Cele mai bune sisteme de filtrare a apei potabile

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (31 voturi, media: 4,55 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun sistem de filtrare a apei potabile? Ce caracteristici si facilitati trebuie sa ofere un filtru de apa ideal cu un raport calitate/pret perfect? Citeste articolul nostru pentru a alege un filtru performant.

De ce sa folosesti un sistem de filtrare al apei?

Cel mai bun sistem de filtrare a apei potabileIn general, apa potabila furnizata la robinet de catre sistemul public trebuie sa indeplineasca conditii stricte pentru a fi sigura pentru consum.

Totusi, acest lucru nu inseamna ca apa de la robinet nu contine niciun contaminant. Apa de la robinet poate contine impuritati care nu numai ca iti pot afecta sanatatea, dar modifica si gustul, culoarea si mirosul apei potabile.

Sistemele de filtrare a apei potabile, cum ar fi filtrele de apa montate sub chiuveta, reduc simtitor cantitatea de impuritati a apei de la robinet. Aceste sisteme de filtrare a apei se monteaza direct la reteua de apa potabila a locuintei tale (sub chiuveta sau ca aparate de sine statatoare).

Desi aceste sisteme probabil nu vor reduce 100% din impuritatile apei potabile, vor reduce un numar considerabil si iti vor oferi o apa de calitate superioara, mai gustoasa si mai sanatoasa.

Majoritatea sistemelor de filtrare a apei vor folosi mai multe etape de filtrare. Fiecare etapa foloseste un filtru specializat care retine anumite particule sau germeni prezenti in apa de la robinet. Unele sisteme de filtrare pot retine pana la 50 de tipuri de contaminanti, in timp ce altele mai simple doar cateva.

Un avantaj major in constituie faptul ca majoritatea sistemelor de filtrare a apei potabile nu necesita ajutorul unui specialist pentru instalare.

De obicei acestea pot fi instalate in numai cateva minute chiar de catre cumparator. Totusi, unele sisteme de filtrare a apei de la robinet pot fi voluminoase si pot ocupa mult spatiu in dulapul de sub chiuveta.

Top 3 filtre de apa potabila recomandate

Cele mai bune sisteme de filtrare a apei potabile: ce sa cauti

Cel mai bun sistem de filtrare a apei de la robinet trebuie sa elimine cat mai multi contaminanti, sa aiba o durata de viata cat mai mare si sa nu ocupe extrem de mult spatiu acolo unde este instalat.

In plus, asigura-te ca sistemul de filtrare ales vine cu o garantie cat mai mare. Mai jos va oferim cateva criterii care va vor ajuta sa evaluati corect un astfel de produs.

Numarul de substante filtrate

Sistem de filtrare al apei de la chiuvetaIn mod clar, iti doresti un sistem de filtrare a apei potabile pentru a elimina cat mai multi contaminanti nesanatosi si pentru a imbunatati gustul, culoarea sau mirosul apei.

Cele mai bune filtre pentru apa de la robinet vor retine peste 10 contaminanti. Cele mai bune filtre furnizeaza o fisa de performanta in care indica rezultatele testelor de filtrare pentru fiecare etapa in parte.

Aceste fise indica contaminantii specifici care sunt filtrati precum si cantitatea pe care o reduce filtrul respectiv.

Caracteristici de performanta

Filtrele de apa potabila reduc particulele nedorite din apa in cateva etape. Cauta un sistem de filtrare care ofera minim 3 etape de filtrare pentru reducerea polunatilor din apa. Fiecare etapa de filtrare elimina un anumit tip de particule cum ar fi sedimentele nesolubile, chimicalele si reziduurile.

In plus, anumite filtre pot afecta presiunea apei. Alege un sistem care ofera o presiune de functionare intre 3 si 7 bari maxim. Daca folosesti un sistem care creste nejustificat presiunea apei, acesta iti poate strica instalatiile, distruge tevile si poate cauza scurgeri.

Pe langa aspectele de mai sus, alt aspect extrem de important este perioada de schimbare efectiva a filtrelor. Acestea pot deveni extrem de costisitoare daca nu au o durata de viata cat mai lunga.

In general, o baterie de filtre ar trebui sa nu necesite inlocuire mai devreme de 6 luni in conditii de utilizare normala a apei. Daca folositi mult mai frecvent apa filtrata, termenul de schimbare va fi mai scurt, in functie de volumul de apa filtrata utilizat.

Cele mai bune sisteme de filtrare a apei potabile au un sistem de avertizare printr-un semnal sonor sau luminos care va emite o alerta atunci cand este necesara inlocuirea filtrului respectiv.

Design

Schimbare facila a filtrelor de apa potabilaNu iti vei dori un sistem de filtrare al apei care este greu si voluminos si iti va ocupa tot spatiul de sub chiuveta sau de pe blat.

Inainte de a achizitiona sistemul de filtrare dorit, asigura-te ca incape cu usurinta sub chiuveta ta. In plus, majoritatea sistemelor de filtrare nu necesita un instalator profesionist pentru montaj, ci le poti cupla chiar tu.

Asigura-te ca sistemul ales include kituri de montaj si sisteme de filtre care sunt usor de inlocuit. La majoritatea aparatelor filtrele ar trebui sa se poate inclocui printr-o simpla miscare de rotatie.

Service si garantie

Majoritatea sistemelor de filtrare a apei ofera 1 an garantie din momentul achizitiei. Sistemele mai performante ofera chiar si 2 ani. Sfatul nostru este sa alegi produsul cu garantie mai mare deoare aceasta este un indicator al calitatii superioare.

In plus, daca ai probleme cu produsul sau apar diverse dificultati in exploatarea acestuia, ajuta foarte mult ca asistenta oferita de producator sau comerciant sa fie mereu la indemana si sa te ajute in timp util cu solutionarea defectiunilor.

Alege un sistem produs de o firma de renume cu prezente multiple in localitatea ta sa cat mai aproape de aceasta.

Alegerea unui sistem de filtrare a ape potabile este un pas facil si eficient de a obtine o apa sanatoasa ce ofera un gust, miros si culoare placute. Un astfel de sistem de filtrare poate fi unul dintre acele lucruri marunte care are un impact major asupra sanatatii tale pe termen lung.

Cel mai bun sistem de filtrare a apei potabile

Am selectat pentru voi, din multitudinea de produse disponibile pe piata, cateva sisteme de filtrare a apei de la robinet care ofera o performanta excelenta la un pret convenabil.

1. Dozator apa cu sistem de filtrare Hyundai HWJ-100S Swarovski Jewelery Design

Dozator apa cu sistem de filtrare Hyundai HWJ-100SHyundai HWJ-110S este un sistem ultraperformant de filtrare a apei, in 4 etape succesive, prevazut si cu dozator pentru apa rece si apa fierbinte.
– Este foarte usor de montat, avand toate accesoriile necesare incluse (aprox 3 ml de furtun). Datorita dimensiunii reduse poate fi instalat pe blatul din bucatarie.
Calitatea apei este cu mult mai buna decat apa imbuteliata (recipientele din plastic afecteaza calitatea acesteia).
Costurile sunt mult mai reduse, chiar si fata de apa imbuteliata la bidoane de 19 litri.

Vezi detalii si pret

2. Sistem Ultrafiltrare apa Excito B – AQUAFILTER

 Sistem Ultrafiltrare apa Excito B - AQUAFILTER

Sistemul contine 5 trepte de filtrare:
Prima treapta – filtrare de sedimente la 20 microni care va indeparta din apa mizeria, rugina, nisipul, malul, etc.  ( se inlocuieste la 6 luni )
Treapta a doua – se reduce duritatea apei si se elimina elimina fierul din apa.  ( se inlocuieste la 6 luni )
Treapta a treia – contine carbune activat si se elimina 99% chimicalele organice, pesticide, ierbicide, clorul si multi alti contaminanti nocivi pentru organismul uman.( se inlocuieste la 6 luni )
Treapta a patra – se elimina metalele grele din apa (mercur, arseniu, plumb,cadmiu, etc).  ( se inlocuieste la 6 luni )
Treapta a cincea – ULTRAFILTRARE – cu ajutorul membranei capilare se elimina toti contaminantii de pana la 0.02 microni, bacterii, fungi, spori si unii virusi  ( se inlocuieste la 12 luni )

Vezi detalii si pret

3. Sistem domestic de filtrare a apei in 3 etape, Barrier Expert Hard, 502-HD

Sistem domestic de filtrare a apei in 3 etape, Barrier Expert Hard, 502-HD– Sistemul de filtrare domestic „BARRIER EXPERT” este destinat pentru filtrarea apei potabile din reteaua centralizata de furnizare apa. Acesta filtreaza impuritatile mecanice, clorul activ, compusii de natura organica, metalele grele si toxice, cat si alte impuritati.
– Sistemul de filtrare in trei etape asigura eficienta superioara pe parcursul intregii durate de viata a cartuselor filtrante.
– Sistemul este compact si poate fi montat sub chiuveta.
– Setul de livrare are in componenta toate accesoriile necesare pentru montarea acestuia, cat si bateria speciala pentru apa filtrata.
– Sistemul „BARRIER EXPERT” poate functiona permanent.

Vezi detalii si pret

4. Purificator apa cu osmoza inversa Ecosoft cu mineralizare in 6 trepte

Purificator apa cu osmoza inversa Ecosoft cu mineralizare in 6 trepte - ECOSOFTOsmoza inversa este cea mai eficientă tehnologie pentru purificarea apei potabile. Reduce 99,8% din impurități, precum și mirosurile, aromele și virușii, făcând apă clară, curată, gustoasă și sigură pentru sănătatea umană, atât pentru adulți cât și pentru copii.
6 etape de purificare a apei – 7,9 litri de apă potabilă pe oră
Rezervor de stocare de până la 7 l.
Gust delicios al apei, datorită filtrului de carbon din coajă de nucă de cocos inclus.
Carcasă din plastic pur european de calitate.
Controlul etanșeității în vid.

Vezi detalii si pret

5. Filtru Apa Mitsubishi Cleansui CB013E

Filtru Apa Mitsubishi Cleansui CB013EFiltru de Apa Mitsubishi Cleansui CB013E, Competenta de baza a CLEANSUI consta in membrana din fibra tubulara ultrafina din polietilena.
– Peretii acestora au posibilitatea de a elimina particulele de 0,01 micrometri din apa de la robinet si bacterii, alge, ciuperci, micro-organisme, chisturi, Cryptosporidium, particule de metal, cum ar fi rugina.
Montajul se realizeaza foarte simplu, fara sa fie nevoie de un instalator.
Ionizat cu ioni de argint – efect antibacterian.
Apa filtrata cu ajutorul acestor sisteme trece prin trei medii distincte si anume un material netesut, un strat de carbon activ compact si o membrana din fibre tubulare. 

Vezi detalii si pret

6. Filtru de apa pe chiuveta Aquaphor Modern 2

Filtru de apa pe chiuveta Aquaphor Modern 2Se monteaza la robinet si datorita comutatorului apa se dirijeaza spre filtru, sau spre robinet, ceea ce va scuteste de necesitatea de conectare si deconectare permanenta a filtrului.
Include doua elemente filtrante confectionate din carbon activ de nuca de cocos, argint si aqualen. eliminand din apa: clorul activ,produsele petroliere, fenolul,pesticidele, metale grele.
Imbunatateste gustul si mirosul apei potabile.
Pentru a facilita perioada de determinare a schimbului de rezerve, filtrul are calendar.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată