Cea mai bună șurubelniță electrică

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (39 voturi, media: 4,97 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună șurubelniță electrică? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă șurubelnița electrică potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna surubelnita electricaAi nevoie adesea să strângi un șuruburi  pe lângă casă sau poate chiar la locul de muncă? În acest caz, ești de acord cu noi că ai nevoie de o șurubelniță bună, dar nu doar de atât.

De multe ori s-ar dovedi mai practică o șurubelniță electrică. Acest aparat este cunoscut de majoritatea persoanelor care lucrează în domeniul bricolajelor, al construcțiilor sau al mecanicii, practic oriunde este nevoie de șurubelniță.

Asemănătoare cu faimoasa bormașină, o șurubelniță electrică dotată cu un motor potrivit, te poate ajuta să îți termini mult mai repede treaba și să o faci mult mai bine. Din acest motiv, este o investiție pe care nu o vei regreta.

Află unde au găsit alții un astfel de aparat la un preț bun, precum și cum poți alege cea mai bună șurubelniță electrică pentru nevoile tale.

Top 3 șurubelnițe electrice recomandate

De ce să alegi cea mai bună șurubelniță electrică?

Atunci când avem de muncit pe un proiect nou, majoritatea dintre noi scot din garaj tot felul de scule de care probabil am și uitat. Avem multe unelte mai mici sau mai mari pe care le adunăm și le depozităm în speranța că ne pot fi de folos.

Totuși, atunci când apar proiecte noi mai mari, ai putea să constați că ai nevoie de mai mult echipament automatizat. O șurubelniță electrică le este de mare folos multor meseriași.

Acest aparat este ușor și mic, este precis și este ușor de folosit în locuri înguste. Este ideal pentru persoanele care se mută și au nevoie să asambleze multă mobilă.

În plus, cea mai bună șurubelniță electrică este soluția ideală pentru sarcinile în care o bormașină ar fi prea grea sau prea greu de folosit. Șurubelnița electrică este comodă pentru mâna ta, deoarece nu va trebui să îți rotești tu încheietura, cântărește mai puțin de 500 gr și se încarcă foarte rapid.

Cum alegi cea mai bună șurubelniță electrică

Surubelnita electrica cu impactPentru a alegere cea mai bună șurubelniță electrică însă, trebuie să te informezi foarte bine, mai ales dacă este prima dată când achiziționezi așa ceva.

Practic, trebuie să te gândești la opțiunile pe care le ai: este mai bună o șurubelniță electrică cu acumulator sau cu cablu? Ce putere trebuie să aibă? Cum alegi un mâner bun? Care este o turație bună, dar și ce funcții ar mai trebui să aibă?

Te ajutăm să găsești răspuns la toate aceste întrebări în acest ghid de cumpărături pe care le-am pregătit special pentru tine. Te asigurăm că după ce îl vei parcurge vei reuși să alegi din prima o șurubelniță electrică de care să fii mulțumit.

Pe lângă faptul că îți vom prezenta toate criteriile de selecție de care trebuie să ții cont, am pregătit și o listă cu cele mai bune șurubelnițe electrice de pe piață, disponibile acum la cel mai bun raport calitate preț.

Așadar, vei avea toate datele necesare pentru a face o alegere bună. Iată la ce trebuie să fii atent:

Tipul de alimentare

Ai de ales dintre o șurubelniță electrică care se alimentează la rețeaua de electricitate (cu fir), sau una care își ia energia de la un acumulator. Ambele opțiuni pot fi bune, important este să alegi una care ți se potrivește:

 • Șurubelniță electrică cu fir

O șurubelniță electrică cu fir este ideală pentru utilizare intensivă. În general, sunt mai puternice oferind un număr mai mari de turații. De asemenea acestea au avantajul de a fi mai ușoare deoarece nu li se mai adaugă greutatea acumulatorului.

Este recomandat să alegi un astfel de model, doar dacă locul în care îl vei folosi este dotat cu o priză destul de aproape pentru a nu te încurca.

O șurubelniță electrică cu fir este special concepută pentru a fi folosită în scop industrial, într-un atelier de mecanică sau în zone închise. Așa cum am mai spus, este destinată uzului intensiv.

Totuși, faptul că firul trebuie să fie mereu conectat la priză pentru a funcționa, poate să te deranjeze deoarece îți limitează mișcările. Asigură-te deci că cablul este destul de lung pentru nevoile tale.

 • Șurubelniță electrică cu baterie

Astfel de șurubelnițe electrice pot fi folosite în multe împrejurări. Sunt ușor de manevrat și pot fi folosite în zone în care nu există o sursă de curent disponibilă. Dezavantajul este faptul că sunt limitate de durata de autonomie a bateriei.

Acestea sunt potrivite pentru asamblarea de mobilier deoarece o vei putea manevra fără limite. Sunt utilizate și pentru  fixa gips-cartonul, sau pentru a asambla sau dezasambla piese auto.

Trebuie să fii atent la autonomia bateriei. Aceasta trebuie să fie suficientă pentru a-ți putea oferi o putere de filetare suficient de mare. Este recomandat să ai la tine oricum o baterie încărcată de rezervă.

Pentru acest tip de șurubelnițe electrice, trebuie să iei în considerare greutatea acestora, care poate ajunge la 2 kg, dacă vorbim e o baterie mare care poate oferi o forță de rotație mai mare.

Alege o șurubelniță cu o baterie tip litiu-ion. Acestea sunt bateriile care ofere cele mai bune caracteristici până în prezent. Acestea sunt mai ușoare decât alte tipuri de baterii și au o autonomie mai mare. Cu cât este mai mare capacitatea bateriei, cu atât îi va crește autonomia.

Bateria șurubelniței electrice

Dacă alegi o șurubelniță electrică cu acumulator, este bine să cunoști mai multe detalii despre acesta.

De exemplu, există trei tipuri de acumulatori în funcție de numărul de amperi: 1.5Ah (amperi pe oră), între 1.5 și 2Ah, și peste 2Ah. Cu cât valoarea aceasta este mai mare, cu atât bateria va susține mai bine sarcina șurubelniței.

Poziții și mâner

Surubelnita electrica cu maner rabatabilDacă ai lucrat vreodată într-un colț îngust, știi cât de greu este să ajungi cu șurubelnița în locul în care trebuie fără să trebuiască să stai într-o poziție foarte inconfortabilă. Știind asta, multe companii sau produs șurubelnițe electrice cu multi-poziții.

Forma standard a unei șurubelnițe este cea de pistol, dar aceasta s-ar putea dovedi greu de utilizat în anumite situații. De aceea o șurubelniță cu multipoziții s-ar putea dovedi mai practică.

Mânerul li se poate ajusta pentru a-ți permite să lucrezi în locuri dificile.

Mânerul poate fi:

 • Drept – Sunt mai ușor de manevrat, de obicei prezent în cazul modelelor fără fir, cu acumulator mic. Nu sunt ideale pentru toate sarcinile.
 • Tip pistol – Este foarte ușor de manevrat și de ținut fără ca mâna să obosească, mai ales când modelul este unul mai greu.
 • Mâner combinat – Îți permite să modifici poziția mânerului după bunul plac, în formă dreaptă sau de pistol.

Puterea șurubelniței electrice

Vorbim despre un nivel de putere ridicat, moderat sau mic. Este un criteriu foarte important, deoarece te va ajuta să îți dai seama dacă modelul în care ești interesat va putea face față sarcinilor pentru care dorești să îl folosești. Cu alte cuvinte, îți va indica nivelul de uzură la care vei putea supune șurubelnița.

O șurubelniță electric cu putere mică are undeva între 3.6 V(Volți) și 4V. Aceasta este potrivită pentru gospodăriile în care va fi folosită din când în când pentru sarcini simple.

Dacă vrei să ai siguranța că te poți baza pe șurubelniță și pentru sarcini ușor mai complexe, poți opta pentru una cu putere moderată, undeva între 14.4 V și 18 V. Vei găsi acest nivel de putere cel mai adesea la modele cu acumulator, dar și la modele care sunt combinate cu o bormașină.

Șurubelnițele cu putere mare sunt foarte diferite de cele cu putere mică sau medie, diferența fiind una foarte bruscă. Deja vorbim despre un nivel de putere între 220V și 230V, asta deoarece este vorba de șurubelnițe electrice cu fir.

Acestea sunt potrivite pentru profesioniști, folosindu-se în scop industrial. Acestea pot rezista cu siguranță unui uzaj intens și îndelung.

Turația șurubelniței electrice

Și atunci când vorbim de turație, sau de viteza de filetare (număr de rotații pe minut/RPM), avem trei nivele: redus, moderat, mare.

Așa cum era de așteptat, cel mai mic număr de turații îl vei întâlni la modelele cu acumulatori. Acestea sunt potrivite pentru sarcinile meticuloase, unde o viteză de rotație mare nu ar fi în avantajul tău. Vei găsi turații între 400 și 600 rpm, uneori chiar mai puține. De obicei aceste modele sunt și mai ieftine.

În cazul în care îți dorești un aparat care să fie combinat cu o bormașină vei căuta modele cu putere mai mare de 600 rpm, unele care vor ajunge chiar la 1100 rpm. Acestea ar trebui să fie suficiente pentru majoritatea utilizatorilor convenționali.

Ultima categorie este cea a șurubelnițelor electrice cu turație mare. Deși majoritatea acestor modele sunt cu alimentare prin cablu, există și modele profesionale cu acumulator. De regulă acestea au o turație ce depășește 1500rpm. Sunt recomandate pentru persoanele care lucrează în fiecare zi cu acest tip de aparat.

Greutatea șurubelniței electrice

Surubelnita electrica cu accesorii si geanta de transportAm stabilit deja că cele mai ușoare șurubelnițe electrice sunt cele cu fir. Greutatea este importantă mai ales dacă lucrezi foarte mult cu o astfel de șurubelniță. Dacă este prea grea, asta îți va îngreuna mult lucrul și vei ajunge să nu te poți folosi de ea pe cât de mult ți-ai dori.

Modelele cu acumulator cântăresc mai mult, deși poți găsi unele care sunt ușoare, cântărind doar puțin peste 500 de grame, Precum și modele care pot ajunge la 2 kg.

Cea mai mare parte a greutății este dată de acumulator și de motor. Deci, cu cât acestea sunt mai mari, cu atât mai greu va fi șurubelnița. Ia în considerare acest criteriu, doar dacă vei folosi intens șurubelnița.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cea mai bună șurubelniță electrică?

 • Mâner cauciucat – care asigură o prindere mai confortabilă a șurubelniței și o manevrare mai bună.
 • Mandrină magnetică – Nu este nimic mai frustrant decât să scapi un cap de înșurubare într-un spațiu greu accesibil. O mandrină magnetică poate preveni un astfel de episod neplăcut.
 • Turație variabilă – Pentru a putea folosi cu precizie o șurubelniță electrică este ideal să ai un sistem de ajustare a turației. Ideal ar fi să existe un trăgaci undeva pe șurubelniță, care să îți permită să selectezi treptele de viteză de rotație pe care le dorești la momentul respectiv.
 • Acționare inversă – Uneori este nevoie să deșurubezi ceva. Sau poate că șurubul nu a mers pe traiectoria pe care ai dorit-o. În astfel de situație este bine să poți activa acționarea inversă, care va schimba sensul de rotație. Schimbarea trebuie să fie ușor de făcut, prin apăsarea unui buton sau un comutator.
 • Blocarea arborelui – Oricât de mult ai vrea să eviți descărcarea completă a bateriei, uneori se întâmplă să nu termini treaba, dar bateria să fie deja moartă. În acest caz, este foarte utilă funcția de blocare a arborelui, ceea ce îți permite să folosești manual șurubelnița.
 • Extensie de înșurubare – Este un accesoriu care permite accesul în unele zone înguste, acolo unde în mod normal capătul șurubelniței nu poate ajunge.
 • Iluminare LED – Uneori vizibilitatea este limitată chiar dacă afară este zi. În acest caz cel mai bine este să ai lumină exact acolo unde lucrezi. Unele șurubelnițe electrice sunt dotate cu unul sau mai multe LED-uri care proiectează lumina exact acolo unde ai nevoie.
 • Geantă de transport – Ideală pentru protecția aparatului și a pieselor și pentru un transport comod.

Producători

Brandul este un indiciu foarte important al calității în cazul produselor din gama bricolajelor. Producătorii care sunt renumiții se simt mai datori să ofere produse de calitate care să păstreze standardele cu care clienții fideli s-au obișnuit.

Astfel, cele mai populare pe piața din România sunt: Bosch, Skill, Einhell, Heinner, Raider, Matrix, Stayer, Stern sau Makita.

Concluzii

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună șurubelniță electrică online. Aici vei găsi cu siguranță modele care să se potrivească nevoilor tale și cu stilul tău de lucru. În plus, deoarece bugetul este un lucru pe care îl iei în considerare, este bine să știi că online ai mai multe șanse să găsești o astfel de șurubelniță la un preț mai bun.

Nu uita să verifici mereu părerea altor cumpărători atunci când aceasta este disponibilă. Astfel vei putea să îți dai seama dacă produsul merită investiția sau dacă ar trebui să îl eviți.

Având la dispoziție toate informațiile de mai sus, acum ești pregătit să cumperi cea mai bună șurubelniță electrică.

Cea mai bună șurubelniță electrică: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de șurubelnițe electrice care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Masina de insurubat Dewalt cu senzor de miscare DCF682G1

Masina de insurubat Dewalt cu senzor de miscare DCF682G1Functionarea giroscopica combinata cu viteza variabila de pana la 430 RPM permit controlul excelent al surubelnitei.
Surubelnita electrica puternica cu motor de 7.2V.
Dimensiunea compacta este utila atunci cand se lucreaza in spatii inguste.
Lumina de lucru asigura iluminarea piesei de lucru.
Fixarea bitilor se face cu usurinta cu o singura mana folosind sistemul Drop ‘n‘ Load al surubelnitei.

Vezi detalii si pret

2. Masina de insurubat cu impact Makita TD0101F

Masina de insurubat cu impact Makita TD0101F

Design compact pentru o usoara utilizare.
Led incorporat pentru iluminarea portiunii de lucru.
Acces din exterior la periile de carbon.
Permite insurubarea fara operatie initiala de pregaurire.
Lungime cordon alimentare 2,5 m.
Suruburi obisnuite: M5-M14 – Suruburi de inalta rezistenta: M5-M10.
Puterea nominala [W]: 230 – Frecventa batailor [min-1]: 0 – 3200.

Vezi detalii si pret

3. Surubelnita electrica cu acumulator Bosch PushDrive

Surubelnita electrica cu acumulator Bosch PushDriveManevrare usoara datorita functiei unice „Push&Go”.
Control sporit datorita selectarii cuplului.
Posibilitate de reglare manuala a suruburilor cu ajutorul modului manual.
Cu incarcator micro-USB pentru incarcare usoara.
Nu prezinta efect de memorie si nu se autodescarca: este intotdeauna gata de utilizare datorita tehnologiei litiu-ion.
LED indicator al starii de incarcare.
Moment de rotatie, maxim: 5 Nm.

Vezi detalii si pret

4. Surubelnita electrica Trotec PSCS 10

Surubelnita electrica Trotec PSCS 10Datorită funcţiei 2 în 1 a mânerului, cu PSCS 10-3,6V puteţi executa lucrări de înşurubare, în mod comod, chiar şi în zonele unde maşinile standard tip pistol nu pot fi utilizate.
Acumulator Li-ion puternic, de 3,6 V, fără efect de memorie şi fără descărcare de la sine.
Alegerea în 6 trepte a momentului de torsiune plus o treaptă de găurire.
Preluare bit cu blocare mecanică – Lumină LED integrată.
Elemente softgrip cauciucate de apucare în carcasă, pentru stabilitate crescută.

Vezi detalii si pret

5. Masina de insurubat cu impact Steinhaus PRO-IW1100

Masina de insurubat cu impact Steinhaus PRO-IW1100Masina de insurubat cu impact PRO-IW1100 cu maner antivibratii are cuplu de desfacere mare de 450Nm, fiind utilizata la insurubarea si desurubarea prezoanelor.
Capul de tubulara se monteaza pe portscula cu cap patrat ½” (13mm), iar apoi se apasa butonul de rotire in sensul acelor de ceasornic sau contrar acelor de ceasornic, in functie de activitatea pe care doriti sa o efectuati.
Cuplu de strangere 100Nm – – Cuplu desfacere a suruburilor 450Nm.
Masina nu are cuplu reglabil.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată