Cel mai bun aparat de tuns barba

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (37 voturi, media: 4,78 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun aparat de tuns barba? Ce funcții și accesorii trebuie să aibă mașina de tuns barba potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun aparat de tuns barbaÎn ultimii ani bărbații au fost din ce în ce mai încurajați să îți exprime stilul și personalitatea prin modul în care își aranjează barba. Dar, dacă ești bărbat știi cu siguranță faptul că părul facial nu se întreține ușor, iar o barbă ne îngrijită nu este deloc atrăgătoare.

Brand-urile au simțit nevoia ta de a arăta mereu impecabil, de aceea au lansat pe piață mai multe dispozitive pentru întreținerea părului, printre care și aparatul de tuns barba.

Indiferent că vrei să îl folosești pentru a aranja sau pentru a rade barba, află în continuare cum poți să alegi cel mai bun aparat de tuns barba.

De ce să alegi cea mai bună mașină de tuns barba?

Cel mai bun aparat de tuns barba îți oferă posibilități multiple de aranjare, astfel încât barba pe care o porți să te reprezinte cât mai bine. Un aparat de tuns barba ideal îți va permite un control sporit astfel încât să poți tunde părul facial cu o precizie ridicată.

Toate acestea vin împreună cu ușurința în folosire, un design atractiv și comod, precum și cu confortul de a putea să te aranjezi singur acasă. Întreținerea părului facial în mod profesional, la salon, te-ar putea costa foarte mulți bani. Pe de altă parte, dacă vei achiziționa cel mai bun aparat de tuns, te vei putea bucura de calitatea serviciilor de la un salon în confortul case tale.

În momentul de față, există foarte multe aparate de tuns barba pe piață, dar și alte aparate de tuns în general care arată foarte asemănător. De aceea, poate fi dificil să alegi aparatul de tuns pentru nevoile tale. De fapt, chiar între aparatele de tuns barba disponibile pe piață există diferențe subtile, ceea ce va face căutarea ta după cel mai bun dispozitiv de acest gen destul de dificilă.

Și prețurile acestor produse variază foarte mult, dar cum poți alege cel mai bun raport/calitate preț? Te încurajăm să consulți cu mare atenție un ghid de cumpărături în care este prezentat fiecare aspect pe care trebuie să îl verifici pentru a putea face cea mai bună alegere.

Cel mai bun aparat de tuns barba: cum alegi

Noi am anticipat această nevoie a ta și am pregătit deja un astfel de ghid pe care îl vei putea citi în continuare. Așadar, în alegerea ta ține cont de următoarele aspecte importante:

Calitatea lamelor

Lame de calitate masina de tuns barbaSistemul de tăiere joacă un rol foarte important în eficiență unui astfel de bun. O mașină de tuns barba care arată bine, dar are o calitate a lamelor care lasă de dorit, nu doar că nu îți va oferi rezultatele la care te aștepți, dar îți va fura și foarte mult timp și îți va crea cu siguranță o dispoziție proastă.

Pentru ca investiția ta să merite este nevoie să verifici ca lamele să fie fabricate din oțel inoxidabil și să aibă sistem de auto-ascuțire. În caz contrar, va fi necesar lamele se vor toci și va fi necesar să le ascuțești periodic la un specialist. Lamele placate cu titan sunt de asemenea o variantă bună și durabilă, dar și mai scumpă,  iar funcția de auto-lubrifiere îți va garanta o precizie optimă a lamelor.

Diferite capete de acțiune

Cel mai bun aparat de tuns barba vine la pachet cu cel puțin 5 capete de acțiune diferite. Deși funcționează pe o suprafață mai mare atunci când este folosi fără nici un astfel de cap, aceste capete îți oferă posibilitatea de a avea mai mult control asupra formei pe care vrei să o dai bărbii tale.

Indiferent de forma și stilul pe care ai de gând să îl abordezi, capetele de acțiune care lucrează pe o suprafață de acțiune mai mică, te vor ajuta să modelezi conform dorințelor tale zona perciunilor, linia maxilarului, precum și mustața cu o precizie maximă.

De asemenea, un astfel de aparat trebuie să conțină și un cap pentru îndepărtarea părului nedorit din nas sa urechi.

Pieptenii

Tot din categoria accesoriilor incluse fac parte și pieptenii. La fel ca în cazul oricărei mașinării de îndepărtare a părului, pieptenii sunt importanți pentru reglajul dimensiunii de tăiere a părului.

Pieptenii pot fi ficși sau ajustabili, varianta ajustabilă fiind cea mai convenabilă. Astfel vei avea pieptenii de dimensiuni reduse care vor conferii o tunsură foarte aproape de piele, sau piepteni ceva mai mari care vor tunde barba astfel încât aceasta să îți păstreze aspectul proeminent.

Varianta cu ajustare a pieptenilor trebuie să îți permită un reglaj care pornește de la 0,5- 2 mm și ajunge la o valoare maximă de 15 – 16 mm. Varianta fără piepteni ajustabili, îți permite să atașezi de fiecare dată un pieptene pentru a obține rezultatul dorit, și este o variantă care îți va lua ceva mai mult timp.

În general, 3 – 4 piepteni de tip fix îți vor fi suficienți pentru a-ți aranja barba așa cum dorești.

Materialul

Am discutat deja despre materialul din care trebuie fabricate lamele, oțel inoxidabil sau placaj cu titan, dar și materialul din care este fabricat învelișul aparatului, partea efectivă pe care o vei ține în mână, este importantă. Aceasta determină de multe ori stabilitatea și ușurința de folosire a aparatului.

Aici apare din nou compromisul dintre durabilitatea produsului și portabilitate sau ușurința folosirii. Este recomandat să achiziționezi un aparat de tuns barba dintr-un material rezistent la lovituri si la șocuri, dar și un material care să nu fie foarte greu.

Plasticul este o variantă ușoară, dar nu foarte rezistentă, în timp ce aparatele din metal sunt foarte rezistente, dar și mai grele.

Un alt aspect care ține mai mult de ergonomie este prezența inserțiilor de cauciuc pe învelișul aparatului de tuns barba, astfel încât să îți permită o aderență bună chiar și atunci când îl folosești cu mâinile ude.

Alimentare

Cel mai bun aparat de tuns barba funcționează pe baza unui acumulator reîncărcabil. Totuși pe piață există și variante cu cablu de alimentare, pe care nu le recomandăm pentru că sunt impractice, precum și variante cu baterii clasice care trebuie înlocuite.

Orice astfel de aparat care funcționează fără fir este o variantă de dorit, dar cel mai bun este cel cu baterie reîncărcabilă. Acesta îți oferă aproape 2 ore de utilizare continuă după o încărcare completă, durată suficientă pentru mai multe ședințe de utilizare.

În cazul în care ai optat pentru un aparat de tuns barba cu baterii clasice, asigură-te că ai mereu mai multe baterii de rezervă.

Întreținere și curățare

Curatare usoara aparat de tuns barbaÎn general, nu va trebui să faci ceva deosebit pentru a întreține un astfel de aparat, dar curățarea lui este un lucru important, de aceea procesul de curățare trebuie să fie cât mai ușor și cât mai scurt. Ești conștient că un astfel de aparat trebuie folosit doar într-un spațiu dedicat, deoarece firele de păr tăiate pot cădea cu ușurință pe suprafețele din jur.

Acesta este motivul pentru care un aparat de tuns barba ideal are încorporat un rezervor de colectare al acestor fire de praf, care aspiră părul tăiat din capetele active.

De asemenea, aparatul ar trebui să îți permită să îl cureți sub jet de apă puternic, fără nici un risc al penetrării apei la partea electrică a dispozitivului. Aceasta curățare este unul din cele mai importante aspecte ale întreținerii aparatului și trebuie făcută după fiecare utilizare. În caz contrar, firele de păr se vor aduna și vor afecta puternic precizia și eficiența aparatului.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun aparat de tuns barba?

 • Capetele active – cel mai bun aparat de tuns barba trebuie să includă cel puțin 5 capete active speciale, de mărimi și forme diferite pentru a modela sau a îndepărta părul din zonele mai dificile sau mai sensibile ale feței.
 • Pieptenii – ficși sau reglabili, aceștia sunt importanți pentru a controla nivelul de profunzime al tunderii pe care îl dorești.
 • Indicator LED – un indicator luminos care te anunță care este nivelul bateriei astfel încât să o pui din timp la încărcat și să nu ai probleme neplăcute, de exemplu să rămâi fără baterie când mai ai jumătate de barbă de aranjat și tu te grăbești.
 • Aparat de tuns barba cu precizie marePeria pentru curățat – o perie de dimensiuni mari foarte stufoasă care te ajută să îndepărtezi părul căzut pe piele sau pe haine.
 • Soluție pentru lubrifierea lamelor – lamele au nevoie să fie unse din când în când pentru a nu se deteriora și pentru a-și păstra viteza de funcționare. De aceea este nevoie din când în când să aplici această soluție de lubrifiere a lamelor.
 • Husa – husa este foarte importantă atunci când vei transporta, dar și când vei depozita aparatul de tuns barba. Trebuie să conțină compartimente speciale pentru fiecare cap precum și pentru piepteni și aparat în sine. Astfel vei transporta aparatul în siguranță, fără să riști ca acesta să se umple de praf sau scame.
 • Ghidaj laser – cele mai performante aparate de tuns barba vin echipate cu o funcție de ghidaj laser care proiectează o linie de lumină, ce aliniază profilul înainte de tuns. Astfel vei obține un contur precis al bărbii cu linii foarte drepte.

Garanția

Perioada de garanție este foarte importantă deoarece defecțiuni independente de tine pot apărea pe parcurs. Uneori pot apărea defecte din fabricație la capete sau piepteni. Orice eroare trebuie să fie suportată și reparată de producător. Așadar, alege un aparat de tuns barba cu cel puțin 24 de luni de garanție.

Cel mai bun aparat de tuns barba: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus și de părerile utilizatorilor vă putem recomanda în continuare câteva modele de aparate de tuns barba care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Aparat de tuns barba si parul corporal WAHL 09864-016

Aparat de tuns barba si parul corporal WAHL 09864-016Taiere profesionala, cu rezultate uniforme, datorita setului de lame de mare precizie, cu autoascutire, din otel cu continut ridicat de carbon.
Pana la 240 de minute de utilizare cu doar 60 de minute de incarcare rapida1 minut de incarcare pentru 3 minute de utilizare.
LED inteligent cu indicator de incarcare redusa.
Accesorii pentru ras dual foil, T-blade, trimmer blade, cap rotativ, 3 piepteni pentru tuns barba accesorii (1 – 5 mm), pieptene accesoriu cu 6 pozitii (2 – 12 mm) si suport din otel inoxidabil cu design special.

Vezi detalii si pret

2. Masina de tuns barba Philips BT9290/32

Masina de tuns barba Philips BT9290/32Sistemul unic cu ghidaj cu laser proiecteaza o linie precisa de lumina pentru a pre-alinia profilul dvs. inainte de tuns.
Lamele din otel se ating usor una de cealalta, astfel se ascut singure pe masura ce va tundeti!
Afisajul cu LED-uri arata setarea de lungime aleasa in milimetri, astfel incat detineti intotdeauna controlul asupra stilului dvs.
17 setari pentru lungime blocabile – 100% rezistent la apa
Masina de tuns cu doua capetePiepteni pentru barba si detalii

Vezi detalii si pret

3. Aparat de tuns profesional cu cablu Moser Primat 1230 Titan

Aparat de tuns profesional cu cablu Moser Primat 1230 TitanDurabil in timp. Tehnologie profesionala verificata si testata de la MOSER cu motor oscilator.
Deosebit de silentios – deosebit de puternic.

Sistem de taiere: Set de cutite interschimbabile STAR
Latimea lamelor: 46 mm
Lungime de taiere: 0.1 – 3mm
Motor oscilator silentios, 3000 rpm

Vezi detalii si pret

4. Trimmer profesional BabylissPro FX775E pentru barba si par

Trimmer profesional BabylissPro FX775ETrimmer profesional de inalta calitate pentru barba si par cu un interval pentru taiere pana la 15 mm.
Baterie de litiu de inalta tehnologie garanteaza o taiere performanta chiar si la niveluri scazute de incarcare.
Lamele lustruite electrochimic asigura o calitate ridicata si o taiere de precis.
15 inaltimi de taiere in intervalul de la 1 mm – 15 mm si pentru o barba mai bogata.
Incarcare rapida – 5 minute – Afisaj digital pentru inaltimi.

Vezi detalii si pret

5. Aparat de tuns barba si mustata Panasonic ER2403K503

 Aparat de tuns barba si mustata Panasonic ER2403K503Aparat de tuns barba si mustata, cu functionare pe piele umeda/uscata.
Buton reglare lungimea firului de par in 5 trepte de la 3mm la 15 mm.
Lamele de inalta performanta cu arc, din otel inoxidabil, nu necesita ajustare din partea utilizatorului.
Lavabila pentru intretinere usoara.
Alimentare cu 2 baterii de 1,5V tip AA.

Vezi detalii si pret

Citește și
2 Comentarii
 1. cris spune

  ‘Totuși pe piață există și variante cu cablu de alimentare, pe care nu le recomandăm pentru că sunt impractice’

  Cred ca te-ai grabit! Nici un aparat pe acumulator, nu are forta si puterea unui aparat alimentat la priza. Eu unul am aruncat tot ce aveam pe acumulator caci nu erau bune de nimic, nu aveau forta, trebuia sa insist de zece ori. Te lasa acumulatorul când nu te astepti, e mai tot timpul descarcat, incarcarea dureaza o zi, trebuie sa-l tii in acel suport de incarcare ce ocupa si ala spatiu si o priza. Cel cu cablu emai greu de manevrat la inceput, dar te obisnuiesti si apoi nu mai ai probleme.
  Eu am doua masini Moser Primat Mini si Taurus-Spania, cu lame de titan. Ambele cu cablu si rup orice pe acumulator. Din pacate se fac din ce in ce mai putine modele pe cablu.
  Moser il folosesc inclusiv corporal si e bestial fata de fostul aparat pe acumulator ce doar te enervai. Dezavantaje la cablu e ca nu-l poti folosi pe corpul/parul ud ca risti sa te curentezi. Oricum prefer pe par uscat ca taie mai bine caci parul sta drept, batos etc, Daca parul e ud, e moale, sta culcat etc..In fine, va mai dura un timp pana cand se va face un aparat pe acumulator sa aibe macar jumate din forta si puterea unuia pe cablu alimentat la priza.

  1. Mihai Croitoru spune

   E posibil sa fi avut dvs. o experienta neplacuta cu un aparat defect sau un model mai putin reusit. Din experienta personala, ma descurc de minune cu un Philips Multigroom cu acumulator, atat pentru barba, corp cat si tuns. Nu am avut probleme sa trebuiasca sa insist prea mult cu aparatul nici nu mi s-a parut ca nu are putere. De asemenea, frizerul meu foloseste in mod profesional aparatele de tuns cu acumulator Moser si Wahl fara nici o pierdere de putere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată