Cel mai bun aragaz electric

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (16 voturi, media: 4,94 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun aragaz electric? Ce funcţii şi caracteristici trebuie să aibă aragazul electric potrivit nevoilor tale? Citeşte ghidul nostru şi alege informat.

Cel mai bun aragaz electricAragazul electric de astăzi nu mai este acel monstru plictisitor care a fost cândva, ce aglomera bucătăria. Acum, piaţa prezintă zeci de modele care concurează între ele prin eleganta şi funcţionalitatea lor.

De ce să alegi cel mai bun aragaz electric

Europenii în general, prefera aragazul electric în detrimentul aragazului tradiţional, care a fost cel mai popular pentru o lungă perioadă de timp. Şi, acest lucru este de înţeles deoarece tariful la gaze a crescut ajungând la fel cu cel de la electricitate. La început aceste dispozitive erau cumpărate foarte rar, însă cu trecerea timpului au devenit favorite.

Primul avantaj şi cel mai important este faptul că acestea pot fi instalate oriunde există electricitate. În cazul în care casa nu prezintă o instalaţie de gaze, atunci aragazul electric este cea mai bună alegere. Acesta prezintă siguranţă în utilizare, neexistând riscul unei explozii, cum se întâmplă în cazul aragazului cu gaz atunci când se aculumeaza prea multe noxe în încăpere.

Gustul mâncării gatite pe aragazul electric, diferă favorabil faţă de gustul mâncării gatite pe aragazul cu gaze. Un alt avantaj este acela că se găsesc mai multe modele de aragazuri electrice decât cele cu gaz şi nu în ultimul rând, este mult mai uşor de transportat.

Cum alegi cel mai bun aragaz electric

Oferta de pe piață este foarte variată și opțiunile pot părea copleșitoare la prima vedere. Am alcătuit acest ghid de cumpărături pentru a te ajuta să alegi aragazul electric potrivit pentru tine. Ține cont în alegerea ta de criteriile detaliate mai jos.

Caracteristici

Dimensiunile suprafeţei de gătit au în general valori standard, şi anume: 50/50 cm, 50/60 cm sau 60/60 cm, alegerea făcându-se în funcţie de dimensiunea bucătăriei.

Aragaz electric pentru acasaPentru apartamentele de dimensiuni mai mici, recomandabil este alegerea unui model cu dimensiunea de 50/50. Alegerea trebuie făcută în funcţie de mobilierul bucătăriei şi ţinând seama de spaţiul liber. Modelele clasice au baza aşezată pe podea şi acestea în mod tradiţional au înălţimea de 85 cm, acest lucru fiind foarte util, deoarece aragazul electric trebuie să fie la acelaşi nivel cu blatul de bucătărie.

În ceea ce priveşte lăţimea şi adâncimea, cea mai comună variantă este de 50/60 cm pentru bucătăriile medii, 50/50 cm pentru bucătăriile mici şi 60/60 pentru bucătăriile mari. De obicei, cu cât este mai mare suprafaţă de gătit, cu atât aragazul electric este mai funcţional şi mai convenabil de utilizat.

Puterea aragazului electric

Puterea aragazului electric poate varia de la 1000 de waţi şi până la 3000 de waţi sau chiar mai mult. Aragazul electric cu patru arzătoare are o putere de aproximativ 2000 – 2100 de waţi.

Materialul suprafetei de lucru

Emailul este practic, ieftin şi disponibil în orice opţiune de culoare. Cu toate acestea, acest email în timp poate coroda.

Oţelul inoxidabil este durabil, fiabil, atractiv în ceea ce priveşte aspectul, nu se deteriorează şi nu rugineşte. Singura deficienţă a acestui tip de material este că trebuie îngrijit foarte atent şi cu soluţie specială care costă mult mai mult decât soluţiile universale.

Ceramica din sticlă este cea mai modernă şi mai elegantă opţiune. Suprafaţa de lucru este perfect plană şi netedă, destul de uşor de curăţat, rezistentă la temperaturi înalte, se încălzeşte rapid şi se răceşte rapid. Singurul inconvenient este acela că deşi sticla folosită este rezistentă, este posibil să fie spartă dacă se aplică pe suprafaţa ei o forţă destul de serioasă.

Materialul arzătoarelor

Referindu-ne la tipul arzătoarelor, acestea pot fi din diferite materiale.

Arzatoare electrice aragazElementele clasice din fonta sunt tipice pentru suprafeţele de lucru din email sau din oţel inoxidabil. Acestea se încălzesc rapid, formând un cerc roşu în mijloc sau sunt marcate cu un marcator alb. Avantajul acestora este costul redus, iar dezavantajul este încălzirea şi răcirea lentă.

Opţiunea cea mai comună pentru suprafeţele de gătit din ceramică sau sticla, este Hi-Light sau Rapid. Încălzirea se produce prin incandescenta spiralei, mult mai rapid, comparativ cu arzătoarele din fontă. Un minus pentru aceste arzătoare este faptul că suprafaţa de lucru este foarte fierbinte.

Arzătoarele cu halogen utilizează lămpi speciale. Aceasta este o opţiune eficienta, dar mai scumpă şi mai puţin fiabila în comparaţie cu cea anterioară.

Arzătoarele cu inducţie sunt considerate cele mai moderne şi cu tehnologia cea mai avansată, prin urmare meritând o analiză mult mai detaliată.

Numărul şi puterea arzătoarelor

Dacă te gândeşti cam câte arzătoare ar trebui să aibă aragazul electric cel mai bun, noi îţi recomandăm 4. Însă, numărul arzătoarelor trebuie ales în funcţie de cât de des şi de mult găteşti.

În funcţie de acest lucru poţi alege un aragaz electric cu un singur arzător, cu două arzătoare, cu trei sau patru.

Cuptorul aragazului

Cuptorul aragazului electric modern este împărţit în două tipuri principale: clasic şi multifuncţional.

Cuptor electric aragazLa cuptorul clasic, încălzirea se produce deopotrivă atât sus cât şi jos. Cel mai adesea, elementul suplimentar este grătarul, care poate funcţiona în combinaţie cu o tavă sau fără ea.

Cuptorul multifuncţional al aragazului electric oferă regimuri de încălzire mult mai mari, un proces de coacere mult mai eficient şi mai diversificat.

Există funcţii de convecţie pentru distribuirea uniformă a aerului fierbinte iar dacă mai prezintă şi un ventilator suplimentar cu un încălzitor circular, aşa-numitul 3D, atunci capacitatea de încălzire devine mult mai mare.

În acest caz, cuptorul prezintă funcţii şi caracteristici suplimentare, cum ar fi dezgheţarea alimentelor, pizza, încălzirea accelerată sau redusă etc.

Ar trebui să se acorde o atenţie şi metodei de curăţare a cuptorului.

Multe cuptoare folosesc metota de curăţare catalitică, adică grăsimea acumulată pe smaltul suprafeţei interioare a cuptorului este absorbită singură. Nu trebuie decât să ştergi cu o cârpă şi cuptorul să fie ca şi nou.

Există de asemenea, metodă de piroliza, care arde grăsimile de pe suprafaţa emailată, prin încălzirea cuptorului la temperatura de 500 de grade.

Cel mai bun aragaz electric: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de aragazuri electrice care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Aragaz vitroceramic AEG 47095VD-MN

Aragaz vitroceramic AEG 47095VD-MNO plita ceramica adaptabila cu zona multifunctionala, care se curata rapid si este dotata cu indicator pentru caldura reziduala.
Cuptorul mare si multi-functional al acestui aragaz are 9 functii separate de gatit pentru rezultate extraordinare, indiferent ce decideti sa gatiti.
Usa de sticla a acestui cuptor poate fi scoasa complet, ceea ce va permite sa o curatati si mai bine.
Puteti ajusta nivelurile ghidajelor telescopice OptiFlex™ din interiorul cuptorului dumneavoastra.

Vezi detalii si pret

2. Aragaz electric Whirlpool ACMT 6533/IX

Aragaz electric Whirlpool ACMT 6533/IX

Plita: vitroceramica cu 4 zone de gatit.
Aprindere integrata in butoane.
Cuptor electric – capacitate 59 litri.
11 functii – Grill – Aer fortat
Siguranta pentru copii.
Sistem integrat de curatare cu panouri catalitice.
Timer progamabil – Iluminare.

Vezi detalii si pret

3. Aragaz electric Hansa FCCX68235

Aragaz electric Hansa FCCX68235 Zonele cu functie de punte permit incalzirea intregii baze rotunde sau ovale a recipientelor.
Zone de preparare cu suprafete duble sau triple, indiferent de dimensiunea vasului de gatit.
Butoanele cu sistem de iluminare ale cuptorului reprezinta o combinatie deosebita de eleganta si functionalitate.
Ghidaje telescopice – Convectie – Preincalzire rapida.
Decongelare – Grill.

Vezi detalii si pret

4. Aragaz electric Electrolux EKC54550OW

Aragaz electric Electrolux EKC54550OWPlita are o suprafata perfect plana, fara denivelari – nu are nici macar un buton – pentru a o putea curata dintr-o singura miscare de stergere.
Iindicatorul de caldura reziduala va va spune cu precizie care zone mai sunt inca fierbinti.
Profitati de cronometru cand va coordonati procesul de gatire. Setati durata gatirii, iar cuptorul va porni si se va opri automat.
Puteti sa scoateti cu totul usa si panourile din sticla si sa le curatati rapid.

Vezi detalii si pret

5. Aragaz electric Hansa FCCX64000

Aragaz electric Hansa FCCX64000Datorita procesului de productie inovator dezvoltat si patentat de SCHOTT, toate plitele vitroceramice de la Hansa sunt produse fara utilizarea de arsenic sau metale grele.
Rotisor electric – Un accesoriu util pentru obtinerea unor fripturi cu crusta crocanta aurie, destinat in special prepararii carnii de pasare.
Grill pentru frigerea alimentelor precum pestele, kebabul sau carnatii.
Sertar pentru depozitarea vaselor de dimensiuni mari.
Capacitate XXL – cuptorul are o capacitate de 65 litri.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată