Cel mai bun set de poker

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (43 voturi, media: 4,91 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun set de poker? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă setul de poker potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun set de pokerDacă ai fost vreodată la un cazino, cu siguranță ai fost atras de jocul vedetă al localului: poker-ul. Acest joc de cărți elegant, provocator și seducător, este poate cel mai popular din lume.

Dincolo de legătura acestuia cu activitățile ilegale, acesta este un joc care poate fi distractiv chiar și atunci când nu există nicio miză reală în joc.

Dacă vrei să implementezi „seara de poker” la tine acasă și să joci împreună cu prietenii în fiecare seară, sau doar vrei să ai un set pentru a te juca ocazional, este bine să știi cum să alegi unul care ți se potrivește.

Află din acest articol unde poți găsi un set de poker ieftin, dar și cum poți alege cel mai bun set de poker.

Top 3 seturi de poker recomandate

De ce să alegi cel mai bun set de poker?

Interacțiunile sociale nu sunt mereu ușoare, nici măcar atunci când vine vorba de prieteni. Deseori însă, jocurile pot facilita relațiile și discuțiile dintre persoane. Exact așa cum în copilărie joaca te ajuta să îți faci prieteni noi, tot așa în prezent, un joc bine ales te poate ajuta să consolidezi prietenii.

Pokerul este un joc de cărți foarte popular. Deși regulile acestuia se învață mai greu, odată deprinse sunt suficient de atractive încât să te poți juca cu entuziasm.

Va fi distractiv să joci o partidă de poker cu prietenii în fiecare săptămână, în timp ce purtați discuții plăcute și interesante. În plus, dacă alegi setul potrivit, vă puteți bucura de o atmosferă foarte asemănătoare cu cea de cazino.

Cum alegi cel mai bun set de poker

Set poker chipsuri profesionalePentru a te putea bucura de avantajele unui joc de poker reușit însă, este recomandat să cauți cel mai bun set de poker.

Dar cum îl poți alege pe cel potrivit pentru tine? De unde știi cât ar trebui să investești într-un asemenea joc? Contează calitatea componentelor? Care sunt aspectele la care ar trebui să fii atent?

În mod normal, aceste informații sunt foarte greu de găsit. Le poți obține de la un jucător profesionist sau de la angajații unui cazino. Din fericire însă, noi am făcut munca de cercetare pentru tine și am alcătuit acest ghid de cumpărături pentru a te ajuta să cumperi un set de care să fii mulțumit.

De asemenea, pentru a nu pierde prea mult timp cu căutările, noi am selectat pentru tine cele mai bune seturi de poker, selectate conform criteriilor de calitate de mai jos, disponibile acum la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Așadar, iată care sunt aspectele pe care să le ai în vedere:

Ce trebuie să conțină un set complet de poker?

Probabil ai văzut multe seturi de poker pe piață, unele foarte similare, dar la un preț foarte diferit. Primul pas este însă acela de a identifica un set de poker care să aibă toate componentele necesare pentru a te putea bucura de joc.

 • Jetoane sau chipsuri: le amintim și aici deși le vom discuta pe larg ceva mai jos în articol. Acestea sunt esențiale pentru orice joc de poker, reprezentând modalitatea prin care un jucător poate paria și câștiga „bani” în cadrul jocului. Vei observa că numărul acesta poate varia foarte mult într-un set. Ajungând și la 750 de bucăți, având valori și culori diferite.
 • Cărțile de joc: orice set valid de poker trebuie să conțină două pachete de cărți de joc clasice. Atenție! Aici nu vorbim de pachetele de cărți de joc de 32 de bucăți, cu care obișnuiai să joci Șeptică atunci când erai mic.
 • Jeton pentru dealer – aceasta este o componentă care nu este obligatorie. Atunci când există totuși, este un indiciu că producătorii au ținut cont de detaliile jocului și doresc să îți ofere o experiență de joc cât mai completă.
 • Zaruri – în număr de 5. Acestea trebuie să aibă o dimensiune potrivită, puțin mai mare decât zarurile cu care ești probabil obișnuit. Pentru o experiență de cazino cât mai autentică, este recomandat să alegi un set care are zarurile roșii și ușor transparente.
 • Masă pentru joc – aceasta poate fi o simplă planșă, de obicei verde cu marcaje care o face să fie asemănătoare cu o masă de cazino. Există însă și seturi mai costisitoare, care includ o masă de poker cu piciorușe.

Jetoane de poker

Una dintre cele mai importante componente ale setului de poker, jetoanele, trebuie alese cu mare grijă, atunci când vrei să te bucuri de un joc bun și autentic. Greutatea, dimensiunea și numărul lor, pot influența mult dinamica jocului, dar și plăcerea ta de a te juca.

Iată care sunt aspectele la care trebuie să fii atent:

 • Numărul jetoanelor

În funcție de numărul persoanelor cu care vrei să joci, va trebui să alegi un set care are un număr potrivit de jetoane. Recomandările profesioniștilor sunt următoarele:

  • 200 de jetoane la 3-4 jucători
  • 400 de jetoane la 5-6 jucători
  • 600 de jetoane la 7-8 jucători
  • 800 de jetoane la peste 10 jucători.

Ca idee, chiar dacă ai mai multe decât ai avea nevoie, este mereu mai bine să ai mai multe decât mai puține.

 • Culoarea jetoanelor

Jeatoane poker material de calitateCuloarea jetoanelor, sau mai bine zis numărul de culori, poate fi un indiciu al calității setului de poker. Majoritatea seturilor ieftine includ multe culori și multe valori ale jetoanelor. Seturile care respectă varianta de cazino însă includ maxim 4 culori.

Astfel, indiferent că ești un începător sau un expert, te vei descurca de minune cu această schemă de culori: alb (1 unitate), roșu (5 unități), verde (25 unități), negru (100 unități).

Aceasta este schema în majoritatea cazinourilor, ceea ce face tranziția de la cazino la joc în casă sau invers, mult mai ușoară și mai plăcută.

 • Materialul jetoanelor

Există mai multe materiale din care pot fi fabricate jetoanele pentru poker. De regulă, acestea influențează foarte mult prețurile de producție, de aceea, atunci când nu înțelegi de ce două seturi de poker asemănătoare au un preț atât de diferit, materialul jetoanelor ar putea fi principala diferența.

Jetoanele din plastic sunt cea mai ieftină opțiune de pe piață. Aceasta este o opțiune bună pentru jocurile ocazionale între prieteni care nu urmăresc neapărat să se bucure de o atmosferă asemănătoare cu cea a cazinoului. Acestea sunt foarte ușoare, lucru ce ar putea fi deranjant pentru o persoană care își dorește o experiență autentică.

Sunt și o variantă foarte bună pentru începători, care nu sunt siguri dacă jocul îi va prinde sau nu. Astfel, dacă vor să ia jocul în serios, vor putea să cumpere o variantă profi mai târziu.

Există și jetoane din plastic mai grele, acestea având inserții din metal, și tind să fie ușor mai scumpe.

Jetoanele din compozit sunt o categorie de mijloc. Acestea sunt cele mai utilizate în sesiunile private de joc. Au o inserție de metal pentru a le conferi mai multă greutate, asemănătoare cu cea a pieselor de cazino.

Greutatea lor variază între 10 și 14 grame pe bucată. Sunetul lor este mai grav, iar la atingere sunt mai aproape de senzația jetoanelor de cazino.

Deși sunt ușor mai scumpe decât varianta din plastic, rezistența acestora este mai mare. Pot fi spălate ceea ce îți permite să le folosești pentru foarte mult timp, chiar și cu prietenii tăi obsedați de germeni.

 Jetoanele din ceramică sunt realizate cu mare migală, inscripțiile fiind imprimate pe suprafața lor, nu lipite ca în cazul unor variante din plastic.

Acestea sunt folosite la nivel profesional în cazinourile din întreaga lume. În general însă, variantele din comerț nu sunt fabricate din ceramică în totalitate.

Acestea sunt amestecate cu rășină pentru a le face mai durabile. Sunt cele mai scumpe modele și sunt cele care se apropie cel mai mult de varianta de cazino profesională.

Cărțile de poker

Carti poker de calitateProbabil nu te-ai gândit la asta prea mult, dar pachetele de cărți contează foarte mult într-un joc de poker. Cu cât sunt alese mai bine, cu atât îi vei putea împiedica pe oponenți să trișeze.

De asemenea, materialul din care sunt fabricate contează foarte mult.

 • Hârtie sau plastic

Există trei tipuri de materiale din care pot fi fabricate cărțile de joc: plastic, vinil și hârtie. Cărțile de plastic durabile, cele mai calitative, fiind folosite în aproape toate cazinourile.

Cărțile de vinil sunt bune, dar ușor mai ieftine. La un moment dat acestea se vor îndoi, ceea ce le va face mai puțin durabile decât variantele din plastic.

Cărțile de joc din hârtie sunt varianta cea mai ieftină și cea mai puțin rezistentă. Colțurile se vor îndoi și va trebui să cumperi pachete noi destul de des. Totuși, dacă doar pe acestea ți le permiți, este mai bine să le ai din hârtie decât deloc.

 • Design

Înainte să selectezi un pachet de cărți, trebuie să iei în considerare atât design-ul spatelui cărților, cât și cel de pe fața acestora.

În mod ideal, spatele ar trebui să aibă margini albe, deoarece va face trișatul mai dificil. Cu cât este mai simplu design-ul de pe spate, cu atât este mai greu ca acestea să fie marcate, prevenind astfel episoadele de trișare.

Cât despre față, cărțile ar trebui să fie cât mai ușor de citit. Alege cărți care sunt ușor de recunoscut chiar și de la distanță. Astfel, indiferent de locul în care stau jucătorii la masă, vei putea observa numărul și simbolurile cărților. De asemenea, ar trebui să poți recunoaște numărul și simbolul cărților chiar și atunci când jucătorul afișează cărțile într-un evantai.

 • Două sau 4 culori

Seturile de poker noi pot avea pachete de cărți cu simboluri în patru culori. Astfel pica e neagră și inima rămâne roșie, dar diamantele sunt albastre iar trefla este verde.

Majoritatea jucătorilor însă preferă varianta clasică în două culori: roșu și negru. Dacă nimerești un astfel de set însă, te vei putea obișnui cu aceste culori în cele din urmă, deși jocul nu va avea un aspect profi.

 • Pachet de cărți tematice

Dacă vei cumpăra un set de poker cu anumită tematică de exemplu dedicată unui film popular, este normal să găsești cărți de joc care să aibă un design specific.

Aceasta poate fi o variantă bună pentru jocurile între prieteni apropiați, toți fani ai respectivei tematici. Totuși trebuie să ai în minte că, deseori, acestea sunt destul de dificil de citit.

Depozitare

Servieta set pokerAșa cum ți-ai dat seama, un set de poker nu este un joc simplu. Având multe componente acesta poate să devină foarte împrăștiat, creând multă dezordine. De asemenea, în lipsa unui loc în care să depozitezi ordonat toate componentele, îți poate fi destul de dificil să nu pierzi cărți de joc sau jetoane.

Unele seturi mai scumpe îți oferă un sistem de depozitare în serviete foarte elegante cu un aspect profesionist. Unele sunt din plastic, dar cele mai scumpe și mai impresionante sunt fabricate din metal.

O altă metodă de depozitare poate fi într-un sistem tip carusel, cu spații pentru jetoane și cărțile de joc. Seturile mai ieftine, pot veni într-o cutie de dimensiune variabilă în funcție de numărul de jetoane.

Cutia poate fi din metal, dar nu este la fel de practică și de aspectuoasă ca o servietă. Mai sunt și trusele care seamănă destul de mult cu un penar sau un portfard. Acestea pot fi variante foarte potrivite pentru călătorii și vacanțe.

Versatilitate

Dacă ești genul care se plictisește ușor, alege un set de poker care să îți permită să joci mai multe variante. Asigură-te că setul are instrucțiuni de joc, nu doar pentru cel clasic, dar și pentru variantele mai distractive.

De asemenea, unele seturi ar putea include accesorii speciale care îți permit să joci și alte jocuri de cazino.

Concluzii

Îți recomandăm să cumperi cel mai bun set de poker online. Aici vei găsi mai multe variante, iar acum îți va fi mai ușor să o alegi pe cea potrivită pentru tine.

Înainte de a face orice fel de achiziție online asigură-te că ai consultat părerea altor cumpărători pentru a verifica rezistența și calitatea produsului.

Acum că ai parcurs toate aceste informații ești complet pregătit să alegi cel mai bun set de poker.

Cel mai bun set de poker: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de seturi de poker care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Set poker cu 500 chips-uri CERAMIC

Set poker cu 500 chips-uri CERAMIC si servieta din aluminiuAcest set de poker in servieta din aluminiu are 500 de jetoane din material ceramic 10 grame.
Aceste jetoane sunt inscriptionate cu simbol $, au o atingere frumoasa, foarte similară cu jetoanele din cazinouri.
Continut pachet (emag poker):
1 x servieta poker aluminiu
500 x jetoane ceramic
5 x zar – 2 x seturi carti de joc – 1 x buton dealer

Vezi detalii si pret

2. Set poker cu 500 chips-uri clay 14g model MONTECARLO

Set poker cu 500 chips-uri clay 14g model MONTECARLOAcest set de poker in servieta din aluminiu are 500 de jetoane din clay MonteCarlo.
Jetoanele din material composit clay sunt jetoane high-end folosite de multi profesionisti in sectorul cazinourilor si la turneele de poker.

Jetoanele sunt numerotate, au o atingere frumoasa, foarte similară cu jetoanele din cazinouri.
Setul contine:
500 jetoane Montecarlo – 2 pachete de carti din carton – 1 buton dealer.

Vezi detalii si pret

3. Set poker profesional Piatnik 500 jetoane

Set poker profesional Piatnik 500 jetoaneSetul de poker Piatnik include 500 de chips-uri cu greutate de 14 grame, specifica cazinourilor si cluburilor de poker, cu finisaj lucios, placut la atingere, insertie metalica.
Setul mai include si 2 pachete de carti de poker Piatnik, din carton plastifiat, de foarte buna calitate, 5 zaruri, un jeton de dealer si instructiuni de joc.
Servieta diplomat este din aluminiu, cu capac transparent din plexiglas pe care este marcata denumirea setului si este captusita in interior cu catifea, care ii confera un aspect elegant.

Vezi detalii si pret

4. Set poker cu 300 chips-uri clay integral 10 g model WSOP

Set poker cu 300 chips-uri clay integral 10 g model WSOPAcest elegant set de poker contine 300 chips-uri intr-o servieta din aluminiu alaturi de 2 pachete de carti si un buton pentru dealer.
Jetoanele (chips) sunt de foarte buna calitate, sunt neinscriptionate, sunt din clay integral (argilă reală și nu compozit) cantaresc 10 grame.
Jetoanele neinscriptionate au avantajul ca se poate atribui fiecarei culori valoarea dorita de jucatori.
Setul contine:
300 jetoane WSOP – 2 pachete de carti din carton – 1 buton dealer.

Vezi detalii si pret

5. Set poker cu 500 chips-uri model DICE

Set poker cu 500 chips-uri model DICE

Acest elegant set de poker contine 500 chips-uri intr-o servieta din aluminiu alaturi de 2 pachete de carti si un buton pentru dealer.
Jetoanele (chips) sunt de foarte buna calitate, sunt neinscriptionate, cantaresc 11,5 grame si au dimensiunea clasica a jetoanelor de poker din casino.
Jetoanele neinscriptionate au avantajul ca se poate atribui fiecarei culori valoarea dorita de jucatori.
Servieta eleganta din aluminiu are incuietoare si face ca setul sa poata fi transportat cu usurinta.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată