Cea mai bună masă de înfășat

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (42 voturi, media: 4,90 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună masă de înfășat? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă masa de înfășat potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Masa de infasat pliabilaPână să împlinească un an, îți vei schimba copilul de aproximativ 2400 de ori. Cu siguranță, vei dori să ai la dispoziție un spațiu care să fie potrivit pentru a schimba, a îmbrăca sau înveli copilul în mod confortabil, atât pentru tine, cât și pentru el.

Dacă ai bugetul și spațiul necesar, poate fi o idee bună să cumperi o masă de înfășat practică și estetică. Mulți părinți utilizează astfel de mese cam până ce copilul împlinește 2 ani, dar dacă alegi piesa potrivită, va putea fi folosită chiar și după ce copilul a crescut.

Dacă vei să afli unde au găsit alți părinți o masă de înfășat ieftină, dar și cum poți alege cea mai bună masă de înfășat, citește acest articol în continuare.

Top 3 mese de înfășat recomandate

De ce să alegi cea mai bună masă de înfășat?

Masa de înfășat este o piesă de mobilier specifică pentru camera bebelușului, folosită de părinți pentru a înfășa copilul, pentru a-l schimba sau pentru a-l îmbrăca.

Are înălțimea ideală și este special concepută pentru a te ajuta să schimbi mai ușor și în siguranță copilul, permițându-ți să depozitezi produsele sau obiectele pentru îngrijirea copilului în apropiere.

Cu toate că este un spațiu de ajutor pentru mulți părinți, înainte de a cheltui bani pe așa ceva, trebuie să știi că nu este o achiziție necesară. Ar trebui să cumperi o masă de înfășat, doar dacă dispui de bugetul și de spațiul necesar, deoarece astfel de mese ocupă mult spațiu.

Cum alegi cea mai bună masă de înfășat

Masa de infasat bebelusiVei vrea să cumperi doar cea mai bună masă de înfășat, deoarece doar aceasta îți va permite să îngrijești bebelușul în siguranță. Pentru a putea să o alegi pe cea potrivită însă, este necesar să știi ce caracteristici ar trebui să aibă.

Ce tip de masă de înfășat și se potrivește? Cum alegi dimensiunile? Trebuie să aibă funcții suplimentare? Care este cel mai stabil și rezistent material? Cum poți alege una pe care să o poți folosi și după ce copilul nu va mai avea nevoie de ea?

Oferta de pe piață este una foarte bogată, de aceea ți-ar putea fi greu să decizi care din mesele de înfășat de vânzare este mai bună pentru tine.

Tocmai de aceea, am pregătit noi acest ghid de cumpărături, special conceput pentru părinți în căutare de ce e mai bun pentru copilul lor. Vei afla tot ce trebuie să știi despre mesele de înfășat.

De asemenea, pentru a nu pierde și mai mult timp căutând unul de calitate la preț bun, am pregătit mai jos o listă cu oferte de pe piață la cel mai bun raport calitate/preț.

Tipul mesei de înfășat

E piață vei găsi mai multe tipuri de mese de înfășat, fiecare aducând funcții noi. Este important să știi ce opțiuni ai și care ți se potrivește mai bine, așa că iată care sunt tipurile de mese de înfășat:

 • Masă de înfășat retractabilă

Unele mese de înfășat vin sub forma de mese retractabile. Aceasta arată ca un corp de sertare, pe partea de sus existând două blaturi suprapuse, dintre care unul mobil. Deși este o structură solidă și foarte prietenoasă cu spațiul, nu întrunește toate normele de siguranță.

În mod normal, o masă de înfășat ar trebui să aibă un tip de barieră pe toate cele patru laturi, ori acest model are astfel de bariere doar pe două dintre ele. De aceea, nu este un model recomandat.

 • Masă de înfășat clasică

Această masă de înfășat este un corp de mobilier special conceput pentru a fi folosită în acest scop. Deși poate avea rafturi care îți permit să depozitezi unele produse sau obiecte, aceasta nu arată ca un simplu corp cu rafturi.

Blatul mesei este înconjurat de un grilaj scund pentru siguranța bebelușului, arătând ca un pătuț mai mic. Cele mai bune, dar și cele mai costisitoare astfel de piese sunt fabricate din lemn, dar există și variante din plastic.

 • Masă de înfășat atașabilă

Aceste mese constau de fapt într-un blat cu pereți ridicați care poate fi atașat pe pătuțul bebelușului sau pe orice altă masă sau suprafață dreaptă și tare. Acesta este cel mai ieftin tip de măsuță dintre toate modelele.

Pentru extra siguranță, asigură-te că o astfel de masă este dotată cu o centură de siguranță. Ține minte însă că, cu cât accesoriile de siguranță vor fi mai multe, cu atât va fi mai scumpă masa, multe dintre aceste accesorii nefiind cu adevărat necesare.

Este o variantă foarte bună dacă nu ai spațiu pentru o piesă de mobilier mai voluminoasă.

 • Masă de înfășat de perete

Aceste mese de înfășat sunt cunoscute pentru faptul că sunt prietenoase cu spațiul, și se pot restrânge. Acestea pot fi ridicate către perete atunci când nu sunt folosite, și coborâte la nevoie, la fel ca un pat retractabil.

Deși sunt foarte avantajoase cu spațiul și au un aspect foarte plăcut, acestea nu sunt recomandate deoarece nu îndeplinesc normele minime de siguranță, adică nu sunt dotate cu bariere de protecție.

De asemenea, unele modele sunt dificil de atașat pe perete fără ajutor calificat.

Siguranță

Masa de infasat pliabilaSiguranța copilului tău ar trebui să fie pusă mai presus decât orice preferință personală. Așadar, înainte de a cumpăra la întâmplare un astfel de corp de mobilier, ar trebui să fii la curent cu toate normele de siguranță pe care acesta ar trebui să le îndeplinească.

Pericolul este real deoarece s-a raportat că numai la nivelul statelor membre UE, în fiecare an, aproximativ 5500 de copii ajung la spital în urmai unui accident ce implica masa de înfășat.

Fiecare astfel de masă trebuie să respecte standardul european de siguranță EN 12221 – 1:2008, iar tu trebuie să poți să verifici asta ușor. Iată ce trebuie să ai în vedere:

 • Cu cât este mai lat blatul mesei cu atât aceasta este mai sigură pentru bebeluș, deoarece îți va fi mai ușor să îl manipulezi și îi va fi mai greu să se rostogolească.
 • Barele de protecție trebuie să fie cât mai înalte, dar nu atât de înalte încât să te încurce. Normele de siguranță prevăd o înălțime de minim 10 cm.
 • Centura de siguranță poate fi un aspect util, dar și periculos. Sfatul specialiștilor este să nu te bazezi pe ea. Va trebui mereu să îți supraveghezi copilul. De asemenea, dacă nu este poziționată corect, poate deveni un pericol de strangulare. Chiar dacă o pui corect copilul se poate mișca și se poate rănii cu ea, așa că trebuie să fii mereu cu ochii pe el. Dacă alegi o masă cu o astfel de centură, asigură-te că va fi ușor de pus.
 • Alege o masă de înfășat care să îți ofere suficient spațiu de depozitare pentru orice ai avea nevoie. Astfel îți va fi mai ușor să nu pleci de lângă bebeluș, deoarece vei avea tot la îndemână.
 • Dacă alegi un model de perete sau retractabil, asigură-te că este suficient de stabil și că nu va ceda.
 • Nu ar trebui să existe locuri în care cei mici ar putea să își prindă un deget sau un membru.

Dimensiunile mesei de înfășat

Dimensiunea unei mese de înfășat poate varia destul de mult în funcție de model. Spre exemplu, o variantă foarte mică care este prietenoasă cu spațiul este masa de înfășat atașabilă, dimensiunile ei fiind ușor mai mari în lățime și înălțime decât pătuțul copilului.

La polul opus se află masa de înfășat care este încorporată într-o comodă cu sertare. Aceasta va fi mai mare sau mai mică, în funcție de amploarea spațiului de depozitare de care vrei să dispui.

Dacă vrei sertare mai puțin adânci, dar o masă de înfășat mai lată, atunci o variantă extensibilă a blatului s-ar putea să îți surâdă. Este și o variantă pe care o vei putea refolosi mulți ani de acum înainte.

Totuși, atunci când vine vorba de dimensiunea mesei, cea mai importantă valoare va fi de fapt înălțimea acesteia. Scopul mesei este acela de a-ți permite să îngrijești copilul fără a fi necesar să te apleci foarte mult, ceea ce ar duce la disconfort și chiar probleme de sănătate cu spatele. Așadar, înălțimea este un criteriu pe care ar trebui să îl alegi în funcție de înălțimea ta.

Tocmai de aceea mesele de înfășat au dimensiuni diferite în înălțime. Unele modele pot fi joase de 90 de cm, în timp ce altele pot ajunge la o înălțime de 110 cm.

Dacă ești o persoană înaltă, alege cel mai înalt model disponibil, și la fel dacă ești scundă. Asta va contribui la confortul tău atunci când îngrijești copilul.

Dacă vei căuta o astfel de masă în magazin apleacă-te mimând îngrijirea copilului. Dacă cumperi online, încearcă să așezi obiecte până la înălțimea specificată de producător pentru a stabili dacă este potrivită pentru tine.

Amplasare

Este bine să te gândești și la locul în care vei amplasa masa de înfășat, înainte de a cumpăra una. Iată de ce trebuie să ți cont dacă vrei o pui în:

 • Camera bebelușului

Comoda bebe cu masa de infasatÎn camera bebelușului totul va fi la îndemâna ta, deci este un loc bun pentru a instala o masă de înfășat. Ai grijă ca masa să fie așezată la distanță de surse de curent, prize sau cabluri.

De asemenea, nu o pune sub un geam sau în dreptul unei uși. Dacă este un model care nu are grilaj pe toate laturile, așază-l lângă un perete pentru a avea o protecție în plus. Dacă este un model cu bare de protecție pe toate laturile, atunci este în regulă să îl așezi și în mijlocul camerei.

Dacă spațiul pentru copil este la etaj, mai bine instalezi masa la parter. Vei fi surprins de câte ori va fi nevoie să schimbi scutecul, și nu vrei să trebuiască să te obosești în plus.

 • În baie

De multe ori acest spațiu este potrivit deoarece are o aerisire bună și este aproape de apă și cadă. Trebuie să îți amintești să aduci hainele bebelușului cu tine, pentru a nu îl lăsa nesupravegheat.

 • Prin casă

Dacă nu ai un loc stabilit pentru o astfel de masă, alege una atașabilă sau una cu roți. Astfel ai libertatea de a îngriji bebelușul oriunde dorești.

Materialul mesei de înfășat

Materialele pot varia în funcție de tipul de masă pe care îl dorești:

 • Material pentru masa de înfășat atașabilă

Cel mai adesea este utilizat plasticul, deoarece este ușor. Unele modele au doar cadrul din plastic rezistent, în timp ce zona în care va fi așezat copilul este fabricată doar din material textil.

Dacă nu e fabricată din material textil, plasticul trebuie să fie căptușit cu un material moale buretat.

 • Material pentru masa de înfășat tip comodă

Ai aici două variante care diferă atât ca preț, cât și ca rezistență și calitate: lemn sau PAL.

Variantele din lemn sunt foarte aspectuoase, rezistente, concepute special pentru a fi folosite pe durată îndelungată pentru depozitare, chiar și după ce copilul nu mai are nevoie de ea.

O variantă mult mai ieftină este cea din PAL, care poate fi la fel de aspectuoasă, dar care rezistă mai puțin, este sensibilă la lovituri și la umezeală.

 • Material potrivit pentru masa de înfășat clasică

Există și variante din plastic care sunt mai ieftine, dar nu sunt la fel de frumoase și de rezistente ca cele de lemn. Dacă alegi un model din lemn cu rafturi, îl vei putea folosi ți ulterior pentru depozitare.

 • Materialul suprafeței

Suprafața pe care vei așeza bebelușul trebuie să fie moale, confortabilă, să nu fie nici prea caldă, nici prea rece. Buretele trebuie să fie îmbrăcat într-o husă detașabilă impermeabilă, și este bine să ai mai multe astfel de huse la îndemână deoarece copilul va avea accidente destul de des.

Concluzii

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună masă de înfășat online. Astfel vei putea să alegi un model potrivit pentru nevoile tale, mai rapid și la cel mai bun preț, deoarece reducerile sunt mai frecvente online.

Nu uita să verifici părerea altor cumpărători înainte să faci o achiziție. Poți să îți dai seama astfel dacă produsul este sau nu bun.

Acum că ai parcurs toate aceste informații, ești gata să alegi cea mai bună masă de înfășat pentru tine și pentru bebeluș.

Cea mai bună masă de înfășat: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de mese de înfășat care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Comoda Pentru Infasat Copii Klups Marsell

Comoda Pentru Infasat Copii Klups MarsellComoda pentru infasat copii Klups Marsell este confectionata din materiale de calitate superioara si este prevazuta cu un model sculptat cu bufnite.
Cele 3 sertare sunt incapatoare si vor fi perfecte pentru depozitarea hainutelor, a scutecelor sau accesoriilor pentru cei mici.
Aceasta este prevazuta cu o masuta de infasat care poate fi demontata cu usurinta, asfel comoda pentru copii poate fi utilizata o perioada indelungata de timp.
Marginile acestei comode sunt rotunjite pentru siguranta copilului.

Vezi detalii si pret

2. Cadita cu masa de infasat Chicco 0luni+

Cadita cu masa de infasat Chicco 0luni+Confort si practicabilitate pentru igiena copilului tau, acest accesoriu reprezinta atat o masa de infasat/schimbat bebelusul tau dar si o cadita cu reductor anatomic incorporat.
Dispune de o salteluta moale, detasabila – pt confort sporit.
Este compacta si usor de depozitat atunci cand este pliata.
Cadita este ergonomica si dispune de insertii antialunecare.
Reglare in inaltime pe 3 nivele – Suport practic pentru capul bebelusului.

Vezi detalii si pret

3. Set de baie Ceba Baby Suzie

Set de baie Ceba Baby Suzie

Setul de baie Susie, este solutia ideala, si comfortabila, dar si cea ma sigura din timpul imbaierii bebelusilor.
Dotat cu cele doua rafturi, toate accesoriile necesare vor fi la indemana, fiind un avantaj imens.
Setul include blatul de infasat, cu ajutorul caruia bebelusul, poate fi schimbat cu usurinta, dar tot aici poate fi asezat, imediat dupa ce este scos din vanita.
Salteluta de infasat este moale avand margine de protectie.

Vezi detalii si pret

4. Masa de infasat pliabila Fillikid

Masa de infasat pliabila Fillikid

Solutie rapidă de schimbare a bebelusului in casa sau la plimbare.
Plăci pliabile.
Ham tip curea.
3 compartimente pentru accesorii.
Vârsta recomandată: 0 până la 24 de luni.
Dimensiune : 80 x 67 x 102.5 cm.

Vezi detalii si pret

5. Masa infasat Adbor

Masa infasat AdborSuport de infasat cu salteluta detasabila, buzunare utile si raft textil.
Foarte util, pliabil si de calitate superioara , suportul pentru infasat este ideal pentru orice locuinta , este usor de pliat si depliat , se poate folosi in camera bebelusului sau in baie (util dupa baia bebelusului).
Salteluta este moale , detasabila pentru o curatare usoara . Nivelul de adancime este suficient pentru a asigura confort bebelusului in timpul infasarii si imbracarii.
Dimensiuni: lungime 82 cm, latime 57 cm, inaltime 91 cm, adancime 22 cm.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată