptop, valorile vor trebui să fie mult mai mari. În cazul unui laptop de exemplu, vei avea nevoie de o baterie de cel puțin 20.000m Ah pentru a putea să încarci acumulatorul de cel puțin două ori.
Intensitatea curentului de ieșire este exprimat în amperi (A). Acest aspect te va interesa în mod deosebit dacă vei dori să încarci atât telefonul cât și tableta cu aceiași baterie externă. Practic este un indice care îți spune cât de repede se va încărca bateria dispozitivului, și dacă acesta se va putea încărca în timp ce îl folosești.
Există baterii care pot avea 1A, 2A sau 5A, unele chiar mai mult. În general, o tabletă se va încărca cu o baterie de 2A, inclusiv atunci când o vei folosi. Dacă vei încerca să folosești o baterie de 1A pentru a încărca tableta însă și vei vrea să o folosești în același timp, aceasta nu se va încărca, ci va consuma doar energie din bateria externa.
Modalitate de încărcare
Pentru a putea folosi bateria externă de mai multe ori este necesară reîncărcarea acesteia. Pe piață vei găsi baterii externe cu cel puțin patru modalități de încărcare: prin USB/micro USB, conectare la priză, ștecher incorporat, sau energie solară.
- USB/ micro USB – Este una din cele mai facile modalități de încărcare. Încărcarea se va face prin introducerea unui cablu în calculator. Cu toate că este o metodă destul de simplă, are dezavantajul că bateria se va încărca destul de încet.
- Încărcarea la priză – Este una din cele mai rapide modalități. Practic vei încărca bateria externă în același mod în care îți încarci în mod normal telefonul sau tableta. De fapt, poți folosi același încărcător pe care îl folosești pentru încărcarea tabletei sau a telefonului. Trebuie doar să fii atent ca valoarea amperajului și a voltajului să corespundă cu valorile corespondente ale prizei. Așa vei elimina pericolul apariție supra-sarcinii.
- Ștecher – Unele baterii externe au încorporat un ștecher astfel că tot ce trebuie să faci este să le conectezi la o priză. Au avantajul de a nu avea nevoie de alte piese precum un cablu USB. De asemenea, încărcarea se va face cel mai rapid prin această metodă.
- Energie solară – Încărcarea prin energie solară este foarte practică atunci când petreci mai mult timp într-un mediu fără electricitate. De exemplu dacă ești mai multe zile la munte, o astfel de baterie se poate dovedi ceea ce ai nevoie. Pentru a se putea încărca în acest fel ea trebuie să fie dotată cu un panou fotovoltaic. Cu toate acestea, ține minte că bateria se va încărca într-un ritm foarte lent și niciodată nu se va putea încărca 100%.
Conectivitate
Importantă este și modul de conexiune cu dispozitivul. Acesta se face cel mai adesea printr-un cablu.
Deși în cazul dispozitivelor Android nu vei avea mari dificultăți deoarece folosesc un cablu universal, în cazul dispozitivelor Apple însă nu vei putea folosi orice cablu, probabil nici cel inclus în pachetul de livrare al bateriei.
În cazul în care deții un iPhone este necesar să folosești cablul care a venit în pachetul telefonului care are o mufă specială. Altfel nu vei putea folosi bateria externă.
Unele baterii externe pot furniza energie și wireless. Le poți folosi dacă telefonul tău suportă încărcarea inductivă și sunt practice când nu ești acasă și nu ai cablul de încărcare la tine. Viteza și calitatea încărcării însă vor fi mult mai slabe.
Compatibilitate
Ușor legată de partea de conectivitate, trebuie să te asiguri că bateria externă pe care o cumperi este compatibilă cu dispozitivul tău. Acesta este aspectul pe care trebuie să îl cunoști înainte de a începe să cauți cea mai bună baterie externă. Astfel îți vei îngusta aria de căutare și alegerea ta va fi mult mai ușoară.
Dacă vrei să încarci mai multe dispozitive cu aceiași baterie externă, cea mai economică variantă din toate punctele de vedere este achiziționarea unui acumulator extern universal.
De asemenea, în cazul în care folosești dispozitive Apple, există baterii externe care pot încărca mai multe dispozitive de acest fel, precum și baterii externe special concepute pentru iPhone-uri.
Portabilitate
Portabilitatea este un aspect important întrucât în majoritatea dăților în care vei avea nevoie să folosești bateria externă vei fi în deplasare. Problema este că va fi necesar să faci un compromis între portabilitate și performanța bateriei.
Pe piață există modele care ajung chiar la sub 100 de grame sau care depășesc 200 de grame. Cu toate acestea trebuie să fii conștient că cu cât va avea dimensiuni mai reduse și va fi mai ușor un acumulator, cu atât capacitatea lui de încărcare va fi mai redusă.
În cazul în care intenționezi să folosești o baterie externă doar pentru telefonul tău, știind că nu îl vei putea menține încărcat până vei ajunge acasă, un încărcător de dimensiuni reduse care să îți garanteze o singură încărcare, poate fi o variantă care să ți se potrivească.
O baterie externă care să poată să încarce o tableta sau chiar laptop-ul atunci când călătorești va avea dimensiuni ceva mai mari și va fi ceva mai grea. Astfel, cel mai probabil va trebui să o porți în bagaj. Cu toate acestea, te vei putea bucura de o baterie externă care își face treaba bine.
Ce funcții trebuie să aibă cea mai bună baterie externă?
- Mai mulți conectori – cele mai bune baterii externe sunt dotate cu mai mulți conectori care îți permit să încarci mai multe dispozitive în același timp.
- LED – indicatorul LED este util pentru a indica nivelul de încărcare al bateriei atunci când este ea pusă la încărcat. De asemenea, unele modele îți permit să verifici cât de descărcată este bateria, pentru a putea să o reîncarci în timp util. Unii producători au inclus și un indice cu privire la durata procesului de încărcare. Totuși acesta este iluzoriu de cele mai multe ori.
- Lanternă – cele mai mici modele includ o lanternă care se poate dovedi foarte practică în diverse situații.
Producători
Îți recomandăm să ții cont de producător atunci când cumperi o baterie externă. Asta deoarece o firmă care și-a făcut o reputație bună în producerea de dispozitive de acest gen, este mult mai probabil să păstreze un standarde calitate ridicat.
O baterie externă de la o firmă no-name e foarte probabil să te dezamăgească și să realizezi că ai făcut o investiție nefericită. Printre companiile care am observat că produc produse de înaltă calitate se numără: Samsung, Anker, Asus sau Romoss.
Acum ai la dispoziție toate informațiile pentru a face cea mai bună alegere. Îți recomandăm să comanzi cea mai bună baterie externă online. Astfel vei găsii mult mai ușor ceea ce cauți, iar prețurile sunt mult mai bune decât într-un magazin tradițional.
De asemenea, nu uita să consulți părerea altor utilizatori înainte de a cumpăra orice online. Ai posibilitatea de a verifica părerea lor. Dacă aceasta se armonizează cu descrierea produsului iar aceștia au fost mulțumiți, cel mai probabil vei fi și tu mulțumit și vei constat că ai cumpărat cea mai bună baterie externă pentru tine.
Cea mai bună baterie externă: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva baterii externe care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Acumulator extern Anker PowerCore III Wireless, 10000 mAh
Bateria externa Anker PowerCore III Sense ofera pana la 10W putere de incarcare wireless pentru casti sau alte dispozitive compatibile QI.
PowerCore III Sense are o capacitate de 10.000 mAh. Puteti incarca un iPhone 11 sau Google Pixel 4 mai mult de doua ori sau un Galaxy S20 de peste 1.5 ori.
Conectati-va la portul USB-C sau USB-A pentru a oferi telefonului sau tabletei o incarcare puternica de pana la 18W.
PowerCore III Sense accepta incarcarea prin huse de telefon de pana la 5 mm grosime.
2. Acumulator extern RavPower RP-PB064, 32000mAh, iSmart
Capacitatea gigantica de 32000mAh poate incarca un iPhone X de 7 ori, Galaxy S8 de 6 ori, iPad mini de 4 ori sau un iPad Pro de 1.8 ori.
Reincarcare mai rapida cu 60%: Timpul de incarcare se reduce la jumatate prin utilizarea unui incarcator DC 5V / 2A sau DC 5V / 2.4A.
3 porturi USB iSmart 2.0: incarcati simultan pana la 3 dispozitive cu o putere totala de iesire 6A (2.4A max pe port).
Calitate premium, testata: Celulele Li-polimer de inalta densitate sunt protejate de o carcasa rezistenta la foc si raze UV.
3. Acumulator extern Huawei SuperCharge, 12000 mAh, 40W
Super Fast Recharging – Datorita tehnologiei SuperCharge de 40W bateria se va incarca foarte repede. In aproximativ 2 ore si 20 de minute bateria va fi full.
Power Your Laptop – Acum, va puteti incarca laptopul cu ajutorul acumulatorului extern HUAWEI. Alimentati laptopul oriunde, atat pentru calatorii, cat si pentru viata de zi cu zi.
Universal Compatibility – HUAWEI 12000 40W SuperCharge Power Bankse poate utiliza zi cu zi si va incarca diferite dispozitive prin ajustarea automata a voltajului fara a supraalimenta device-urile.
4. Acumulator extern A+, 20.000 mAh Quick Charge 3.0
Acumulatorul extern A+ 20000 mAh QC are un grad extins de universalitate, creat special pentru a incarca orice telefon sau tableta.
Are in componenta celule Li-Polymer, o carcasa eleganta cu o textura cauciucata, doua porturi de intrare: Type C si Micro USB si nu in ultimul rand doua porturi de iesire USB, dimensiunile reduse ale acumulatorului oferind un plus de portabilitate.
Cele doua iesiri USB, permit incarcarea simultana a doua dispozitive, iar indicatorul cu cele patru leduri indica capacitatea de incarcare la care se afla bateria (0-25%, 25-50%, 50-75%, 75-100%).
5. Acumulator extern Romoss OEM Solo 5, 10000 mAh
Conectivitate: MicroUSB
Brand compatibil: Universal
Model compatibil: Universal
Capacitate: 10000 mAh
Voltaj iesire: 5 V
Timp incarcare: 5 h