Cea mai bună fereastră termopan pentru baie

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (29 voturi, media: 4,99 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună fereastră termopan pentru baie? Ce caracteristici și funcționalități trebuie să aibă fereastra termopan pentru baie potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna fereastra termopan pentru baieDintre toate geamurile din casă, probabil că cel mai pretențios este cel din baie. Spunem acest lucru deoarece mulți nu știu ce dimensiune ar trebui să aibă, care este rolul său sau din ce să fie fabricat.

Specialiștii recomandă fereastra termopan pentru baie, aceasta comportându-se cel mai bine și rezistând cel mai bine la condițiile de umiditate crescute din baie.

Însă și ferestrele termopan sunt din ce în ce mai diversificate, iar alegerea celui mai bun geam termopan pentru baie poate ridica deja dificultăți. În acest caz, ai putea avea nevoie de informații suplimentare pentru a putea alege cea mai bună fereastră termopan pentru baie.

Citește în continuare pentru a afla cum poți să faci cea mai bună alegere.

De ce să alegi cea mai bună fereastră termopan pentru baie?

Mediul atmosferic din baie este foarte oscilant. Acesta este motivul pentru care este important să alegi cu multă înțelepciune cel mai potrivit geam pentru baie. Fereastra termopan pentru baie este considerată de mulți o soluție ideală din mai multe motive.

Cel mai bun geam termopan pentru baie are în primul rând rolul de a asigura pătrunderea luminii naturale în baie. Dimensiunea geamului va fi aleasă și în funcție de cantitatea de lumină care ai vrea să pătrundă în locuința ta. În al doilea rând, o fereastră termopan pentru baie bună, are rolul de a izola foarte bine încăperea.

În al treilea rând, geamurile termopan sunt mult mai rezistente la oscilațiile de temperatură și umiditate crescută care au loc în baie, decât alte tipuri de geamuri de baie.

Cum alegi cea mai bună fereastră termopan pentru baie

Fereastra maro pentru baieAvând în vedere multitudinea de oferte de pe piață, în prezent este aproape imposibil să faci o alegere bună fără a fi foarte bine informat mai întâi. Atunci când vrei să cumperi o fereastră termopan pentru baie, nu plănuiești să o înlocuiești după doar câțiva ani. Aceasta trebuie să fie suficient de calitativă pentru a te putea folosi de ea chiar zeci de ani.

Iată motivul pentru care trebuie să fii foarte bine informat înainte de a cumpăra un geam termopan pentru baie. Pentru ca alegerea ta să fie mai ușoară, am pregătit acest ghid de cumpărături care conține toate informațiile de care ai nevoie.

La sfârșitul acestui articol vei putea să găsești produsul ideal într-un timp mult mai scurt decât în mod normal, și îți va fi ușor să identifici cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Așadar, pentru a alege un produs de care să fii mulțumit, acordă o atenție deosebită următoarelor informații importante.

Sticla și intimitatea

În funcție de poziționarea și dimensiunea ferestrei din baie, vei opta pentru un grad mai mare sau mai redus de intimitate. Așa cum probabil ai mai văzut și în alte camere de baie, geamul este fumuriu sau sticla este texturată. Această alegere este făcută deoarece trebuie să existe mereu un compromis între luminozitate și intimitate.

Atunci când ai nevoie de un geam mai degrabă mic care este montat în partea superioară a peretelui, este foarte probabil să poți opta pentru o sticlă clară. Sticla clară este cea mai bună alegere în acest caz deoarece va permite intrarea luminii fără probleme.

Lumina este necesară deoarece în timpul procedurilor de îngrijire sau a aplicării machiajului, lumina artificială poate denatura vizibilitatea acestora. Atunci când intimitatea trebuie asigurată obligatoriu însă, se va opta pentru sticla fumurie sau texturată.

Așa cum veți observa, pe piață există mai multe variante de sticlă texturată. Alegerea este foarte importantă deoarece sticla texturată nu va permite pătrunderea aceleiași cantități de lumină, la fel ca sticla clară. De asemenea, diferite modele texturate, vor influența diferit lumina care va pătrunde în baie.

Cel mai bine este să ceri ajutorul unui specialist care știe diferența dintre diferitele grade de texturare, și care este modelul care permite pătrunderea celei mai mari sau cele mai mici cantități de lumină.  

Izolația și rezistența

Mecanism oscilobatant fereastra termopanVei alege fereastra termopan pentru baie în funcție de calitatea sticlei precum și numărul de straturi. În general, cu cât are mai multe straturi de sticlă un geam termopan, cu atât va izola mai bine termic și fonic.

În cazul în care alegi un geam termopan cu sticlă convențională, va fi importantă grosimea sticlei. Alege o fereastră cu 3 straturi. Sticlele laterale să aibă minim 24 mm  grosime, în timp ce cel mijlociu poate să fie ceva mai subțire, 16 mm.

Cea mai bună fereastră termopan pentru baie însă este cea cu sticlă Low-E. Aceasta are o rezistență mai mare și izolează mai bine, ceea ce înseamnă că doar 2 straturi de sticlă vor fi suficiente.

Utilizatorii au remarcat, de asemenea, că acest tip de sticlă se izolează excelent termic și fonic, și are capacitatea de reduce considerabil condensul.

Materiale și aspect

În cazul geamului termopan opțiunile de design sunt destul de limitate. Vorbim aici despre culoarea tâmplăriei care nu poate să fie foarte variată. Cât despre materialele pe care le poți găsi pe piață,prima opțiune va fi aluminiul. Acesta este un material ușor și durabil, și pentru că geamul din baie nu prea este expus riscului de lovire, nu prea sunt șanse ca acesta să de deformeze.

O altă variantă mai recomandată este însă geamul din PVC. PVC-ul este de asemenea un material rezistent și ușor, dar ar avantajul de a fi disponibil la un preț mai redus, precum și de a izola mult mai bine decât aluminiul. Acestea sunt motivele pentru care tot mai multe persoane optează pentru ferestre termopan din PVC pentru baia lor.

Mai mult decât atât, aspectul ferestrelor din PVC este ușor mai versatil. Rama geamului nu va fi neapărat albă. Pe piață există ferestre termopan pentru baie din PVC care sunt îmbrăcate într-o folie de diferite culori sau care imită aspectul lemnului.

Importanța camerelor de profil

Camere de profil fereastra termopan PVCCamerele de profil sunt foarte importante în structura unei ferestre termopan pentru baie. Asta deoarece profilul joacă un rol foarte mare în asigurarea izolării fonice și termice.

Cu cât profilul va avea mai multe camere, cu atât izolarea va fi mai bună. Pe piață vei găsi ferestre termopan pentru baie cu 3, 4, 5 sau 6 camere (cele cu 6 camere sunt de ultimă generație și se găsesc la geamurile termopane tripan).

Numărul de camere va condiționa și adâncimea de montare a ferestrei. O fereastră termopan pentru baie cu 3 sau 4 camere, va avea nevoie de o adâncime de montare de 60 de mm. În timp ce un geam termopan cu o 5 sau 6 camere, necesită o adâncime de montare de cel puțin 70 de mm

Feroneria și dimensiunea

Feronerie geamului termopan pentru baie este foarte importantă. De ea va depinde calitatea închiderii ferestrei, precum și rezistența acestuia. În alegerea celei mai bun ferestre pentru baie te poți ghida după indicațiile din descrierea produsului.

În general, producătorul va indica numărul de închideri și deschideri la care va rezista feroneria. Astfel poți să îți faci o idee cu privire la calitatea ei,

Cât despre dimensiunea geamului termopan pentru baie, aceasta nu este mare de obicei. Mulți au optat pentru un geam de dimensiuni reduse, în formă de pătrat, cu deschidere oscilobatantă sau chiar glisantă.

Dimensiunea ferestrelor nu trebuie aleasă la întâmplare. De aceea asigură-te că o alegi corect, iar dacă nu ești sigur, nu ezita să te consulți cu un specialist.

Poziționare

Poziționarea geamului în baie se va face în funcție de două considerente: intimitate și priveliște. O frumoasă priveliște va fi un plus pentru aspectul oricărei camere de baie. De aceea dacă în partea de sus a băii există copaci sau alte elemente la care te uiți cu drag, poziționează geamul în așa fel încât acestea să fie ușor vizibile.

Fereastra glisanta pentru baieNu amplasa geamul la mijlocul peretelui. Unul din motivele pentru care geamul din baie este poziționat în partea superioară a peretelui este faptul că lumina va pătrunde în cantitate mai mare in cameră, iar cantitatea de lumină va „curge” de sus în jos.

Un al doilea motiv este intimitatea. Un geam plasat în partea superioară nu te va expune atunci când vei face un duș, și îți va permite să depistezi orice ochi curios.

Producători

Există deja câteva firme care și-au făcut o reputație foarte bună în ceea ce privește producția de geamuri termopan. Pentru siguranța achiziției tale, este înțelept să cauți produse fabricate de unul dintre ele.

Așadar cele mai bune ferestre termopan pentru baie le poți găsi la YCO, Aplast sau Thermo Design. Nu îți recomandăm să cumperi de la producători dubioși sau care nu au o reputație bine consolidată, deoarece sunt șanse foarte mari să fii dezamăgit.

Cele mai bune și mai multe oferte le vei găsi online. Verifică însă site-ul de pe care le comanzi și a grijă ca acesta să fie bine pus la punct.

De regulă, un site care nu are un aspect ordonat sau nu îți pune la dispoziție suficiente informații despre produs, trebuie evitat. Asta deoarece sunt mari șanse să nu primești ceea ce ai comandat, și să nu mai fie posibil să returnezi produsele. Cu toate acestea, online rămâne locul de unde poți comanda cele mai bune ferestre termopan pentru baie.

Verifică și părerile altor cumpărători înainte de orice achiziție. Acum că ai la dispoziție toate aceste informații suntem siguri că ești gata să faci cea mai bună alegere.

Cea mai bună fereastră termopan pentru baie: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, de părerile clienților și analizând oferta de pe piață, am ales pentru voi câteva modele de ferestre termopan pentru baie pe care consideram că oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Fereastra termopan, Aplast, PVC, 4 camere, 560 x 560, Stejar

Fereastra termopan, Aplast, PVC, 4 camere, 560 x 560, StejarAparent toate ferestrele sunt la fel. La o privire mai atenta diferentele pot fi semnificative.
Ferestrele si usile Aplast sunt construite respectand toate cerintele de calitate si certificarile europene in vigoare.
Deschidere: Oscilobatant – Culoare: Maro
Numar camere: 4 – Material: PVC
Etansare la apa: Class 9A / EN 12208 – Rezistenta la vant: Clasa C5 / EN 12210
Tip sticla: Termopan geam izolat

Vezi detalii si pret

2. Fereastra pvc 4 camere alba, 56×56 cm dreapta

Fereastra pvc 4 camere alba, 56x56 cm dreaptaDeschidere: Oscilobatant
Numar camere: 4 – Material: PVC
Etansare la apa: Class 9A / EN 12208
Rezistenta la vant: Clasa C5 / EN 12210
Culoare: Alb
Tip sticla: Termopan geam izolat
Grosime geam: 24 mm

Vezi detalii si pret

3. Fereastra termopan, PVC, 4 camere, 560 mm x 560 mm

Fereastra termopan, PVC, 4 camere, 560 mm x 560 mmNumar camere: 4
Material: PVC
Culoare: Alb
Tip sticla: Float4 – Float 4
Functii geam: Deschidere oscilobatanta
Deschidere pe dreapta

Vezi detalii si pret

4. Fereastra termopan, Aplast, PVC, 4 camere, 560 mm x 560 mm

Fereastra termopan, Aplast, PVC, 4 camere, 560 mm x 560 mmDeschidere: Batant
Numar camere: 4
Material: PVC
Culoare: Alb
Finisaj: Mat
Deschidere pe stanga

Vezi detalii si pret

5. Fereastra termopan, Ramplast, PVC, 4 camere, 560 mm x 560 mm

Fereastra termopan, Ramplast, PVC, 4 camere, 560 mm x 560 mm

Profil Ramplast 4 Camere PVC.
Sticla 24mm Lowe+Mat.
Feronerie Axor.
Deschidere: Oscilobatant
Functii geam: Izolare fonica, Izolare termica
Deschidere pe stanga

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată