Cel mai bun aragaz mixt (plită pe gaz și cuptor electric)

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (24 voturi, media: 4,21 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun aragaz mixt? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă aragazul mixt potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun aragaz mixtAparatele comune în orice locuință au început să fie din ce în ce mai practice, astfel încât tu să ai mai mult spațiu, dar și mai multe opțiuni de funcționalitate. Acest lucru se poate spune și despre aparatele din bucătărie, iar aragazul mixt este un exemplu ideal în acest context.

Cu toate că există mai multe tipuri de aragaz mixt pe piață, printre cele mai populare modele este cel ce combină plita pe gaz cu un cuptor electric.

Un astfel de aragaz este ideal atunci când vrei să te bucuri de funcționalitatea unui aragaz clasic, dar de eficiența unui cuptor electric cu multiple opțiuni de reglaj. De asemenea, dacă nu ești racordat la o rețea de gaz, aragazul mixt te va ajuta să faci economii la butelie, deoarece cuptorul nu va funcționa pe bază de gaz.

Află în acest articol unde și cum poți să alegi cel mai bun aragaz mixt cu plită pe gaz și cuptor electric.

De ce să alegi cel mai bun aragaz mixt cu plită pe gaz și cuptor electric?

Poate că te regăsești în situația în care erai nevoit să folosești un aragaz și un cuptor electric separat, iar cuptorul încorporat în aragaz nu îl foloseai niciodată.

Soluția modernă a cuptorului electric a ajuns să fie din ce în ce mai apreciată în bucătărie datorită nivelului extins de control asupra temperaturii la care este gătită mâncarea, precum și asupra timpului în care aceasta se va găti.

De aceea este îmbucurător să știi că plita pe gaz care îți permite să gătești preparate la foc iute, se găsește într-o variantă foarte convenabilă, în combinație cu cuptorul electric. De aceea nu este de mirare că te gândești să îți cumperi un aragaz mixt.

Cu toate acestea, este important să conștientizezi că nu este suficient să știi unde se găsesc astfel de aragazuri, ci și cum poți să-l alegi pe cel mai bun.

Cum alegi cel mai bun aragaz mixt cu plită pe gaz și cuptor electric

Pentru a alege cel mai bun aragaz mixt, este necesar să fii foarte bine informat. Îți dorești un produs pe care să îl poți folosi la o frecvență mare ani de zile, și fiindcă aragazul mixt nu este o piesă ieftină, trebuie să acorzi o mare atenție siguranției investiției tale.

Aragaz mixt cuptor electricAflă cum poți alege modelul potrivit de aragaz mixt în funcție de cât de des vei găti și pentru câte persoane este necesar să gătești. De asemenea, află și care este cel mai bun model din prisma consumului de gaz și electricitate.

Pentru a afla toate aceste informații importante îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături ca acesta de fașă. Noi am adunat toate informațiile de care ai nevoie pentru a face din prima cea mai bună alegere. Identifică cel mai bun raport calitate/preț de pe piață de la ora actuală, și bucură-te de confort și eficiență în bucătărie, precum și de cele mai bine gătite preparate.

În alegerea ta ține cont de următoarele aspecte importante.

Numărul de arzătoare

Din fericire oferta de pe piață în ceea ce privește aragazurile mixte este suficient de mare încât să ai cât mai multe opțiuni în ceea ce privește numărul de arzătoare. În funcție de nevoile tale, vei putea alege între un aragaz mixt cu minim 2 arzătoare, sau chiar unul cu 6.

Bineînțeles, cu cât va avea mai multe arzătoare cu atât va fi mai scump, de aceea este bine să distingi încă de pe acum cât de des și cât de mult gătești pentru a determina modelul de aragaz mixt pe care îl vei achiziționa. Recomandările specialiștilor spun să nu alegi niciodată o plită cu mai puțin de 3 arzătoare.

Indiferent cât de rar ai găti, și chiar dacă vei găti doar pentru tine, vei observa că la un moment dat ai putea să ai nevoie de toate arzătoarele simultan.

Alege un aragaz mixt cu 4 arzătoare de dimensiuni diferite atunci când obișnuiești să gătești des pentru întreaga familie, ceea ce implică o cantitate considerabilă de preparate.

De asemenea, părerile online sau prietenii ar putea să îți spună că unul sau două dintre arzătoare vor rămâne mereu nefolosite. Informația primită în acest fel este irelevantă, deoarece nu știi în ce măsură se gătește în casa lor.

De aceea, pentru a face cea mai înțeleaptă decizie este necesar să discerni singur cum, cât, și cât de des  vei găti, în funcție de asta fiind capabil să alegi un aragaz mixt avantajos pentru tine. Aragazurile mixte cu 6 arzătoare sunt potrivite pentru utilizare în sistem industrial, de exemplu în restaurante.

Dimensiuni

Dimensiuni aragaz mixtÎnainte de achiziționarea unui aragaz de orice tip, este necesar să îi afli dimensiunea reală pentru a te asigura că va încăpea în bucătăria ta. Am vorbit deja despre numărul de arzătoare ale plitei care va influența și dimensiunea aparatului.

O variantă cu 4 arzătoare, cea mai comună, va fi avantajoasă și din prisma spațialului, și prin faptul că te va ajuta să faci economii substanțiale de timp atunci când gătești.

De asemenea, noul aragaz trebuie să poată fi plasat într-un loc în care să poată avea acces facil și rapid la o priză electrică, precum și să poată fi racordat la rețeaua de gaz sau la butelie. Alege un aparat care să se potrivească în bucătăria ta, ținând cont de toate aspectele de mai sus.

Puterea

Te va interesa puterea cuptorului electric deoarece de aceasta depinde măsura în care vei putea să ai opțiuni de reglaj, rapiditatea cu care se va încălzi cuptorul, precum și consumul de energie electrică.

Cele mai multe modele de pe piață au o putere de 2500W, în timp ce cele mai puternice pot ajunge chiar la o putere de 3000 de W. Ceea ce te va determina să alegi un parat cu o putere mai mare este posibilitatea extinsă de reglaj al temperaturii.

Vei putea sta mult mai precis temperatura pentru gătirea alimentelor. De asemenea, vei avea posibilitatea de a preîncălzi cuptorul mult mai rapid. Nu uita însă și faptul că un cuptor cu o putere mai mare este și un cuptor care va determina un consum mai mare de energie electrică.

Încălzirea cuptorului

Este important ca un cuptor electric să se poată încălzi și să degaje căldura în preparat în mod uniform. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este necesar să fii atent la sursa de încălzire a cuptorului care poate fi simplă sau dublă.

Cuptoarele cu un singur încălzitor trebuie să fie prevăzute în mod obligatoriu cu un ventilator care va difuza căldura în mod uniform în interiorul cuptorului.

Dacă alegi un cuptor electric cu două încălzitoare, află că acestea vor fi dispuse superior și inferior, preparatele gătindu-se uniform deoarece căldura va cădea și urca înspre preparat în mod uniform.

Material

Cuptor aragaz electric cu convectieÎn privința materialului din care sunt fabricate, află că ai două mari posibilități, fie alegi un aragaz mixt din inox, fie unul din metal emailat, așa cum ai întâlnit cel mai des pe piață până în prezent.

Aragazurile din inox sunt o variantă mai modernă, au un aspect luxos și se încadrează de minune într-o bucătărie cu design contemporan. Cu toate acestea, pentru a le păstra aspectul curat și luxos mulți ani, este bine să știi că acest lucru pretinde o întreținere strictă. De exemplu, nu vei putea curăța inoxul cu orice. Va trebui să achiziționezi soluții speciale, pentru a nu-i zgâria suprafața.

Aragazul mixt din metal emailat însă este o variantă mult nepretențioasă din perspectiva întreținerii. Cu toate acestea, emailul are dezavantajul de a-și pierde aspectul curat în timp, căpătând o nuanță gălbuie.

Legat de material, te va interesa doar să te asiguri că ușa cuptorului include o sticlă termorezistentă de calitate superioară. Astfel, dacă vei bifa toate aceste aspecte, te vei putea bucura de un aragaz ușor de întreținut și foarte durabil.

Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun aragaz mixt cu plită pe gaz și cuptor electric?

  • Termostat – Termostatul îți va permite să programezi timpul în care cuptorul va funcționa, nemaifiind deci nevoie să supraveghezi constant mâncarea sau să te îngrijorezi că aceasta s-ar putea arde.
  • Iluminare internă pentru cuptor – În cazul preparatelor sensibile la care nu se recomandă deschiderea cuptorului pentru a nu pătrunde aerul rece, este foarte practic să ai un cuptor cu iluminare internă. Astfel, dacă sticla este curată, vei putea observa cu ușurință ce se întâmplă în cuptor.
  • Aprindere electrică – Pentru a nu fi nevoit să folosești chibrituri care sunt consumabile, alege un aragaz mixt cu o plită pe gaz modernă ce încorporează un sistem de aprindere econom. În loc să fie nevoie să folosești chibrituri sau o brichetă pe gaz, acum este suficient să apeși un buton care va aprinde arzătoarele printr-o scânteie mică.
  • Sistem de ventilare – Sistemul de ventilare trebuie verificat atunci când cuptorul are o singură sursă de încălzire. Ventilatorul va ajuta în acest caz la distribuirea uniformă a călduri în cuptor.

Producători

Îți recomandăm să cumperi mereu de la un brand cunoscut pe piața din România. Variantele no-name sunt acceptabile doar dacă ești sigur cu privire la standardele de calitate ale produsului. Cu toate acestea investiția este mult mai riscantă, și poate provoca pierderi financiare însemnate în timp, chiar dacă prețul de achiziție poate fi ceva mai ieftin.

Pentru a face cea mai sigură achiziție îți recomandăm să alegi un aparat produs de un brand care și-a format în zeci de ani o reputație bună, prin fabricarea de aparate de înaltă calitate, care și-au dovedit rezistența în timp. Deoarece astfel de branduri sunt conștiente de faptul că reputația lor este foarte fragilă, se străduiesc să îți păstreze mereu clienții mulțumiți producând doar produse de calitate.

Printre cele mai recomandate companii producătoare de aragazuri mixte prezente pe piața din România se numără: Beko, Electrolux, Bosch, Hansa, Zanussi sau Smeg.

De asemenea, îți recomandăm să nu ignori ofertele online. Acum că ai la dispoziție toate informațiile necesare pentru a alege cel mai bun aragaz mixt cu plită pe gaz și cuptor electric, îți va fi mult mai ușor să răsfoiești ofertele și să le selectezi pe cele care ți se potrivesc.

Următorul pas este acela de a compara prețurile pentru a-l alege pe cel mai avantajos. Întreaga operațiune nu îți va lua prea mult timp, și este și mai confortabil.

De asemenea, nu uita să consulți părerea altor utilizatori pentru a-ți face o imagine cât mai completă cu privire la calitatea reală a produsului.

Cel mai bun aragaz mixt: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de aragazuri mixte (plită pe gaz și cuptor electric) care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Aragaz mixt Bosch HGD745250

Aragaz mixt Bosch HGD745250

Cele mai bune rezultate la gatit cu consum de energie de redus.
Usa cu deschidere rabatabila pentru acces facil la interiorul cuptorului.
Afisaj electronic cu ceas si functie de programare.
Convectie cu aer 3D Plus – Datorita distributiei optime a aerului, obtii rezultate perfecte chiar si la gatirea pe pana la 3 nivele simultan.
Incalzire rapida – Reducerea timpului de incalzire cu pana la 30%, cu acelasi consum de energie.

Vezi detalii si pret

2. Aragaz mixt Electrolux EKK54550OX

Aragaz mixt Electrolux EKK54550OXProfitati de cronometru cand va coordonati procesul de gatire. Setati durata gatirii, iar cuptorul va porni si se va opri automat.
O usa din sticla care este usor de mentinut curata.
Noua usa demontabila a cuptorului faciliteaza curatarea.
Mai mult spatiu pentru accesoriile dumneavoastra intr-o zona inspirat aleasa.
Mentine caldura la interior si este cu 10% mai eficient energetic decat clasa A.
Numar arzatoare: 4 – Aprindere electrica arzatoare – Siguranta

Vezi detalii si pret

3. Aragaz Mixt Whirlpool ACWT 5G311/WH

Aragaz Mixt Whirlpool ACWT 5G311/WH

Functii automate – Tehnologia Al 6-lea Simt seteaza parametri ideali pentru a gati mesele preferate.
SmartClean este cea mai buna combinatie intre materiale premium si setarea avansata pentru o curatare amanuntita.
Tehnologia Total Touch Control pentru setarea plitei pe inductie si a Cuptorului.
Curatare rapida a usii.
Sistem integrat de curatare Hidrolitic – Aer fortat – Tehnologia Al 6-lea Simt

Vezi detalii si pret

4. Aragaz Mixt Hansa FCMX582509

Aragaz Mixt Hansa FCMX582509

Programator Ts – Datorita comenzilor cu senzori, panoul de comanda este foarte usor de monitorizat si utilizat.
Gratarele din fonta robuste, stabile si foarte usor de curatat asigura utilizarea confortabila si in siguranta.
Rotisor electric – Un accesoriu util pentru obtinerea unor fripturi cu crusta crocanta aurie.
Sistemul de curatare catalitic contribuie la mentinerea curateniei cavitatii cuptorului.

Vezi detalii si pret

5. Aragaz mixt Zanussi ZCK552G1WA

Aragaz mixt Zanussi ZCK552G1WACu o gama variata de optiuni de gatire, precum elemente de incalzire in partea superioara si inferioara, gratar si ventilator, acest cuptor multifunctional usureaza procesul de gatire ‒ indiferent de meniul preparat.
Designul inteligent al usii acestui cuptor usureaza activitatea de curatare a panourilor de sticla. Puteti scoate complet usa si panourile de sticla sa le curatati eficient pe ambele laturi.
Numar arzatoare: 4 – Aprindere electrica arzatoare – Siguranta

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată