Cea mai bună masă de biliard

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (39 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună masă de biliard? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă masa de biliard potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna masa de biliardBiliardul este unul dintre cele mai jucate jocuri din lume, fiind practicat și la nivel de performanță. Acesta a rezistat ca joc preferat al multor generații, fiind nelipsit din orice sală de jocuri.

Deoarece este îndrăgit de toate vârstele și aproape oricine îl poate juca, acesta este din ce în ce mai prezent și în case particulare, sub diferite forme.

O modalitate plăcută de a petrece o după masa cu prietenii, sau o necesitate atunci când vrei să practici biliardul la nivel profesional, indiferent de scopul pentru care ești interesat de o masă de biliard, este necesar să te documentezi puțin înainte de a cumpăra una.

Astfel vei putea face o investiție din care să beneficiezi din plin. Cum poți alege cea mai bună masă de biliard? Află răspunsul în acest articol.

Top 3 mese de biliard recomandate

De ce să alegi cea mai bună masă de biliard?

Atunci când vrei să cumperi cea mai bună masă de biliard trebuie să începi prin a-ți justifica foarte bine această dorință, deoarece rareori este o necesitate. Care sunt avantajele cumpărării unei astfel de mese?

În primul rând, mai ales dacă ai o familie numeroasă, vei crea o oportunitate pentru ca întreaga familie să petreacă timp de calitate împreună. Un alt avantaj este faptul că vei avea o formă de divertisment care nu implică cheltuieli din ce în ce mai mari, așa cum ar trebui să plătești dacă ai merge cu familia sau prietenii la un centru de activități.

În ceea ce îi privește pe copii, cei care sunt interesați de biliard tind să aibă un stil de viață mai activ și o minte mai ageră.

Cum alegi cea mai bună masă de biliard

Masa de biliard captuseala rosiePe lângă faptul că poți invita prietenii la tine pentru a te bucura de un joc de biliard foarte distractiv, o masă de biliard poate să complimenteze ușor un spațiu cu care nu știi ce să faci.

Cu alte cuvinte, garajul, mansarda sau o altă încăpere neocupată, poate fi transformată într-o sală de divertisment integrând o masă de biliard.

Te poți bucura de toate aceste avantaje doar atunci când alegi o masă de biliard care să se potrivească nevoilor tale. Atunci când însă nu știi prea multe despre mesele de biliard, este ușor să o dai în bară.

Pentru a cumpăra un produs de care să te poți bucura este necesar să cunoști detalii precum tipul de masă, dimensiuni, stiluri și configurații.

Pe toate acestea le vei putea afla din acest ghid de cumpărături, conceput cu grijă și pe înțelesul tău, astfel încât să te asiguri că nu arunci bani pe fereastră atunci când cumperi un astfel de joc.

De asemenea, la final îți vom prezenta și cele mai bune oferte de pe piață la cel mai bun raport calitate/preț.

Așadar, vei putea cumpăra cea mai bună masă de biliard atunci când vei ține cont de următoarele informații importante.

Tipul de masă de biliard

 • Masă de biliard pentru acasă

Dacă ai spațiul necesar pentru a integra o masă de biliard în locuința ta, aceasta va fi o adiție foarte atractivă. Vei putea să exersezi jocul oricând, dar și să te bucuri de o destindere plăcută cu cei mai buni prieteni.

Mesele de biliard pentru acasă sunt fabricate, de regulă din MDF. Acestea sunt suficient de rezistente pentru uz ocazional și arată foarte bine. Unele modele sunt realizate pentru a fi foarte practice în ceea ce privește spațiul. Cu alte cuvinte le poți folosi în mod normal ca masă pentru servit masa.

Totuși, atunci când ai chef de un joc, poți îndepărta blatul mesei pentru a dezvălui suprafața de joc pentru mai mult decât biliard.

Există variante care includ mai multe jocuri precum: foosball, hockey de masă sau tenis de masă. Sunt ideale pentru familiile cu copii, dar și pentru cei care împart un apartament deși nu sunt rudenii.

Dacă ești o persoană care participă la concursuri, pentru a te putea antrena corespunzător, ar fi bine să optezi pentru o masă de biliard de sine stătătoare cu toate caracteristicile care permit o rotire cât mai bună a mingilor.

 • Masă de biliard pentru uz comercial

Pentru un timp, mesele de biliard au fost uitate. În ultimii ani însă, acestea sunt din ce în ce mai atractive pentru clienți, motiv pentru care tot mai mulți patroni aleg să integreze un astfel de spațiu de divertisment în pub-uri și baruri, nu doar în sălile de joc dedicate.

Pe lângă faptul că aceste mese de biliard îți oferă o experiență de joc autentică, modelele moderne le permit clienților plata cu cardul de credit, chiar și contactless.

Deoarece materialele trebuie să fie rezistente la uz intens, aceste mese sunt mai costisitoare. Totuși, investiția merită deoarece vei reuși să scoți profit de pe un astfel de joc.

 • Masă de biliard pentru copii

Cu siguranță cele mai ieftine modele de pe piață, acestea pot fi o variantă în miniatură a unei mese de biliard autentice, sau pot avea înălțimea ajustabilă pentru a fi potrivită pentru cei mici.

Acestea pot fi instalate chiar și în camera copilului, și sunt ușor de depozitat atunci când cel mic și-a pierdut interesul pentru joc. Producătorii comercializează aceste mese pe categorii de vârstă, de la cei mici până la preadolescenți sau chiar adolescenți.

Componente importante ale mesei de biliard

Cea mai bună masă de biliard este fabricată din cele mai bune materiale și se va putea observa o grijă mare la componentele acesteia. Iată ce trebuie să știi despre fiecare:

 • Blatul mesei de biliard

Blatul mesei de biliard este una dintre cele mai importante componente. Mesele de biliard originale au un blat fabricat din ardezie, o rocă vulcanică .

Deoarece aceasta este foarte grea, pentru a fi montată poate fi întărită cu lemn și prinsă în șuruburi. Deși pe piață există substituenți, niciun material nu poate egala calitatea și rezistența acestei roci. Absolut toate variantele pentru uz comercial treuie să aibă un blat din acest material.

Modelele pentru uz casnic pot avea blat din MDF sau alt compozit de lemn. Dacă vrei să exersezi pentru competiții însă, vei avea nevoie de o masă de biliard cu blat din ardezie. Grosimea acestei roci nu trebuie să fie mai mică de 2,5cm. Cele mai subțiri nu sunt la fel de rezistente.

 • Picioarele mesei de biliard

Masa de biliard este foarte grea, ceea ce înseamnă că picioarele acesteia trebuie să fie foarte trainice. Atunci când jucătorii dau lovituri, adaugă deseori greutate pe masă deoarece se sprijină pe aceasta pentru a putea ținti mai bine sau pentru a ajunge la minge. Există două tipuri de picioare:

Cele realizate dintr-o sigură bucată solidă de lemn masiv. Acestea sunt rezistente și previn căderea suprafeței de joc pe măsură ce timpul progresează.

Al doilea tip de picior este unul format din două bucăți. Pentru a se evita un picior solid, acestea sunt atașate de corpul de mobilier folosind o ancoră. De regulă, acestea nu sunt la fel de rezistente.

Mai poți lua în considerare aspectul estetic. În ce măsură se potrivesc acestea cu camera ta sau cu localul tău?

 • Rama mesei de biliard

Rama din lemn masa de biliardRama mesei de biliard este foarte importantă deoarece trebuie să susțină blatul acesteia.

Dacă rama mesei de biliard nu este fabricată din materiale de calitate, degeaba ai încorporat un blat de calitate superioară.

Lipsa unei susțineri corespunzătoare va duce la îndoirea, crăparea și denivelarea blatului. Cea mai bună masă de biliard va avea o ramă la care s-a adăugat lemn prin lipire dedesubt și care este susținută extra de grinzi încrucișate.

Numărul grinzilor necesare variază în funcție de grosimea blatului. Dacă acesta este mai subțire, sunt suficiente două grinzi încrucișate.

Pentru cele mai groase de 2,5 cm construcția ramei ar trebui să integreze 4 astfel de grinzi. Cu cât este mai greu blatul, cu atât trebuie să fie mai solidă rama.

 • Căptușeala mesei de biliard

Căptușeala meselor de biliard moderne este realizată din lână și nylon, un amestec al acestor materiale finisat cu teflon. Pentru a determina durabilitatea acestui material poți verifica densitatea acesteia.

Totuși, nu durabilitatea trebuie să te intereseze în mod deosebit, ci mai degrabă viteza și tracțiunea pe suprafața de joc. Lâna pieptănată este un material de calitate superioară ce asigură o alunecare rapidă și precisă a mingilor pe suprafață.

 • Mantele mesei de biliard

Acestea sunt fabricate fie din materiale sintetice sau din amestecuri de cauciuc. Variantele sintetice se vor usuca în timp, ceea ce va afecta calitatea ricoșări mingilor.

Cele din cauciuc natural, vor rezista pe perioadă nedeterminată, oferind o putere de ricoșare a mingii foarte bună.

 • Buzunarele mesei de biliard

Singurul aspect care contează aici este materialul buzunarelor. Există trei variante din care poți alege:

 • Plastic: calitate slabă și un indiciu al meselor de biliard de calitate slabă.
 • Cauciuc: folosit adesea în cazul meselor de biliard comerciale
 • Piele: folosit pentru variantele rezidențiale de calitate superioară.

Dimensiunea mesei de biliard

Este important să știi dimensiunea mesei de biliard, indifernt că ai nevoie de una în scop comercial sau pentru acasă. Asta deoarece trebuie să ții cont și de spațiul pe care trebuie să îl ții liber pe lângă ea, astfel încât orice jucător să se poată desfășura în libertate.

Mesele profesionale pot avea dimensiuni diferite în funcție de scopul în care sunt folosite. Astfel:

 • Mesele pentru pub – lungimea de 2m
 • Mesele profesionale – lungime de 2,5m
 • Mesele de concurs – lungime de 2,75m

Masa de biliard pliabilaMesele pentru uz casnic au dimensiuni mai reduse. Lungimea lor pornește de la 1 m și poate ajunge la 2 m.

Lățimea este de regulă de 0,5 m, dar poate ajunge la 1 m. Acestea sunt o variantă convenabilă pentru aceia care nu au o cameră dedicată pentru spațiu de divertisment în casă, și vor să încorporeze masa de biliard în camera copilului sau în sufragerie.

Mesele de biliard pentru cei mici sunt mai scunde. Înălțimea acestora nu depășește 70cm, și începe de la 16cm. Lățimea ajunge până la o jumătate de metru, iar lungimea poate fi chiar sub un metru.

Va trebui să ții cont și de spațiul pe care trebuie să îl lași liber în jurul mesei pentru a nu risca să dai cu tacul în perete sau în alte obiecte. Pentru mesele de adulți, va trebui să ai liber un spațiu de cel puțin 1,5 m în jurul mesei de biliard.

Ce accesorii trebuie să aibă cea mai bună masă de biliard?

 • Tacuri – bare înguste din lemn folosite pentru a lovi mingea de joc. De obicei, o masă standard va oferi două astfel de tacuri.
 • Extensie de tac – necesară pentru a accesa bila albă din unghiuri mai ciudate.
 • Spațiu de depozitare pentru tacuri.
 • Bile de biliard – set complet de 15.
 • Triunghi – utilizat pentru a ține bilele în ordine și pentru a le poziționa corect pentru începerea partidei.
 • Cretă – necesară pentru tratarea vârfului tacului.
 • Tavă pentru bile – pentru a le putea depozita în ordine.
 • Perie pentru curățarea
 • Husă – pentru acoperirea mesei.
 • Suport pentru cretă
 • Tablă de scor

Design

Nu puteam uita nici de componenta estetică, ce poate fi destul de importantă. În primul rând, trebuie să știi că există design-uri diferite pentru variantele de bar și cele pentru acasă. Cele pentru bar tind să fie mai voluminoase și ocupă mai mult spațiu.

Cele pentru acasă pot să fie camuflate într-un corp de mobilier. Adesea rama și picioarele au detalii ornamentale care le face ușor de integrat în decorul casei. Asigură-te că culoarea lemnului se potrivește cu cea a mobilierului tău. De asemenea, poți opta pentru diverse culori ale căptușelii: roșu, vișiniu, albastru, verde, etc.

Concluzii

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună masă de biliard online. Aici îți va fi mai ușor să le găsești la un preț bun, indiferent că ești în căutarea unei variante pentru adulți sau pentru copii, ori una profesională.

De asemenea, aici le poți găsi la prețuri mai bune. Nu uita să verifici părerea altor cumpărători ori de câte ori vei vrea să cumperi un produs online. Astfel îți poți da seama rapid dacă masa de biliard este sau nu potrivită pentru tine sau dacă ar trebui să optezi pentru altceva.

Acum că ai parcurs aceste informații ești gata să cumperi cea mai bună masă de biliard.

Cea mai bună masă de biliard: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de mese de biliard care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Masa de biliard Urban RPT-6F Rabatabila Laminat

Masa de biliard Urban RPT-6F Rabatabila LaminatO masa pentru locurile unde spatiul este o problema, masa se strange astfel incat sa ocupe putin spatiu.
Placa sintetica 18 mm.
Picioare rabatabile.
Dotata cu postav albastru.
Masa de biliard Urban se livreaza cu set complet de accesorii (doua tacuri de biliard 122 cm, set de bile biliard 48 mm si triunghi biliard).

Vezi detalii si pret

2. Masa biliard Action One, 213x118x80 cm

Masa biliard Action One, 213x118x80 cmMasa de billiard Action One este o masa clasica, stabila si rezistenta.Confectionata din MDF de calitate.
Colturi cromate, picioare reglabile si postav verde.
Accesorii incluse in set:
– 1 set bile, diametru 57mm,
– 2 tacuri(145 cm),
– 1 triunghi si 2 bucati de creta.

Vezi detalii si pret

3. Masă de biliard OneConcept Trickshot

Masă de biliard OneConcept TrickshotMasă de joc compactă: masă de biliard cu economie de spațiu pentru mișcări speciale sau ca dispozitiv într-o cameră de tineret.
La îndemână: funcția de înclinare și plasarea verticală pentru a economisi spațiu.
Elegant de exactă: o masă de biliard verde catifelată, care include două bețe de biliard, 16 bile și un triunghi.
Găuri: 6 plase cu bile cu o gaură de 7 cm pentru captarea mingii în timpul jocului.
Alb și negru: Masa este disponibilă în două culori – negru și alb.

Vezi detalii si pret

4. Masa biliard Garlando Chicago 4

Masa biliard Garlando Chicago 4Masa Garlando Chicago este special conceputa pentru camerele cu spatiu limitat.
Material MDF 15 mm – Colturi cromate.
Dimensiune suprafata de joc: 140×70 cm.
Dimensiuni masa:156x86x79h cm.
Picioare reglabile realizate din MDF 12 mm.
Acoperita cu panza Taclon, culoare verde.
Include: 2 tacuri, 1 set bile diametru 48 mm, 1 triungi, 2 crete, 1 perie.

Vezi detalii si pret

5. Masa biliard Garlando Dallas

Masa biliard Garlando DallasMasa de biliard Garlando Dallas este recomandata in special pentru copii si incepatori.
Dimensiuni masa: 110 x 55 cm.
Material: MDF grosime 15 mm.
Picioare ajustabile pe inaltime realizate din MDF 12 mm.
Suprafata de joc realizata din MDF 12 mm imbracata in material verde.
Accesorii incluse: 2 tacuri, un set bile diametru 38 de cm, triunghi, 2 buc creta, perie.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată