Cel mai bun centru de activități pentru copii

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (38 voturi, media: 4,99 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun centru de activități pentru copii? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă centrul de activități pentru copii potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun centru de activitati pentru copiiProbabil cel mai frumos lucru la un copil este bucuria pe care o emană atunci când se joacă. Suntem creați într-un mod minunat!

Învățăm despre lumea din jur prin joacă, și ne jucăm pentru a ne întări musculatura și pentru a deprinde capacități de echilibru și coordonare. Joaca este modalitatea copilului de a se dezvolta armonios și fără traume, cu multă bucurie.

Este normal, în calitate de părinte să îți dorești ca cel mic să aibă la dispoziție toate mijloacele necesare pentru a se juca cât mai mult. Un centru de activități pentru copii este soluția aleasă de foarte mulți părinți, o variantă sigură pentru copii și chiar educativă.

Află din acest articol unde au găsit alți părinți mulțumiți un centru de activități ieftin, dar și cum poți alege cel mai bun centru de activități pentru copilul tău.

Top 3 centre de activități recomandate

De ce să alegi cel mai bun centru de activități pentru copii?

Chiar au nevoie bebelușii de un astfel de centru de activități? Puțin probabil. Totuși, un astfel de sistem de joacă este foarte practic. Dacă ar putea, bebelușii ar sta la noi în brațe tot timpul, dar este evident că acest lucru nu este posibil.

Un astfel de centru de joacă, devine un substitut temporar pentru contactul cu altă persoană. În plus, copilul se distrează de minune într-un astfel de spațiu.

Cât timp este supravegheat, îți poți plasa copilul în centrul de activități, și să te ocupi de treburi casnice. Acestea sunt dotate cu jucării, și sunt disponibile în culori vii, texturi diferite, sunete și diferite forme.

Cum alegi cel mai bun centru de activități pentru copii

Centru de activitati bebelusiDacă alegi cel mai bun centru de activități pentru copilul tău, acesta este spațiul ideal în care cel mic să facă, fără să își dea seama, exerciții. Atunci când stă pe burtă, acesta își întărește musculatura capului, a gâtului și a umerilor.

În plus, își dezvoltă capacitățile motorii și previne aplatizarea spatelui capului. Pentru a putea beneficia de toate aceste avantaje însă, ai nevoie să alegi cel mai bun centru de activități pentru copii.

Cu oferta de piață din ce în ce mai mare, poate deveni dificil să îți dai seama ce variantă e mai bună, mai practică, mai educativă și mai distractivă pentru copilul tău. Este clar că trebuie să te informezi bine, și pentru a nu fi necesar să cheltuiești mai mult decât ar fi necesar.

Am pregătit pentru tine un ghid de cumpărături cu toate informațiile de care trebuie să ții cont atunci când vrei să alegi cel mai bun centru de activități pentru copii.

Mai mult, la final am pregătit și o listă de produse la cel mai bun raport capitate/preț de pe piață, selectate conform criteriilor analizate mai jos:

Vârsta copilului

Vei observa că nu orice centru de activități pentru copii, i se potrivește fiecărui bebeluș. Acesta trebuie ales în funcție de vârsta acestuia, sau mai degrabă, în funcție de stadiul evoluției capacităților motorii: poate să umble de-a bușilea?

Începe deja să se ridice în picioare în pătuț? A început să umble? Toate aceste faze ale dezvoltării bebelușului te vor ghida înspre alegerea celui mai bun astfel de centru de activități.

 • Între 0 și 8 luni

Copilul poate să folosească acest centru de activități încă de la naștere. Bineînțeles, beneficiile se vor observa abia mai târziu când începe să dezvolte coordonarea ochi membre, și simțurile i se acutizează.

Pentru copii în acest stadiu, cel mai bun produs este unul tip salteluță. Bebelușii vor fi așezați pe o suprafață moale, confortabilă. Această saltea poate avea sau nu o arcadă, și este ideal să fie împrejmuită de un gărduleț pentru a împiedica copilul să cadă pe suprafața dură și rece a podelei.

Gărdulețul trebuie să fie suficient de mic, pentru a-i permite copilului să îl depășească odată ce începe să meargă de-a bușilea. Eventual caută o variantă cu margini detașabile.

 • Când copilul merge de-a bușilea

Când copilul începe să aibă stabilitate în șezut, să umble de-a bușilea, sau chiar să se ridice singur în picioare, o variantă bună ar fi acea unei măsuțe de activități. Astfel de măsuțe sunt dotate cu un număr de activități, printre care și unele având scopul dezvoltării cognitive a copilului.

Există modele care presupun ca cel mic să stea așezat, sau la care se va lucra când cei mici vor sta în picioare. Alegerea le aparține părinților, ei fiind cei care vor judeca nivelul de efort pe care îl va depune cel mic.

 • Când copilul începe să umble

Există centre de activități ce se aseamănă mult cu un antemergător. Acestea pot fi fixe sau mobile, dar sunt mult mai sigure în ceea ce privește stabilitatea celui mic și dezvoltarea lui osoasă și musculară armonioasă. De asemenea, acestea încep să aibă activități mai complexe.

Pe măsură ce copilul crește mai mult, poți alege și centre de activități cu sarcini cognitive mai dificile, cum ar fi crearea de corespondențe între sunete și imagini (cum face pisica?), sarcini de recunoaștere a formelor și a culorilor.

Siguranță

Dezvoltarea copilului prin centru de activitatiAtunci când ești părinte, primul lucru pe care ar trebui să îl verifici înainte de a-i oferi copilului tău ceva, este faptul că acesta nu va fi pus în pericol prin folosirea respectivului obiect.

Iată cum poți verifica dacă un centru de activități este sigur pentru copil:

 • Fără chimicale și toxine – Majoritatea producătorilor sunt conștienți de efectul chimicalelor și al toxinelor asupra sănătății bebelușilor, de aceea se străduiesc să nu le adauge în materiale atunci când fabrică produsul.
  În general, centrele de activități marcate cu simbolul CE sunt sigure deoarece corespund normelor europene. Totuși, este important să verifici deoarece nu poți fi niciodată prea sigur.
  Consultă experiența altor părinți pentru a te asigura că nu au fost înregistrate probleme.
 • Fără componente nesigure – Fiecare componentă a centrului trebuie să fie trainică și bine securizată. Nu ai vrea ca o parte să se rupă, să cadă peste bebeluș sau să îl rănească în vre-un fel sau altul.
 • Fără piese mici – Este evident că jucăriile dintr-un astfel de centru nu ar trebui să fie suficient de mici pentru a putea să fie înghițite de cel mic. Copiii vor duce la gură aproape orice și au mari șanse să înghită orice încape în gurița lor. Fii atent mai ales la piesele cu magnet atașat. Dacă acesta cade va putea fi înghițit cu ușurință.
 • Ușor de curățat – Jucăriile care sunt ușor de curățat sunt cele mai bune. Ideale sunt cele ce se pot spăla la mașina de spălat, dar dacă nu este cazul, caută măcar jucării detașabile sau care se pot șterge ușor.

Număr de activități

Cel mai bun centru de activități pentru bebeluși este unul care are o mare varietate de jucării și de activități pentru cel mic. Este important să fii atent și la tipuri de activități, precum și la poziționarea acestora.

Pentru ca bebelușul să nu se plictisească de jucării acestea trebuie să aibă texturi diferite, culori variate și forme diverse. Asta îi va permite celui mic să învețe să facă diferența între texturi, culori etc.

Sunetul este de asemenea important. Asigură-te să produc diferite tipuri de sunet: muzică, zornăit, foșnăit, sunete de animale, clopoței etc. Alege variante în funcție de vârsta celui mic și de nivelul lui de dezvoltare cognitivă, cu modele din ce în ce mai complexe pentru copii mai mari.

În privința poziției jucăriilor, aceasta este foarte importantă deoarece va influența poziția și dezvoltarea celui mic. Evită centrele de activități care au dispuse toate jucăriile deasupra bebelușului. Asta va încuraja poziția acestuia pe spate, ceea ce va duce la un cap turtit.

Alege centre cu activități dispuse atât sus, cât și pe laterale, sau activități care pot fi accesate doar atunci când cel mic stă în șezut.

Mai târziu, poți alege un centru de activități care să îl ajute pe copil să se dezvolte cognitiv. Acesta poate conține activități de recunoaștere a numerelor, a culorilor sau a formelor, litere și chiar calcule matematice simple. Acestea duc la dezvoltarea mobilității, a spiritului de observație, răbdarea etc.

Dimensiunea centrului de activități

În timp ce centrul de activități pe care ți-ai pus ochii ar putea părea perfect pentru un nou-născut, nu uita că bebelușul va crește. Întreabă-te pentru cât de mult timp îl vei folosi? Asta te va ajuta să cumperi o dimensiune potrivită.

Prima dată ar trebi să stabilești cât spațiu ai la dispoziție pentru un asemenea centru de activități. Verifică toate dimensiunile online și compară-le cu spațiul pe care îl ai la dispoziție în locuință. Nu vrei să cumperi un model care să ocupe prea mult spațiu încât să încurce traficul în casă. Astfel există riscul de a te împiedica și cădea peste copil.

Dacă vrei o saltea pentru joacă, alege una care are o lungime cel puțin dublă decât cea a bebelușului. Ideal ar fi alegi cea mai mare dimensiune pe care și-o permite spațiul, dar nu alege niciodată o dimensiune prea mică pentru bebelușul tău.

În privința centrelor de activități tip masă sau scaun, este ideal să alegi unul cu trepte de înălțime. Cel mai bun este dotat cu trei trepte de înălțime care se pot ajusta în funcție de stadiul de dezvoltare în care se află copilul.

Materialul centrului de activități

Materialul este un alt criteriu important care poate influența prețul produsului, durabilitatea, precum și siguranța acestuia. Iată cum să faci alegerea bună:

 • Saltele pentru bebeluși

Saltea de activitati pentru copiiDacă ai un bebeluș și vrei să alegi o saltea pentru acesta, trebui să știi cin ce poate fi aceasta confecționată.

Prima opțiune este acea confecționată din material textil, cel mai adesea sintetic. Acestea sunt ușor de curățat și rezistă la toate mișcările și apucăturile pe care le va efectua bebelușul.

Când vine vorba despre jucării și accesorii, regăsim adesea oglinda care este realizată din plastic, nu din sticlă, iar jucările vor fi din material textil cu care bebelușul nu se poate lovi.

Trebuie să te asigură că salteaua va permite o bună ventilație, pentru ca cel mic să nu se supraîncălzească și să transpire.

O altă variantă este aceea a saltelelor din spumă. Aceasta este ușor de folosit, nu ridică probleme de temperatură, este ușor de curățat și de păstrat curată. În plus, are avantajul de a fi aderentă, deci aceasta va sta la locul ei pe podea.

Alege un model care să nu conțină formamidă. Aceasta este o substanță pe care saltelele din spumă o emană atunci când sunt încălzite. În cantități mari, poate fi periculoasă, motiv pentru care în Belgia a fost interzisă.

 • Centru de activități pentru copii mai mari

Vorbim de modelele tip masă sau scaun. Acestea sunt confecționate fie din plastic, fie din lemn. Cele din plastic sunt, evident, o variantă mai accesibilă la preț. Sunt mai ușor de manevrat, și pot fi suficient de solide pentru a nu îl pune în pericol pe cel mic.

Au avantajul de a fi foarte colorate și de a putea integra activități foarte diverse și foarte distractive și educative. Acestea vin și cu o gamă mult mai variată de sunete precum și de semnale luminoase.

Alternativa este din lemn. Un astfel de centru de activități, atâta timp cât este din lemn masiv, este foarte estetic și pentru adulți, este un material prietenos cu mediul, poate fi mai greu și mai scump, dar are avantajul de a fi durabil.

Este genul de obiect care poate fi donat unei familii cu nou-născut, odată ce nu mai este folosit, sau poate fi lăsat moștenire din generație în generație, ori folosit de mai mulți copii, pe măsură ce aceștia își fac apariția în familie.

Dacă lemnul emană un miros puternic, cel mai probabil acesta nu este sigur pentru copii. Este o variantă potrivită pentru familiile care nu apreciază zgomotul produs de un model din plastic de exemplu, deoarece funcțiile sonore sunt limitate.

Îți recomandăm să cumperi cel mai bun centru de activități pentru bebeluși online. Astfel vei găsi cu siguranță un model pe placul tău la un preț bun. Nu uita să verifici experiența altor părinți cu un produs înainte de a-l comanda.

Acum că ai parcurs toate aceste informații, ești gata să cumperi cel mai bun centru de activități pentru bebeluși.

Cel mai bun centru de activități pentru copii: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de centre de activități pentru copii care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Centru de joaca Into the Forest Gymini Deluxe Tiny Love

Centru de joaca Into the Forest Gymini Deluxe Tiny Love Acest centru de joaca incurajeaza dezvoltarea: cognitiva, a limbajului si a comunicarii, a functiilor motorii fine si de baza, a simturilor, a imaginatiei, a creativitatii si a inteligentei emotionale.
Centru de joaca 2 in 1 cu arcade ajustabile pentru mai multa distractie.
Jucarie electronica sub forma de pasare cu muzica si lumini antrenante, ce poate insoti micutul peste tot. 30 de minute de muzica, 20 de melodii diferite.
O selectie de jucarii din colectia „Into the Forest” si activitati variate ce vor atrage atentia copilului.

Vezi detalii si pret

2. Salteluta interactiva Spots & Stripes Start Your Senses

Salteluta interactiva Spots & Stripes Start Your SensesBebelusul va experimenta activitati multi-senzoriale prin varietatea de sunete si lumini ale jucariilor, precum si prin imagini si forme viu colorate, invatand astfel sa se coordoneze in gesturi si simturi.
Jucarie cu lumini si sunete (20 minute de distractie neintrerupta).
Poate fi spalata in masina de spalat (partea textila).
Inele pentru a putea agata si alte jucarii preferate.
Material non-toxic si non-alergic.

Vezi detalii si pret

3. Centru de activitati cu lumini si melodii Harmony

Centru de activitati cu lumini si melodii Harmony Un spatiu de gimnastica 3D, inovator conceput pentru a ajuta la dezvoltarea copilului de a urmari cu privirea deasupra capului.
Spatiul de joaca 3 in 1 Harmony le are pe toate, o salteluta confortabila, proiectii de lumini, melodii si 5 jucarii suspendate care se pot detasa.
Melodiile se pot activa de la dispozitivul ce se regaseste pe cele doua arcade.
Locul jucariilor pot fi schimbate , oferind un joc divers si distractiv de copil.
Salteluta ajuta la dezvoltarea functiilor motorii.

Vezi detalii si pret

4. Centru de activitati 3 in 1 cu bile Ladybird

Centru de activitati 3 in 1 cu bile Ladybird

O salteluta moale si confortabila creata pentru a incuraja activitatille si jocurile bebelusului!
Bebelusul va experimenta activitati multi-senzoriale si forme viu colorate, invatand astfel sa se coordoneze in gesturi si simturi.
Locul jucariile pot fi schimbate , oferind un joc divers si distractiv de copil.
Salteluta ajuta la dezvoltarea functiilor motorii.
Include 30 de bile si 4 jucarii moi si marcaje detasabile.

Vezi detalii si pret

5. Saltea de Activitate Piano Gym Blue

Saltea de Activitate Piano Gym Blue Salteaua de activitate PIANO GYM este un spatiu de joaca ce ofera o multitudine de culori, forme amuzante, sunete si texturi diverse.
Copilul va experimenta activitati multi-senzoriale prin varietatea de sunete a jucariilor si prin imagini si forme viu colorate, invatand astfel sa se coordoneze in gesturi si simturi.
Arcada cu jucarii unde copilul poate sta intins sa descopere si sa exploreze.
Jucariile sunt detasabile, pot fi repozitionate pe salteluta sau utilizate ca atare.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată