Cea mai buna masina de tuns

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (48 voturi, media: 4,85 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai buna mașină de tuns pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie sa aibă aparatul de tuns potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna masina de tuns pentru acasaEra în care trăim ne permite să achiziționăm extrem de ușor lucrurile pe care le dorim. În momentul de față ai posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de mașini de tuns, dar cum poți să te asiguri că vei cumpăra cea mai bună mașină de tuns?

Care sunt specificațiile la care trebuie să fii atent și ce alte funcții, în afară de tuns mai trebuie să îndeplinească?

Întrucât o mașină de tuns aleasă corect poate să te scutească de banii pe care îi dai de obicei la frizerie, este important să acorzi o atenție sporită la următoarele detalii.

Top 3 mașini de tuns recomandate

Cum alegi cea mai bună mașină de tuns de fiecare dată?

Orice investiție trebuie privită cu seriozitate. Achiziționarea unei mașini de tuns este o investiție deoarece te va ajuta să faci economii importante, scutind banii pe care îi dai de obicei la frizer. De asemenea, este o investiție pe termen lung deoarece nu îți cumperi o mașină de tuns în fiecare zi. Este un bun care trebuie să pară ca nou și peste câțiva ani.

Acesta este motivul pentru care nu poți achiziționa prima mașină de tuns pe care o găsești. Cel mai înțelept ar fi să consulți un ghid de cumpărături la fel ca acesta. Poate părea greu de crezut, dar diferențele dintr-o mașină de tuns foarte bună și una foarte slabă sunt aproape insesizabile la prima vedere, mai ales dacă faci cumpărături online.

Așadar acest ghid de cumpărături te va ajuta să găsești mașina de tuns ideală pentru tine, eliminând riscul unei investiții proaste.

Cel mai important aspect care trebuie înțeles este faptul că o mașină de tuns nu este același lucru cu un trimmer, un aparat de bărbierit sau un aparat pentru îndepărtarea părului corporal.

Analizarea cu atenție a descrierii produsului este esențială pentru a achiziționa mereu un produs cât se poate de durabil, care să ofere precizie și performanțe remarcabile. Ghidul nostru te va ajuta să iei decizia cea mai bună și să faci o investiție satisfăcătoare.

În alegerea ta ține cont de următoarele aspecte importante pentru achiziționarea produsului ideal.

Motorul și nivelul de performanță

Masina de tuns puternicaPoate cea mai importantă caracteristică a unei mașini de tuns de care trebuie să ții cont este performanța motorului. Pentru a face alegerea potrivită este bine să ai în vedere scopul în care o vei folosi.

Dacă ești un frizer profesionist vei avea nevoie, evident, de o mașină de tuns profesională. În acest caz, performanța motorului este deosebit de importantă deoarece va fi solicitat aproape zilnic și de mai multe ori pe zi.

De asemenea, un frizer profesionist este conștient că va lucra cu diferite tipuri de păr, și este cunoscut faptul că o motorul unei mașini de tuns este mai solicitat atunci când se lucrează cu un păr mai des. Acesta este motivul pentru care motorul trebuie să fie unul puternic și performant.

Dacă scopul achiziționării unei mașini de tuns este pentru uz casnic, atunci investiția într-o mașină de tuns profesională nu este necesară. Mașinile profesionale sunt recomandate pentru folosirea frecventă. O mașină de tuns cumpărată pentru a fi folosită acasă, va fi uzată mult mai rar, de aceea este mai înțeleaptă cumpărarea unui aparat cu caracteristici medii.

O astfel de mașină de tuns va susține mai bine nevoile unei utilizări casnice, deoarece este mai flexibilă, fiind mai ușoare și oferind o mobilitate sporită. Din fericire, gama de mașini de tuns existentă pe piață este suficient de variată pentru a-ți oferi posibilitatea de a face cea mai bună alegere în funcție de nevoile tale.

Indiferent de scopul pentru care vei achiziționa o mașină de tuns este bine să ai în vedere faptul că achiziționarea acesteia din alte țări poate ridica unele probleme.

De exemplu, dacă vei cumpăra o mașină de tuns din SUA sau Marea Britanie, trebuie să fii foarte bine informat deoarece priza ar putea fi diferită. În acest caz, aparatul trebuie să vină la pachet cu un adaptor pentru priza de tip european, potrivit și pentru prizele din România.

Mașină de tuns wireless sau cu fir?

Tot în funcție de scopul în care este achiziționată, se va decide dacă varianta cu fir sau fără fir este cea mai potrivită. Frizerii profesioniști preferă și recomandă mașina de tuns cu fir, întrucât aceasta are o structură mai solidă deci va permite o utilizare de lungă durată. De asemenea, capacitățile funcționale a unei mașini de tuns cu fir sunt mai extinse decât în cazul uneia wireless.

Dacă însă cauți o mașină de tuns pentru uz casnic și personal, cu siguranță varianta wireless, fără fir este cea mai potrivită. Aceasta este o variantă mai convenabilă deoarece va putea fi folosită oriunde, și faptul că nu depinde de o conectivitate la o priză, nu va limita mobilitatea în timpul folosirii în niciun fel.

Putem concluziona astfel că o mașină de tuns cu fir este cea mai bună alegere pentru uz profesional, iar cea fără fir este mai convenabilă în cazul unei folosiri mai sporadice.

Importanța pieptenilor – Număr și dimensiuni

Piepteni masina de tuns bunaPoate cel mai important aspect după performanța motorului îl constituie pieptenii cu care vine la pachet mașina de tuns.

O mașină de tuns ideală este aceea care are în componență cele mai multe variante de piepteni. Aceștia sunt deosebit de importanți deoarece cu ajutorul lor se reglează dimensiunea la care se va executa tunderea părului. Mai multe dimensiuni de pieptene, înseamnă mai multe opțiuni pentru dumneavoastră și pentru clienți, lucru ce este mereu de dorit.

Mașinile de tuns performante și foarte bune au mereu în componență mai multe accesorii. Este important ca pieptenii să fie realizați din plastic de bună calitate, iar forma lor să fie una corectă pentru a permite o mobilitate sporită și tunderea cu ușurință, chiar și în zonele capilare care prezintă dificultăți.

Pe parcursul unei singure sesiuni de tuns vei avea nevoie să folosești mai multe dimensiuni de pieptene precum și accesorii fixe și ajustabile. O mașină de tuns foarte bună va conține atât piepteni ajustabili cât și ficși, în special dacă mașina va fi folosită în scop profesional.

Acordă atenție la calitatea lamelor

Masina de tuns cu lame de calitateÎn mod evident calitatea lamelor este un aspect care ar trebui să te intereseze în mod deosebit. De calitatea acestora va depinde în cele din urmă și calitatea tunsorii precum și ușurința cu care va putea fi folosi aparatul de tuns.

Există cel puțin două aspecte care indică nivelul de calitate al lamelor: materialul din care sunt fabricate și tipul de ascuțire. Numai în urma analizării acestor două caracteristici importante vei putea să faci alegerea cea mai bună.

Referindu-ne la materialul din care trebuie să fie confecționate, cea mai populară opțiune sunt lamele confecționate din oțel inoxidabil, fiind mai avantajoase din punct de vedere al rezistenței. Alte variante acceptabile sunt lamele din oxid de zirconiu sau titan.

Tipul de ascuțire este de asemenea important deoarece poate prelungii sau nu durata de funcționare optimă a unei mașini de tuns. În acest sens este recomandabilă achiziționarea unei mașini de tuns cu sistem de auto-ascuțire. Intervenția umană poate fi deseori defectuoasă, de aceea este recomandat sistemul de auto-ascuțire, mai ales că acum astfel de mașini sunt foarte ușor de găsit.

Modalitatea de curățare

Curatare masina de tunsLa fel ca în cazul oricărui alt produs este normal și dezirabil să optăm pentru o variantă care să fie cât mai ușor de curățat, atât în privința timpului de curățare, cât și din punctul de vedere al ușurinței îndepărtării reziduurilor și a riscurilor implicate.

Concret, componentele care vor avea nevoie de curățare sunt pieptenii și lamele. În timp de pieptenii sunt ușor detașabili și deci, ușor de curățat, lamele pot fi detașabile sau încorporate în aparat. În cazul ultimei variante curățarea va fi mai dificilă.

Oferta comercială de la ora actuală include și mașini de tuns care se pot curăța integral sub jet de apă. Acestea prezintă un grad de impermeabilitate foarte precis, de aceea acest sistem de curățare nu prezintă riscuri. Deși aceasta este cea mai ușoară metodă de curățare, este extrem de important să te asiguri că mașina de tuns are într-adevăr caracteristicile necesare pentru a putea fi curățată integral.

Merită amintite și mașinile de tuns cu sistem de auto-curățare și capete detașabile. În cazul acestora curățarea este de asemenea facilă, iar anumite componente se pot înlocui la o anumită perioadă de timp. Oricare ar fi varianta care ți se potrivește cel mai bine, ai posibilitatea să alegi o mașină de tuns care să se întreține ușor și poate fi curățată foarte facil.

Design ergonomic și atractiv

Dacă ne referim la aspectul unei mașini de tuns putem menționa forma acesteia, precum și materialul din care este fabricată.

Este recomandat ca mașina de tuns să aibă o formă ergonomică. Astfel va fi mai ușor de folosit deoarece se va plia mai bine pe forma capului și va putea fi ținută în mână cu mai multă siguranță, fără a cauza probleme de incomoditate.

Dacă mașina de tuns va fi folosită și pe părul umed, atunci cel mai bine ar să alegeți o mașină de tuns care să dispună de o suprafață aderentă. Astfel va fi mai ușor de manevrat și riscul de a aluneca din mână și de a se defecta va fi mult mai scăzut.

Mașinile de tuns moderne dispun și de elemente cu semnale luminoase, de exemplu, panou de comandă LCD sau LED care fac design-ul să fie mai atractiv și dau impresia de aparat profesional.

Opțiunile de afişaj pot include și afișarea nivelului bateriei în cazul folosirii unei mașini fără fir. O mașină de tuns bună are de asemenea butoane poziționate în așa fel încât să fie foarte ușor accesibile.

Ce accesorii și funcții trebuie să aibă cea mai bună mașină de tuns?

  • Numărul de piepteni – Aspect esențial în special dacă ești frizer, numărul de accesorii tip pieptene este extrem de important. De regulă e bine să alegi un aparat de tuns extrem de bine echipat, cu cât mai multe dimensiuni de pieptene deoarece vei avea astfel și mai multe opțiuni de tundere.
  • Cablul de încărcare – o componentă importantă în general, dar nu uitați de varianta mașinilor de tuns wireless care nu necesită un astfel de cablu.
  • Ulei pentru lubrifiere – aspect important în procesul de întreținere a mașinii de tuns, este un aspect de care trebuie să ții cont pentru o funcționare optimă.
  • Husa pentru mașina de tuns – utilă pentru depozitarea corectă a acesteia. E necesar să alegeți o husă care se potrivește cu modelul pe care îl aveți. Astfel, dacă este depozitată corect și ferită de factorii exteriori agresivi, mașina de tuns va avea o durată de funcționare cât mai mare.
  • Peria pentru curățare – vine de obicei inclusă în pachet, este extrem de utilă și chiar recomandată în procesul de curățare al mașinii de tuns.
  • Suport de încărcare – O mașină de tuns performantă va dispune de un suport de încărcare specific pliat pe caracteristicele acesteia.
  • Bateria mașinii de tuns – este necesară în cazul mașinilor ce funcționează pe principiul wireless. Este recomandat ca bateria să fie cât mai calitativă și cu o perioadă de autonomie cât mai mare.

Garanția

La fel ca orice alt aparat și mașina de tuns trebuie să fie achiziționată împreună cu o garanție de funcționare. Deoarece există șanse de defectare, este deosebit de important faptul de a te asigura că vei primi o garanție de cel puțin 12 luni, deși ideal ar fi o garanție de 24 de luni sau chiar mai mare.

Prețul mașinii de tuns

Prețul este alt factor decisiv în alegerea unei mașini de tuns. Fii mereu atent ca prețul să fie justificat. În acest sens acordă o atenție deosebită specificațiilor, performanța motorului, calitatea materialelor, precum și numărul de accesorii pe care le conține.

Cea mai bună mașină de tuns pentru acasă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus și de părerile utilizatorilor, va recomandam în continuare câteva modele de mașini de tuns pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Masina de tuns cu cablu Moser Primat 1230

Masina de tuns cu cablu Moser Primat 1230

Masina de tuns profesionala cu cablu, model 1230 Durabil in timp.
Tehnologie profesionala verificata si testata de la MOSER cu motor oscilator. Deosebit de silentios – deosebit de puternic.
Sistem de taiere: Set de cutite interschimbabile STAR.
Latimea lamelor: 46 mm – Lungime de taiere: 0.7 – 3mm.
Motor: Motor oscilator silentios, 3000 rpm.

Vezi detalii si pret

2. Masina de tuns cu cablu Wahl Icon

Masina de tuns cu cablu Wahl Icon

Sistem de taiere: Set de cutite interschimbabile Chrom Blade.
Latimea lamelor: 40 mm – Lungime de taiere: 1 – 3.5mm.
Motor cu vibratii V9000, 6000 rpm.
Pachetul contine: 4 inaltatoare: 3,6,10,13 mm – Perie de curatare – Ulei pentru cutite – Manual tehnic – Pieptan styling.
Lungimea cablului: 2.4m.
Wahl este lider mondial in productia de masini de tuns cu o experienta de peste 100 de ani.

Vezi detalii si pret

3. Aparat de tuns părul și barba BaByliss Japanese Steel

Aparat de tuns părul și barba BaByliss Japanese Steel

Lamele din oțel japonez au un design atent gândit, pentru ca tu să poți stiliza chiar și firele de păr mai groase și rebele, din diferite unghiuri de tăiere.
De la 0.6 până la 28 de mm, cu aparatul de tuns BaByliss vei obține un look îngrijit, în fiecare etapă de creștere a părului. 
Cele 8 accesorii disponibile asigură o îngrijire atentă, fără iritații, pentru o tunsoare și aranjare a bărbii ca la carte. 
Cu o autonomie de 160 de minute, vei putea să folosești aparatul de tuns  fără cablul de încărcare.

Vezi detalii si pret

4. Aparat de tuns Philips HC3410/15

Aparat de tuns Philips HC3400/15Lame cu eliberare rapida pentru curatare usoara.
Sistem de alimentare eficient pentru utilizare cu fir
Pur si simplu selectati si blocati lungimea pe care o doriti cu ajutorul pieptenelui reglabil, care dispune de 12 setari pentru lungime blocabila de la 1 la 23 mm, cu fix 2 mm intre fiecare lungime.
Sau il puteti utiliza fara pieptene, pentru un tuns scurt de 0,5 mm.
Lame din otel inoxidabil cu ascutire automata de mai lunga durata.

Vezi detalii si pret

5. Aparat de tuns Braun HC5030

Aparat de tuns Braun HC503017 setari de lungime: 2 atasamente de tuns inteligente va permit personalizarea unor varietati de stiluri de par in pana la 16 lungimi. Plus o setare extra pentru par scurt, atunci cand utilizati aparatul fara un pieptene.
Lame ascutite durabile pentru tunsoarea perfecta.
Bateria dubla puternica ofera o putere constanta pentru un tuns perfect.
Sistem de memorie SafetyLock blocheaza si memoreaza ultima setare utilizata.
Complet lavabil pentru curatare usoara sub jetul de apa.

Vezi detalii si pret

6. Aparat de tuns BaByliss E695E

Aparat de tuns BaByliss E695ELamele de dimensiuni mari din otel inoxidabil asigura atat o precizie deosebita, cat si durabilitate si rezistenta in timp.
Ai 8 accesorii incluse prin intermediul carora poti alege dintre 8 nivele de ajustare: 3-6-9.5-13-16-19-22-25mm.
Vine in pachet cu 8 piepteni pentru o libertate totala asupra stilului de tuns. In plus, setul include o perie de curatare, un pieptene frizer si ulei de lubrifiere a lamelor.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată