Cea mai buna saltea din latex

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (30 voturi, media: 4,73 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai buna saltea din latex? Ce caracteristici si proprietati trebuie sa aiba salteaua din latex potrivita pentru tine? Citeste ghidul nostru si alege informat

Cea mai buna saltea din latex

Una din cele mai mari preocupări ale omenirii din prezent este îmbunătățirea calității vieții. Acesta este motivul pentru care, în orice aspect al vieții, se fac continue progrese tehnologice, astfel încât să ne putem bucura de cele mai bune produse care să ne satisfacă din ce în ce mai bine necesitățile.

Calitatea somnului este doar unul din aspectele în care se fac îmbunătățiri, și nu este de mirare având în vedere că de un somn bun poate depinde sănătatea și modul în care ne desfășurăm activitățile de zi cu zi.

În speranța de a garanta un somn cât mai odihnitor, producătorii au dezvoltat diferite tehnologii, printre care una din cele mai eficiente s-a dovedit a fi salteaua din latex.

Dacă te întrebi unde găsesc cea mai bună saltea din latex, noi suntem pregătiți să te ajutăm să o alegi pe cea ideală pentru tine. Află deci, cum alegi cea mai bună saltea din latex.

Top 3 saltele din latex recomandate

De ce să alegi cea mai bună saltea din latex?

Industria somnului este din ce în ce mai promovată și mai dezvoltată, motiv pentru care poate părea copleșitor să alegi cele mai bune produse care chiar fac ceea ce promit.

Salteaua din latex prezintă mai multe avantaje care îți poate asigura un somn perfect, cu toate acestea nu este suficient să știi această informație pentru a face o alegere înțeleaptă.

Spuma cu memorie reacționează chimic cu temperatura corpului pentru a crea senzația de suport și confort. Totuși, s-ar putea să iți dorești, ca mulți alții, o saltea pe care să te simți excelent și în același timp să nu iți faci griji că vei inhala sau vei intra în contact cu diverse tipuri de chimicale.

Saltelele din latex natural oferă o experientă similară cu saltelele din spumă cu memorie, dar folosesc ingrediente Miez saltea din latex naturalnaturale în procesul de fabricație.

Latexul natural este obținut din seva arborelui de cauciuc special plantat și întreținut pentru producția de cauciuc și latex. Acești arbori sunt folosiți pentru a furniza o resursa naturală și sustenabilă similar cu producția siropului de arțar.

Rezultatul acestor eforturi se materializează într-o saltea care nu necesită folosirea de chimicale periculoase în procesul de fabricație și oferă un produs rezistent și mereu la fel de elastic.

Cum alegi cea mai bună saltea din latex

Nu îți dorești o saltea din latex oarecare, ci o dorești pe cea mai bună. Acesta este motivul pentru care ai nevoie de un set de informații cât mai complet înainte de a face o achiziție. Asta deoarece îți dorești să cumperi o saltea pe care să poți dormi la fel de bine ani de zile.

Pentru a reuși să discerni calitățile pe care trebuie să le aibă salteaua ideală, precum și cel mai bun raport calitate/preț de piață, îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături. Noi am venit în întâmpinarea nevoilor tale și am pregătit un astfel de ghid, un articol la sfârșitul căruia vei fi capabil să iei cea mai bună decizie în doar câteva minute.

În alegerea ta, ține cont de următoarele aspecte importante.

Tipul de saltea din latex

 • Saltea din latex sintetic

Pe piață găsești saltele confecționate din diverse tipuri de latex. Indiferent de tipul acestuia însă, o saltea poate fi considerată  din latex doar atunci când stratul de latex este de cel puțin 10 cm.

Latexul sintetic este un tip de latex produs industrial, prin mixarea unor ingrediente bazate pe petrol cu poliuretan. Acest tip de latex mai este cunoscut și sub denumirea de cauciuc strien-butadien, deși este puțin probabil să întâlnești această denumire în descrierea produsului.

Latexul sintetic are marele avantaj de a fi mai ieftin decât cel natural, cu toate acestea rezistența lui nu este atât de mare deoarece are tendința de a reține mai tare umiditatea.

Pentru a evita această problemă, urmărește saltelele fabricate cu latex „inteligent”, apărute ceva mai recent pe piață, care au proprietatea de a nu reține umiditatea aproape deloc, ceea ce le face deosebit de fiabile.

 • Saltea din latex natural

Colectare arbore de cauciucProdus prin prelucrarea arborelui de cauciuc cunoscut și sub denumirea de Hevea braziliană, latexul natural prezintă mai multe avantaje în raport cu cel sintetic.

În primul rând, este mult mai variat, având posibilitatea de a alege din mai multe opțiuni de densitate, pentru ca salteaua ta să fie cât de dură sau de moale dorești. În general saltelele din latex natural sunt foarte comode.

De asemenea, acesta este un material anti-alergic, nu este o amenințare pentru mediul înconjurător, este deosebit de durabil și rezistent și este biodegradabil. Marele dezavantaj este însă prețul. Procesul de fabricare al spumei de latex natural este mult mai complex și mai costisitor, iar acest aspect este vizibil în prețul final al produsului.

De asemenea, verifică certificarea latexului pentru a te asigura că este organic, și atenție la etichetare. Dacă salteaua nu vine cu mențiunea all-natural înseamnă că latexul nu este în proporție de 100% natural.

 • Saltea din latex mixt

Cel mai popular tip de saltea de pe piață este cel cu latex mixt. Cu alte cuvinte, vorbim despre o combinație între latexul natural și cel artificial, într-o proporție suficient de echilibrată, pentru ca salteaua să beneficieze de avantajele ambelor tipuri de latex.

În general, vei observa că proporția cea mai folosită este de 30% latex natural și 70% latex sintetic, ceea ce le permite producătorilor să eticheteze salteaua ca fiind produs cu latex natural.

Atenție însă, așa cum am menționat mai sus, asta nu înseamnă că latexul natural se va regăsi în proporție de 100%.

Încadrându-se la preț în categoria prețurilor medii, salteaua din latex mixt poate fi cea mai bună și accesibilă variantă pentru majoritatea consumatorilor.

Metoda de confecționare

Cele mai multe saltele de pe piață sunt produse prin două metode: Dunlop și Talalay. Menționăm acest aspect în acest ghid deoarece metoda de confecționare poate să justifice atât prețul cât și calitatea saltelei.

Confectionare latex dunlop vs talalayCea mai folosită metode de confecționare este cea Dunlop, fiind și cea care necesită mai puțină energie și mai puține resurse, însemnând că si produsul finit va fi mai ieftin. Procesul de fabricare este mai simplu.

Practic latexul este mixat, frecat, după care este turnat în șabloane, urmând să fie încălzit, uscat și spălat, obținându-se o spumă de latex destul de calitativă. Este o metodă ce poate fi folosită atât în cazul latexului natural, cât și în cazul celui sintetic, iar latexul certificat organic poate fi obținut numai prin această metodă.

Metoda Talalay este ceva mai recentă și presupune un proces de confecționare ceva mai complex, cu mai mulți pași de executat.

Principala diferență în comparație cu metoda Dunlop este faptul că, odată turnat în șabloane, aerul din latex este extras în totalitate. Se obține astfel o spumă de latex despre care producătorii, dar și experții spun că este de calitate superioară. Fiind mai consistentă, spuma de latex este mai durabilă.

De asemenea, saltele care sunt fabricate prin această metodă au mai multe opțiuni de durabilitate, deci ai posibilitatea să alegi o saltea mai moale sau mai tare în funcție de recomandări și de preferințele proprii.

Grosimea saltelei

Este un criteriu care dictează gradul de confort de care te vei putea bucura, precum și durata de viață a saltelei. Pentru a putea oferi toate proprietățile ce încurajează o poziție sănătoasă a coloanei vertebrale, grosimea saltelei trebuie să se încadreze între 18 și 30 de cm, cele mai performante modele fiind cele mai groase.

Grosimea este dată de fapt de miezul de latex care poate fi unic sau format din mai multe straturi de latex de grosimi diferite. Oricum ar fi, ai grijă ca stratul de latex să nu fie combinat cu alte tipuri de spumă, deoarece salteaua nu va mai fi la fel de rezistentă.

Saltele cu un strat unic de latex au un miez de latex care îi conferă fermitatea, de 15-22 de cm, în timp ce saltelele cu miez din mai multe straturi, pot avea straturi cu grosime cuprinsă între 3 și 15 cm.

Unii producători aleg să lipească cu adezivi speciali aceste straturi, în timp ce alții aleg doar să le învelească intr-o husă, oferindu-ți posibilitatea să ajustezi grosimea după bunul plac.

Stratul de contact trebuie să fie fabricat dintr-un material fin, lână sau bumbac, și nu trebuie să fie mai gros de 2,5 cm.

Fermitatea saltelei

Majoritatea specialiștilor precum și medicii recomandă saltele de duritate medie, întrucât acestea reprezintă compromisul perfect între confort și susținere. Fermitatea este dictată de densitatea fibrei de latex care poate fi exprimată fie în kg/mc fie prin indicele ILD.

Saltea din latex 7 zone de sustinere

Astfel, o saltea cu duritate medie spre mare, va avea o densitate a spumei de latex de 65-80 kg/mc. Dacă vei găsi valori exprimate în indicele de măsurare al durității, ILD, trebuie să ai în vedere faptul că un ILD mai mic indică o duritate mai scăzută și invers.

Atunci când ești în căutarea unei saltele moi, orientează-te înspre modelele care au un ILD între 14-28. Iar atunci când îți dorești o saltea mai degrabă fermă, un ILD între 32-44 este suficient.

De asemenea, gradul de fermitate mai poate fi influențat și de numărul de straturi și de materialul pentru matlasare. În cele mai multe cazuri, acestea sunt elementele ce conferă moliciune saltelei.

Dimensiuni

Pentru a avea un somn sănătos și odinitor, este important ca salteaua să aibă dimensiuni adaptate înălțimii ale. Orice saltea trebuie să fie cu cel puțin 15 cm mai lungă decât înălțimea ta.

De asemenea, hotărăște dacă vei folosi singur salteaua sau vei dormi cu un partener. O saltea pentru o singură persoană va avea dimensiuni cuprinse între 90-120×190-200 cm, în timp ce una pentru un pat matrimonial va avea dimensiuni de cel puțin 160×200 cm.

Fiabilitate

Deoarece o saltea din latex poate fi destul de costisitoare, fiabilitatea și durata de viață sunt aspecte care te interesează în mod deosebit.

Producătorii sunt în stare să îți ofere o perioadă de garanție de până în 10 ani, deși o saltea din latex de calitate te va servi fără probleme chiar și 15 ani.

Asigură-te că verifici care sunt condițiile de garanție, pentru a ști dacă acestea presupun repararea sau chiar înlocuirea saltelei.

Husa saltelei din latex

Materialul din care este confecționată husa saltelei este un alt aspect important. Ferește-te de materialele sintetice deoarece acestea nu permit o respirație optimă a pielii și rețin umiditatea mult mai mult decât ți-ai dori.

Cele mai recomandate materiale sunt lâna și bumbacul, tocmai pentru că permit ca pielea să respire și nu rețin umiditatea. De asemenea, materialele husei ar trebui să aibă aceiași durată de viață ca și latexul din saltea.

Tocmai acesta este unul din motivele pentru care recomandăm materialele naturale, care au o rezistență mai mare la uzură. Când vorbim despre husă trebuie să ne referim și la elasticitatea acesteia, și din nou, bumbacul și lâna sunt materiale suficient de bune pentru a permite un contact al corpului cât mai mare și mai netedă cu salteaua.

Concluzie

Acum că ai la dispoziție toate informațiile necesare îți mai rămâne doar să alegi criteriile pe care le dorești și să compari prețurile astfel încât să găsești cea mai bună ofertă de pe piață.

Îți recomandăm să cumperi online deoarece așa poți găsi cel mai bun produs în cel mai scurt timp. De asemenea, ai ocazia de a consulta părerea utilizatorilor anteriori, astfel încât să îți poți face o imagine cât mai completă cu privire la calitatea reală a produsului.

Cea mai buna saltea din latex: recomandări

Ținând cont de recomandările de mai sus și de părerile cumpărătorilor va propunem câteva saltele din latex care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Saltea Memo-Latex 7 Zone Aquagel AirFresh Previ

Saltea Memo-Latex 7 Zone Aquagel AirFresh Previ

Strat Superior: 7 cm spuma memory-foam Aquagel Air-Fresh densitate 50kg/mc.
Strat Central: 7 cm Strat central Poliuretan densitate 35kg/mc HR.
Strat Central: 7 cm Strat central Poliuretan densitate 35kg/mc HD.
Strat Superior:6 cm spuma Latex natural 7 zone portanta densitate 65kg/mc.
Salteaua are manere laterale pentru a putea fi ridicata, intoarsa si aranjata cu usurinta pe pat.
Strat de material termoregulator, antitranspirant si antialergic de 300 gr/mp pe ambele parti ale saltelei.

Vezi detalii si pret

2. Saltea Pat EKON Latex Combo

Saltea Pat EKON Latex Combo

Compusă din două straturi de Latex 100% cu șapte zone de confort și înălțime de 26 cm.
Disponibilă în 3 variante – Organic, Memory și Cool Gel , cu posibilitatea de a alege culoarea husei.
Stratul superior este fabricat din LATEX NATURAL 7 zone – spumă de latex cu o densitate mai mare și cu un conținut ridicat de latex natural.
HUSA EXTERIOARĂ: fermoar pe toate părțile, mânere, 600 g / cm².
HUSA INTERIOARĂ: tricot de bumbac.

Vezi detalii si pret

3. Saltea de pat Ortopedica cu Latex Natural Latex Smart 24 cm, Husa Bio Bambus

Saltea de pat Ortopedica cu Latex Natural, 160×200 – Latex Smart 24 cm, Husa Bio Bambus

Bio Latex HD® de 2 cm, cu insertie de gel, profilat pe 7 zone de confort, provine direct din natura, din arborele de cauciuc, este  dus la o densitate uluitoare de peste 80 kg/m3, cu scopul de a-i conferi confort maxim si lungeste perioada de viata.
Husa este extrem de performanta, textil premium, nematlasat cu scopul de te bucura de blandetea stratului de latex gel.
Fermitate adaptiva individual – 3 Tipuri de spuma – new generation

Vezi detalii si pret

4. Saltea Superortopedica Latex Bestsleep, Latex Lux, 2 Straturi Nuca De Cocos

Saltea Superortopedica Latex Bestsleep, Latex Lux, 2 Straturi Nuca De CocosAceasta saltea este realizata dintr-o combinatie de produse naturale.
Foi de cocos pentru a oferi alinierea coloanei vertebrale si sprijin ferm pentru partea inferioara a spatelui si latex natural.
Latexul nu retine caldura, ajuta la reglarea temperaturii corpului in timpul somnului.
Este o saltea de duritate medie, dar confortabila si de multe ori preferata de clientii care cauta o sustinere ferma a spatelui.
Structura Husa 100% PES Husa este detasabila Oeko-Tex Standard 100.

Vezi detalii si pret

5. Saltea Latex Somnart 160x200x20cm, miez perforat 7 zone

Saltea Latex Somnart 160x200x20cm, miez perforat 7 zoneMiezul saltelei (inaltime 18 cm) este din LATEX 100% , fara adaosuri ieftine din alte materiale.
Cu 7 zone independente (duritati diferite): glezne, genunchi, coapse, pelvis, zona lombara, zona speciala umeri, cap
Cu canale verticale multiple pentru transportul umezelii.
Pentru toate sezoanele, fara arcuri, 100% latex, zone independente de duritate, anatomic, permeabil.

Vezi detalii si pret

6. Saltea ortopedica GREEN FUTURE Silver Active cu memorie si latex

Saltea ortopedica GREEN FUTURE Silver Active cu memorie si latexStructura saltelei este conceputa cu 7 zone de confort special pentru o pozitie ortopedica a corpului in timpul utilizarii saltelei.
Profilarea pe zone de confort a stratului ortopedic din Latex, cat si a celui din Memory permite un suport diferit al partilor corpului in functie de presiunea exercitata de acestea pe suprafata saltelei pentru a asigura o aliniere corecta si sanatoasa a vertebrelor coloanei.
Suport ortopedic – Tratament antialergic – Tratament antimicrobian.
Durabilitate – Calitate.
Indicata pentru toate pozitiile de dormit: pe spate, pe lateral si pe stomac.

Vezi detalii si pret

Citește și
2 Comentarii
 1. Vasile Froni spune

  Buna,
  Vreau o saltea din Latex 100% natural 180/200 fara memorie si fara alte ingrediente. Vreau doar saltea de 18 cm Latex 100%.
  Am mai avut saltea Latex 100 % natural si-mi doresc una, daca ma convingeti ca nu-mi dati vre un fake atunci o cumpar de la Dv.
  Multumesc
  Froni

  1. Mihai Croitoru spune

   Puteti sa incercati Saltea Naturala din Cocos si Latex. Este 100% naturala.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată