Cea mai bună ușă de intrare

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (39 voturi, media: 4,82 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună ușă de intrare? Ce caracteristici și funcționalități trebuie să aibă ușa de intrare potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna usa de intrareUșa de intrare este „cartea de vizită” a casei tale. Modul în care alegi ușa de la intrare spune multe despre tine și despre oamenii care locuiesc dincolo de ușă.

Deoarece ușa de intrare contribuie atât de mult la construirea unei prime impresii, este foarte important să o alegi cu mare grijă.Mai mult decât atât, modul în care alegi această ușă, poate avea un impact mult mai mare decât ai crede asupra valorii casei tale.

În momentul în care vrei să schimbi ușa pe care o ai deja la intrare sau vrei să cumperi prima ușă pentru noua ta casă, trebuie să știi și că o ușă de calitate poate să contribuie mult și la reducerea costurilor la energie.

Află deci în acest articol cum alegi cea mai bună ușă de intrare.

De ce să alegi cea mai bună ușă de intrare?

Mai mult decât aspectul ușii de intrare, în alegerea celei mai bune uși trebuie să conteze funcționalitatea acesteia, durabilitatea precum și trăinicia sistemelor de securitate.

Ușa de intrare nu este doar mijlocul prin care se intră în casă, ci și mijlocul prin care se împiedică intrarea în casă a persoanelor nedorite.

De aceea, este foarte important pentru siguranța ta, a familiei și a bunurilor tale să alegi cea mai bună ușă de intrare, echipată cu cel mai trainic sistem de securitate.

Cum alegi cea mai bună ușă de intrare

Care este cel mai bun material pentru ușa de intrare? Cum poți alege cel mai bun sistem de securitate? Cum alegi o ușă care să îți garanteze o bună izolare fonică și termică?

Usa de intrare din lemnPentru a afla răspuns la toate aceste întrebări importante, este necesar să fi foarte bine informat, și este posibil să ai nevoie să faci o muncă de cercetare asiduă. Noi ne-am decis să îți venim în ajutor.

Astfel am pregătit acest ghid de cumpărături. Află care este cel mai bun raport calitate/preț de pe piață, dar și toate criteriile care trebuie îndeplinite de cea mai bună ușă de intrare.

Pentru a face cea mai înțeleaptă achiziție, acordă o atenție deosebită următoarelor informații importante:

Material

Dacă până acum câțiva ani, ușa de lemn era printre singurele opțiuni în ceea ce privește ușa de intrare, în prezent plaja de materiale este ușor mai diversificată.

Pe lângă ușile din lemn masiv, au mai apărut ușile din metal și cele din fibră de sticlă. În funcție de durabilitatea și duritatea acestora, îți poți da seama ușor care este cea mai bună alegere.

  • Lemn

Atunci când îți imaginezi o ușă de intrare, cel mai probabil este o ușă din lemn. Timp de secole, lemnul a fost singura opțiune pentru fabricarea ușilor de intrare.

Cu o estetică plăcută și o masivitate satisfăcătoare, ușile din lemn pot să varieze destul de mult în funcție de design sau culoare. În plus, ușa din lemn poate fi ușor reciclabilă, fiind redimensionată și folosită în alt scop.

Cu toate acestea, dezavantajele ușilor din lemn nu pot fi ignorate. Lemnul este un material perisabil. Datorită schimbărilor dese de temperatură și umiditate, lemnul poate să îți schimbe de mai multe ori dimensiunea.

De asemenea, toate aceste variațiuni de temperatură pot să deterioreze lemnul făcând-ul să se cojească sau cauzând zgârieturi. Mai mult decât atât, atunci când expus umidității pentru o perioadă mai mare de timp poate si afectat de putregai.

Toate aceste dezavantaje pot fi controlate sau reparate printr-o rutină de întreținere bine pusă la punct. Fabricanții au dezvoltat tehnologii care măresc durata de viață a unei uși de lemn de exterior, cu toate acestea însă, dezavantajele rămân, cu toate că pot fi evitate.

Dacă alegi o astfel de ușă așteaptă-te să fie nevoie să o revopsești sau să o dai din nou cu lac, odată la câțiva ani. În concluzie, lemnul este bun, dar se poate mai bine.

  • Metal

Ușa de intrare din metal nu mai are dezavantajele ușii din lemn. În primul rând, este mult superioară în ceea ce privește durabilitatea. Pentru zonele în care sunt variațiuni mari de temperatură aceste uși sunt ideale.

Usa de intrare metalicaNe gândim aici mai ales la ușile de exterior pentru casă, nu neapărat pentru apartament, întrucât cele de la casă sunt mai expuse factorilor de mediu.

Atunci când vrei să alegi o ușă din metal însă trebuie să știi că va trebui să faci de la început un compromis între securitate și aspect. Mulți sunt de părere că ușa din metal nu este la fel de aspectuoasă ca una din lemn. Cu toate acestea, din punctul de vedre al securității, ușa din metal este o alegere mult mai bună.

Cele mai bune uși din metal însă sunt cele care au un design atrăgător. Mulți fabricanți se străduiesc să facă uși din metal care să imite cât mai bine aspectul celor din lemn.

Există chiar și variante cu inserții de sticlă decorativă. Mai mult decât atât, ușa de metal izolează mult mai bine atât fonic cât și termic, ca să nu mai punem la socoteală ca au un preț foarte accesibil.

  • Fibră de sticlă

Unul din cele mai noi materiale folosite pentru ușa de intrare este fibra de sticlă. Din fericire, devine din ce în ce mai populară, ceea ce înseamnă că în curând ne putem aștepta ca prețul acesteia să devină din ce în ce mai accesibil.

Din perspectiva durabilității, ușa din fibră de sticlă este cea mai bună ușă de intrare. Asta deoarece nu este expusă la rugină, așa cum este ușa din metal, și nici nu poate să putrezească, așa cum se poate întâmpla cu ușa din lemn. Spre deosebire de alte materiale, fibra de sticlă este imună la influența factorilor de mediu care pot amenința alte materiale.

Ușa de intrare din fibră de sticlă nu necesită o întreținere complexă, nu se îndoaie ușor și are o duritate surprinzător de mare. De asemenea, izolează foarte bine, ceea ce se va vedea clar în valorile mai mici la facturile tale la energie.

Ușile din fibră de sticlă sunt și foarte aspectuoase, deoarece fabricanții au reușit să combine toate avantajele fibrei de sticlă, cu aspectul atractiv al lemnului. Poți alege chiar și o ușă de intrare din fibră de sticlă cu sticlă decorativă. Unicul dezavantaj în acest caz este deocamdată prețul.

Securitate

Alegerea unei uși de intrare bine securizate este importantă pentru păstrarea siguranței bunurilor dumneavoastră, dar și pentru asigurarea integrității fizice și psihice a familie care locuiește în spatele ușii.

Broasca metalica usa de intrareÎn stabilirea sistemelor de siguranță care sunt necesare,este important să se țină cont de locul în care este situată locuința, precum și tipul de locuință. Dacă trăiești într-un cartier în care șansele unui furt sunt crescute, este important sa ai cât mai multe măsuri de securitate a ușii de la intrare.

La fel, dacă locuiești la bloc, va trebui să securizezi ușa extra dacă locuiești la parter, etajul 1 sau ultimul etaj. Iar dacă locuiești la casă, cel mai probabil vei avea nevoie de un sistem de alarmă.

Atunci când sunt verificate sistemele de securitate la ușile de intrare trebuie să se țină cont de: cilindru sau butuc, numărul de yale, tocărie precum și de balamale și zăvor.  Cu cât vor fi mai multe măsuri de securitate, cu atât îi va lua mai mult unui eventual spărgător să treacă de ușă. Asta fie îl va descuraja, fie îți va da mai mult timp pentru acțiune.

Butucul este considerată una din cele mai vulnerabile puncte ale ușii. Complexitatea amprentei cheii nu mai oferă o protecție atât de mare ca în trecut. Azi orice butuc trebuie să fie dotat cu știfturi anti-găurire.

Hoții obișnuiesc să găurească butucul cu un burghiu. Știfturile sunt inserții din oțel tratat special pentru a bloca găurirea. De asemenea, niciodată butucul nu trebuie să fie din alamă, acesta fiind un metal ușor de deformat.

Balamalele sunt alte elemente vulnerabile. În momentul închiderii, cadrul ușii trebuie să blocheze așadar accesul la balamale. Optează pentru un sistem de încuietori complex.

Un zăvor cu trei încuietori care este integrat în grosimea ușii este o variantă bună. Nu te baza pe o singură încuietoare. Ai grijă ca ușa să aibă încă o yală cu un sistem de încuiere diferit. Asta le va cauza întârzieri hoților.

Tocul ușii nu trebuie neglijat, hoții pot să îl desprindă cu o rangă și să scoată ușa din cadru cu totul. De aceea optează mereu pentru umplerea tocului ușii cu beton și nu cu spumă poliuretanică, care este material moale ce se poate deforma ușor.

Izolare fonică și termică

O ușă de intrare trebuie să izoleze bine zgomotele din exterior, precum și să fie bine izolate termic, pentru a nu permite pierderile de căldură, sau pentru a proteja cât mai bine  împotriva incendiilor.

În general, o ușă care este bine izolată termic, va asigura și o izolare fonică înaltă. Gradul de izolare fonică este indicat de producător în descrierea produsului, iar acesta nu trebuie să fie mai mic de 28 dB.

Cea mai bună ușă de intrare are o bună izolare termică. În primul rând, aceasta trebuie să fie cât mai etanșă. Așa cum am analizat la primul punct, ușile din metal asigură un grad de izolare termică satisfăcător.

Panoul ușii poate fi tapetat cu vată minerală densă, sau se poate folosi PAL triplustratificat.

Aspect

Usa de intrare aspect frumosAtunci când se alege o ușă de intrare, trebuie bineînțeles să se țină cont de aspectul acesteia și de modul în care se asortează cu restul clădirii. O ușă de intrare care nu se potrivește cu restul casei, nu îi face deloc o reclamă bună.

Cea mai bună ușă de intrare trebuie să aibă un aspect care să de potrivească cu aspectul arhitectonic al clădirii, atât cromatic cât și în ceea ce privește design-ul acesteia.

Atunci când intrarea ta este într-o zonă întunecoasă, poți opta pentru panouri laterale de sticlă și supralumini. Sticla trebuie să fie însă blindată. Opțiunile de decor sunt destul de diversificate și cu siguranță poți găsi ceva potrivit pentru locuința ta.

Întreținere

Nici ușa de la intrare nu este scutită de lucrări de întreținere. Mentenanță va fi mai complexă sau mai ușoară în funcție de tipul de ușă pe care îl alegi. În general ușile din lemn necesită o mentenanță mai complexă, deoarece materialul este mai sensibil.

Ușile din metal însă pot fi întreținute mult mai ușor. Este important să fie curățate cu regularitate de praf și grăsimi pentru a avea mereu un aspect plăcut. Atenție însă! Metalul se zgârie foarte ușor, așadar se va evita folosirea materialelor dure atunci când se va curăța ușa.

Balamalele trebuie unse odată la 6 luni. De obicei există un orificiu special care să faciliteze această operațiune. Orice alt element care se uzează ușor ar trebuie să fie astfel gândit pentru a se permite înlocuirea ușoară a acestora.

Specialiștii spun că o ușă metalică poate funcționa perfect aproximativ 8 ani de zile, atunci când este întreținută corespunzător. Problemele pot apărea după aproximativ 10 000 de închideri și deschideri.

Garanție

Atunci când cumperi o ușă de intrare producătorul trebuie să îți ofere garanție pe toate elementele și accesoriile. Toate produsele trebuie să fie însoțite separat de mai multe certificate: certificat de proveniență, certificat de securitate și certificat de garanție.

Garanția trebuie oferită pentru: ușă, montaj și sisteme de securitate. Orice produs trebuie să aibă o garanție de minim 24 de luni. De asemenea, trebuie să fie verificat ca sistemele de securitate să fie acreditate de poliție și să aibă certificate din țara de proveniență.

Ai acum posibilitatea să găsești cea mai bună ușă de intrare online. Recomandăm ca înainte de a face o achiziție să verifici toate criteriile de mai sus, precum și părerea altor cumpărători. Astfel îți poți crea o imagine de ansamblu asupra calității produsului înainte de investii timp și resurse importante în el.  

Nu uita de asemenea, că prețul afișat de producător poate să cuprindă adesea numai ușa în sine. Celelalte elemente și accesorii trebuit achiziționate separat ulterior.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, suntem siguri că vei reuși să alegi cea mai bună ușă de intrare la cel mai bun preț și în cel mai scurt timp.

Cea mai bună ușă de intrare: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de uși de intrare care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Usa PVC exterior 140 x 205 cm stejar auriu T46

Usa PVC exterior 140 x 205 cm stejar auriu T46

Usa T46  Este prevazuta in partea de sus, pe 2 treimi din suprafata, cu sticla Float+LowE 24mm.
In partea de jos usa prezinta un panel Stejar auriu, ce ocupa restul de o treime.
Aceasta are dimensiunile 140 x 205 cm (latime x inaltime).
Usa beneficiaza de tamplarie PVC, din profile ecologice cu 4 camere Wintech izolatoare.
Usa T46 are sistem de incidere multipunct, si deschidere canat activ dreapta.
Accesorii incluse: broasca multipunct cu cheie, manere, prag Aluminiu.

Vezi detalii si pret

2. Usa metalica Doors Class RO02

Usa metalica Doors Class RO02

Usa metalica de apartament.
Toc semirotund metal de 1.5 mm.
MDF laminat de 10 mm – Culoare Wenge.
3 balamale sudate – Izolatie vata minerala.
Cheder incorporat in tocul usii.
Accesorii ovale.
Doua sisteme de inchidere plus una de siguranta.

Vezi detalii si pret

3. Usa metalica Sagan, pin carpatic, structura otel inoxidabil placat cu MDF

Usa metalica Sagan, pin carpatic, structura otel inoxidabil placat cu MDFUsile “SAGAN” au un design variat, placut si util, care permite atat protejarea locuintei dvs, cat si pastrarea caldurii si linistii mult dorite in ea.
Constructie complexa din otel cu teava rectangulara cu grosime de 2 mm, cu izolare termica datorita la vata bazaltica din interiorul usii si totodata izolare fonica prin prinderea bandelor de cauciuc pe ansamblul usii.
Datorita acestor elemente cat si a celor doua sisteme de inchidere, cu elegantele manere FUARO, usile de intrare impiedica patrunderea factorilor nedoriti in locuinta dvs.

Vezi detalii si pret

4. USA METALICA CU MDF ARTADOOR

USA METALICA CU MDF ARTADOOR

Fata de usa este formata din MDF laminat de 0.8 si 1.2 cm pe partea de exterior- cu model pe fata din exterior, fata din interior este lisa, metal in interior, izolata cu polistiren de 0.5cm.
Garnitura de etansare atat pe toc cat si pe foaia de usa.
Set maner usa – otel inoxidabil ( 2 buc manere, drucar, inbus,suruburi).
Broasca cu 7 puncte de prindere 2 buc.
Vizor- cu deschidere mare a campului vizual 1 buc.
Balamale cu surub 3 buc.

Vezi detalii si pret

5. Usa intrare PVC XTRU 06

Usa intrare PVC XTRU 06

Usa PVC XTRU 06, culoare alb, profil cu 5 camere, dimensiuni : latime 980 mm; inaltime 1980 mm; adancime toc 70 mm, panel termoformat, inchidere in 5 pct Winkhaus cu actionare din cheie, prag aluminiu cu bariera termica, 3 balamale 3D, rigidizata cu 8 coltare sudura, echipare cu sild si maner.
Vedere din interior, deschidere dreapta.
La cerere se poate executa cu deschidere stanga sau alte dimensiuni fara a se modifica pretul.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată