Cea mai bună piscină pentru acasă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (6 voturi, media: 4,33 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună piscină pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă piscina de exterior potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna piscina pentru acasaUna din cele mai relaxante și distractive activități din sezonul cald, este să îți petreci timpul la piscină, cu familia sau prietenii dragi. Este o modalitate excelentă de a te răcori într-o zi toridă, dar și de a-i convinge pe cei mici să mai petreacă  timp și afară.

Dacă ideea de ștrand nu îți mai surâde, sau ai vrea să poți să te relaxezi în apă oricând vrei tu fără să fie necesar să te deplasezi, ai putea lua în considerare achiziționarea unei piscine pentru acasă.

Aceasta va fi un prilej excelent de relaxare, dar și de a-ți petrece timpul cu membrii familiei. În plus, te vei putea bucura de acest lux în orice moment al zilei sau al săptămânii.

Așadar cum alegi cea mai bună piscină pentru acasă?

De ce să alegi cea mai bună piscină pentru acasă?

Pe lângă avantajele enumerate mai sus, o piscină pentru casă bine aleasă va constitui mulți ani o sursă de distracție. Cu toate acestea, dacă vrei să te relaxezi cu adevărat la piscină ai nevoie de ce mai bună piscină pentru casa ta.

O alegere negândită îți poate da mari bătăi de cap, și poți ajunge chiar să nu o mai folosești. Trebuie să iei în considerare și tipul de piscină dorit, mărimea acesteia precum și prețul care poate varia foarte mult în funcție de mai multe aspecte.

Cum alegi cea mai bună piscină pentru acasă

Pentru a alege cea mai bună piscină pentru acasă, indiferent că vorbim despre o piscină de curte sau de interior, trebuie să știi ce să urmărești pentru a fi sigur că raportul calitate/preț te avantajează. În acest sens am pregătit un ghid de cumpărături, special conceput pentru a te ajuta să iei o decizie de care să te bucuri ani de zile.

În alegerea ta ține cont de următoarele aspecte importante.

Tipul de piscină pentru acasă

Există mai multe tipuri de piscine pentru casă ce se împart în funcție de spațiul în care se amplasează care poate fi interior sau exterior, subteran sau suprateran. Variațiuni mai există și în funcție de materialul din care sunt fabricate. Vom enumera și analiza pe scurt principalele tipuri de piscine pentru acasă.

Piscina îngropată

Este piscina clasică pe care ne-o dorim cu toții. Asta pentru că este mai durabilă și poate fi personalizată din toate punctele de vedere. Cu toate acestea, este un tip de piscină care necesită construcție de la zero, va dura mult timp până va fi finisată, iar costurile sunt foarte mari.

O variantă mai ieftină sunt piscinele cu jacuzzi pentru exterior sau interior, care ocupă mai puțin spațiu, iar costul de achiziție este mai redus, deoarece nu va trebui să cumperi materiale separat.

Cu toate acestea ține cont de faptul că orice piscină subterană va include pe lângă costul firesc de achiziție, și costul pentru muncitorii care o vor amplasa.

Piscina supraterană

Piscina de curte cu inel metalicEste o variantă mult mai accesibilă și este cea mai bună piscină pentru acasă dacă îți dorești o piscină care se întreține extrem de ușor și poate fi amplasată sau îndepărtată în orice moment.

Este perfectă pentru curțile sau grădinile de dimensiuni medii, și au avantajul de a putea fi amplasate ușor, fără nici un ajutor specializat.

Deși nu ai posibilitatea de a personaliza foarte mult forma și dimensiunile, poți alege materialul din care să fie fabricată, oțel sau lemn, și îi vei putea adăuga accesorii pentru a o face mai aspectuoasă. De asemenea, poate venii cu funcții speciale, precum cea de hidromasaj.

Singura condiție pentru amplasarea acestei piscine este o suprafață plană, deoarece un teren accidentat nu  îți va permite să o montezi așa cum trebuie.

Piscina gonflabilă

Tot din categoria piscinelor supraterane fac parte și piscinele gonflabile. Principalul avantaj este prețul accesibil, dar și ușurința și rapiditatea cu care poate fi amplasată. Poate fi umflată și gata de folosire chiar în 10 minute.

Prețul variază în funcție de mărime sau funcții suplimentare, și îți recomandăm să achiziționezi o piscină mai mare dacă există mai mulți membrii ai familiei care folosesc piscina.

Un alt avantaj important este faptul că poate fi montată oriunde dorești, se întreține ușor și s demontează la fel de facil. Pe de altă parte, marele dezavantaj este faptul că nu au o durată de viață foarte mare, fiind nevoit să le înlocuiești după 3 sau 5 ani de folosire.

Piscina de interior

Este avantajoasă deoarece te poți bucura de ea tot anul. Cu toate acestea este cea mai costisitoare alegere. Asta pentru că, pe lângă costul de achiziție și cel de amplasare, costurile de întreținere vor fi destul de mari.

Apa va trebui încălzită artificial, iar temperatura din cameră va trebui să fie destul de ridicată de asemenea. În plus, din cauza condensului abundent, pot apărea pete de igrasie dacă încăpere nu este bine aerisită și nu există condiții bune de dezumidificare a aerului.

Un alt aspect este faptul că încăperea va trebui să fie destul de mare pentru a te putea bucura în același timp de un design atractiv în cameră. Tot în funcție de designul casei va trebui să alegi și designul piscinei  deoarece aceasta va trebui să se potrivească cu stilul deja existent în locuință.

O variantă de piscină supraterană de interior, poate fi un jacuzzi, un element ce poate fi piesa centrală a unei încăperi de tip SPA.

Dimensiunile piscinei

Indiferent de tipul de piscină ales, cea mai bună piscină pentru acasă va avea dimensiunea potrivită pentru utilizatori și va fi aleasă în funcție de mărimea spațiului în care va fi amplasată. Un aspect la care trebuie să acorzi atenția este poza reprezentativă pentru produs, care poate să te inducă în eroare de cele mai multe ori.

Asigură-te că nu te bazezi doar pe acea fotografie, ci că citești cu atenție dimensiunile specificate în descrierea produsului. Astfel vei putea ști dacă piscina pe care te gândești să o cumperi este destul de sau prea mare, și dacă este suficient de sau prea adâncă.

Este bine să ții cont de câți indivizi vor fi în piscină în același timp, pentru ca toată lumea să se poată bucura de o experiență plăcută fără să fie înghesuială. Trebuie să acorzi atenție și la diferențele dintre piscinele pentru copii și pentru adulți, mai ales în cazul piscinelor gonflabile.

Piscinele speciale pentru copii au dimensiuni reduse și nu sunt adânci. Sunt și cele mai ieftine, dar o astfel de piscină este insuficientă pentru un adult. Producătorii vor specifica uneori și cărei categorii de vârstă se adresează o anumită piscină, așa că nu ignora nici acest detaliu.

Forma piscinei

Va fi aleasă în funcție de preferințe dar și de particularitățile terenului.  Uneori într-un anumit spațiu, se va potrivi mult mai bine o piscină rectangulară decât una rotundă sau ovală.

De asemenea, trebuie să știi că pe piață cele trei tipuri de forme enumerate mai devreme sunt cele mai populare, și abia în cazul piscinelor pentru copii mai apar variațiuni. Aceste piscine au forme mai drăguțe și mai creative, tocmai pentru ca cel mic să își dorească să petreacă mai mult timp la piscină.

Forma va influența și prețul de achiziție, care va crește în funcție de complexitatea formei piscinei.

Durabilitatea piscinei

Rezistența unei piscine va depinde în mare măsură  de materialul din care este fabricată. Piscinele din ciment, lemn sau metal vor rezista în mod evident mai mult decât cele gonflabile.

Piscina gonflabila cu scara si sistem de filtrareFiind cele mai fragile, dar și cele mai accesibile, este bine să ți cont de modul de compartimentare precum și de materialul din care este fabricată o piscină gonflabilă. Cu toate că e mai ieftină, nu ai vrea să se spargă de la prima folosire.

Fragilitatea unei piscine gonflabile va fi dictată de grosimea stratului de PVC. Cu cât peretele camerei va fi mai gros, cu atât mai rezistentă va fi piscina. Deci dacă ai posibilitatea să consulți informația despre grosimea acestui perete, alege mereu piscina cu cea mai mare grosime a camerei.

De asemenea, există piscine gonflabile cu mai multe camere și mai multe compartimente pentru aer. Cu toate că le va lua mai mult timp să se umfle, acestea sunt mai avantajoase deoarece o înțepătura nu va afecta întreaga structură a piscinei, ci doar un compartiment mai mic.

Întreținerea piscinei

Din cele amintite mai sus putem concluziona că o piscină mai costisitoare este în general și mai greu de întreținut. Același lucru se poate spune și despre piscinele de dimensiuni mari. În cazul piscinelor clasice trebuie să ai în vedere efectele apei asupra pereților, cum ar fi depunerile de calcar în urma apei dure care trebuie prevenite prin folosirea unui produs anticalcar.

În cazul piscinelor gonflabile trebuie să ai în vedere înlocuirea apei mult mai des, întrucât nefiind dotate cu un sistem de filtrare și igienizare automată a apei, se pot dezvolta ușor culturi de bacterii și microbi care vor murdări apa și o vor face periculoasă.

Pentru a încetini acest proces este bine să vină dotate cu pompe încorporate care vor încuraja mișcarea apei. O altă măsură de mentenanță este folosirea copertinei care va împiedica pătrunderea impurităților de dimensiuni mai mari în apă.

Ce accesorii trebuie să aibă cea mai bună piscină pentru acasă?

  • Copertina – protejează apa de impurități, dar și copilul de razele solare
  • Topoganul – va face timpul petrecut la piscină mult mai distractiv.
  • Scaune – utile mai ales pentru piscinele pentru copii
  • Pulverizatoare de apă – Un sistem care pulverizează apa în piscină, asemănător unui sistem artezian, foarte distractiv pentru cei mici.
  • Pompe integrate – Au rolul de a mișca apa pentru a nu forma așa ușor bacterii și microbi.
  • Sistem de filtrare a apei – cu rolul de a păstra apa mereu igienizată și perfectă pentru a putea fi folosită.

Preț și producători

Un indiciu asupra raportului calitate/preț îl poate constitui reputația producătorului. De aceea este bine să te documentezi cât mai bine despre acesta, consultând în prealabil părerile celorlalți utilizatori. De asemenea, e bine să ai în vedere faptul că, cu cât avantajele vor fi mai însemnate, cu atât prețul de achiziție va fi mai mare.

Având acest informații la dispoziție, cu siguranță vei alege cea mai bună piscină pentru acasă, care să te mulțumească din toate punctele de vedere.

Recomandari

1. Piscina Intex Metal Frame 305x76cm

Piscina Intex Metal Frame 305x76cmPiscina poate fi montata rapid si usor. Materialele cu 3 straturi rezistente la strapungere asigura o rezistenta si o durabilitate sporita piscinei.
Cadrul de otel robust garanteaza o constructie stabila.
De asemenea, este usor de intretinut si depozitat, cand nu este utilizata.
Luati acasa aceasta piscina si bucurati-va de o dupa-amiaza frumoasa de vara impreuna cu familia dumneavoastra!
Dimensiuni: 305 x 76 cm (diametru x H) – Capacitate: 4485 litri (umplere 90%) – Kit de reparatii inclus.

Vezi detalii si pret

2. Piscina Bestway cadru metalic, pompa si cartus filtrant, 300 x 201 x 66cm

Piscina Bestway cadru metalic, pompa si cartus filtrant, 300 x 201 x 66cmPiscina Steel Pro Max Bestway, cu pompa de filtrare inclusa, este o piscina de gradina cu cadru metalic, supraterana, care poate fi asamblata fara ajutorul unui profesionist.
Constructiv este o piscina cu forma dreptunghiulara realizata pe un cadru din otel, galvanizat la cald, acoperit cu vopsea emailata si pereti cu 3 straturi PVC laminat.
Materialele sunt de o foarte buna calitate si durabilitate, isi mentin aspectul timp indelungat, fiind rezistente la actiunea razelor soarelui.
Capacitate totala: 3300 litri – Contine sistem de filtrare cu pompa a apei – Debit pompa: 1249 litri / ora.

Vezi detalii si pret

3. Piscina Intex Family Lounge Pool

Piscina Intex Family Lounge Pool

Piscina gonflabila de familie, centru de relaxare si piscina inot pentru copii.
Confectionata din vinyl 0.32 mm.
Cu banca cu spatar pentru relaxare.
2 camere de aer independente.
Volum la o inaltime a apei de 32cm: 640 litri.
Include petic de reparatie si dop de scurgere.

Vezi detalii si pret

4. Piscina gonflabila Intex Easy Set®, Pompa inclusa

Piscina cu inel gonflabil Intex Easy Set Clearview 244x76 cmPiscina Easy Set Clearview este fabricata din PVC iar suprafata peretilor este neteda ceea ce o face placuta la atingere si usor de intretinut.
Inelul gonflabil din partea superioara asigura o stabilitate foarte buna atunci cand piscina se umple cu apa.
Asamblarea este foarte usoara si se realizeaza in maxim 10 minute.
Pentru o vara de neuitat alege piscina Easy Set cu dimensiunea potrivita pentru familia si curtea ta.

Vezi detalii si pret

5. Piscina Fast Set Bestway, 244 cm x 66 cm

Piscina Fast Set Bestway, 244 cm x 66 cmPiscina FAST SET este extrem de usor de montat, dar si de demontat.
Marginea este sustinuta de un inel superior gonflabil. Piscina nu are nicio margine ascutita.
Dotari: pereti laterali, 3 straturi din PVC si poliester rezistent, valva pentru scurgere atasabila unui furtun pentru evacuarea apei in afara zonei in care este plasata piscina.
Dotari suplimentare: kit de reparatie, DVD gratuit cu instructiuni de instalare si utilizare.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată