Cuprins
Cum alegi cel mai bun calorifer portprosop pentru baie? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă caloriferul portprosop potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Una din micile plăceri ale vieții este aceea de a apuca un prosop cald imediat ce ai ieșit de la duș sau din cadă. Cea mai ușoară modalitate de a abține acest lucru chiar la tine în baie, este aceea de a-ți instala un calorifer portprosop.
Pe lângă acest avantaj, caloriferul poate să ofere și încălzirea în baie, precum și un plus de stil în funcție de modelul ales. Cel mai bun calorifer portprosop este ideal pentru a încălzi sau usca prosoapele sau articole mici de îmbrăcăminte, cum ar fi lenjeria intimă.
Dacă te întrebi unde au găsit alți cumpărători un astfel de produs la un preț bun, dar și cum poți alege cel mai bun calorifer portprosop pentru baia ta, citește în continuare acest articol.
De ce să alegi cel mai bun calorifer portprosop?
Cunoaștem fiecare senzația neplăcută de răcoare pe care o resimțim atunci când ieșim din baie sau de la duș. Dacă ai de gând să prelungești senzația de relaxare, ai nevoie de o robă de baie sau de prosoape încălzite. Aceasta senzație este considerată una din micile plăceri luxuriante din viață.
Totuși, acesta nu este singurul aspect pe care trebuie să îl știi atunci când vrei să îți cumperi un calorifer portprosop. Majoritatea cumpărătorilor dezamăgiți, au recunoscut că principala cauză a eșecului lor a fost faptul că nu s-au informat suficient de bine înainte și au avut așteptări prea mari de la un calorifer portprosop.
Cum alegi cel mai bun calorifer portprosop
Dacă ești în căutarea unei metode de a păstra baia caldă și în sezonul răcoros, caloriferul portprosop ar putea fi o modalitate bună sau nu. Adevărul este că totul depinde de propria locuință și de particularitățile fiecărei băi.
Așadar, care sunt factorii de care trebuie să ții cont înainte de a cumpăra un calorifer portprosop pentru baie? Va fi acesta suficient pentru a încălzi încăperea sau este o metodă bună doar pentru materiale textile? Unde găsești un model care să se potrivească cu stilul băii tale?
Din ce material sunt fabricate cele mai bune și care este modalitatea de montare cea mai facilă pentru spațiul tău? Răspunsul la toate acest întrebări este necesar înainte de a lua o decizie în vederea achiziționării unui astfel de calorifer.
Pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere din prima, am pregătit acest ghid de cumpărături cu toate informațiile de care ai nevoie. Până la final vei avea toate informațiile necesare pentru a identifica ușor și rapid cel mai bun raport calitate preț de pe piață.
Așadar, pentru a alege cel mai bun calorifer portprosop pentru baia ta, citește cu atenție următoarele informații importate.
Modul de alimentare
Din punctul de vedere al modalității de alimentare distingem trei mari categorii de calorifere portprosop pentru baie: racordate la centrala termică, pe bază de electricitate sau cu dublă alimentare.
Racordat la centrala termică
Dacă locuința ta este deja dotată cu un sistem de încălzire termică, sau dacă vrei să înlocuiești un calorifer portprosop vechi sau un calorifer clasic din baie, faptul de a opta pentru un model care se poate lega la centrala termică este una din cele mai simple opțiuni.
Trebuie să ții minte că puterea termică a unui astfel de calorifer, nu ajunge să o egaleze pe cea a unui calorifer clasic, dar mai multe despre acest subiect vom analiza la alt subtitlu.
Avantajul unui astfel de model este acela că nu trebuie să îți amintești să îl pornești sau să îl oprești. Atunci când centrala este pornită, se va încălzi și acest calorifer, urmând să înceapă să se răcească atunci când încălzirea din centrală va fi oprită.
Dublă alimentare
Specialiștii recomandă acest sistem de alimentare, acesta fiind atribuit adesea celor mai bune calorifere portprosop pentru baie. Motivul pentru care este recomandat este faptul că te poți bucura de funcționarea lor pe toată durata anului, nu doar în sezonul rece.
Nimeni nu pornește încălzirea centrală vara, dar toată lumea face duș. Așadar, dacă vrei să te bucuri de prosoape calde și vara sau vrei să le usuci pe cele care sunt umede, o poți face conectând caloriferul la alimentarea cu electricitate.
Modele ideale sunt dotate cu un sistem de programare. Acestea pot fi setate să pornească la anumite intervale atunci când centrala termică nu funcționează. Dacă vrei să optezi pentru această variantă ești condiționat de instalația de care dispui în baie, deoarece în aceiași zonă vei avea nevoie de legătură atât la centrala termică cât și la instalația electrică.
Calorifer electric
Opțiunile e bază de electricitate sunt mai ușor de instalat deoarece te scutesc de stresul țevilor necesare pentru legarea la centrala termică.
Aceste modele funcționează atunci când sunt conectate la instalația electrică deja existentă în locuința ta, și sunt dotate cu un sistem de dublă izolație din motive de siguranță. Alege un model care este tratat pentru a rezista depunerilor de rugină și calcar.
Cele mai bune calorifere portprosop sunt dotate cu un termostat, care poate ține locul butonului de pornire/oprire. Un termostat îți permite să ajustezi temperatura caloriferului pentru a se potrivi nevoilor tale, sau să setezi la până la ce temperatură ai vrea să fie încălzit spațiul.
Poți face în acest caz economie la energie, deoarece caloriferul portprosop va fi oprit și repornit de către termostat, pentru a păstra constantă temperatura pentru care ai optat.
Cele mai moderne modele sunt dotate cu opțiuni chiar mai sofisticate. Cu ajutorul unui programator, poți seta caloriferul să se încălzească automat în perioade preferate din zi. Dacă modelul tău este dotat un termostat, acestuia i se poate adăuga și protecția anti-îngheț.
Cu alte cuvinte, în momentul în care termostatul detectează o scădere a temperaturii ce ar putea dăuna aparatului, se pornește automat pentru a reveni la o temperatură confortabilă. Pentru ca această opțiune să funcționeze, va fi necesar să lași aparatul pornit, dar datorită termostatului, acesta nu va începe să degaje căldură fără a fi necesar.
Material
Următoare decizie pe care va trebui să o iei are legătură cu materialul din care este fabricat produsul. Acest aspect va influența mentenanța, durabilitatea, puterea termică, precum și valoarea facturii la energie electrică.
Cele mai populare două opțiuni sunt oțelul și aluminiul.
Calorifer portprosop din oțel
Cele mai vechi modele de calorifere portprosop au fost fabricate din oțel. Acesta este un metal avantajos din mai multe motive. Se încălzește foarte ușor și are capacitatea de a se păstra cald o mai mare perioadă de timp după ce este oprit.
Acesta este un aspect pe care nu îl putem ignora, mai ales pentru că vorbim despre un calorifer care va încălzi și chiar usca prosoapele.
În privința durabilității, acesta vor rezista mai mult dacă oțelul va fi mai gros, deci dacă vei alege un model ceva mai scump. Din fericire, prețurile sunt accesibile pentru toată lumea.
Calorifer portprosop din aluminiu
Tot ai multe persoane optează pentru calorifere portprosop din aluminiu. Acesta este apreciat deoarece se încălzește mai ușor decât oțelul, deci degajă mai rapid căldura. Bineînțeles, acest aspect este în același timp un dezavantaj deoarece asta înseamnă că nu va fi capabil să rețină căldura după ce este oprită sursa de încălzire.
Pe de altă parte, este un metal ușor și durabil, având o durată de funcționare de aproximativ 20 de ani. Costurile la energie vor fi ușor mai reduse dacă folosești un calorifer din aluminiu, deoarece nu va fi necesar mult timp pentru a se încălzi, așa cum am amintit.
Dacă îl folosești în combinație cu un termostat, acestea vor fi chiar mai mult reduse. De asemenea, deoarece costurile de producție sunt mai mici decât în cazul caloriferelor din oțel, este foarte probabil să găsești un astfel de model din aluminiu la un preț foarte bun.
Necesarul de căldură
Dacă intenționezi să folosești caloriferul portprosop pentru baie pentru a încălzi și încăperea, atunci este necesar să te asiguri că vei cumpăra un model care poate să satisfacă necesarul de căldură.
Din start puteam să îți spunem că dacă ai o baie mare, mai mult ca sigur vei avea nevoie de un calorifer convențional și în baie, deoarece modelele portprosop nu vor fi suficiente pentru a încălzi un spațiu foarte mare.
În cazul în care ai o baie mică, atunci este foarte probabil ca un model portprosop să fie suficient. Pentru a fi totuși sigur și pentru a alege un model potrivit, este indicat să calculezi necesarul de căldură și să alegi un calorifer cu o putere termică ce corespunde nevoilor tale.
Calcului puterii termice necesare se poate face în felul următor. Volumul încăperii (lungime x lățime x înălțime) se înmulțește cu coeficientul caloric (care este egal cu 40 în băile foarte bine izolate, 50 în cele cu izolație medie, 60 în cele cu izolație foarte proastă) și mai apoi se înmulțește cu 1,163 pentru a transforma valoarea din kilocalorii în watii. Produsul obținut îl vei compara cu valoarea indicată de către producători pentru a găsi un calorifer ideal.
Montare
Este recomandat să te gândești bine la peretele pe care vrei să montezi caloriferul portprosop. Trebuie să iei în considerare aspecte precum instalația termică și țevile, conductele pentru apă cere sunt în baie, spațiul pentru chiuvetă, duș, toaletă, etc.
Dacă refaci baia, asigură-te că ai tencuit și zugrăvit locul în care vrei să instalezi caloriferul înainte. De asemenea, dacă alegi un calorifer care să fie racordat la centrala termică, asigură-te că ai tras toate țevile necesare.
Acordă atenție și la dimensiunea caloriferului. Dacă vrei să înlocuiești un calorifer mai vechi cu unul nou portprosop care este mai îngust, este foarte posibil să fie necesar să lucrezi puțin la țevi pentru a-l putea lega la centrală. Cel mai probabil vei avea nevoie să plătești și un instalator în acest caz.
Cât despre cel mai potrivit loc în care să montezi acest calorifer, specialiștii recomandă peretele exterior al încăperii, cel pe care există cel mai adesea si o fereastră. Astfel căldura este distribuită uniform în toată încăperea.
Design
Modul în care arată un astfel de calorifer poate transforma atmosfera din camera de baie. Deoarece trăim în era progresului și a creativității, ai acum mai multe opțiuni din care poți alege. Mai jos îți prezentăm doar câteva.
Calorifer portprosop tip scară
Aceasta este probabil cea mai populară variantă pe piața din România, și este și o alegere ideală pentru familiile numeroase. Așa cum sugerează și denumirea, aceste calorifere imită forma unei scări, ceea ce înseamnă că spațiul dintre bare este destul de ofertant pentru a-ți permite să agăți mai multe prosoape.
Acestea se montează pe perete și pot fi complet drepte sau cu un profil ușor curbat față de perete. Cele perfect drepte sunt înguste, ceea ce le face perfecte pentru spațiile mai mici, în timp ce cele curbate sunt ideale pentru spațiile ușor mai mari, permițând atârnarea mai facilă a mai multor prosoape.
Acest tip de calorifere sunt disponibile într-o gamă variată de dimensiuni pentru a se potrivi în orice baie. Finisajul este adesea alb sau cromat. Cele albe necesită mai puțină mentenanță, în timp ce cele cu finisaj cromat sau metalic se murdăresc mai ușor.
Calorifere portprosop pentru spații mici
Atunci când sunt spații foarte mici, un calorifer portprosop ar trebui să fie adaptabil. Iată trei modele care sunt indicate pentru cei care vor sa facă economie de spațiu:
- Cu cercuri – Două bare verticale înconjurate de semicercuri pot fi o variantă ideală pentru aceia care nu beneficiază de un spațiu generos pe perete. Deși datorită design-ului iese mai mult în evidență, în comparație cu un calorifer tip scară, acesta oferă mai mult spațiu pentru încălzirea și uscarea prosoapelor în mod confortabil.
- Tip cuier – Acesta constă doar în două bare verticale. Acestea sunt dotate cu un cârlig pe care pot fi agățate prosoapele sau halatul de baie. Este o variantă potrivită pentru persoanele ce locuiesc singure, deoarece acestea nu vor avea nevoie să agațe un număr mare de textile pe calorifer.
- Panou plan cu bară – Ai posibilitatea de a opta pentru un calorifer tip panou plan, din ce în ce mai popular și în România. Adesea, aceste panouri pentru baie sunt dotate cu una sau două bare, ceea ce îl transformă și într-un calorifer portprosop. Sunt deosebit de potrivite pentru băile cu design contemporan.
Culoare și finisaj
La fel ca în cazul design-ului, azi ai mai multe opțiuni și în ceea ce privește culorile. Nu trebuie să rămâi la clasicul alb dacă nu îți dorești, dar așa cum am menționat, unele finisaje pot fi mai greu de întreținut. Cum îl poți alege pe cel potrivit pentru tine?
- Alb – De cele mai multe ori, un calorifer portprosop alb se va potrivi în orice baie, deoarece se potrivește cu decorul clasic al acestora. În cazul în care nu ai pereții într-o culoare țipătoare sau o combinație de culori, un calorifer cu finish mat se va potrivi de minune și în baia ta. De asemenea, de obicei, caloriferele albe tind să aibă o putere termică mai mare. Culoare alb va deschide spațiul din baie, contribuind la luminozitate și la senzația de igienă și curățenie.
- Metal sau cromat – Surprinzător, primele modele de calorifer portprosop au fost produse cu finisaj metalizat. Acestea sunt foarte populare și azi deoarece transmit senzația de modern și luxuriant. De asemenea, se potrivesc cu corpurile și accesoriile de montaj, ceea ce contribuie la un aspect mai armonios al camerei de baie. Totuși, acestea necesită să le cureți mai des deoarece pot rămâne urme destul de inestetice de la apă, calcar sau săpun.
- Gri-cărbune – Această culoare este o abordare mai modernă pentru caloriferele portprosop. Se potrivesc foarte bine în băile moderne și oferă un punct de interes sofisticat. Cu siguranță va fi un element admirat în baie. De asemenea, caloriferele în această culoare au o putere termică mai mare.
- Argintiu-mat – o alternativă la finisajul cromat este argintiul-mat. Acesta păstrează alura de modernism și lux, dar fără enervantele urme de amprente ce se regăsesc pereu pe cele cu finisaj cromat lucios.
Producători
Nu în cele din urmă, va trebui să acorzi atenție și producătorilor. Dacă brandul de la care cumperi caloriferul are o bună reputație, este foarte probabil să nu riști să faci o alegere neînțeleaptă.
Firmele de renume se străduiesc să producă mereu produse la standarde înalte pentru a nu risca să își dezamăgească clienții fideli, stricându-și astfel imaginea pe care au construit-o ani de zile.
Așadar, alege una din următoarele firme producătoare de calorifere portprosop, pentru a avea o garanție trainică a calității: Ferroli, KOPH, Von Lorch Design, IRSAP.
Îți recomandăm să comanzi cel mai bun calorifer portprosop pentru baie online. Îți va fi mai ușor atât să găsești produsul potrivit, cât și să îl comanzi, deoarece nu va trebui să pierzi timp deplasându-te prin magazine.
De asemenea, nu uita să verifici mereu părerea altor cumpărători atunci când este disponibilă. Astfel vei putea să îți dai seama dacă este un produs potrivit pentru tine, înainte de a face achiziția.
Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gată să alegi cel mai bun calorifer portprosop pentru baia ta.
Cel mai bun calorifer portprosop pentru baie: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de calorifere portprosop pentru baie care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Calorifer port prosop inox Standard
Putere nominala: 424 W
Presiune de testare: 22 bar – Presiune de lucru: 15 bar
Temperatura maxima agent termic: 90 C
Distanta intre axe: 500 mm
Capacitate: 2.4 l – Numar coloane: 2
Lungime: 530 mm – Latime: 500 mm – Inaltime: 900 mm
Greutate: 5.9 Kg
2. Radiator port prosop ARES CROMAT
ARES cromat este versiunea cromata a caloriferului ARES: o inspiratie inovativa pentru un calorifer esential si modern.
Acest detaliu tehnologic face caloriferul ARES unic in modul sau si fundamental pentru decorarea casei.
Orientare: Verticala
Culoare: Argintiu
Lungime: 111.8 cm – Latime: 50 cm
3. Radiator (calorifer) baie, ECD Germany, model Iron EM, crom
Latime (mm): 500 – Inaltime (mm): 1200.
Numarul de elementi: 15 – Dimenisunea elementilor (mm): 40x10x1,5.
Puterea de caldura: 329 – Conexiuni (mm): 50.
Profil: Ø 30×1,5 – Fir de conectare: G1/2″.
Dimensiunea conexiunii: 50 mm.
Culoare: crom.
Presiunea maxima de functionare: 5 bari.
4. Radiator (calorifer) portprosop Ferroli Talia
Radiatoarele portprosop TALIA sunt realizate din otel de inalta rezistenta la coroziune, cu cea mai performanta tehnologie de sudare.
Protectie anticoroziva cu vopsea speciala alb RAL 9016.
Prevazut cu racorduri filetate de ½”.
Putere nominala: 494 W – Presiune de lucru: 10 bar
Temperatura maxima agent termic: 110 C
Distanta intre axe: 455 mm – Numar racorduri: 3
5. Radiator (calorifer) portprosop Fornello
Radiatoarele portprosop FORNELLO sunt realizate din otel de inalta rezistenta la coroziune, cu cea mai performanta tehnologie de sudare.
Radiatoarele Fornello prin elementele sale discrete si elegante se adapteaza firesc oricarui stil de amenajare a incaperii.
Material: tabla de otel de calitate superioara.
Presiunea maxima admisa: 9 bari – Temperatura maxima: 95º C.