Un altfel de blog.

Cea mai buna saltea din latex

Cum alegi cea mai buna saltea din latex? Ce caracteristici si proprietati trebuie sa aiba salteaua din latex potrivita pentru tine? Citeste ghidul nostru si alege informat

Cea mai buna saltea cu latexSaltelele de pat fabricate din materiale cum ar fi spuma cu memorie sau spuma cu gel folosesc produse chimice pentru a crea experienta saltelei care se muleaza pe forma corpului.

Spuma cu memorie reactioneaza chimic cu temperatura corpului pentru a crea senzatia de suport si confort. Totusi, s-ar putea sa iti doresti, ca multi altii, o saltea pe care sa te simti excelent si in acelasi timp sa nu iti faci griji ca vei inhala sau vei intra in contact cu diverse tipuri de chimicale.

Saltelele din latex natural ofera o experienta similara cu saltelele cu spuma de memorie, dar folosesc ingrediente naturale in procesul de fabricatie.

Latexul natural este obtinut din seva arborelui de cauciuc special plantat si intretinut pentru productia de cauciuc si latex. Acesti arbori sunt folositi pentru a furniza o resursa naturala si sustenabila similar cu productia siropului de artar.

Rezultatul acestor eforturi se materializeaza intr-o saltea care nu necesita folosirea de chimicale periculoase in procesul de fabricatie si ofera un produs rezistent si mereu la fel de elastic.

Cea mai buna saltea din latex: ce sa cauti

Exista multe tipuri de saltele, cele cu latex nefiind cele mai obisnuite. Procesul unic de fabricatie si pretul destul de ridicat nu promoveaza aceste saltele ca fiind cele mai populare printre cumparatori.

Saltelele din latex nu sunt la fel de raspandite ca cele cu spuma cu memorie datorita procesului riguros de fabricatie. Insa, diferenta intre materiale inclina balanta in favoarea calitatii saltelelor cu latex datorita beneficiilor acestora fata de cele cu spuma cu memorie.

Caracteristici

Unul dintre principalele argumente in favoare saltelelor din latex este absenta procesului de degazare. Atunci cand cumperi o saltea din spuma cu memorie vei observa ca aceasta degajeaza un miros chimic puternic care va scadea in timp. Acesta este un rezultat al degazarii chimice.

Pe de alta parte, saltelele din latex sunt fabricate fara a folosi chimicale toxice sau aditivi periculosi, drept urmare, acestea nu emit niciun miros. Datorita naturii organice a materialelor folosite, saltele din latex sunt hipoalergenice si rezistente la mucegai, isi pastreaza elasticitatea dupa multi ani de folosire si sunt printre cele mai durabile saltele de pe piata.

Atunci cand alegi cea mai buna saltea din latex, designul saltelelor este acelasi pentru orice pat. Fiecare strat este proiectat cu orificii pentru a favoriza circulatia aerului, prevenirea incingerii si eliminarea umezelii. Cele mai confortabile saltele din latex sunt cele ce folosesc minim 3 straturi de spuma de latex cu denstitati diferite ce vor spori nivelul de confort si suport al saltelei.

Materiale din latex

Desi latexul este alternativa naturala si sanatoasa a spumei cu memorie, crearea unei saltele 100% din latex natural este un proces extrem de costisitor. Pentru a compensa costurile latexului, multi producatori folosesc amestecuri de materiale din latex natural amestecat cu latex sintetic sau cu latex botanic.

Desi un pat fabricat 100% din latex natural este idealul unei saltele sanatoase si prietenoase cu mediul, majoritatea saltelelor din latex vor folosi diverse materiale pentru a crea o alternativa accesibila.

Cele mai bune materiale din saltelele din latex sunt din latex Dunlop sau Talaly. Procesul celor de la Dunlop presupune baterea sevei de latex pana devine o spuma si apoi coacerea acesteia. Materialele naturale din cauciuc se aseaza de obicei la fund rezultand in straturi de latex mai grele in partea de jos.

Procesul Talaly adauga doi pasi fate de Dunlop. Dupa ce latexul este turnat in matrita este introdus intr-o camerca cu vacuum si inghetat rapid inainte de coacere. Rezultatul este un latex mai consistent ca structura dar si mai scump.

Garantia

Dintre toate tipurile de saltele de pat disponibile, saltelele din latex au reputatia de a fi cele mai rezistente in timp. Datorita respirabilitatii si rezitentei latexului, salteaua circula aerul mult mai usor, isi mentine elasticitatea si ramane confortabila cel putin 10 ani in medie.

Garantia te protejeaza de defectele de material ce pot rezulta in reducerea duratei de viata. Garantia produsului ales trebuie sa acopere minim 5 ani de utilizare.

Cea mai buna saltea din latex natural ofera aceeasi experienta cu salteaua din spuma cu memorie, mulandu-se pe forma corpului si reducand presiunile asupra coloanei vertebrale. Aceste saltele se adapteaza imediat formei corpului permitandu-ti cu usurinta sa iti schimbi pozitia in timpul somnului.

Prin alegerea unei saltele din latex vei beneficia de un somn mai odihnitor si o saltea cu durata foarte mare de viata.

Cea mai buna saltea din latex: recomandari

Tinand cont de recomandarile de mai sus si de opiniile cumparatorilor va propunem cateva saltele din latex care ofera un raport calitate/pret excelent.

1. Saltea American Dream Latex, 34 cm

 Saltea American Dream Latex, 34 cmSalteaua American Dream Memory este un produs de lux, cu o senzatie de confort excelenta. Cu 4 cm de Natural Latex in topperul de suprafata poti simti cu adevarat senzatia de confort.
Acest produs, model american, a fost conceput cu un singur scop, si anume acela de a crea o saltea de top cu un grad de confort cat mai ridicat. Salteaua American Dream Latex are un design de suprafata Made in Germany.
Grad de Fermitate : Tare – Foarte Confortabila
Caracteristici: Aerisitoare, Grosime: 34 cm, Manere, Tratament Alergenic, Latex: 4 cm Natural Latex

Vezi detalii si pret

2. Saltea Latex 7 Zone din placa integrala latex 18 cm

Saltea Latex 7 Zone din placa integrala latex 18 cmSalteaua Latex 7 Zone este alcatuita din 1 placa de Latex 7 Zone cu grosime de 16 cm si densitate de 65 Kg/m3.
Salteaua Latex 7 Zone detine o husa de acoperire matlasata si compactata pe un suport textil de vata volumica antialergica, cu densitatea de 400 g/m2.
Grad de Fermitate :
Intermediara.
Caracteristici: Husa Detasabila, Husa Lavabila, Finisaj / Tratament: ALOE VERA, Grosime: 18 cm, Tratament Alergenic, Certificare OEKO-TEX.

Vezi detalii si pret

3. Saltea Bio Latex Small 12 cm spuma HR + 3 cm Latex

 Saltea Bio Latex Small 12 cm spuma HR + 3 cm LatexSalteaua BioLatex este alcatuita dintr-un strat de spuma High Resilience cu densitate de 30 Kg/m3 si grosime de 12 cm si un strat de Latex 7 zone cu densitate de 65 Kg/m3 si grosime 3 cm aplicata pe o singura parte a saltelei.
Salteau BioLatex detine o husa de acoperire matlasata si compactata pe un suport textil de vata volumica antialergica, cu densitatea de 400 g/m2.
Grad de Fermitate: Intermediara – Garantie: 5 ANI
Caracteristici: Husa Detasabila, Husa Lavabila, Finisaj / Tratament: ALOE VERA, Grosime: 18 cm, Tratament Alergenic, Certificare OEKO-TEX

Vezi detalii si pret

4. Saltea Basic Vasco 7 Zone 3 cm Latex + 12 cm spuma HR + 4 cm Memory

 Saltea Basic Vasco 7 Zone 3 cm Latex + 12 cm spuma HR + 4 cm MemorySalteaua Vasco 7 Zone este alcatuita dintr-un strat de spuma VascoElastic Memory cu densitate de 55Kg/m3 si grosime 4 cm,un strat de spuma High Resilience cu densitate de 30 Kg/m3 si grosime de 10 cm si un strat de Latex 7 zone cu densitate de 65 Kg/m3 si grosime 3 cm.
Salteau Vasco 7 Zone detine o husa de acoperire matlasata si compactata pe un suport textil de vata volumica antialergica, cu densitatea de 180 g/m2.
Grad de Fermitate: Moale pe partea de memory / Intermediara pe partea cu Latex
Caracteristici: Husa Detasabila: Nu, Grosime: 19 cm, Fata Dubla. Garantie: 5 ANI

Vezi detalii si pret
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată