Cel mai bun amortizor pentru uşă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (39 voturi, media: 4,98 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun amortizor pentru uşă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă amortizorul pentru ușă potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun amortizor pentru usaAcasă este locul în care cu siguranţă îţi doreşti să ai parte de linişte şi să te bucuri de confortul pe care doar propriul cămin ţi-l poate asigura. De asemenea, foarte important este şi mediul în care lucrezi la birou, având în vedere că petreci un număr destul de mare de ore aici în fiecare zi.

Unul dintre dispozitivele pe care ar trebui să le deţii pentru a avea parte de linişte şi cu ajutorul căruia poţi evita ca uşile să se trântească este amortizorul pentru uşă.

Este vorba despre un dispozitiv foarte simplu de instalat, care nu trebuie neapărat instalat de către un specialist în domeniu. Oricine poate monta amortizorul, urmând câţiva paşi simpli.

Top 3 amortizoare pentru ușă recomandate

De ce să alegi cel mai bun amortizor pentru uşă?

Amortizorul pentru usa îţi oferă o serie de beneficii cu ajutorul cărora poţi avea parte de linişte atât acasă, cât şi la serviciu. În primul rând, acest tip de dispozitiv reglează închiderea uşii, astfel încât canatul să revină în poziţia de închis după ce este eliberat.

Amortizor usa cu bratPractic, amortizorul poate fi reglat în funcţie de viteză, de forţă de închidere, dar şi de impactul final. Astfel creşte nivelul de siguranţă al sistemului de închidere, dar şi durata de viaţă a fiecărei uşi pe care este instalat dispozitivul.

Un alt avantaj referitor la amortizorul pentru uşa este dat de faptul că poate fi montat pe diferite tipuri de materiale: termopan, metal, aluminiu sau lemn.

În plus, poate fi instalat pe tocul uşii, acest tip de montaj fiind cunoscut drept montajul invers sau pe uşă, care presupune un montaj standard.

În cazul în care în casa ori la birou se face curent, amortizorul împiedica uşile să se trântească şi astfel nu se mai defectează la fel de uşor, nemaifiind nevoie să fie înlocuite la fel de des că înainte.

Cum alegi cel mai bun amortizor pentru uşă

În funcţie de următoarele caracteristici:

Materialul din care sunt lucrate uşile

Pentru a alege cel mai bun amortizor pentru uşile pe care le ai în casă, în primul rând trebuie să te gândeşti la materialul din care sunt realizate acestea. Există modele speciale, în funcţie de acest aspect.

De regulă, în descrierea dispozitivului este menţionat tipul de uşa pentru care este ideal. Este important ca amortizorul pe care îl alegi să respecte standardul EN 1154.

Este vorba despre standardul european prin care sunt clasificate amortizoarele pentru uşi, prin intermediul unui unui sistem complex de codificare format din 6 cifre. Fiecare dintre aceste 6 cifre reprezintă o caracteristică pentru dispozitivul ales, care este măsurată în raport cu cerinţele standard de performanţă.

Forţa şi viteza de închidere

Două alte aspecte la care trebuie să fii atent când alegi un amortizor pentru uşă sunt următoarele: forţa de închidere şi viteza de închidere. În funcţie de acestea, uşa se va închide mult mai uşor, fără a se trânti şi fără a face zgomot.

Nu uita să studiezi şi frână de vânt, funcţia care protejează uşa de la lovirea de perete. Totodată, trebuie să ştii că anumite modele au şi o funcţie de setare a unghiului de funcţionare, dar şi o funcţie de închidere întârziată.

Practic, uşa se va închide pentru puţin timp. Cât despre funcţia Hold Deschis, amortizorul poate fi fixat pe o uşă rigidă, în poziţie deschisă, fără a fi nevoie de o ajustare în trepte a forţei arcului.

Funcţiile amortizorului pentru uşă

Amortizor pentru usa incastratAmortizoarele pentru uşi sunt disponibile în mai multe variante. De exemplu, dacă ai o uşă cu o greutate cuprinsă între 25 şi 45 de kilograme, atunci ai nevoie de un dispozitiv hidraulic cu braţ, al cărui pachet include şi uleiul hidraulic termostabil.

Viteza de închidere este reglabilă, iar montarea necesară este universală: stânga sau dreapta.

În plus, uşa se va putea deschide la 135 de grade, permiţând o trecere uşoară şi o deschidere facilă, fără ca vântul să o mai trântească.

Printre celelalte detalii foarte importante referitoare la amortizorul pentru uşă se numără şi tipul de tracţiune, braţul de alunecare, dar şi tija, care să aibă o poziţie deschisă de blocare.

Concluzii

Amortizorul pentru uşă reprezintă o soluţie eficienţa prin care te poţi asigura că uşile tale nu se vor mai trânti din cauza vântului şi că, în acelaşi timp, vor fi mai durabile.

Astfel, nu vei mai fi nevoit să le înlocuieşti atât de des şi te vei putea bucura de confortul propriului cămin o perioadă îndelungată, fără a-ţi face griji că în zilele călduroase de vară trebuie să pui ceva în tocul uşii, pentru a o ţine deschisă.

Cel mai bun amortizor pentru uşă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de amortizoare pentru ușă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Amortizor hidraulic pentru usa Assa Abloy DC405

Amortizor hidraulic pentru usa Assa Abloy DC405Assa Abloy DC405 121000 este un amortizor hidraulic pentru usi cu greutatea maxima de 100 kg.

EN 1-5 reglabila
Certificat anti-incendiuNumar de valve: 3
Back check
Brat standard inclus

Vezi detalii si pret

2. Amortizor hidraulic Kale 400

Amortizor hidraulic Kale 400Amortizorul pentru usa Kale 400 se monteaza pe cercevea sau pe toc, este reversibil si se poate monta atat pe stanga, cat si pe dreapta.
Amortizorul se potriveste usilor cu o greutate cuprinsa intre 20-120 kg.
Amortizor hidraulic pentru circulatie mare.
Viteza de inchidere reglabila.
Este recomandat pentru usile exterioare, din lemn, metal, PVC, aluminiu, dar si pentru usile de pe casa scarilor, usi antifoc, usi grele, usi bloc, usi acces imobil si usi magazin.

Vezi detalii si pret

3. Amortizor pentru usa Dorma TS90 cu brat culisant

Amortizor pentru usa Dorma TS90 cu brat culisantReversibil – poate fi instalat in oricare parte a usii interior/exterior, stanga/dreapta.
Forta de inchidere EN 3-4.
Greutate usa: 60-80 Kg.
Latime usa suportata: 1100 mm.
Culoare: argintiu.
Rezistent la foc: da.

Vezi detalii si pret

4. Amortizor hidraulic cu sina pentru usa SA-8033-sv

Amortizor hidraulic cu sina pentru usa SA-8033-svSA-8033-sv este un amortizor hidraulic cu sina pentru usile cu greutatea cuprinsa intre 60-85 Kg.
Unghiul de deschidere a usii este de 155°.
Culoarea acestuia este argintiu, viteza de inchidere este reglabila iar montarea este universala (stanga sau dreapta).
Ulei hidraulic: termostabil.
Carcasa: aluminiu.

Vezi detalii si pret

5. Amortizor Hidraulic Usi 25-45 KG

Amortizor Hidraulic Usi 25-45 KGGarantat pentru 500 000 cicluri, in conditii de montaj si exploatare corecta.
Posibilitatea montarii pe usi cu deschiderea de 120º sau 180º.
Se poate monta pe usi cu latimea 900-1200 mm.
Suruburi pentru reglarea vitezei de inchidere si a vitezei de apropiere.
Testat pentru a intruni conditiile standardului ANSI 156.4 si EN 1154.
Certificare UL (Underwriters Laboratories Inc.) nr. R15839, incluzand paragraful UL 10C – asamblare pe usi antifoc.

Vezi detalii si pret

Citește și
1 Comentariu
  1. Rădoi Mihai spune

    Am o intrebare.
    Pot monta un amortizor la usa mica de la poarta , adica un capat al amortizorului sa fie fixat pe usa si celalalt pe stalpul porții ? Am o batrana in intretinere care din cauza varstei uita poarta deschisa .
    Astept cu interes raspunsul dvs. Multumesc anticipat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată