Cea mai bună hotă telescopică

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (28 voturi, media: 4,50 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună hotă de bucătărie telescopică? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă hota telescopică potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

De ce să alegi o hotă de bucătărie telescopică?

Cea mai buna hota telescopicaHotele de bucătărie telescopice sunt hote incorporabile instalate intr-un dulap de bucătărie. Pentru a le acționa partea de jos se extinde prin tragere, mărind astfel suprafața de extracție. Acest tip de hotă de bucătărie este aproape invizibilă in bucătărie.

Hotele telescopice sunt potrivite în bucătăriile mici care nu oferă destul spațiu de montaj al unei hote de dimensiuni mari sau in bucătăriile celor care doresc să ascundă cât mai bine suprafețele metalice ale aparatelor electrocasnice pentru a menține un design unitar.

Cum alegi cea mai bună hotă telescopică?

Hotele telescopice sunt de diferite forme și mărimi și bineînțeles că nu orice model se va potrivi cu spațiul disponibil în bucătăria ta, cu designul acesteia sau nu va avea funcțiile de care ai nevoie.

Atunci când dorești să alegi cea mai bună hotă telescopică pentru tine ai nevoie de un ghid de cumpărături care să îți ușureze alegerea. Din acest motiv am creat articolul de față care te va ajuta să alegi cea mai bună hotă de bucătărie telescopică potrivită nevoilor tale.

În alegerea celei mai bune hote telescopice ține cont de aspectele de mai jos.

Hotă cu evacuare sau cu recirculare

Hotele telescopice cu evacuare sunt opțiunea preferată a multor persoane, deoarece toate mirosurile, aburii și grăsimile produse în bucătărie sunt înlăturate complet și evacuate în exteriorul locuinței prin intermediul unui burlan instalat în perete. Știm că nu toate bucătăriile permit instalarea unei hote cu evacuare deoarece nu au spațiul necesar sau pur și simplu nu permit instalarea unui burlan de evacuare.

Hota cu evacuare sau recirculareBucătăriile care nu acces la exteriorul clădirii nu pot beneficia de o hotă cu evacuare, însă dacă aragazul sau plita de gătit sunt montante lângă un perete exterior atunci se poate instala o hotă cu evacuare. Chiar dacă costurile inițiale cu spargerea peretelui și instalarea burlanului sunt mai mari, gândește-te că vei eceonomisi pe termen lung, nemaifiind nevoi să înlocuiești filtrele la intervale dese.

Hotele telescopice cu recirculare sunt mai puțin populare decât cele cu evacuare, însă sunt un mijloc eficient de aerisire și curățare a aerului din bucătărie. Partea bună a acestui tip de hote este că pot fi instalate aproape oriunde deoarece nu necesită decât câteva prinderi în perete. Acestea funcționează prin recircularea aerului din bucătărie printr-un filtru special care retine mirosurile și fumul și evacuează aer curățat înapoi în încăpere.

Totuși, dacă filtrul nu este foarte eficient, o parte din umezeală și căldură se vor întoarce în aerul din cameră. Alt dezavantaj este debitul mai scăzut de aer deoarece filtrul cu cărbune este montat chiar în fața motorului. În timp costurile de operare a unei hote cu recirculare sunt mai ridicate datorită necesității înlocuirii periodice a filtrelor.

Filtrele hotei

Există două tipuri de filtre pentru hotele de bucătărie: filtrele de grăsime și filtrele cu cărbune.

Filtrele de grăsime normale se găsesc pe orice model de hotă de bucătărie si sunt de obicei fabricate din aluminiu sau oțel inoxidabil. Acestea nu trebuiesc înlocuite și se pot curăța forte ușor prin spălare manuală sau la mașina de spălat vase. Frecvența cu care trebuiesc curățate depinde forte mult de cât de des gătești și ce fel de mâncăruri.

Filtrele cu cărbune sunt folosite numai în hotele cu recirculare deoarece fumul și mirosurile neplăcute trebuie reținute înainte de întoarcerea aerului în interior. Filtrele de cărbune necesită înlocuire cam la un an de zile, însă acest lucru depinde de tipul de alimente pe care le gătești si cât de des faci acest lucru.

Funcțiile hotei

Odată ce ai stabilit ce tip de hotă telescopică se va potrivi cel mai bine în bucătăria ta, poți lua în considerare și alte aspecte care pot afecta performanța si ușurinșa în folosire a produsului ales.

Hota telescopica cu iluminare ledÎn primul rând, pentru a te asigura că vezi bine ceea ce gătești, vei descoperi că aproape toate modelele de hote telescopice sunt dotate cu două sau mai multe lămpi incandescente sau cu halogen. Aspectul la care trebuie să fii atent este usurința înlocuirii becurilor, deoarece pentru anumite modele de hote înlocuirea becurilor arse poate fii foarte dificilă.

Al doilea aspect de luat în considerare este amplasarea panoului de control, dacă acesta este amplasat frontal sau dedesubtul hotei, pentru a te asigura ca este ușor de accesat. Majoritatea modelelor de hote sunt dotate cu 3 viteze de funcționare pentru a-ți permite să reglezi viteza ventilatorului în funcție de cât de mult abur și fum se ridică de la vasele de gătit.

Puterea de absorbție

Puterea de absorbție este exprimată în metri cubi pe oră (mc/h) și trebuie să fie de cel puțin 8-10 ori mai mare decât capacitatea bucătăriei pentru o aerisire rapidă și eficientă.

Calculează volumul bucătăriei tale folosind formula: lungime x lățime x înălțime. Să zicem că bucătăria ta are o latură de 6 metri, o latură de 4 metri și o înălțime de 2,5 metri. Pur și simplu înmulțești 4 x6 x 2,5 și rezultă o capacitate de 60 mc. Astfel cea mai potrivită hotă pentru spațiul tău trebuie să aibă o capacitate de absorbție de minim 480 mc/h. Alege o capacitate de 600 mc/h pentru a obține o aerisire rapidă și eficientă.

Service și garanție

Alege o hotă telescopică care îți oferă o garanție de minim 24 de luni pentru defecte de fabricație. Este bine să cumperi întotdeauna un model produs de o firmă cunoscută pentru a te asigura ca produsul corespunde din punct de vedere calitativ cu specificațiile tehnice indicate în descriere.

Înainte de achiziție verifică dacă producătorul ales are o rețea de service extinsă și unități în apropierea domiciliului tău pentru reparații rapide în caz de defecțiune.

Cea mai bună hotă telescopică: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, am analizat oferta existentă și părerile cumpărătorilor și vă putem recomanda în continuare câteva modele de hote telescopice care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Hota telescopica KÜGERR A 100 – 60cm, incorporabila

Hota KÜGERR A 100 - 60cm - telescopica, incorporabilaMare Putere de Absorbtie (624 m3/h).
Moduri Silentioase Profunde (Modurile 1, 2, si 3).
5 Niveluri de Viteze.
Raport de Economie de Energie pana la 65%.
Digital – Control pe Ecran.
Avertizare de Curatare Filtru – Filtre care pot fi spalate la Masina de Vase.
Programare de Oprire Automata – Inox Complet Inoxidabil.

Vezi detalii si pret

2. Hota incorporabila telescopica Pyramis SLIDING 1144BGX

Hota incorporabila telescopica Pyramis SLIDING 1144BGXNivel de zgomot redus. Hotele Pyramis mentin nivelul de zgomot la cote reduse, oferind un confort casnic perfect.
Capacitate de absorbtie maxima(mc/h): 638
Numar motoare: 1 – Motor cu turbina
Lampa iluminare: Spoturi halogen 2 x 50W
Putere (W): 260 – Filtru: Aluminiu
Nivel zgomot: 55 – 70 dB

Vezi detalii si pret

3. Hota incorporabila telescopica Whirlpool AKR 749 NB

Hota incorporabila telescopica Whirlpool AKR 749 NB

Hota telescopica de 60 cm.
1 motor / 3 trepte ventilare.
Iluminare: 2 lampi halogen de 20 W.
Capacitate maxima de evacuare: 371 mc/h.
Nivel de zgomot 68 dB.
2 filtre de aluminiu lavabile.

Vezi detalii si pret

4. Hota incorporabila telescopica Gorenje DF 6116E

Hota incorporabila telescopica Gorenje DF 6116EVentilare cu extragerea aerului sau recirculare.
Randament maxim la funcţionarea prin extragere: 400 m³/h
Control mecanic – Comenzi: Întrerupător
Număr etape de ventilare: 3
Butonul ON/OFF pentru iluminat
Filtru din aluminiu lavabil pentru grăsimi.
Număr motoare: 2.

Vezi detalii si pret

5. Hota incorporabila telescopica Star-Light HAT-260SS

Hota incorporabila telescopica Star-Light HAT-260SSHota incorporabila Star-Light HAT-260SS permite integrarea acesteia in mobilier, integrandu-se cu success in arhitectura bucatariei Dvs.
Sistemul de extractie atrage aburul din zona de gatit cu ajutorul celor doua motoare eficiente iar grasimile sunt retinute de filtrele de aluminiu lavabile.
Beneficiaza de un design modern cu accente de inox si o iluminare placuta

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată