Cel mai bun sistem de automatizare porţi culisante

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (42 voturi, media: 4,97 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun sistem de automatizare porţi culisante? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă sistemul de automatizare porți culisante potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Sistem automatizare poarta culisantaDacă ai norocul de a locui la casă şi eşti pasionat de tot ceea ce înseamnă a transforma curtea într-un loc primitor, atunci ideal este să achiziţionezi un kit cu un sistem de automatizare porţi culisante, pentru a putea intra mai uşor cu maşina în curte şi, totodată, pentru a da un aspect mai plăcut exteriorului locuinţei.

De exemplu, poţi opta pentru un astfel de sistem în funcţie de numărul de kilograme al porţilor, dar şi în funcţie de condiţiile climatice din zona în care te afli.

Astfel vei avea siguranţa că în timp vei beneficia de un spaţiu privat, în care să poţi desfăşura diferite tipuri de activităţi împreună cu cei dragi.

Top 3 automatizări porți culisante recomandate

De ce să alegi cel mai bun sistem de automatizare porţi culisante?

Achiziţionarea unui sistem de automatizare porţi culisante te va ajuta să transformi curtea din faţa casei într-un spaţiu privat, intim, ferit de ochii vecinilor curioşi. Astfel, poţi sta la plajă sau pur şi simplu te poţi bucura de compania celor dragi în linişte, fără ca nimeni să vă deranjeze.

Un alt motiv pentru care ar trebui să cumperi un astfel de sistem este că în acest mod nu va mai trebui să cobori din maşină ori de câte ori ajungi acasă, pentru a deschide larg porţile. Poţi face acest lucru foarte simplu din maşină, prin simplă apăsare a unui buton.

Totul va deveni mult mai simplu şi mai uşor. După ce parchezi în curte, poţi închide poarta în urma ta tot cu ajutorul apăsării unui buton.

Cum alegi cel mai bun sistem de automatizare porţi culisante

Pentru a alege cel mai bun sistem de automatizare porţi culisante, trebuie să ştii întâi de toate câteva aspecte foarte importante:

Greutatea estimativă a porţii

Este esenţial să ştii care este greutatea estimativă a porţii, astfel încât să alegi un motor potrivit, având în vedere că există următoarele modele disponibile: 400 de kg, 600 de kg, 800 de kg, respectiv 1200 de kg.

În cazul în care o poartă are o greutate de 350 de kg, atunci motorul trebuie să aibă o capacitate de minim 400 kg, întrucât cu cât motorul are o capacitate mai mare, în comparaţie cu greutatea porţii, vei observa o durată de viaţă mai mare a întregului sistem.

Deschiderea utilă a porţii

Poarta culisanta automataUn alt detaliu de care trebuie să ţii cont când alegi un sistem de automatizare porţi culisante este lungimea porţii, respectiv deschiderea utilă.

De exemplu, dacă o poartă are 4 metri drept deschidere utilă, atunci trebuie să achiziţionezi 5 metri de cremaliera.

Ciclul de lucru

Ciclul de lucru este şi el foarte important. Practic, este vorba despre numărul de deschideri ale porţii într-o anumită perioadă de timp.

În cazul în care consideri că urmează să deschizi/închizi poarta de circa 10 ori pe zi atunci cel mai bine este să alegi un sistem cu un ciclu de 65-80%.

Funcţiile sistemului

În funcţie de tipul de sistem pe care îl alegi, poarta se va deschide mult mai uşor şi mai larg sau, dimpotrivă, mai puţin şi mai lent. Ideal este să ştii care dintre variante este cea mai bună pentru tine şi pentru tipul de curte.

Cu ajutorul sistemului de automatizare porţi culisante poarta se va deschide prin simplă apăsare a unui buton, aşa că vei economisi timp şi, totodată, te vei simţi mult mai confortabil pentru că nu va mai trebui să cobori din maşina de fiecare când ajungi acasă şi vrei să îţi parchezi autoturismul în curte.

Design

Poţi alege sistemul de automatizare şi în funcţie de design, dincolo de funcţiile pe care le are. Aspectul vizual al curţii tale trebuie să fie unul plăcut, astfel încât să te simţi bine în inima căminului tău. Aşadar, poţi merge pe varianta unui model negru, dacă îţi place clasicul, sau poţi alege un sistem colorat, dacă vrei să ai în curte o notă mai veselă.

Ai grijă de intimitatea casei tale şi achiziţionează un sistem de automatizare a porţilor culisante. Bucură-te de prezenţa celor dragi fără a te simţi stânjenit de privirile vecinilor şi renunţă la coborâtul din maşină atunci când ajungi acasă. Poţi deschide poarta printr-o simplă apăsare de buton!

Cel mai bun sistem de automatizare porţi culisante: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de sisteme de automatizare porţi culisante care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Kit automatizare poarta culisanta FAAC 844 ER Z16

Kit automatizare poarta culisanta FAAC 844 ER Z16Sistem pentru automatizarea portilor cu greutatea de maxim 1800 Kg si lungimea canatului de pana la 40 m.
Dispune de limitator de cursa magnetic.
Receptorul radio si telecomanda, cu 4 canale, functioneaza pe frecventa 433.92 MHz.
Datorita motorului viteza de deschidere este de 9.5 metri pe minut, iar frecventa de lucru este de 70 %.
Motorul are un grad mare de protectie impotriva intemperiilor IP 44.

Vezi detalii si pret

2. Kit automatizare poarta culisanta 600 Kg LIFE Acer

Kit automatizare poarta culisanta 600 Kg LIFE AcerProgramare foarte usoara, nu necesita cunostinte evoluate. 
Automatizarea de poarta culisanta Acer este un concept inovativ “imbracat” in materiale si solutii ce merita probate.
Structura in aluminiu ofera o maxima usurinta si garanteaza inalterabilitate la agentii atmosferici.
Sistem dotat cu encoder si sfarsit de cursa, care controleaza in orice moment pozitia si viteza portii si de semnaleaza prezenta de eventuale obstacole in cursa portii.

Vezi detalii si pret

3. Kit automatizare poarta culisanta Motorline KIT OL2000

Kit automatizare poarta culisanta Motorline KIT OL2000Unitate de control incorporata permitand o programare si intretinere mai usoare.
Motorizarea si sistemul mecanic sunt concepute pentru un nivel cant mai scazut de zgomot in timpul functiunii.
Timpul de functionare: 240 minute – Viteza maxima: 12 metri/minut.
Frecventa de lucru 70 %, gradul de protectie impotriva intemperiilor IP 44.
Kit-ul este compus din motor de 110 Vac sau 230 Vac, unitate de comanda MC50SC, 2 telecomenzi FALK, pereche de fotocelule MF30 si accesori montaj.

Vezi detalii si pret

4. Automatizare poarta culisanta 600KG Linomatik SLIDE6

Automatizare poarta culisanta 600KG Linomatik SLIDE6Aceasta automatizare de poarta se poate folosi la porti de pana la 12 metri lungime si care cantaresc pana in 600 kg.
LINOMATIK SLIDE6 este un motor dedicat pentru automatizarea portilor culisante.
Panou sau de control iti ofera numeroase beneficii: reglarea puterii, auto-inchidere, scadere treptat de viteza si alte functii utile.
Motor automatizarii LINOMATIK este puternic, are protectie termica si roti din otel masiv, cadru din plastic rezistent, capace din plastic ABS pentru o durata de viata lunga, limitator electro-mecanic cu capac de protectie de cauciuc.

Vezi detalii si pret

5. Kit automatizare poarta culisanta Moovo LN432KM

Kit automatizare poarta culisanta Moovo LN432KMProgramare automata – LN calculeaza automat parametrii optimi de functionare pentru fiecare usa.
LN poate detecta prezenta unui obstacol in momentul inchiderii/deschiderii, cu ajutorul fotocelulelor incluse in pachet.
Designul motorului de 250W este unul modern, compact si adaptabil, avand o carcasa cu un grad de protectie IP44.
Se poate atasa o baterie de backup, care asigura functionalitatea sistemului in momentul in care alimentarea la curent este intrerupta.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată