Cel mai bun dulap pentru haine (șifonier)

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (41 voturi, media: 4,97 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun dulap pentru haine (șifonier)? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă șifonierul potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun dulap pentru haine (șifonier)Nimic nu strică ordinea mai tare decât o grămadă de haine pe fotoliul din dormitor sau peste tot pe podele.

Pentru a putea păstra hainele într-un mod ordonat și corespunzător, pentru a nu se deteriora țesăturile, este necesar să ai un dulap pentru depozitarea lor, un șifonier potrivit cu spațiul de care dispui.

Alegerea nu este tocmai ușoară, de aceea te-ar putea ajuta să afli de unde au cumpărat alții un șifonier bun, precum și care sunt criteriile care te ajută să cumperi cel mai bun dulap pentru haine.

Top 3 dulapuri pentru haine recomandate

De ce să alegi cel mai bun dulap pentru haine?

Hainele joacă un rol important în viața fiecăruia. Pe lângă faptul că ne ajută să arătăm bine, acestea sunt foarte importante pentru protecția noastră și pentru confortul termic.

Indiferent de valoarea lor, acestea trebuie îngrijite foarte bine, pentru a ne putea folosi cât mai mult de ele. Un aspect important este și depozitarea lor.

Ai nevoie de cel mai bun dulap pentru haine, astfel încât acestea să stea ordonat, să fie ușor de găsit, să nu se șifoneze, iar țesătura să fie protejată de impurități și umiditate.

Cum alegi cel mai bun dulap pentru haine

De asemenea, deoarece sunt obiecte de mobilier foarte mari, influențează foarte mult aspectul camerei în care se află. Din acest motiv, este important să nu alegi primul șifonier pe care îl găsești.

Șifonier dormitor tineretEste necesară o analiză mai amănunțită. Practic, ca să te poți bucura de cel mai bun dulap pentru haine, este nevoie să ții cont de dimensiune de care ai nevoie, dar și spațiul de care dispui. Materialul, tipul de dulap, dar și stilul acestuia pot influența foarte mult prețul final.

Alegerea trebuie să o faci informat. Doar așa vei putea selecta un șifonier care va rezolva cel mai bine nevoile tale. Pentru a te ajuta să iei decizii bune, am conceput mai jos un ghid de cumpărături foarte detaliat ți pe înțelesul oricui.

Pe lângă pachetul de informații cu care vei rămâne la final, îți pregătim și câteva oferte de șifoniere de calitate, pe care le poți cumpăra la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață, în funcție de limitele bugetului tău.

Cel mai bun șifonier: gândește-te cum vrei să îl folosești

Pe piață vei descoperi că sunt suficiente modele pentru a satisface nevoile celui mai pretențios utilizator. Ceea ce trebuie să faci tu este să îl selectezi pe cel potrivit pentru nevoile tale.

Problema este că sunt foarte multe modele: cu 2, 3, 4 uși, cu oglindă sau fără. Totuși acestea sunt doar detalii de exterior. Ce te interesează în mod deosebit este interiorul.

Gândește-te ce tip de haine porți, cum vrei să fie așezate în dulap și cum vrei să fie distribuite compartimentele acestuia, astfel încât să îți fie ușor, atât să pui hainele în el, cât și să le scoți afară fără a face dezordine.

De exemplu dacă ai multe fuste, rochii, costume, este clar că si nevoie de mai mult spațiu pentru umerașe, loc care să fie suficient de mare și de înalt, pentru ca fusta să nu atingă nicio suprafață și să se zbârcească.

Apoi trebuie să decizi dacă preferi să ai mai multe rafturi sau mai multe sertare. De asemenea, vei avea nevoie și de locuri pentru poșete și încălțăminte sau ai deja un spațiu separat pentru aceste articole.

Toate aceste variabile trebuie aplicate personal și luate în considerare înainte de alegerea unui dulap pentru haine.   

Dimensiunea șifonierului

Stabilește exact care este locul în care vrei să fie plasat dulapul. Fiind o piesă de mobilier atât de mare, va fi greu de mutat. Multe încăperi au doar o singură variantă în care un astfel de dulap poate fi plasat, deci trebuie să încapă perfect.

Majoritatea producătorilor fac dulapuri cu o adâncime de minim 45 cm. Această dimensiune este suficientă pentru a avea sertare destul de încăpătoare, precum și spațiu pentru atârnat umerașe fără probleme.

Alege dimensiunea și în funcție de volumul de haine și de membrii ai familiei care își vor depozita rufele în același dulap. Ideal ar fi să poți cumpăra ceva cât mai mare, pentru a avea spațiu suplimentar în cazul în care mai adaugi la garderoba ta.

Totuși, dacă locuiești singur, ai un stil de viață minimalist și nu ai tendința de a păstra articole vestimentare pe care nu le mai folosești, un dulap de dimensiuni modeste va fi suficient.

Dacă, din contră, ești pasionat de fashion și ai de gând să depozitezi foarte multe haine, alege un șifonier cât mai mare.

Un alt aspect important este înălțimea dulapului. Cel mai bine este să alegi un șifonier cât mai înalt, deci cât mai aproape de perete. Vei avea astfel spațiu în plus pentru depozitarea hainelor pe care nu le porți în acest sezon sau a diverselor obiecte pe care nu le folosești des.

În plus, nu vei avea posibilitatea de a pune obiecte sau cutii inestetice deasupra dulapului, ceea ce înseamnă că încăperea va arăta mai bine.

Ține cont și de spațiul liber pe care trebuie să îl lași în jurul dulapului. Dacă nu alegi unul cu uși glisante, va trebui să verifici care este dimensiunea ușilor și să te asiguri că le vei putea deschide complet, fără ca acestea să fie blocate de vreun obstacol.

Tipuri de dulapuri sau șifoniere pentru haine

Dulap cu usi glisante dormitorDupă ce ai stabilit toate criteriile de compartimentare și dimensiunea potrivită pentru tine, este momentul să înveți mai multe despre tipurile de dulapuri.

Majoritatea celor pe care le vei găsi pe piață sunt dulapuri cu dimensiuni standard, dar s-ar putea ca unii producători să îți ofere și opțiune de a acomoda dimensiuni specifice pentru a se potrivi perfect cu spațiul pe care l-ai stabilit pentru șifonier.

Dacă te-ai decis să alegi un dulap cu dimensiuni prestabilite, iată care sunt opțiunile tale:

  • Dulap pentru haine cu două uși:

Acestea au un design standard. Interiorul este împărțit în două părți egale. Cel mai probabil, o parte este dedicată umerașelor, în timp ce cealaltă pentru sertare și rafturi. De regulă, acestea sunt ieftine și au dimensiuni restrânse.

  • Dulap pentru haine cu trei uși:

Sunt mai spațioase, cu un compartiment în plus. Compartimentarea se poate face fie în trei părți separate, fie în două, unul mai mic pentru rafturi și sertare și unul mai mare pentru umerașe.

Alege ultima variantă dacă preferi să atârni hainele pe umerașe în loc să le așezi împăturate pe rafturi.

  • Dulap cu uși glisante:

Dacă alegi acest tip de șifonier, nu mai trebuie să îți faci griji pentru spațiul dedicat deschiderii ușilor, deoarece această nevoie va fi eliminată. Este cea mai bună opțiune pentru camerele cu spațiu limitat.

Este o idee bună ca, cel puțin una dintre uși, să aibă o oglindă în exterior.

  • Dulap pentru haine fără uși:

Dacă ești o persoană foarte ordonată și crezi că poți transforma modul în care așezi hainele în dulap într-un punct de atracție estetică, făcându-le elemente de decor, atunci un dulap fără uși, s-ar putea să fie opțiunea ideală pentru tine, mai ales dacă ești un fan al stilului minimalist.  

Stilul dulapului pentru haine

Deoarece este o piesa de mobilier dominantă, aspectul ei contează foarte mult și poate influența major tema dormitorului sau a încăperii în care vei plasa dulapul.

Din acest motiv, este un lucru bun că pe piață există foarte multe stiluri diferite de șifonier. Diferențele se vor vedea, în primul rând, în tipul de finisaj. Acesta poate să imite lemnul natural, poate să fie colorat, sau foarte lucios.

Ideea este să alegi un model care se potrivește cu restul camerei. În acest sens, ține cont de stilul și de culoare parchetului, dar și de culoarea ramei de pat.

Este recomandat să alegi un dulap într-o nuanță deschisă dacă ai un dormitor mic și vrei să creezi iluzia unui spațiu mai mare Dacă, din contră, ai o încăpere foarte spațioasă, poți să te joci cu accentele de culoare, chiar și pe un dulap.

Dacă ții foarte mult la uniformitate, cumpără șifonierul din aceiași gamă cu comoda, noptierele și rama de pat.

Material și finisaje

Materialul, culoarea și finisajul suprafeței dulapului sunt elemente importante, atât pentru aspect, cât și pentru rezistență, influențând major și prețul produsului. Există multe variante disponibile, dar tu trebuie să alegi cea mai bună opțiune pentru tine.

Lemn masiv: Este unul dintre cele mai folosite materiale pentru că este durabil și arată bine. Un dulap din acest material va putea să reziste decenii întregi și ar putea fi chiar mai valoros după ani buni. Calitatea însă costă, de aceea un șifonier din lemn masiv este mai scump.

MDF: Este o opțiune comună în prezent, materialul fiind unul ieftin și disponibil într-o varietate mare de culori și finisaje. Dacă este întreținut bine, poate rezista destul de bine în timp.

Finisaj foarte lucios: Acest material este potrivit pentru camerele în stil contemporan. De cele mai multe ori, acest luciu intens este disponibil în negru, alb sau alte culori deschise. Bineînțeles, există și variante care combină acest luciu cu alte tipuri de finisaje.

Șifonier retro din lemn masivFinisaj mat: Un finisaj mat delicat, face dulapul să nu iasă atât de mult în evidență, cu toate că este foarte mare. Astfel punctul focal poate merge pe alte elemente din cameră.

Sticlă și oglinzi: Deoarece au capacitatea de a reflecta lumina, sticla opacă și oglinzile adaugă dimensiune camerei, creând un efect luminos care complimentează restul decorului din încăpere.

Finisaj vopsi: Aceste șifoniere sunt disponibile într-o mare varietate de culori. Astfel, pot fi făcute pentru a putea fi incluse mai bine într-o casă cu decor rustic, fresh, elaborat sau bohemian. Aici alegere ține de preferințele tale stilistice.

Livrare și asamblare

Deoarece este un obiect foarte mare, este normal ca elementele să varieze  foarte mult  de la un model la altul. De aceea va trebui să verifici la fiecare model în parte, unele detalii legate de practicitate.

În primul rând, verifică, din nou și din nou, dimensiunea dulapului și spațiul de care dispui, folosind un instrument de măsurat. În caz contrar, este posibil să cumperi un dulap prea mare, deoarece dimensiunea acestora poate fi foarte ușor de subestimat .

Verifică apoi cum va ajunge produsul la tine acasă. Cel mai probabil acesta va fi dezasamblat, dar unii producători se oferă să plătească și pentru asamblarea acestuia. Măsoară holurile, scările și ușa pentru a te asigura că dulapul va putea să încapă fără problemă, atât pe ușa de la intrare, cât și pe cele din interior.

Verifică apoi cât de ușor sau de greu este de asamblat. Majoritatea șifonierelor sunt foarte mari, de aceea va trebui să chemi încă o persoană pentru a te ajuta să pui fiecare piesă la locul ei în mod corect.

În mod ideal, producătorul ar trebui să îți livreze toate elementele necesare pentru asamblare, inclusiv balamalele și alte piese, precum și unelte cu care să duci proiectul la bun sfârșit.

Siguranță

Dacă ai copii sau animale de companie care au obiceiul de a escalada pe orice apucă, trebuie să te asiguri că dulapul nu va reprezenta un pericol pentru ei. Ușile ar trebui să fie mereu prefect închise și să nu fie ușor de deschis.

De asemenea, poziția dulapului ar trebui să fie una foarte stabilă. În mod ideal, acesta ar trebui să nu se miște deloc atunci când este atins și să stea cât mai aproape de perete.

Concluzii

Poți găsi cel mai bun dulap pentru haine sau șifonier online. Consultă magazinele care au o bună reputație. Nu este o idee rea să îți întrebi prietenii cum au procedat când și-au cumpărat mobilierul. Apropo de părerea altora, nu uita să consulți secțiunea de review la orice produs în care ești interesat.

Părerile altor utilizatori despre produsul respectiv, te poate ajuta să eviți o investiție nefericită sau să faci pașii necesari pentru achiziția unui dulap cu încredere că faci o alegere bună.

Dacă vei comanda online, produsul va fi livrat direct la tine acasă. Verifică însă dacă firma de curierat te va ajuta sau nu să urci componentele dulapului până în casă sau dacă va trebui să te ocupi singur de asta.

Acum că ai aflat aceste detalii, ești pregătit să alegi cel mai bun șifonier pentru hainele tale.

Cel mai bun dulap pentru haine (șifonier): recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de dulapuri pentru haine care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Dulap 4 Usi Arcad CESIMEX, Lemn masiv, Crem

Dulap 4 Usi Arcad CESIMEX, Lemn masiv, CremDesign-ul este inspirat de obiceiuri si traditii stravechi adaptate contemporanului, asadar cu fiecare piesa achizitionata oferim o nota luxurianta si calitativa casei tale.
Materialul de baza folosit la construcția mobilierului este lemnul masiv combinat in unele cazuri cu plăci aglomerate din așchii de lemn (P.A.L.), placaj, P.F.L., acoperite cu furnire estetice, iar elementele ornamentale sunt sculptate manual.
Dimensiuni: Inaltime: 227 cm – Latime: 234 cm – Adancime: 67 cm.
Greutate: 280 Kg – Stil: Clasic.

Vezi detalii si pret

2. Dulap cu oglinda din lemn, cu 2 usi glisante Diamond Nuc / Grafit

Dulap cu oglinda din lemn, cu 2 usi glisante Diamond Nuc GrafitFarmecul atemporal al pieselor de mobilier in stil glam in combinatie cu cele mai recente tendinte in design definesc colectia Diamond.
Dulapul cu oglinda si 2 usi glisante Diamond se integreaza perfect in dormitorul dumneavoastra si creeaza un puternic efect vizual.
Produsul este realizat din lemn si are oglinda.
Dulapul contine si 2 sertare in interior.

Dimensiuni exterioare: Latime: 240 cm – Adancime: 68,5 cm – Inaltime: 220 cm.

Vezi detalii si pret

3. Dulap cu 2 usi glisante Livorno 72 Oak / White

Dulap cu 2 usi glisante Livorno 72 Oak / White

Combinatia de culori stejar Wotan si nuantele alb sau gri ofera o nota de autenticitate acestei colectii.
Dulapul cu usi glisante Livorno White se remarcă prin aspectul estetic si atractiv, ce se potriveste perfect in orice dormitor.
Produsul este realizat din pal – Manerele sunt din metal.
In interiorul dulapului sunt 3 sine pentru imbracaminte si 3 rafturi superioare.
Dimensiuni: Latime: 270 cm – Adancime: 60 cm – Inaltime: 225 cm.
Greutate: 195 kg – Numar usi: 2 – Numar rafturi: 3.

Vezi detalii si pret

4. Dulap cu 2 usi si 1 sertar Lacio

Dulap cu 2 usi si 1 sertar Lacio

Contrastul nuantelor de alb si stejar lumineaza interiorul oferind impresia unui spatiu mai mare.
Produsul este realizat din MDF.
Este echipat cu o șină pentru îmbrăcăminte, un sertar spațios și un raft superior.
Sertarul este realizat din pal – Manerele sunt fabricate din MDF.
Dimensiuni: Latime: 96 cm – Adancime: 52 cm – Inaltime: 193 cm.
Greutate: 78,3 kg – Numar rafturi: 1 – Numar usi: 2 – Numar sertare: 1.

Vezi detalii si pret

5. Dulap Kring Bronx,usi culisante, Stejar / Stejar Antracit

Dulap Kring Bronx,usi culisante, Stejar / Stejar Antracit Spatiul restrans poate reprezenta o provocare pentru ca trebuie sa tinem cont atat de functionalitate cat si de estetica, iar o mobila de dimensiuni reduse, cu linii simple si compartimentata cat mai eficient, ne va ajuta sa echilibram cele doua aspecte.

Tip usi: Culisante – Numar usi: 2

Dimensiuni: Inaltime 210 cm – Latime 220 cm – Adancime 61 cm.

Vezi detalii si pret

6. Dulap Irim Nevada, 3 usi, oglinda, Culoare Sonoma Dark

Dulap Irim Nevada, 3 usi, oglinda, Culoare Sonoma Dark

Dulap cu 3 usi glisante si cu oglinda dispusa central.
Un spatiu prevazut cu 4 rafturi, iar celelalte doua cu bara de haine sus si raft in partea de jos dintre care unul cu 2 sertare.

Constructie din PAL de 16 mm, cant ABS 0,45 mm, balamale “soft close”.
Dimensiunea dulapului este de 150 x 59 x 191 cm.
Greutate aproximativa 113 kg.

Vezi detalii si pret

Vezi mai multe modele de șifoniere cu un click aici sau aici.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată