Cele mai bune borduri de darts

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (41 voturi, media: 4,96 din 5)
Încarc...

Cum alegi cele mai bune borduri de darts? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă bordul de darts potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cele mai bune borduri de dartsStresul este deja o parte a vieții noastre. Din fericire, există un truc sigur care poate să te detensioneze: joacă darts! Aceasta este o activitate relaxantă și distractivă, indiferent că te joci singur sau cu prietenii.

De obicei întâlnești un bord de darts în baruri sau în sălile de jocuri. Totuși, nu de fiecare dată vrei să mergi în astfel de locuri pentru a te bucura de un astfel de joc.

În situația aceasta, ar fi bine să alegi unul pentru acasă. Indiferent de nevoile tale, pentru a te putea bucura de joc, atât tu cât și ceilalți, prieteni sau clienți, este nevoie să alegi cele mai bune borduri de darts. Află din acest articol cum poți face cea mai bună achiziție din prima.

Top 3 borduri de darts recomandate

De ce să alegi cele mai bune borduri de darts?

Divertismentul nu este în capul priorităților atunci când ne stabilim cheltuielile.

Totuși, din când în când, merită să investim în obiecte care ne vor permite să ne bucurăm de o destindere potrivită. Cele mai bune borduri de darts trebuie alese în funcție de nevoi.

Pe piață există modele profesionale și modele pentru amatori, și este important să fii capabil să faci diferența dintre acestea, pentru a te asigura că produsul achiziționat se va ridica la nivelul așteptărilor tale.

Cum alegi cele mai bune borduri de darts

Joc de darts pentru acasaCu siguranță un joc de darts va fi atracția principală la o petrecere cu prietenii, sau în cadrul activităților recreative de la locul de muncă.

Totuși, s-ar putea să îți fie greu să înțelegi valoarea unui astfel de joc și să înțelegi de ce două borduri care arată relativ asemănător au o diferență de preț atât de mare.

De unde știi ce tip de bord de darts este cel mai bun pentru tine? Ce alte caracteristici mai trebuie să ai în vedere?

Răspunsul la toate aceste întrebări, și nu numai, este necesar pentru a face o achiziție potrivită. Ți-ar putea fi greu să selectezi modelul potrivit, deoarece sunt multe modele pe piață, și dacă nu ești corect informat, poți da greș.

Pentru a te ajuta să faci o achiziție de care să fii mulțumit, am pregătit acest ghid de cumpărături, cu toate informațiile necesare.

De asemenea, la final te invităm să consulți lista noastră cu cele mai bune borduri de darts, disponibile acum la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Iată de ce anume trebuie să ții cont:

Tipul de borduri de darts

 • Bord de darts din fibră de sisal

Acesta este cel mai întâlnit tip de bord de darts, și probabil, tipul de placa de darts pe care ai mai jucat înainte. Acestea nu sunt folosite doar de amatori, ci sunt și multe modele profesionale care se folosesc în competiții.

Aceste borduri sunt realizate din mii de fibre mici înghesuite într-o formă cilindrică, și șlefuite pentru a fi foarte fine și pentru a avea o înălțime uniformă. Procesul în sine este mai complicat, dar nu are rost să îl aprofundăm aici.

Principalul avantaj al acestor borduri, și principalul motiv pentru care sunt atât de apreciate, este faptul că sunt foarte ușor de întreținut. Spre deosebire de cele din lemn, care trebuie curățate de fiecare dată și care au tendința de a emana miros, cele din fibră de sisal aproape că nu trebuie curățate și nu sunt mirositoare.

În plus, bordurile de darts din fibre sunt foarte durabile. Când o săgeată lovește alte tipuri de borduri de darts, mai ales în cazul celor din lemn, aceasta va lăsa o gaură. În cazul bordurilor din fibră însă, această gaură nu rămâne, deoarece fibrele sunt despărțite, nu deteriorate.

Principalul dezavantaj este faptul că variază mult calitatea acestora și nu prea ai cum să verifici dacă ai cumpărat un produs de calitate. De aceea este bine să te orientezi spre un producător în care poți avea încredere. O altă problemă ar fi lipsa unui sistem automatizat de ținere a scorului.

 • Borduri de darts din hârtie comprimată

Acesta este cel mai simplu model de bord de darts. Practic, într-o ramă din oțel sau plastic este așezată o suprafață asemănătoare cu cartonul. Acesta este cel mai ieftin tip de bord de darts. Sunt folosite în scopuri recreaționale și aproape niciodată de profesioniști, deoarece nu sunt durabile.

Cel mai bine este să cumperi o astfel de placă de darts pentru cei mici. Cel mai mare beneficiu al lor este prețul mic. Sunt de unică folosință, și poți cumpăra cu ușurință o duzină la prețul unei plăci de darts din fibre.

Atunci când săgeata se înfige într-o astfel de suprafață, va lăsa o gaură permanentă care nu se vindecă, acesta fiind sigur principalul dezavantaj. Nu sunt durabile și nu vor rezista la uzaj intens. Totuși, se întrețin ușor, și nu este nevoie să le ți departe de o sursă de lumină.

Nici acestea nu au un sistem automat de ținere a scorului, dar nu poți avea asemenea așteptări de la o bucată de hârtie. Cumpără o astfel de placă de darts, doar dacă nu intenționezi să te apuci serios de acest joc.

 • Borduri de darts electronice

Bord de darts cu scor electronicO adiție relativ nouă pe piața bordurilor de darts, cele electrice au devenit rapid populare printre toate tipurile de jucători. Cel mai adesea le vei întâlni în cluburi și în baruri, în centrele sportive sau în parcurile de distracție.

Foarte mulți producători fabrică astfel de plăci de darts, dar toate funcționează pe același principiu. Suprafața bordului electronic este perforată, fiecare gaură fiind activată atunci când o săgeată se înfige în ea. Apoi, în mod automat se înregistrează punctajul obținut. Săgețile folosite au un vârf moale.

Uneori pot apărea însă probleme cu acest tip de borduri de darts. Asta deoarece sistemul automatizat de punctare poate fi imprecis. În plus, se poate întâmpla ca săgeata să nu nimerească orificiul de fiecare dată.

Principalul lor avantaj este posibilitatea de a automatiza scorul. De asemenea, unele modele pot ține statistici, astfel memorând performanța ta sau scorurile maxime. Din această cauză, pot fi folosite ca o unealtă foarte bună de a-ți îmbunătății tehnica.

Totuși, aceste borduri pentru darts pot ajunge la niște prețuri destul de mari, mai ales modelele performante, și necesită mai mult spațiu decât un model clasic. Ține cont și că vei avea nevoie să conectezi jocul la o sursă de curent, deci ești obligat să îl montezi lângă o priză.

Întreținerea reprezintă o altă problemă. Aceste borduri de darts se strică adesea și necesită reparații ce pot fi costisitoare.

 • Borduri de darts magnetice

Spre deosebire de alte tipuri de plăci de darts, acestea sunt menite doar pentru divertisment. De asemenea, oferă o metodă diferită de abordare a jocului. Deși nu este o alegere bună pentru cineva care își dorește să se înscrie la competiții sau să joace serios acest joc, plăcile de darts magnetice nu sunt rele.

Săgețile potrivite pentru acest bord de darts nu au un vârf ascuțit, ci unul plat. Asta deoarece vârful este magnetic și se prind astfel de placa de darts. De aceea, această variantă este mai durabilă decât multe alte tipuri de jocuri de darts, și mult mai sigure și pentru cei mici. De fapt, pentru copii, aceasta este o alegere minunată.

Sunt potrivite pentru petreceri, uneori clasica formă a săgeților fiind înlocuită cu mingi sau alte forme. Au un preț moderat, undeva la același nivel ca cele din fibră, dar clar nu la fel de scumpe ca cele electronice.

În ceea ce privește întreținerea, nu trebuie să îți faci prea multe griji, deși săgețiile ar trebui înlocuite de la o vreme, deoarece își vor pierde încărcătura magnetică. În acest punct, poți foarte bine să îți cumperi un bord nou de darts.

 • Borduri de darts din lemn

Înainte de variantele electronice și cu fibre, acest tip de bord de darts era cel mai bun. Acestea sunt realizate de regulă din lemn de ulm. Motivul pentru care au căzut pe un loc inferior, este simplul fapt că nu sunt la fel de practice ca cele electronice sau cele din fibre. Întreținerea lor e mai grea deoarece lemnul trebuie hidratat cu regularitate. Din cauza acestui proces, acesta va începe să emane un miros neplăcut.

Dacă sunt bine întreținute, pot rezista mult timp, dar nu mai mult decât modelele din fibre, deși sunt mai scumpe decât acestea.

 • Borduri de darts din plută

Bord darts din plutaAdesea confundate cu cele din fibre, acestea nu sunt deloc același lucru. În privința calității, aceste plăci de darts din plută sunt cam la același nivel cu cele din hârtie. Sunt totuși mai durabile, și sunt potrivite pentru săgeți cu vârf moale.

Asta le face ideale pentru începători și copii, mai potrivite decât cele din hîrtie. Sunt mai greu de găsit, dar nu au nevoie de întreținere. Evident, nu este o idee bună pentru cineva care vrea să se apuce serios de darts.

Dimensiunea bordului de darts

Un alt criteriu foarte important este dimensiunea bordurilor de darts. Acest lucru este în mod deosebit important dacă vrei să practici acest joc la nivel profesionist. În acest caz ar trebui să verifici care sunt dimensiunile acceptate de liga în care vrei să joci.

Dimensiunea plăcilor de darts standard cu fibre, au aproximativ 45 cm în diametru, în timp ce diametrul modelelor electronice măsoară 40cm.

Dacă ești un amator și nu ai nevoie să respecți unele norme în ceea ce privește dimensiunea plăcii de darts, vei alege dimensiunea acesteia în funcție de numărul de persoane care se vor juca.

Plăcile care au o dimensiune comună sunt potrivite pentru un număr de 2 până la 8 jucători. Vei vrea un bord de darts mai mare dacă vor fi mai mulți de 8 jucători. În general, modelele mai mari pot suporta un număr de 16 jucători.

Bineînțeles, trebuie să ții cont și de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Nu îți dorești să înghesui tabla de darts pe un perete aglomerat. Măsoară spațiul și alege un bord de darts care este cu cel puțin 25 de cm mai mic decât spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Adâncime și densitate

Acesta este un alt aspect foarte important despre care nu se vorbește cât ar trebui. Densitatea unei plăci de darts, mai ales a uneia din fibră, va avea un impact major asupra calității acesteia.

Dacă, spre exemplu, săgețile nu se vor fixa în tablă și vor sări înapoi de multe ori, problema este probabil, densitatea slabă a bordului.

Board de darts de calitateÎn cazul bordurilor de darts electronice, densitatea se referă la altceva. Deoarece săgețile nu străpung placa de darts ci pur și simplu intră într-un orificiu, densitatea găurilor contează. Cu cât sunt mai multe orificii, cu atât crește șansa ca săgeata să se prindă de tablă.

Adâncimea plăcii de darts este un alt criteriu important. O adâncime de 4 cm este suficientă în general, aceasta fiind și grosimea modelelor de competiție. Bineînțeles, acest criteriu se aplică la modelele din fibre.

În cazul celor electronice sau magnetice, adâncimea nu prea contează sau nu contează deloc.

Ce funcții și accesorii pot avea cele mai bune borduri de darts?

 • Compartimente pentru depozitare – pentru săgeți. Aceste modele arată ca un dulăpior care se deschide pentru a dezvălui placa de darts.
 • Imagini electronice – unele modele de divertisment îți permit proiectarea pe suprafața de joc a unei imagini la alegere. Poate fi vorba despre chipul cuiva spre exemplu.
 • Jocuri pre-programate – modelele electronice îți permit să joci și alte variante de joc.
 • Voce – unele modele pot fi activate sonor și pot emite sunete pentru a indica rândul unui jucător.
 • Protecție pentru perete
 • Tablă pentru evidența scorurilor

Concluzii

Îți recomandăm să cumperi cele mai bune borduri de darts online. Astfel ai posibilitatea de a analiza mai clar care sunt opțiunile tale.

De asemenea, online reducerile și ofertele speciale sunt mai frecvente, ceea ce înseamnă că poți cumpăra un astfel de produs la un preț avantajos.

Nu uita să verifici părerea altor cumpărători înainte de a da o comandă online. Astfel poți evita cu succes o achiziție greșită, și să nu pierzi bani aiurea.

Sperăm că informațiile prezentate în acest articol te-au ajutat să cumperi cele mai bune borduri de darts.

Cele mai bune borduri de darts: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de borduri de darts care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Cabinet darts electronic Michael van Gerwen CBX-180

Cabinet darts electronic Michael van Gerwen CBX-180

Se monteaza facil pe perete, oferind atat protectie cat si o gestionare corecta a turturor pieselor aferente jocului.
Usile deschise al cabinetului, permit jocului sa fie pus in aplicare, iar display-ul pentru scoruri pentru 8 jucatori, afiseaza doua scoruri o data.
Pentru 1-8 jucatori – 27 jocuri cu 202 variante – Sunete si efecte muzicale.
12 bucati “sageti soft tip” incluse in set – 12 bucati varfuri de schimb pentru “sageti soft tip”.

Vezi detalii si pret

2. Darts electronic Sunflex Excellence

Darts electronic Sunflex ExcellenceAccentul nostru este pus pe design, calitate si functionalitate, pentru a oferi clientilor nostri cea mai buna distractie posibila cu produsele noastre.
28 de moduri de joc.
Numar maxim jucatori: 12.
Efecte sonore si vocale.
Display led.
Adaptor inclus.

Vezi detalii si pret

3. Tinta Darts Winmau Blade 5

Tinta Darts Winmau Blade 5Tinta Darts Profesionala, realizata din sisal de cea mai buna calitate.
Este boardul oficial al British Darts Organisation(BDO) si al Federatiei Romane de Darts.
Reduce aproape in totalitate ricoseurile si “sagetile cazute”.
Blade 5 include acum sistemul de blocare Rota-Lock si sistemul de nivel pentru o fixare sigura si o rotire usoara.
Vizibilitate mare a sectoarelor, precum si a inelului cu numerele de punctaj.

Vezi detalii si pret

4. Darts electronic XQ Max, 1-8 jucatori

Darts electronic XQ Max, 1-8 jucatori Nivel pregatire: Incepatori, Intermediari.
Display LCD.
18 tipuri de jocuri, 159 de variante.
6 sageti din otel.
Numar maxim jucatori: 8.
Sageti compatibile: Plastic.
Tip alimentare: Baterie.

Vezi detalii si pret

5. Set profesionist Darts 7 buc

Set profesionist Darts 7 bucDiametru x Grosime tinta: 46 x 2,5 cm.
Contine 6 sageti cu o greutate de 8 grame fiecare.
Nivel pregatire: Incepatori.
Culoare: Multicolor.

ATENTIE! Nu este potrivit pentru copiii sub 14 ani. Intotdeauna supravegheat de un parinte.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată