Cel mai bun ceas de perete

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (33 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun ceas de perete? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă ceasul de perete potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun ceas de pereteTimpul nu va înceta vreodată să reprezinte un punct de interes pentru oameni. De aceea, este puțin probabil ca ceasurile de perete să înceteze vreodată să existe. De fapt utilitatea lor este recunoscută și azi, indiferent că vorbim de o locuință sau de instituții.

Ochii întrebători ai oamenilor încă mai străbat pereții în căutarea ceasului care îi ghidează. Ceasul de perete însă, nu mai este azi doar ceva practic, ci mai ales, ceva frumos, ceva ce completează estetica unei încăperi, un obiect de decor care poate face diferența.

Dacă vrei să îți cumperi un astfel de ceas, dar nu știi ce să alegi, citește în continuare pentru a afla cum poți alege cel mai bun ceas de perete.

De ce să alegi cel mai bun ceas de perete?

Ceasurile de perete nu mai sunt de mult doar o modalitate de a verifica unde te afli în timp. Indiferent unde le agăți, ele trebuie să reflecte atât personalitatea ta, cât și stilul camerei în care vor fi plasate. Deși sună simplu, abundența de ceasuri disponibile pe piață este copleșitoare.

Ce ți se potrivește mai bine? Un ceas cu design minimalist, sau unul cu un aspect antichizat foarte încărcat? Care este forma și dimensiunea potrivită? Vei alege un ceas tradițional sau unul digital? Ce tip de cadran este cel mai potrivit? Ai nevoie de un ceas de perete cu funcții suplimentare?

Cum alegi cel mai bun ceas de perete

Atunci când navighezi online printre sute de pagini cu ceasuri de vânzare, fiecare având la rândul ei sute sau chiar mii de modele, nu este de mirare că te poți simții copleșit.

Cu toate acestea, cu excepția cazului în care ești un colecționar, nu ar trebui să lași alegerea ceasului la voia întâmplării. Asta deoarece cel mai probabil, ceasul acela va sta atârnat pe peretele tău ani de zile, și mulți dintre oaspeții tăi își vor amintii de locuința ta având în minte și acel ceas.

Așadar, pentru a face cea mai bun alegere, este necesar să te informezi bine înainte. Tocmai de aceea am pregătit un ghid de cumpărături cu toate informațiile de care ai nevoie. Cu toate că prețul nu reprezintă neapărat un criteriu care te poate face să alegi un model în detrimentul altuia, te vom ajuta totuși să alegi un ceas la cel mai bun raport calitate preț de pe piață.

Tipul de ceas

În funcție de modul de funcționare se disting trei mari tipuri de ceas: mecanic, cu mecanism quartz, sau ceas digital.

 • Ceas de perete mecanic

Ceas de perete decoratiuneCeasul de perete mecanic este singurul dintre cele trei care nu funcționează folosind electricitatea. Deoarece are un mecanism mai complex, este și destul de costisitor. De asemenea, precizia poate lăsa de dorit dacă nu știi să îl folosești cum trebuie. Asta deoarece un astfel de ceas trebuie să fie întors la intervale regulate.

Este un model potrivit pentru nostalgici, pentru iubitorii de istorie, sau pentru cei care au o locuiță cu un decor vintage. Merge foarte bine în camerele în care există piese de mobilier masive, și ține minte că vei avea nevoie de un spațiu pe perete destul de generos pentru ca ceasul să poată fi pus în valoare corespunzător.

O variantă asemănătoare, dar puțin mai complexă și mai impunătoare, este ceasul mecanic cu pendul. Acesta este o piesă mult râvnită de colecționari, fiind brevetat la începutul anilor 1700. Deoarece este un model cu o istorie fenomenală și cu un mecanism fascinant, este de obicei și mai costisitor.

 • Ceas de perete cu Quartz

Probabil cea mai accesibilă variantă pentru oricine este ceasul de perete cu Quartz. Nu doar prețul de achiziție face din acest ceas o variantă foarte la îndemână, ci și costurile de mentenanță. Nu ai nevoie să lucrezi deloc la mecanism, și este puțin probabil ca acesta să se defecteze în primii ani sau chiar zeci de ani. De fapt, chiar dacă se defectează, acesta poate fi reparat foarte ușor cu minim de efort și cheltuieli.

Tot ce va trebui să faci este să schimbi, destul de rar, bateriile, care sunt și ele ieftine și ușor de găsit. De asemenea, nu este nevoie să întorci ceasul pentru a indica ora corectă. Ceasul cu quartz de altfel, este una din cele mai precise variante de indicare a timpului.

Fiind cea mai accesibilă și mai cunoscută variantă de ceas de perete de pe întregul glob, ceasul cu cristale, nu este nicidecum plictisitor sau restrictiv în ceea ce privește design-ul. În funcție de prețul pe care ești dispus să îl plătești, poți alege piese care au un aspect luxuriant, vintage sau modern. Un astfel de mecanism poate fi introdus oricărui stil de ceas, de aceea este foarte probabil să îți fure ochii tocmai un asemenea model.

 • Ceas de perete digital

Ceasul electronic cu sistem de funcționare digital este cea mai modernă variantă a ceasului de perete. Acesta este foarte potrivit în special în camera copiilor. Asta deoarece nu va afișa un cadran clasic care poate fi destul de greu de citit pentru copii mici, ci va afișa ora în sistem digital, adică folosind cifre mari pentru a indica ora și minutele.

Dacă alegi un ceas digital de perete, asigură-te că acesta are cifrele destul de mari pentru a fi ușor de observat de la o distanță considerabilă. Asta deoarece, dacă în cazul cadranului clasic mai poți distinge poziția acelor chiar dacă nu vezi prea bine ceasul, în cazul ceasului digital va trebui să vezi clar cifrele, sau nu vei putea să îți dai seama cât e ora.

Așadar alege un ceas cu cifre mari și cu un afișaj suficient de luminos și contrastant, pentru a fi ușor de văzut chiar și în condiții de luminozitate puternică din cauza razelor de soare. Îți recomandăm să alegi un astfel de model ca ceas pentru o instituție, sau pentru a completa cu stil o încăpere cu decor ultra-contemporan.

La fel ca în cazul ceasului cu quartz, si la cel digital trebuie să îi schimbi periodic bateriile pentru a continua să afișeze ora exactă.

Cadranul

Indiferent de mecanismul care le permite funcționarea, ceasurile pot avea două tipuri de cadran: cardan analogic sau digital.

 • Ceas de perete cu cadran analogic

Ceas de perete analogicCel mai cunoscut tip de cadran, cel analogic constă într-un sistem de indicare a timpului care poate fi destul de dificil de interpretat de către cei mici. Acesta se bazează pe mișcarea circulară și calculată a acelor de ceasornic, care au dimensiuni diferite și se rotesc la intervale diferite. Tot circular sunt dispuși și indicii de timp care constau într-un grafic și cifre de la 1 la 12.

Nu credem că există persoană care să nu fi văzut vreodată un ceas cu cadran analogic. Acesta este foarte potrivit în orice încăpere, iar variațiile de stil îl fac foarte versatil. În mod deosebit însă, acesta poate fi încadrat în încăperile cu decor clasic, robust, rustic sau vintage.

Cifrele care sunt afișate pe cadran pot varia în funcție de tipul de caractere: romane sau arabe. Pentru cei care vor ceva cu adevărat vintage, sau sofisticat, caracterele romane sunt cele mai recomandate, dar și cel mai greu de citit pentru necunoscători.

 • Ceas de perete cu cadran digital

Ceasul cu cadran digital este cel mai bun ceas de perete pentru instituții și pentru copii. Pe un ecran care permite o vizibilitate mare, este afișată ora doar cu cifre (în formatul 00:00). Acest tip de afișaj permite oricui, indiferent de cunoștințe să citească ora exactă, primele cifre indicând ora, iar următoarele două minutele.

Poate părea destul de ciudat să alegi un astfel de cadran pentru un ceas de perete, dar dacă încăperea are un decor nonconformist, foarte curat și minimalist, sau futurist și ultra-modern, un astfel de ceas este alegerea perfectă, fără a strica în vre-un fel estetica locului.

Și în privința ecranului pot să apară variațiuni. Există variante LED sau LCD, cele din urmă fiind mai scumpe însă.

Stilul

Așa cum am amintit încă de la început, ceasul a devenit un element de decor interior pe care trebuie să îl alegi înțelept. Așadar, să vedem mai jos care sunt principalele stiluri și cum le poți include în locuința ta:

 • Ceas de perete în stil clasic

De cele mai multe ori stilul acesta se traduce printr-un ceas cu cadran rotund, analog, cu caractere romane. Carcasa este de cele mai multe ori din lemn. Fiind un decor specific secolului XIX, se potrivește în locuințele care au un decor inspirat de această perioadă sau care au un mobilier masiv în tonuri de lemn stejar.

 • Ceas modern

Stilul modern este foarte interpretabil, în mare parte deoarece este influențat de gusturile actuale, de tendințe ș.a.m.d. Cu toate acestea, și când te uiți în magazine, poți observa cu ușurință că poți include într-un decor modern, cam orice tip de ceas. De fapt ceasurile cu quartz au copiat atât stilul clasic cât și stiluri mai actuale.

Ce am putut observa cu ușurință sunt următoarele două tendințe care continuă să se repete: ceasul cu culori contrastante, sau ceasul care explodează de culori. De cele mai multe ori, ceasurile foarte colorate sunt ideale pentru camera copilului, în timp ce cele care se bazează pe contrastul închis/deschis, sunt mai potrivite pentru living, bucătărie, etc.

De asemenea, înainte să cauți un ceas uită-te bine la mobilierul din cameră. Este mai degrabă clasic sau modern? Se bazează pe culori de lemn închis, tonuri de lemn deschis, pasteluri, culori foarte vibrante, contraste sau merge pe tonuri calme de alb, gri, negru? Nu vei alege un ceas clasic pentru o cameră unde ai cel mai modern tip de mobilier și nici invers.

 • Ceasul de perete în stil digital

Cele cu cadran digital nu prea sunt recomandate în locuințele persoane, fiind considerate de prost gust. Singura situație în care acest tip ce ceas ar fi potrivit, este dacă ai avea un living cu un decor în tonuri de gri și negru, poate ceva în stil american contemporan, foarte luxuriant și sofisticat, iar ceasul pe care îl alegi este dintr-un  material mai valoros decât plasticul. Altfel, un astfel de ceas este potrivit doar în camera copiilor sau în instituții.

Ce funcții trebuie să aibă cel mai bun ceas de perete?

De cele mai multe ori, funcțiile speciale sunt valabile doar în cazul ceasurilor electronice cu cadran digital.

 • Ceas de perete pentru familieSemnal sonor – dacă ți se pare practic să auzi cât e ceasul, mai degrabă decât să verifici mereu ora, poți seta ceasul să emită un semnal sonor discret la o anumită oră sau la un anumit interval de timp. Astfel poți să aproximezi cât timp a trecut sau cât timp mai ai atunci când ești prins cu munca de exemplu sau când gătești.
 • Alarmă – dacă ți se pare practic ca ceasul de perete să te trezească dimineața, poți seta o alarmă.
 • Afișare dată și zi – ni se întâmplă multora să uităm în ce zi suntem. Așa că unele ceasuri digitale, afișează și data în prealabil.
 • Afișaj secunde – dacă este important pentru tine să vezi secundele, optează pentru un ceas care afișează și secundele nu doar minutele și ora.
 • Telecomandă – un accesoriu care este cu siguranță un moft, dar ceasurile performante vin cu o telecomandă care îți permite să le setezi de la distanță.
 • Etanș anti-umitidate – în cazul în care cauți un ceas pentru exterior.

Producători

Spre deosebire de alte produse, nu va trebui să îți faci mari griji cu privire la producător, decât în cazul în care intenționezi să investești o sumă considerabilă într-un astfel de ceas.

Noi putem să îți oferim câteva sugestii, dar adevărul este că vei alege un brand care produce modelul pe care îl cauți sau cu care rezonezi. Printre cele mai vândute la noi în țară se numără ceasurile: Kring Model, Casio, Mobexpert, Mindblower.

Îți recomandăm să cauți modelul perfect pentru tine online. Astfel vei găsi mai rapid ceea ce cauți și este foarte probabil să găsești exact ceea ce ai în minte.

Înainte de a face o achiziție de orice sumă, îți recomandăm să consulți cu atenție descrierea produsului, pentru a te asigura că dimensiunea este potrivită pentru spațiul pe care îl ai disponibil pe perete. De asemenea, nu uita să analizezi părerile și eventual, fotografiile postate de foști cumpărători pentru a-ți da seama mai bine dacă acel ceas ți se potrivește.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații ești gata să cumperi cel mai bun ceas de perete.

Cel mai bun ceas de perete: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus si analizând oferta curentă, precum și părerile cumpărătorilor, vă recomandăm în continuare câteva modele de ceasuri de perete care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Ceas de perete Cactus

 Ceas de perete CactusCeasul de perete Cactus, are un design uimitor care va crea un adevarat impact vizual in sufrageria sau biroul tau si impresioneaza prin designul elegant.
Forma simpla si subtila caracterizeaza aceasta colectie, iar ceasul se integreaza perfect in locuinta dumneavoastra, oferindu-i un design unic.
Ceasul functioneaza cu o baterie AA.
Ceasul este fabricat din metal si lemn.
Respecta toate standardele de calitate ale UE.

Vezi detalii si pret

2. Ceas de perete Bizzotto Gary

Ceas de perete Bizzotto GaryFunctioneaza cu 1 baterie de tip AA, neinclusa.
Dimensiuni:
Inaltime 7 cm
Diametru 35 cm
Greutate: 3.3 Kg
Material: fier, MDF, sticla

Vezi detalii si pret

3. Ceas de perete ETH Convex

Ceas de perete ETH ConvexAcest ceas cu un design minimalist vă va permite să urmăriți ora și să fiți siguri că nu pierdeți nici măcar o secundă din viața dvs.
Dimensiuni: 7 cm (adâncimea)
Greutate: 670 g
Diametru: 22 cm
Material: aluminiu
Baterie: 1x baterie AA

Vezi detalii si pret

4. Ceas de perete Geese Timey

Ceas de perete Geese Timey

Sunteți un suporter al motto-ului: frumusețea se află în simplitate? Vă inspirați din stilul nordic?
Atunci această colecție de la Geese este chiar pentru dvs.
Dimensiuni: 5 x 30 x 30 cm (adâncimea x înălțime x lățimea)
Greutate: 450 g
Material: MDF

Vezi detalii si pret

5. Ceas de perete Boltze Better Wine

Ceas de perete Boltze Better WineFunctioneaza cu 1 baterie de tip AA, 1.5V, neinclusa.
Produsul are finisaj cu aspect antichizat.
Dimensiuni:
Latime 3 cm
Diametru 34 cm
Greutate: 0,910 Kg
Material: sticla

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată