Cel mai bun espressor incorporabil

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (25 voturi, media: 4,92 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun espressor incorporabil? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă espressorul incorporabil potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun espressor incorporabilCafeaua de dimineață poate face de multe ori diferența dintre o zi productivă și una proastă. Ne-am obișnuit să ne începem ziua cu o cafea de calitate, să ne bucurăm de o companie plăcută la o cafea, sau să ne punem la birou cu o cana mare de cafea lângă noi.

Deși în aparență nu ar părea, cafeaua este deja un aspect important al activităților pe care le desfășurăm în fiecare zi, de aceea este normal să ne dorim o cafea de calitate, cu o aromă care să ne satisfacă pe deplin. Deseori poți cumpăra din cofetării o cafea ideală, cu toate acestea este normal să vrei să te bucuri de același gust și acasă sau la muncă.

Pentru a obține aceiași savoare chiar și acasă, cea mai bună metodă este să folosești un espressor incorporabil. Citește în continuare acest articol pentru a afla cum alegi cel mai bun espressor incorporabil.

De ce să alegi cel mai bun espressor incorporabil?

Savoarea unei cafele depinde, pe lângă calitatea boabelor de cafea, de modul în care este preparată. Nu este suficient ca boabele să fie de cea mai bună clasă.

Pentru ca o cafea să îți satisfacă așteptările ea trebuie să fie preparată la o anumită presiune, iar boabele trebuie să fie proaspăt măcinate. În asta constă secretul unei cafele espresso care atinge rigorile aromei specific italienești.

Deși pe piață există mai multe variante de espressoare, cel incorporabil este cu siguranță cea mai bună metodă atunci când iți dorești cea mai bună cafea. Un astfel de aparat se conectează direct la rețeaua de apă, și va putea să îndeplinească mai multe funcții.

De asemenea, va putea să prepare o gamă largă de varietăți de cafea, de la clasicul espresso până la varietăți de cappucino.

Cum alegi cel mai bun espressor incorporabil

Prețul unui espressor incorporabil însă este unul care poate ajunge la sume destul de mari. De aceea este bine să fii foarte informat înainte de a face o investiție.

Espressor incorporabil CapuccinoBineînțeles, dacă nu ții la rigoarea aromei atât de tare, poți alege oricând un tip diferit de espressor. Atunci când îți permiți să achiziționezi un astfel de aparat însă, tot ce rămâne de făcut este să afli unde găsești un espressor incorporabil la un preț bun, și cum îl poți alege pe cel mai bun pentru nevoile tale.

Pentru a te ajuta în alegerea ta am alcătuit acest ghid de cumpărături foarte bine structurat astfel încât să înțelegi cât mai bine ce criterii trebuie să îndeplinească cel mai bun espressor incorporabil.

La sfârșitul acestui articol vei putea să identifici mult mai rapid cel mai bun raport calitate/preț de pe piață, și să faci astfel o alegere pe care să nu o regreți mult timp de acum înainte.

Alege espressorul care îți va oferi cea mai bună cafea în fiecare zi urmărind cu atenție informațiile listate mai jos.

Tipul de espressor

În primul rând, este important să faci diferența dintre simplele aparate de cafea sau cele care funcționează cu capsule, și un espressor autentic. Produsele care folosesc capsule sau alt mod de preparare al cafelei nu vor avea niciodată ca rezultat o cafea espresso adevărată.

Pentru a obține un espresso autentic boabele de cafea trebuie să fie proaspăt măcinate, iar aroma cafelei trebuie extrasă la o presiune de 9 bar, nu mai mare, nici mai mică. Orice aparat ce nu îndeplinește aceste criterii nu este un espressor incorporabil.

Pe piață vei găsi trei tipuri de espressoare automate, iar diferențele de preț sunt determinate de ușurința cu care le poți folosi. Orice espressor incorporabil este un aparat de făcut cafea elaborat, și vei avea cu siguranță nevoie de timp pentru a te obișnui cu modul lor de funcționare.

În funcție de cât timp vei avea nevoie, distinge trei tipuri de espressoare: manuale, semi-automate și automate.

  • Manuale

Modelul manual înseamnă mai multă implicare din partea ta. Cu toate acestea au avantajul de a-ți permite să controlezi foarte bine procesul de preparare al cafelei. Poți seta cantitatea de cafea pe care dorești să o pui în cupă, precum și cantitatea de apă.

Dacă ești un cunoscător adevărat, cu puțină practică poți ajunge să prepari cafeaua espresso perfectă de fiecare dată. Este un tip de aparat recomandat acelora care țin la rigoarea savorii unui espresso autentic, și consideră un avantaj faptul că pot controla cu precizie tot procesul.

De asemenea, acest tip de aparat este mai compact și foarte aspectuos. Cu siguranța va arăta bine în orice bucătărie și va contribui la aspectul luxos și modern al acesteia. De asemenea este tipul de espressor care rezistă cel mai mult în timp.

Are tendința însă de a fi mai scump, și dacă nu ești un cunoscător adevărat, s-ar putea să ți se pară prea dificil de folosit. În cazul acesta, ai putea să îți îndrepți atenția înspre unul din următoarele tipuri.

  • Semi-automat

Acesta este cel mai popular model de espressor incorporabil de pe piață. Principala diferență între acesta și un model manual este că pomparea apei se face automat. Cu toate acestea încă ai un control destul de mare astfel încât să personalizezi procesul de preparare pentru a obține cea mai bună ceașcă de espresso.

Este mult mai ușor de folosit decât un model manual, și tinde să aibă un preț ceva mai mic decât un espressor automat, deși există și modele care pot fi considerate foarte scumpe.  Ocupă mai mult spațiu decât espressorul manual, dar își păstrează aspectul estetic.

  • Automat

Espressor incorporabil automatEste cel mai scump model, dar și cel mai ușor de folosit. Dezavantajele apar în ceea ce privește controlul. Va prepara cafele cu cantități prestabilite de fiecare dată, deci nu vei putea să adaptezi procesul pentru a obține cafeaua perfectă pentru tine. Va trebui deci să te adaptezi. Dacă acest lucru este un impediment mare pentru tine, îți recomandăm să optezi pentru un model de mai sus.

Este mai voluminos și tinde să aibă o rezistență mai mică decât alte modele. Asta pentru că are mai multe componente care se pot defecta mai des. De aceea este necesar să urmezi mereu instrucțiunile de folosire, chiar dacă este un model mult mai ușor de folosit decât cele despre care am discutat deja.

Râșnița

Un espressor incorporabil de calitate, profesional sau semi-profesional, trebuie să fie obligatoriu dotat cu o râșniță internă. Un aparat care folosește cafea deja măcinată, nu va prepara un espresso autentic. De aceea asigură-te că vei verifica acest aspect înainte să cumperi orice aparat.

Nu doar existența râșniței contează, dar și materialul din care aceasta este fabricat. Cele mai bune râșnițe de cafea sunt cele din ceramică, urmate imediat de cele din inox.

Presiunea

Mare atenție la presiunea specificată atunci când alegi un astfel de produs. Presiunea de infuzare ideală este cea de 9 bar. Cu toate acestea producătorii încearcă să îți fure ochii specificând în descrieri valori ale presiunii de până la 15 bar. În realitate, ai nevoie doar de 9 bar și nu mai puțin pentru a obține cafeaua perfectă.

Componente

Printre cele mai importante componente pe care trebuie să le verifici se numără râșnița, portafiltrul și sita metalică. Aceste componente sunt esențiale pentru a obține o cafea savuroasă, de aceea trebuie să fie din materiale rezistente, permițându-ți să le folosești fără intervenții o perioadă cât mai mare de timp.

De asemenea, dacă știi că va trebui să faci mai multe cești de cafea la o frecvență mare, poate ar fi practic să alegi un model care să îți permită să prepari două cești de cafea simultan.

Întreținere

Espressor incorporabil curatare automataAtunci când cumperi un espressor incorporabil acordă atenție și condițiilor de mentenață. De asemenea, încearcă să anticipezi cât de ușor sau greu îți va fi să îl cureți. Dacă espressorul va necesita o curățare riguroasă în fiecare zi, mai mult ca sigur nu îl vei folosi destul de des, și investiția nu merită.

De asemenea, acordă atenție următorului aspect. Datorită folosirii apei dure de la robinet, se pot produce depuneri de calcar care pot duce la defecțiuni grave. Pentru a evita această problemă, ia în considerare achiziționarea unui espressor incorporabil dotat cu un sistem de decalcifiere. Acesta va curăța canalele prin care circulă apa în mod automat la un anumit interval de timp.

În cazul în care acest model ți se pare prea scump, ai putea alege să tratezi direct sursa problemei și să alegi un sistem de dedurizare a apei de la robinet.

Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun espressor incorporabil?

  • Fierbere apă – cele mai bune aparate pot să îți ofere apă fiartă pentru prepararea băuturilor instant precum ceaiuri sau ciocolată caldă.
  • Lapte fierbinte – o altă caracteristică a celor mai bune aparate este aceea că îți permit să dozezi separat o cantitate de lapte fierbinte după bunul plac.
  • Spuma de lapte – cel mai bun espressor incorporabil poate să prepare și spuma de lapte pe care o poți pune separat în ceașca de cafea
  • O varietate de sortimente de cafea – un espressor incorporabil bun nu va prepara doar clasicul espresso. Va putea să prepare cafea scurtă sau lungă, precum și variațiuni precum cappucino, frappucino, latte machiato, caffe crema, etc.
  • Temporizator – unele modele pot fi setate să pornească automat și să prepare o cafea la ore stabilite de tine, astfel încât tu să te bucuri mereu de cea mai bună cafea.

Producători

Îți recomandăm să cumperi online. Așa vei găsi cele mai bune produse la cale mai bune prețuri. De asemenea, ai posibilitatea de a consulta părerea sinceră a altor utilizatori. Astfel vei putea să îți faci o imagine completă asupra unui produs.

Cel mai bun lucru pe care îl poți face ca să te asiguri că ai garanția unui produs de calitate este acela de a-l cumpăra de la un producător cu o reputație foarte bună. Deoarece aceste branduri se străduiesc mereu să satisfacă așteptările clienților este foarte probabil să te poți bucura de un produs de calitate.

Printre cei mai buni producători de espressoare incorporabile se numără: Miele, Bosch, Whirlpool sau Hotpoint.

Cel mai bun espressor incorporabil: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de espressoare incorporabile care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Espressor incorporabil MIELE CVA 6401

Espressor incorporabil MIELE CVA 6401Espressor incorporabil cu sistem pentru boabe.
Preparare OneTouch.
Unitate de macinare conica pentru conservarea aromei.
Grad de macinare selectabil – Cantitate macinata programabila.
Calitatea apei programabila – Temperatura apei programabila.
Cantitatea de lapte si Cantitatea de spuma de lapte poate fi programata.
Preparare prealabila programabila – Functie de ibric de cafea.

Vezi detalii si pret

2. Espressor incorporabil AEG PE4571-M

Espressor incorporabil AEG PE4571-MMasina de cafea integrata va ofera posibilitatea pregatirii simultane a mai multor cesti de cafea perfecta, ca un barista profesionist.
Setarea MultiCup va permite sa pregatiti intre 4 si 6 cesti de cafea.
Pentru un cappuccino adevarat, cu proportiile perfecte de lapte si spuma.
Cafeaua preferata, de fiecare data: espresso, cafea normala sau lunga.
Doua cesti de cafea cu aceeasi precizie pentru o placere dubla.
Control strict asupra procesului de preparare a cafelei.

Vezi detalii si pret

3. Espressor incorporabil BOSCH CTL636EB1

Espressor incorporabil BOSCH CTL636EB1Conceptul AromaPro iti aduce cea mai fina aroma si o cafea cremoasa rafinata. Un sistem de presiune de precizie comprima perfect cafeaua macinata de fiecare data, indiferent de cantitate.
Silentioasa, durabila si puternica: SilentCeram Drive
Toate specialitatile de cafea la o atingere de buton: functia OneTouch
AromaDouble Shot macina si prepara cafea extra-tare in doua etape.
Calc’nClean ofera un program combinat de curatare si decalcifiere pentru a elimina depunerile de calcar si reziduurile de cafea.

Vezi detalii si pret

4. Espressor incorporabil Hotpoint CM 9945 HA

Espressor incorporabil Hotpoint CM 9945 HAEspressor automat – Tip cafea: Boabe/Macinata
Putere: 1400 W – Capacitate rezervor apa: 1.8 l
Pornire/Oprire programabile – Sistem Cappuccino
Sistem decalcifiere – Setare temperatura
Setare cantitate cafea
Iluminare exterioara
Tavita pentru evitarea scurgerilor de cafea
Prepararea a doua cesti in acelasi timp

Vezi detalii si pret

5. Espressor incorporabil Whirlpool ACE010IX

Espressor incorporabil Whirlpool ACE010IXPutere: 1100 W – Tip bautura: Espresso, Cappuccino
Capacitate rezervor apa: 1.5 l
Capacitate cesti: 2 – Presiune: 15 bar
Alimentare: Cafea macinata
Sistem apa fierbinte (ceai)
Dispozitiv de spumare
Auto start/off
Termostat separat pentru espresso si steamer

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată