Cea mai bună masă de foosball (fotbal de masă)

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (42 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună masă de foosball? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă masa de foosball potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna masa de foosball fotbal de masaCauți o metodă amuzantă de a te distra cu prietenii? Indiferent că faci parte dintr-un grup de fete sau de băieți, că ești un copil sau că ai deja familia ta, există un joc care mereu îi va face pe toți cei prezenți încântați să îl joace.

Este vorba despre foosball. Dacă ai fost vreodată într-o sală de jocuri din oraș, sau chiar într-un bar, este posibil să fi văzut o astfel de masă de joc. Este imposibil să nu îl fi remarcat deoarece în jurul mesei sunt mereu oameni entuziaști să se joace, care își exprimă bucuria gălăgios.

Dacă acest tip de distracție este atractiv și pentru tine, află din acest articol unde au găsit alți entuziaști ai fotbalului de masă astfel de jocuri ieftine, dar și cum poți alege cea mai bună masă de foosball.

Top 3 mese de foosball recomandate

De ce să alegi cea mai bună masă de foosball?

Dacă nu ai mai jucat fotbal de masă sau ești relativ nou la acest joc, este bine să îți explicăm despre ce este vorba. Obiectivul jocului este acela de a da cele mai multe goluri în poarta adversarului, același obiectiv ca în cazul fotbalului cu care suntem obișnuiți.

În cazul acestei mese de joc însă, te vei folosi de mișcarea unor figurine (jucătorii) care sunt prinși de bare orizontale pe care le poți mișca în stânga și în dreapta, dar și circular. Există 8 astfel de bare, fiecare jucător putând controla patru dintre ele.

Farmecul acestui joc este faptul că oameni de toate vârstele se pot bucura atunci când îl joacă. Este foarte ușor atât să înveți, cât și să joci efectiv foosball.

Dacă devii pasionat de acest joc, există organizații profesionale și competiții în care poți să îți etalezi abilitățile de joc. În plus poți găsi variante care se potrivesc nevoilor tale: pentru copii, pentru adulți, pentru baruri sau săli de jocuri.

În funcție de bugetul de care dispui, vei găsi cu siguranță un joc bun. 

Cum alegi cea mai bună masă de foosball

Masa de foosball de calitateDeoarece oferta de pe piață este în creștere, mai ales dacă nu ești un cunoscător, s-ar putea să eziți atunci când vine vorba să alegi cea mai bună masă de foosball. Asta deoarece nu ești familiarizat cu criteriile de selecție.

De exemplu, ce dimensiune și înălțime trebuie să aibă? Cum verifici calitatea materialelor? Care este tipul de masă de foosball care este potrivit pentru tine?

Răspunsul la toate aceste întrebări și nu numai, îl vom oferi în acest ghid de cumpărături. La final te așteaptă și recomandările noastre, disponibile acum pe piață la cel mai bun raport calitate/preț.

Tipul de masă de foosball

Atunci când vrei să cumperi o masă de foosball nouă, vei găsi foarte multe variante online.

De aceea este bine să înțelegi care este diferența dintre ele, care dintre aceste tipuri ți se potrivește, și care sunt avantajele și dezavantajele fiecăruia dintre ele.

  • Masă de foosball de sine stătătoare

Mesele foosball de sine stătătoare, sau modelele standard sunt variante full-size. Este considerată ca o piesă singulară, deși utilizatorul va trebui să o asambleze atunci când aceasta va fi livrată.

Este modelul pe care îl vei întâlni cel mai adesea, dar și cel mai costisitor. Sunt grele, deoarece majoritatea sunt realizate din lemn masiv și sunt concepute pentru a rămâne într-un singur loc pentru totdeauna.

Așadar, dacă ești în căutarea unei mese de foosball pe care să o poți transporta ușor dintr-o încăpere în alta, aceasta nu este o variantă potrivită pentru tine.

Există și modele mai ieftine care sunt construite folosind MDF, eventual în combinație cu lemn masiv. Cu toate acestea, și modelele mai ușoare cântăresc un minim de 45 de kilograme.

Majoritatea modelelor standard însă, sunt concepute din lemn masiv și materiale de calitate grele, care au rolul de a asigura o funcționare de lungă durată a mesei de joc.

Unele variante mai grele sunt chiar menite pentru a rezista afară. Totuși, dacă bugetul reprezintă o problemă pentru tine, poți opta pentru modele clasice în dimensiuni mai mici. Dimensiunea poate varia în cazul acestui tip de masă de foosball, dar cea mai întâlnită este de 1,5m lungime și 75cm lățime.

Sunt dezavantajoase în privința spațiului pe care îl ocupă, iar dacă podeaua nu este dreaptă, va trebui să ai nivelatoare pentru a te asigura că suprafața de joc este perfect orizontală.

  • Masă de foosball cu montare pe blat

Constructie robusta masa de fotbalMesele de acest tip sunt considerate mini mese de foosball, deoarece au dimensiuni mai mici.

Sunt mese pentru începători la un preț redus față de modelele standard. Sunt perfecte pentru copiii și adulții care nu au spațiu pentru o masă standard dar vor totuși să se bucure de joc.

Este un model ideal pentru aceia dintre voi care căutați o masă de foosball ușor de transportat și de depozitat, deoarece, probabil, nu aveți suficient spațiu la dispoziție.

Poți plasa o astfel de masă de joc, pe orice suprafață, chiar și pe podea, dar ar fi foarte inconfortabil să joci așa, în mod evident. Avantajul este și faptul că poți să ai control asupra înălțimii de la care joci.

Mulți părinți preferă să cumpere acest model pentru copii lor, deoarece este o variantă mai ieftină, și nu riscă să facă o investiție mare, doar pentru a descoperi că jocul nu este folosit în realitate.

De regulă, aceste modele sunt realizate din plastic, acesta fiind principalul motiv pentru prețul lor mic. Asta înseamnă și că nu sunt durabile, deoarece materialul nu este de calitate superioară.

Înainte de a cumpăra o astfel de masă este necesar să verifici dacă baza acesteia a fost îmbunătățită cu materiale anti alunecare. Altfel îți va fi foarte greu să te joci, mai ales când partida devine încinsă.

De asemenea, suprafața anti-alunecare, din cauciuc de cele mai multe ori, este o protecție pentru mobila ta.

  • Masă de foosball cu multiplatforme

Pentru cineva care cumpără pentru copii, sau care dorește mai multe variante de joc în același suport, mesele de foosball cu multiplatforme sunt ideale. Aceste mese pot fi utilizate cu ușurință pentru mai multe tipuri de joc.

Dacă îndepărtezi barele orizontale, poți folosi suprafața de joc pentru a juca hockey, tenis de masă, shuffleboard, șah, table, sau chiar bowling. Poți găsi variante de astfel de mese, atât în forma standard cât și sub forma de mese cu montare pe blat.

Deoarece oferă mai multe variante de joc perfecte pentru întreaga familie, investiția într-o astfel de masă de jocuri merită, chiar dacă are un preț mai mare decât o simplă masă de foosball.

Dacă e să ne referim la avantaje, acestea sunt foarte prietenoase cu spațiul. Gândește-te că în loc să ai un spațiu dedicat fiecărui tip de joc, acum le ai pe toate în aceiași masă.

De multe ori, suprafețele de joc specifice altor tipuri de joc, se pot depozita cu ușurință în masă, ceea ce îți salvează și mai mult spațiu. Sunt o variantă foarte bună și pentru persoanele sau copiii care se plictisesc repede de același joc.

  • Masă de foosball cu fise

Masa de foosball dimensiune standardMesele de foosball care funcționează cu fise sunt concepute pentru a fi utilizate în scop comercial.

Dacă deții un bar sau o sală de jocuri, aceasta este alegerea ideală. În general, aceste mese sunt scumpe și sunt foarte trainice pentru a rezista la utilizare intensă.

Investiția merită cu siguranță însă, deoarece vei face profit de pe urma ei. Pentru a se putea juca, doritorii vor trebui să adauge monezi într-un spațiu special.

Sunt grele deoarece sunt făcute din materiale de mare calitate. Sunt foarte distractive și vor constitui și un obiect decorativ important. De regulă aceste mese pot fi personalizate pentru a corespunde cu profilul localului tău, și vor fi cu siguranță o atracție pentru clienți.

Sunt greu de manevrat însă, și mecanismul fiselor poate deveni destul de enervant după o vreme.

Cum vei folosi masa de foosball?

De la această întrebare trebuie să pornească alegerea în cazul tău. Este unul din cele mai importante criterii de selecție.

De exemplu, dacă vrei să folosești masa de joc pentru a-i învăța pe copii să se joace, o masă mai mică este cea mai bună opțiune, sau o masă foarte colorată care să fie atractivă pentru cei mici.

Dacă ai o afacere și vrei o masă pentru clienți sau pentru angajați, atunci trebuie să cauți modele care sunt trainice, de înaltă calitate, care pot rezista la uzură intensă. Asta deoarece masa va suporta multe jocuri, și vrei să te poți folosi de ea multă vreme.

Este bine să te gândești cine și pentru cât timp va folosi masa de joc. Aceasta este cea mai bună modalitate de a ta asigura că masa de foosball pe care o cumperi îți va satisface nevoile.

Dacă ai acasă o sală dedicată jocurilor poți cumpăra un model standard, în timp ce, atunci când acest spațiu lipsește, ar fi mai bine să optezi pentru un model cu aplicare pe blatul mesei.

Dimensiunile mesei de foosball

O masă de foosball standard are 150cm lungime, 75cm lățime și 90-100 cm înălțime. Aici nu intră și lungimea mânerelor barelor care vor ieși în afara suprafeței mesei.

Dacă spațiul de care dispui este îngust, ar trebui să optezi pentru o masă a cărei dimensiune este exprimată incluzând mânerele barelor. De asemenea, ține cont că ai nevoie de spațiu pentru ca jucătorii să se poată mișca confortabil.

Este recomandat să ai disponibil un spațiu pentru joc care are 2,5 m lungime și 2 m lățime. Dacă spațiul este o problemă, optează pentru un model cu aplicare pe blatul mesei.

Numărul de portari

Portar fotbal de masaUnul din aspectele pe care le vei remarca imediat atunci când vei căuta mese de foosball, este faptul că unele mese au un singur portar, în timp ce alte modele au 3 portari. Sistemele cu 3 portari, au și 2 apărători de fiecare parte a portarului.

Când trebuie să iei o decizie în privința acestor modele, totul se rezumă la preferințe. De regulă, modelele europene au un singur portar, în timp ce cele americane au 3.

Oamenii care preferă un joc rapid pot alege un model cu trei portari. În timp ce, pentru cei care își doresc un joc ce necesită mai multă îndemânare și precizie, modelele cu un singur portar sunt mai potrivite.

De asemenea, pentru începători și copii, modelele cu trei portari sunt mai potrivite. Există și variante performante care permit schimbarea portarilor de la 3 la 1.

Alte aspecte importante ce merită verificate

  • Jucători echilibrați – dacă aceștia sunt echilibrați, vor sta în poziție orizontală atunci când sunt eliberați, ceea ce asigură un joc mai fluid.
  • Barele de joc – Trebuie să fie mereu din oțel. Este mai bine ca acestea să fie ușoare, deci barele ar trebui să fie țevi de fapt. Există și bare de joc telescopice, prezente în cazul meselor pentru copii, ca măsură de protecție.
  • Construcția mesei de foosball – Printre materialele comune folosite se numără lemnul masiv, PAL sau MDF sau compozit. Cea mai bună masă de foosball este făcută mereu din lemn masiv.
  • Marcaje pe masa de joc – și acestea sunt importante deoarece te vor ajuta să aliniezi corect mingea la începutul unei partide, și vor contribui la look-ul frumos al mesei de joc. Modelele de calitate slabă vor avea aceste marcaje lipite, în timp ce cele de calitate superioară le vor avea direct vopsite pe suprafața de joc.
  • Suprafața de joc – Modelele americane au o suprafață de joc netedă care asigură o viteză mai mare a jocului, în timp ce modelele europene au o suprafață de joc texturată, ceea ce înseamnă că traseul mingii va fi îngreunat.

Concluzii

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună masă de foosball online. Astfel vei putea să alegi dintre mai multe modele și îți va fi mai ușor să comanzi modelul preferat. De asemenea, te vei putea bucura de mai multe oferte speciale.

Nu uita să consulți și părerea altor cumpărători înainte de a investi în modelul care te atrage. Astfel eviți o achiziție proastă.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să cumperi cea mai bună masă de foosball.

Cea mai bună masă de foosball: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de mese de foosball (fotbal de masă) care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Masa foosball REAL, Profesionala

Masa foosball REAL, ProfesionalaMaterial: MDF – Culoare: Bej.
Minge : 36 mm ( 5 mingi incluse ).
Grosime : 25 mm.
Grosime Bare de otel : 16 m.
Dimensiuni : 142.0×75.0x92.0 cm.
Greutate : 55.0 kg.

Vezi detalii si pret

2. Masa de fotbal Garlando F-5

Masa de fotbal Garlando F-5

Masa de fotbal F-5 este o masa speciala la care poate juca toata familia.
Este o masa de calitate, si are un raport calitate/pret excelent.
Carcasa din lemn de 20 mm grosime acoperita cu un strat de melamina.
Bari realizate din fier plin de 13mm grosime, cromate, anti-rugina.
Picioare patrate 9×9 cm, conectate de o bara de 38 mm.
Portar rotativ complet – Jucatori in doua culori: rosu si albastru.
Manere din plastic negru – Doua bile de fotbal incluse.

Vezi detalii si pret

3. Masă de fotbal KLARFIT Old Trafford

Masă de fotbal KLARFIT Old TraffordJucători profesioniști cu prietenii: fotbal de masă cu o zonă de joc cu dimensiuni de turneu 118 x 68 cm.
Calitate premium: masă de fotbal din lemn masiv și MDF.
Totul în cutie: inclusiv mingi pentru pornire instantanee.
Cu multe detalii: figuri premium cu picioare înclinate pentru un joc perfect.
Netezită și durabilă: bare goale de înaltă calitate, cu un diametru de 15,9 mm.
Picioarele reglabile pe înălțime facilitează compensarea podelelor inegale.

Vezi detalii si pret

4. Masă de foosball KLARFIT Anfield

Masă de foosball KLARFIT Anfield

Nivel înalt: Masă de foaie cu teren de joc în dimensiunile turneului (118 x 68 cm).
Ideala ca masă de antrenament: bare metalice masive cu diametrul de 15,9 mm și rulmenți de înaltă calitate.
Construcție solidă: fețe cu grosimea de 30 mm, câmpului de 15,6 mm și structura armată.
Control ridicat: figuri cu picioare teșite și bile naturale de plută pentru trucuri.
Cel mai bun flux de joc: terenul de joc cu colțuri ridicate și picioare ajustabile în înălțime.

Vezi detalii si pret

5. Masă de fotbal pliabilă Riley KALCETO FFT13-4LN

Masă de fotbal Riley KALCETO FFT13-4LNTijele placate cu crom pentru controlul figurinelor roșii și albastre în format 1-2-5-3 garantează o operare rapidă și ușoară și o distracție lungă.
Materialele de înaltă calitate și construcția solidă asigură ore întregi de joc.
Când v-ați săturat de joc, puteți plia masa și o puteți pune înapoi într-un loc unde să nu vă deranjeze.
Curățare simplă, materiale durabile.
Dimensiuni: 121 x 81,5 x 61 cm (lxÎxA).
Greutate: aprox. 22,5 kg.

Vezi detalii si pret

6. Masa de fotbal, 119 cm, 3 mingi incluse

Masa de fotbal, 119 cm, 3 mingi incluseMasa de fotbal este o masa de fotbal cu dimensiuni si performante foarte apropiate de cele ale meselor profesionale, fara mecanism de fise.
Picioare reglabile pentru suprafete neuniforme;
3 mingi de fotbal incluse;
Dimensiuni: 119 x 61 x 81 cm;
Culoare: Multicolor.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată