Cuprins
- 1 Top 3 trambuline de grădină recomandate
- 2 De ce să alegi cea mai bună trambulină pentru grădină?
- 3 Cum alegi cea mai bună trambulină pentru grădină
- 4 Cea mai bună trambulină pentru grădină: recomandări
Cum alegi cea mai bună trambulină pentru grădină în 2024? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă trambulina de grădină potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Ești în căutarea unei modalități amuzante de a petrece timp cu întreaga familie în aer liber, chiar în curtea sau grădina ta? Și atunci când spunem toată familia ne referim chiar și la cei mici pe care acum îi rupi din ce în ce mai greu de lângă monitoare.
Ei bine, un produs care a dat roade în cazul multor familii a fost o trambulină pentru grădină. Un astfel e obiect instalat în curtea sau în grădina ta, îi va atrage ca un magnet afară pe copii.
Aceștia se vor distra în aer liber, iar tu te vei putea relaxa privindu-i sau vei putea chiar să li te alături dacă vei alege trambulina potrivită.
Unde au găsit alți clienți mulțumiți trambuline la un preț bun, dar și cum poți alege cea mai bună trambulină pentru grădină? Afli din acest articol.
Top 3 trambuline de grădină recomandate
- Trambulina Ookee Jump Carbon cu plasa si scarita
- Trambulina de exterior cu suprafata generoasa 488 cm – 108 arcuri galvanizate. Suprafata de sarit: rezistenta UV, neagra, PP special. 12 stalpi suport pentru plasa.
- Vezi detalii si pret
- Trambulina Kondition cu plasa de protectie si scara
- Atat arcurile, cadrul, picioarele cat si stalpii de sustinere pentru plasa de siguranta sunt de calitate superioara, galvanizate. Materialul suprafetei de sarit este rezistent la razele UV.
- Vezi detalii si pret
- Trambulina Klarfit Rocketboy 250
- Trambulină stabilă de 250 cm cu o capacitate max. de încărcare de 150 kg. Suprafață din polipropilenă, rezistentă la razele UV, cu 48 de arcuri – fabricată în USA.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cea mai bună trambulină pentru grădină?
O trambulină pentru grădină aleasă corect poate fi una din cele mai bune investiții pe care le poți face în divertismentul familiei tale. Pe lângă faptul că îi încurajează pe copii să stea în aer liber, este o metodă foarte bună de ale consuma energia în mod productiv.
Faptul că fac mișcare îi ajută la întărirea musculaturii și le eliberează hormoni ai fericirii ceea ce îi face mai veseli și gata să îți facă și ție ziua mai bună.
Dacă alegi modelul potrivit vei putea chiar și tu să te bucuri împreună cu ei, sau chiar să folosești trambulina pentru a face mișcare.
Cum alegi cea mai bună trambulină pentru grădină
Te poți bucura de toate aceste avantaje și nu numai, doar dacă alegi modelul potrivit. O trambulină pentru grădină trebuie să fie în primul rând sigură pentru toți membrii familiei care o vor folosi.
Apoi, mai sunt alte considerente și indici de calitate de care trebuie să ții cont. Printre acestea se numără tipul și forma trambulinei, materialul din care este realizată, precum și dimensiunea acesteia. Pentru a putea face o alegere bună în timp util, este nevoie să fii un cumpărător informat.
Având în vedere oferta foarte variată de azi de pe piață, doar așa vei reuși să cumperi cea mai bună trambulină pentru grădină.
Pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie, am pregătit acest ghid de cumpărături. Citind acest articol vei descoperii toate secretele pe care nu le știai despre trambuline, precum și la ce trebuie să fii foarte atent atunci când cumperi una, pentru a nu cădea în plasa producătorului necinstit.
Mai mult, pe baza criteriilor pe care le vom analiza mai jos, ți-am pregătit la final o listă cu cele mai recomandate trambuline pentru grădină, la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață. Iată care sunt criteriile la care ar trebui să fii foarte atent.
Tipul de trambulină pentru grădină
Trambulinele pentru grădină se pot clasifica după tipul de instalare, precum și după sistemul ce asigura saltul.
Trambuline cu arcuri
Tamburinele pentru grădină cu arcuri sunt cele mai populare de piață, și cel mai folosit principiu pentru salturi. Este o metodă sigură, atâta timp cât arcurile sunt protejate corect și sunt fabricate din materiale de înaltă calitate.
Dacă arcurile nu sunt de calitate, acestea se pot deforma, pot sării sau se pot rupe, atunci când micii săltăreți vor supune trambulina la teste de rezistență dificile.
Trambuline fără arcuri
Foarte noi pe piață, acestea sunt disponibile în variate forme și dimensiuni. Asta înseamnă că cei mici nu vor putea rămâne prinși între arcuri. Aceste trambuline folosesc bare de fibră de sticlă în loc de arcuri pentru a crea sistemul de salturi.
Prețul unei astfel de trambuline poate fi mult mai mare decât a unei trambuline pe arcuri, dar sunt construite mai calitativ și sunt mai sigure pentru cei care o folosesc.
Acestea ocupă și mai mult spațiu, modele fiind deseori mai mari decât cele tradiționale.
Trambulină cu amplasare pe sol
Acesta este tipul standard de trambulină pentru grădină, care stă pe sol sprijinit de patru sau trei picioare. Întreținerea acestora este mai ușoară, și sunt, în general, mai ieftine.
Instalarea este foarte ușoară, și le poți muta cu ușurință în funcție de preferințe, atâta timp cât noua locație este în continuare sigură.
Trambulină cu instalare în sol
Acestea sunt trambuline care sunt instalate direct în sol. Arată mai bine, dar procesul de montare este mai complicat. Va trebui să sapi o gaură pentru a o putea instala și pune în funcțiune corect.
Odată instalată însă, utilizatorii vor putea să pășească pe ea la fel cum ar face-o pe sol, cu diferența că acum vor putea face și salturi în siguranță.
Forma trambulinei pentru grădină
Forma trambulinei pentru grădină poate fi mai importantă decât crezi. Asta poate influența atât modul în care o vei folosi cât și prețul acesteia. Iată opțiunile tale:
Trambulină rotundă
Probabil cel mai popular model de trambulină pentru grădină este cel rotund, cu circumferința de 3 sau de 4 metri.
Se găsesc în toate gamele de preț și de dimensiuni, și dacă ești în căutarea unei trambuline obișnuite, sunt foarte mari șanse ca acesta să fie primul model care îți apare în căutări. Pentru grădină, aceasta este cea mai apreciată formă, adesea fiind acompaniată de o plasă de protecție.
Forma lor rotundă oferă o suprafață mai mare pentru salturi, iar distribuția uniformă a arcurilor, face ca atunci când sari, să aterizezi de cele mai multe ori tot în mijlocul trambulinei. Aici este și locul în care vei obține cel mai consistent și puternic salt.
Trambulină ovală
O trambulină pentru grădină ovală va ocupa o suprafață mai mare, dar este ideală pentru familiile cu mulți copii sau cu copii care au mai mulți prieteni de joacă, deoarece le oferă mai mult spațiu pentru salturi.
Trambulină dreptunghiulară
Cea mai bună trambulină pentru o grădină îngustă este una dreptunghiulară. Acestea ocupă mai puțin spațiu, și oferă un salt mai puternic. Acesta este și motivul pentru care o trambulină cu o astfel de formă este adesea folosită de gimnaști.
Spre deosebire de modelele rotunde, arcurile funcționează individual, ceea ce înseamnă că utilizatorul trebuie să fie mai atent și mai controlat în salturi, deoarece nu vor fi redirecționați în mod automat spre mijloc.
Trambulină pătrată
Deși nu sunt la fel de populare ca celelalte forme, trambulinele pătrate oferă spațiu pentru sărit mai mare decât una rotundă.
Deoarece are colțuri, aceasta le oferă copiilor posibilitatea de a găsi modalități creative de a se juca pe trambulină, cum ar fi fixarea obiectivului de a ajunge rapid sau în salturi de la un colț la altul.
Copiii vor găsi cu siguranță astfel de trambuline perfecte pentru a-și consuma în acest mod energia.
Materialele trambulinei pentru grădină
Forma și tipul de trambulină pentru grădină nu sunt singurele aspecte pe care trebuie să le compari atunci când vrei să alegi cea mai bună trambulină de grădină.
Pentru ca trambulina pentru grădină să îți poată oferi ani întregi de divertisment, va trebui să ții cont de calitatea materialelor din care este fabricată. Le vom analiza pe componente:
Plasa de protecție
Plasa de protecție sau de siguranță are rolul de a preveni căderea celui ce folosește trambulina, în afara ei.
Cele mai rezistente plase de siguranță sunt fabricate din polietilenă (PE). Acest material este inert, ceea ce înseamnă că rezistă în mod natural la praf, umezeală și insecte sau materiale vegetale.
Asta înseamnă că plasa va rezista mai mult, până să se rupă sau să aibă nevoie de o curățare zdravănă. Dacă polietilena este de calitate, nu va fi necesar să o cureți deloc.
Toate plasele ar trebui tratate cu un spray de protecție UV. Acest lucru este în mod deosebit important dacă trambulina va sta afară în grădină, tot anul, sau o mare parte din el.
Alte materiale precum polipropilena (PP) sau polisierul sunt materiale mai rigide, ceea ce le face mai predispuse la ruperi. Orice ruptură în plasa de siguranță înseamnă că va trebui să o înlocuiești cât mai rapid posibil, deoarece nu mai este sigură pentru utilizatori.
Sistemul de închidere al intrării
O poartă de siguranță bine construită, va avea ceva mai mult decât un simplu fermoar. Poarta trambulinei pentru grădină este cel mai slab punct al plasei de siguranță. De aceea, cusătura fermoarului trebuie să fie întărită.
Copiii nu vor sta cuminții pe trambulină, probabil se vor împinge în poartă sau vor arunca cu obiecte, ceea ce înseamnă că poarta trebuie să fie foarte rezistentă.
Va trebui să te asiguri că poarta are fermoar dublu, ce permite deschiderea atât din interior, cât și din exterior.
Prinderea plasei de siguranță la bază
Modul în care plasa de siguranță este atașată de baza trambulinei este la fel de important ca securizarea porții. Asta deoarece o prindere superficială, ar putea cauza accidente foarte neplăcute.
Producătorii au ieșit pe piață cu mai multe moduri de prindere. Unul dintre ele este prinderea plasei sub suprafața trambulinei, astfel încât nu există găuri la baza plasei.
O altă metodă este prinderea plasei de o sfoară groasă care trece prin mai multe inele în formă de „V”. Acestea sunt distribuite la distanțe de doar câțiva centimetrii unele de celelalte.
În ambele metode, o plasă de siguranță este prinsă bine doar atunci când nu mai există spațiu la bază prin care cei mici pot să alunece sau să rămână blocați.
Căptușeala de siguranță
Indiferent de brand sau de prețul pe care îl vei plăti, designul de bază va consta în aceleași arcuri puternice din oțel, întinse între cadru și suprafața de sărit. Aceste arcuri sunt dure și au margini ascuțite în care se poate prinde păr sau degete.
Pentru a le asigura copiilor un spațiu de joacă sigur, asigură-te că aceste arcuri sunt căptușite și acoperite cu un material adecvat pentru a le oferi siguranță celor mici.
Cadrul trambulinei
Cadrul este în general fabricat dintr-un aliaj din oțel, care ar trebuie tratat cu o soluție care să ofere protecție împotriva acțiunii soarelui sau a apei. Cu cât este mai greu oțelul, cu atât cadrul va dura mai mult, dar acesta nu este cel mai puternic indiciu al calității.
Cel mai probabil vei vrea să folosești trambulina afară aproape tot anul, deci este important să te asiguri că metalul și sudura este una de calitate.
Suprafața de sărit
Toate suprafețele de sărit sunt fabricate din materiale similare, deci atunci când verifici această componentă, trebuie să te concentrezi pe densitatea țesăturii, și calitatea cusăturilor.
De asemenea, urmărește etichete precum „impermeabil”. Aceasta este cea mai folosită parte a trambulinei, precum și cea care poate ceda cel mai rapid, deci nu vrei să alegi un material ieftin și prost pentru această parte.
Cu ce accesorii trebuie să fie livrată cea mai bună trambulină pentru grădină?
- Scară – Trambulinele care nu se instalează direct pe sol, vor fi susținute de un cadru destul de înalt. Mai ales pentru cei mici, este necesar ca întreg echipamentul să conțină și o scară, care să facă sigură atât urcarea, cât și coborârea de pe trambulină.
- Copertină – O copertină care îi protejează pe cei mici de ploaie ușoară sau de soare excesiv, poate fi un accesoriu foarte practic.
- Plasa de protecție – acesta este un accesoriu care ar trebui să fie obligatoriu pentru familiile cu copii, deoarece având în vedere că suprafața de sărit va fi la o distanță considerabilă față de pământ, dacă copiii ar cădea, s-ar rănii destul de rău.
Preț și producători
Prețul unei trambuline pentru grădină poate începe de la 150 lei și poate ajunge la 4-5000 de lei. Prețul poate varia în funcție de dimensiune, de calitatea materialelor, de sistemele de siguranță sau de accesoriile extra.
Calitatea ar trebui să primeze însă, așadar caută acele branduri care sunt renumite pentru calitatea produselor lor.
Îți recomandăm să cumperi cea mai bună trambulină pentru grădină online. Aici ai mai multe șanse să găsești un model care să se potrivească cu nevoile tale și cu normele de siguranță pe care le dorești pentru copii.
De asemenea, înainte de a face orice achiziție online, verifică mai întâi părerea altor cumpărători. Poți afla astfel despre eventualele defecte ale unui model înainte de a fi nevoit să le descoperi pe pielea ta, sau într-un mod nefericit.
Având la dispoziție toate aceste informații, acum ești gata să cumperi cea mai bună trambulină de grădină.
Cea mai bună trambulină pentru grădină: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de trambuline pentru grădină care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Trambulina Ookee Jump Carbon cu plasa si scarita
Diametru trambulinei: 488 cm.
108 arcuri galvanizate – cadrul galvanizat de Ø 42 mm.
6 Picioare (in forma de W care confera stabilitate).
12 stalpi suport pentru plasa.
Suprafata de sarit: rezistenta UV, neagra, PP special.
Sarcina maxima admisa: 150 kg – Greutate produs: ~ 90 kg.
Inaltime de la sol: 96 cm.
2. Trambulina Kondition cu plasa de protectie si scara
Atat arcurile, cadrul, picioarele cat si stalpii de sustinere pentru plasa de siguranta sunt de calitate superioara, galvanizate.
Materialul suprafetei de sarit este rezistent la razele UV. Asigura rezistenta si durabilitate.
Plasa este rezistenta si asigura protectie in timpul jocului, deoarece creeaza un mediu sigur, previne accidentarile.
Se inchide cu fermoar si are catarame tip trident care fixeaza plasa impotriva deschiderii spontane.
3. Trambulina Klarfit Rocketboy 250
Trambulină stabilă de 250 cm cu o capacitate max. de încărcare de 150 kg.
Plasă de siguranță inclusă cu bare negre căptușite.
Suprafață din polipropilenă, rezistentă la razele UV, cu 48 de arcuri – fabricată în USA.
Scară de intrare lăcuită cu trepte din plastic largi.
Inclusiv prelată pentru ploaie.
Materialul suprafeței de sărit: polipropilenă – Materialul tijei: metal galvanizat.
Capace rotunjite cu aspect plăcut albastru din spumă.
4. Trambulina pentru copii cu plasa de protectie IDL FREE THE JUMP COLLECTION
Jacheta mata realizata cu protectie UV – groasa si rezistenta la conditiile meteorologice.
Inaltimea neta si intrarea glisanta nu te vor lasa sa te duci nicaieri in timpul jocului.
Greutatea maxima admisa a persoanei care exercita: 100 kg.
Plasa robusta din PE – Constructia este realizata din otel galvanizat.
Picioarele din otel zincat in sistemul U – 3 perechi – 48 de arcuri galvanizate care strange mantaua.
Suprafata dubla (PVC + PE) care acopera arcurile.
5. Trambulină Klarfit cu plasă de siguranță,140 cm
Cu un diametru de 1,40 m Rocketkid combină o suprafață plăcută de sărituri cu cerințele de spațiu de interioare.
Klarfit Rocketkid este deosebit de sigur: în loc de un arcuri de oțel convenționale, are corzi elastice. Acestea sunt foarte elastice, dar foarte moi, astfel încât riscul de rănire este redus.
Klarfit Rocketkid trambulina este potrivita pentru o capacitate maximă de încărcare de 50 kg pentru copii și tineri de la 3 ani.
Plasă de siguranță cu stâlpi căptușiti.