Cuprins
- 1 Top 3 sisteme monitorizare bebeluși recomandate
- 2 De ce să alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși?
- 3 Cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși: recomandări
Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă sistemul de monitorizare bebeluși potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Atunci când ești părinte, indiferent pentru a câta oară și ai un grijă un bebeluș, cu siguranță paranoia, îngrijorarea și stresul tău cunosc dimensiuni pe care nu le credeai posibile.
Dacă ai putea, ți-ai dori să îți poți crește ochii și în spate și pe laterale, deoarece se pare că doar doi nu sunt suficienți pentru a-l supraveghea mereu pe cel mic, pentru a te asigura că este în siguranță.
Din fericire, astfel de „ochi” există pe piață sub forma sistemelor de monitorizare pentru bebeluși. Foarte mulți părinți le găsesc foarte practice și îi ajută enorm să le poarte de grijă celor mici, atâta timp cât sistemul este ales corect.
Așadar, pentru a afla unde au găsi alți părinți un sistem de monitorizare ieftin, precum și cum poți alege cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși, citește în continuare acest articol.
Top 3 sisteme monitorizare bebeluși recomandate
- Videofon digital pentru bebelusi Nuvita 3032
- Interfonul digital bidirectional este unul dintre cele mai avansate sisteme de supraveghere la distanta cu posibilitatea de a asculta si de a interactiona cu copilul.
- Vezi detalii si pret
- Video monitor Babyline 6.1 Overmax
- Babyline 6.1 este un monitor pentru copii dotat cu o camera de inalta calitate si un afisaj de 3.2 inch. Monitorizati wireless copilul pe o distanta de pana la 300 de metri.
- Vezi detalii si pret
- Audio Monitor Digital Motorola MBP16
- Echipat cu tehnologie DECT 6.0 de 1.9 GHz pentru claritatea sunetului, va puteti simti confortabil pentru ca veti auzi tare si clar cand bebelusul are nevoie de dvs.
- Vezi detalii si pret
De ce să alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși?
Treaba unui astfel de sistem de monitorizare este de a transmite sunete, și, eventual, imagini. Provocarea este aceea de a găsi un sistem de monitorizare care să funcționeze cu un grad minim de interferențe: bâzâit sau alt sunet iritant.
Trebuie să știi că orice alte produse electronice care funcționează prin transmisie de semnal, cum ar fi televizorul sau chiar telefonul, pot folosi aceleași benzi de frecvență ca sistemul de monitorizare și astfel acesta s-ar putea bruia.
Interferențele pot apăra și în cazul sistemelor de monitorizare video. Asta este doar una dintre problemele pe care le poți întâmpina atunci când nu alegi corect un produs.
Mai pot apărea și probleme legate de vizibilitate scăzută, o rază de acțiune prea scurtă, o autonomie a bateriei insuficientă.
Cum alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși
Pentru a te putea bucura de avantajele unui sistem de monitorizare bebeluși, trebuie să fii un cumpărător bine informat. Mai mult ca sigur nu prea știi la ce să te uiți atunci când alegi un astfel de sistem de monitorizare, și ai multe șanse să alegi ceva ce nu te va mulțumii, ceea ce ar fi ultimul lucru ce dare ai nevoie în contextul stresului de părinte agitat.
Trebuie să știi care este tipul de sistem de monitorizare care ți se potrivește? Ce frecvență radio trebuie să folosească? Care este raza de acțiune de care ai nevoie? Cât trebuie să țină o baterie? Care sunt funcțiile de care ai cu adevărat nevoie?
În contextul unei oferte de pe piață foarte variată și bogată, poate fi destul de greu să îți dai seama care este diferența dintre un sistem de monitorizare ieftin și unul scump. Fiind conștienți de nevoile și dificultățile tale, ne-am făcut timp pentru a pregăti acest ghid de cumpărături cu toate informațiile de care ai nevoie.
Vei afla la final și care sunt produsele pe care și le recomandăm, la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață, pentru ca tu să nu fii nevoit să le cauți prea mult timp.
Tipul de sistem de monitorizare bebeluși
Sistem de monitorizare audio
Sistemele de monitorizare bebeluși audio, sunt în general cele mai ieftine. Asta înseamnă că sunt o investiție avantajoasă pentru familiile care nu au un venit mare și care au cheltuit deja foarte mult pentru copil.
Sunt drăguțe, simplu de folosit, și îți permit destul de ușor să afli când s-a trezit cel mic, fără să fie necesar să îl verifici din 10 în 10 minute.
Atunci când alegi un astfel de model, calitatea sunetului este una din cele mai importante caracteristici pe care trebuie să le verifici. Vrei un sunet curat, ușor de detectat cu un volum ușor ajustabil.
Astfel de sisteme trebuie să fie capabile să te trezească din cel mai adânc somn. Trebuie să știi că vei avea cele mai bune rezultate dacă îți vei plasa receptorul la o distanță între 1 și 3 metri de camera copilului.
Raza de acțiune este o altă caracteristică importantă. Caută rezultatele testelor făcute în interior pentru raza de acțiune, pentru a-ți face o idee despre cât de mare este aceasta.
Activarea la sunet este un alt lucru important. Astfel, sunetul de fundal va fi eliminat când nu se înregistrează plânsete de copil. Aparatul se va activa doar atunci când va detecta sunet puternic sau voci.
Sistem de monitorizare video
Sistemele de monitorizare video sunt una din cele mai populare opțiuni deoarece sunt relativ accesibile ca preț și camera îți permite să îți verifici copilul fără să îl trezești cu sunetul ușii.
De asemenea, îți permit să vezi și de ce plânge cel mic, ceea ce îți permite să alegi dacă merită să părăsești patul pentru a-l calma sau dacă este mai bine să aștepți să se liniștească singur.
Poți să alegi dintre două subtipuri: sistem video dedicat (ai un mini TV în care poți vedea copilul în cameră) sau sistem video WI-FI (vezi imaginea pe telefon). Sunt dotate cu multe funcții speciale și poți alege după bunul plac.
Atunci când alegi un astfel de sistem, imaginea este foarte importantă. Trebuie să îți permită să vezi clar bebelușul, așa că nivelul clarității imaginii este mai importantă decât dimensiunea monitorului.
De asemenea, trebuie să te gândești unde vei plasa camera. Aceasta trebuie să fie suficient de aproape de bebe pentru a-l putea vedea bine, dar nu atât de aproape încât să existe probleme de siguranță. De asemene, trebuie să ai un loc în care copiii să nu ajungă și să nu poată să apuce camera.
Ai și posibilitatea de a alege un sistem de monitorizare bebeluși video cu mai multe camere, astfel putând înregistra imagini din mai multe unghiuri sau din diferite încăperi.
Sistem de monitorizare bebeluși cu senzor de mișcare
Aceste sisteme de monitorizare înregistrează mișcările bebelușului, pulsul și ritmul cardiac. Apoi îți trimite o alertă atunci când există un motiv serios de îngrijorare, ca în cazul în care bebelușul nu se mai mișcă sau nu mai respiră.
Părinții în aleg deoarece speră ca aceasta să fie o măsură de prevenție împotriva sindromului morții subite la sugari. În realitate, acest sistem de monitorizare nu poate prevenii un astfel de eveniment nefericit, dar te pot alerta suficient de rapid de o situație medicală riscantă, ceea ce poate să îți ofere pacea minții pe care o cauți.
Practic, înainte de a cumpăra un astfel de sistem, trebuie să te cunoști foarte bine și să prevezi efectul pe care îl va avea asupra ta. Te va face mai liniștit sau mai anxios? Dacă îți dorești totul un astfel de dispozitiv, poți alege un model cu atașare pe scutec, sau un sistem de monitorizare a pulsului sau a respirației. Acestea sunt atașate de bebelușul tău, deci îl poți verifica oriunde s-ar afla.
Dacă bebelușul va dormi mereu în camera lui, vei vrea probabil un pad cu senzori pentru pătuț, sau un monitor video smart.
Tipul transmisiunii
Există variațiuni atunci când vine vorba de tipul de transmitere a semnalului de la transmițător la receptor.
- Transmisie analog – Sistemele de monitorizare cu transmisie analog sunt, în general, mai ieftine. În cazul acestora frecvența comunică de la transmițător, direct la receptor. Asta înseamnă că oricine are un receptor care funcționează pe aceiași frecvență, poate să asculte ce se întâmplă în camera copilului.
- Transmisie digitală – Acestea criptează semnalul, astfel alte persoane nu îl pot intercepta. Orice tip de sistem de monitorizare cu radio frecvență, indiferent că este analog sau digital, este o variantă bună pentru zonele cu conexiune slabă de internet.
- Transmisie WI-FI – Aceste sistem de monitorizare bebeluși folosește rețeaua wireless din casa ta pentru a transmite semnalul. În locul unui receptor fizic, sistemele cu Wi-Fi îți permit să folosești o aplicație de pe telefon sau tabletă pentru a monitoriza bebelușul. Pentru mulți părinți, aceasta este o soluție convenabilă. Totuși, în cazul în care conexiunea ta la internet se întrerupe adesea, la fel se va întâmpla și cu transmisia sistemului de monitorizare.
Frecvența
Cu cât frecvența folosită de sistemul de monitorizare este mai aproape de cea folosită de alte aparate din casă, cu atât vei avea de a face cu mai multe bruiaje.
Cei mai mulți producători au abordat această problemă, folosind banda de frecvență de 1.9 GHz. Această frecvență este rezervată exclusiv aplicațiilor doar voce, de către Comisia Federală de Comunicație. Tehnologia este denumită DECT (Digitally Enhanced Crodless Telecommunications).
Recomandarea specialiștilor este aceea de a folosi o frecvență cate este diferită de banda utilizată de telefonul mobil, sau alte electronice fără fir din casa ta. Banda pe care o utilizează telefonul tău de exemplu, ar trebui menționată undeva în descrierea acestuia.
Ține minte că interferențele pot varia în funcție locul în care trăiești, de aparatele electronice pe care le folosești acasă, precum și cele pe care le au vecinii tăi. Dacă, spre exemplu, ai un obiect care folosește frecvența 2.4 GHz, alege un sistem de monitorizare care nu folosește aceiași bandă de frecvență.
Oamenii care au telefoane noi și folosesc un sistem de monitorizare cu o bandă de frecvență DECT, vor avea mai puține probleme cu interferențele.
Canale de comunicație
Dacă vrei să fii sigur că nu o să ai probleme de interferență, poți alege un sistem de monitorizare bebeluși cu multiple canale de comunicație. Acestea îți permit să treci de pe o frecvență aglomerată, pe una liberă, astfel semnalul transmis fiind clar.
Ai posibilitatea de a opta pentru o variantă accesibilă la preț, care îți permite să schimbi canalele manual. Cele mai performante modele, dar și cele mai costisitoare însă, permit comutarea automată a canalelor, atunci când se decatează o interferență.
Raza de acțiune
Raza de acțiune a sistemului de monitorizare bebeluși este un alt criteriu pe care trebuie să îl iei în considerare. Atenție însă la valoarea indicată de producător.
Aceasta de referă la distanța maximă care poate fi între transmițător și receptor până să se întrerupă semnalul, în condiții optime fără obstacole fizice în cale. Într-o casă însă, prezența pereților va scădea mult raza de acțiune a pereților.
În mod normal sistemele de monitorizare bebeluși audio au o rază de acțiune mai mare decât cele video, dar există și excepții. Majoritatea producătorilor au scop pe piață modele care pot atinge în medie o rază de 200 de metri, ceea ce este suficient pentru un apartament convențional.
În cazul în care vrei să fii sigură că receptorul nu va ieși din raza de acțiune a transmițătorului, este bine să alegi un model cu o rază de 300 de metri, sau chiar mai mare în cazul sistemelor audio.
Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși?
- Baterie reîncărcabilă – vei găsi și modele cu baterii de unică folosință, dar, având în vedere că aparatul va funcționa ore în șir, cea mai bună opțiune este o baterie reîncărcabilă cu o autonomie mare.
- Alarme – se poate întâmpla să nu fii cu ochii pe ecran tot timpul, sau să stai într-un loc zgomotos și să nu auzi sunetul emis de aparat. În aceste condiții ai nevoie de un sistem de monitorizare care să te alerteze fie prin lumini fie prin vibrații sau sunet puternic, atunci când detectează sunet sau mișcare.
- Imagine nocturnă – Atunci când în camera copilului e întuneric, ,imaginea de pe monitor s-ar putea să nu fie suficient de clară. Ai nevoie de un sistem cu viziune nocturnă, cu un ecran pe care să poți controla, eventual, luminozitatea.
- Senzor de temperatură – Unele modele au un senzor ajustabil care monitorizează temperatura din camera copilului.
- Indicator nivelul bateriei – Este util să vezi când bateria este pe cale să se descarce.
Îți recomandăm să cumperi cel mai bun sistem de monitorizare online. Aici vei găsi cu siguranță un model care să fie potrivit pentru tine. De asemenea, ai mari șanse să îl găsești la un preț foarte bun, deoarece ofertele speciale și reducerile sunt mai frecvente online.
Înainte de orice achiziție online, este necesar să consulți părerea altor cumpărători pentru a te asigura că produsul este conform descrierii producătorului. De asemenea, poți să îți dai seama dacă produsul merită sau nu achiziționat.
Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să alegi cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși.
Cel mai bun sistem de monitorizare bebeluși: recomandări
Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de sisteme de monitorizare bebeluși care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Videofon digital pentru bebelusi Nuvita 3032
Interfonul digital bidirectional este unul dintre cele mai avansate sisteme de supraveghere la distanta cu posibilitatea de a asculta si de a interactiona cu copilul.
Monitor video digital pentru copii cu ecran LCD de 3,2 „.
Tehnologie fara fir 2.4 GHz fara interferente.
Raza de actiune 300 m in spatiu deschis.
Interfon multifunctional – puteti vedea, auzi si vorbi cu copilul.
Functie infrarosu pentru vedere nocturna.
2. Video monitor Babyline 6.1 Overmax
Babyline 6.1 este un monitor pentru copii dotat cu o camera de inalta calitate si un afisaj de 3.2 inch.
Acesta va permite sa monitorizati wireless copilul de la o distanta de pana la 300 de metri, chiar si pe timp de noapte.
Datorita functiei de comunicare bidirectionala, puteti sa mentineti legatura cu cel mic.
Babyline 6.1 este echipat cu un termometru care va anunta ori de cate ori este prea cald sau prea rece in dormitorul copilului.
3. Audio Monitor Digital Motorola MBP16
Echipat cu tehnologie DECT 6.0 de 1.9 GHz pentru claritatea sunetului, va puteti simti confortabil pentru ca veti auzi tare si clar cand bebelusul are nevoie de dvs.
Display-ul LCD indica nivelul activitatilor si al sunetului precum si temperature din camera bebelusului. Criptarea datelor este adaugata pentru a creste securitatea sunetului.
MBP16 are o impresionanta raza de actiune, peste 300 de metri in camp deschis, permitandu-va astfel deplasarea prin casa sau prin curte stiind ca veti auzi daca bebelusul va plange.
4. Interfon digital Topcom KS-4222
Monitorul va permite sa aveti sub supraveghere copilul de la distanta.
Dispozitivul KS-4222 permite comunicarea pe doua cai, puteti auzi copilul si puteti comunica cu acesta pana ajungeti in camera.
Dotat cu lumina de veghe si melodii pentru un somn linistit.
Echipat cu tehnologie DECT 6.0 de 1.8 GHz pentru claritatea sunetului.
Display-ul LCD va va arata in timp real nivelul sunetului si al activitatilor din camera bebelusului, de asemenea si temperatura.
5. Interfon Baby Mix Baby Monitor 0420
Raza de actiune a interfonului este de 300 m, functionand chiar si in spatii deschise.
Transmisia digitala de 2,4 GHz.
Comunicare in doua directii intre unitatea parentala si unitatea pentru copil (functia Talk-Back).
Lampa de noapte.
Setul poate fi, de asemenea, conectat sau alimentat de baterii pentru confortul dumneavoastra.