Cel mai bun espressor automat de cafea

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (42 voturi, media: 4,69 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun espressor automat de cafea? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă espressorul automat de cafea potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun espressor automat de cafeaÎntr-o lume în care majoritatea oamenilor nu își imaginează cum ar putea funcționa fără o ceașcă de cafea, nu este de mirare că și tu îți dorești să îți prepari cea mai bună cafea în fiecare dimineață.

Cum ar fi să poți bea acasă cafeaua pe care o cumperi de la cafeneaua preferată? Sau poate ești un patron care caută cel mai bun aparat pentru a le oferi clienților doza de gust și energie pe care aceștia o caută.

Pentru a atinge oricare dintre aceste două obiective, ai nevoie de cel mai bun espressor automat de cafea.

Află din acest articol cum poți face aceasta, și unde au găsit și alți cumpărători un espressor automat de cafea ieftin.

Top 3 espressoare automate recomandate

De ce să alegi cel mai bun espressor automat de cafea?

Oricine are un gust suficient de fin pentru a aprecia gustul autentic al cafelei, poate să își dea seama că modul de preparare contează la fel de mult ca nivelul de calitate al boabelor de cafea.

Această băutură poate avea arome ușor diferite prin simplul fapt că modul de extracție al aromei din cafeaua măcinată este diferit. Espressorul pe care îl vei folosi așadar, trebuie să fie de cea mai bună calitate.

De asemenea, un model bun va fi capabil să prepare rapid cafeaua sau să îți pună la dispoziție și alte funcții precum cea de măcinare a boabelor.

Pentru a te bucura de același gust puternic de cafea în fiecare dimineață, mai ai nevoie și de un aparat care să fie durabil și ușor de întreținut.

Cum alegi cel mai bun espressor automat de cafea

Espresso perfect la tine acasaPoate fi foarte dificil să achiziționezi un espressor automat care să te satisfacă deoarece sunt foarte multe modele pe piață care promit același lucru.

De unde știi cât este prea mult sau prea puțin atunci când vine vorba despre o asemenea mașinărie? Dacă ești slab informat este foarte ușor să iei o decizie proastă, așa că e bine să îți bui unele întrebări: Am nevoie de toate aceste funcții speciale?

Cât de ușor de folosit este aparatul? Cât de mult contează puterea și presiunea? Cum pot fi atent la dimensiuni?

Răspunsul la toate aceste întrebări și nu numai le poți găsi în acest ghid de cumpărături. M cercetat subiectul în detaliu și îți vom prezenta mai jos toate informațiile de care ai nevoie pentru a fi sigur că investiția ta te va ajuta să obții cea mai bună cafea.

De asemenea, la final am pregătit și o listă cu cele mai bune modele de pe piață, pe care le poți găsi chiar acum la cel mai bun raport calitate/preț. Așadar, iată care sunt aspectele de care trebuie să fii conștient:

Tipuri de espressoare automate de cafea

  • Espressor semi-automat de cafea

Deși fiecare aparat de cafea este automatizat într-o anumită măsură, unele cer implicarea ta mai mult decât altele. Un espressor semi-automat îți permite să controlezi pompa aparatului, în timp ce unul super-automat nu îți oferă această opțiune.

În acest caz tu ești cel care trebuie să torni boabele în râșniță sau cel care trebuie să pună cafeaua măcinată în pompă. De asemenea, este posibil, în cazul unor modele, să fii tu cel care trebuie să apeși un buton pentru a opri aparatul.

Avantajul acestor modele este acela că îți oferă mai mult control asupra rezultatului. Nu ești cel care decide care este cantitatea de cafea pe care o dorești, dar și care este cantitatea de cafea pe care o vei pune în pompă. Astfel vei putea obține cafeaua exact așa cum îți place.

  • Espressor super-automat

Espressor superautomat cafea si lapteAceste aparate sunt cel mai ușor de utilizat. Tot ce trebuie să faci este să apeși un buton, iar cafeaua va începe să se prepare. Nu trebuie să fii tu cel care macină cafeaua sau să încălzești laptele.

Aceasta este o metodă simplă, rapidă și convenabilă de a obține tipul de cafea preferat. Practic poți programa mașină să preparea cafeaua și tu să faci oricealtceva între timp.

Este o opțiune bună atunci când nu ai cunoștințe în domeniu, dar vrei să te bucuri de o cafea bună. De regulă acestea au o râșniță încorporată în aparat. Este o opțiune ideală și dacă ai oaspeți care doresc să își facă singuri cafea atunci când doresc.

  • Espressor automat cu capsule

Acestea au devenit din ce în ce mai populare, mai ales în ultimii ani. Tot ce trebuie să faci pentru a obție cafea este să inserezi o capsulă în aparat care conține cafea pre-preparată sau cafea măcinată.

Fiecare dintre aceste capsule trebuie cumpărate individual. Totuși, majoritatea sunt de părere că un astfel de aparat nu ar putea egala niciodată calitatea cafelei pe care o poți obține cu un espresso semi-automat sau manual.

Designul lor simplu împreună cu ușurința în folosire le-a adus în casele multora dintre cei care nu au mult timp liber pentru a-și prepara cafeaua preferată. Sunt și modelele care se găsesc la prețuri foarte accesibile pe piață.

Componente extra

Pe lângă mecanismul de bază de care ai nevoie pentru a obține cafeaua, este importat să acorzi atenție și altor componente importate, pe care unele modele le-ar putea încorpora, în timp ce altele le omit.

Râșnița

În mod normal, aparatele automate au încorporat propria râșniță. Dacă vrei o cafea cu un gust intes, este avantajos să cumperi un astfel de model, deoarece cafeaua proaspăt măcinată este cea mai bună.

Dacă modelul în care ești interesat nu are încorporată o râșniță, va trebui să faci o nouă investiție într-o râșniță separată. Dacă vrei un espresso adevărat, este absolut necesar să ai cafea proaspăt măcinată.

Verifică ce opțiuni îți oferă râșnița. De exemplu, cât de fin poate măcina cafeaua și în ce măsură poți controla acest aspect.

Materialul râșniței este foarte important. Cele din metal absorb căldură, ceea ce poate afecta gustul cafelei. Nu ai vrea ca boabele de cafea să se prăjească mai tare în timp ce sunt măcinate.

Cele mai bune espressoare automate de cafea au o râșniță din ceramică, material care nu se încălzește.

Dispozitiv pentru spuma de lapte

Espressor automat spuma de lapte cappuccinoAtunci când nu îți dorești un espresso adevărat și tare, ai putea opta pentru o cafea cu lapte. Un aparat bun trebuie să îți ofere posibilitatea de a obține o cafea scurtă sau lungă, dar și latte machiato sau cappuccino. În acest caz, există două opțiuni.

Unele aparate sunt dotate cu un dispozitiv pentru încălzirea și spumarea laptelui. Va trebui să adaugi lapte rece într-un recipient, iar lichidul va fi extras și va ajunge în ceașca de cafea atunci când laptele este pregătit.

În lipsa unui astfel de dispozitiv extra, va trebui să obții spuma de lapte singur.

Ce funcții are cel mai bun espressor automat de cafea?

  • Cafea personalizată – majoritatea modelelor de espressor automat vin cu opțiunea de a prepara mai mute tipuri de cafea, având parametrii presetați. Totuși, cele mai bune modele îți oferă posibilitatea de a seta noi parametrii (cantitatea de cafea, presiunea, cantitatea de lapte etc), pentru a obține o cafea personalizată.
  • Dispozitiv de scurgere ajustabil – acesta este de dorit atunci când folosești cești de dimensiuni diferite. Spre exemplu, pentru un pahar mai mare pe care îl foloseși pentru latte machiato, este util să poți ridica dispozitivele de scurgere pentru a nu îi sta în cale.
  • Sistem anti-calcar – Astfel nu va trebui să cureți aparatul de calcar atât de des.
  • Tăviță pentru încălzirea ceștii – o funcție total opțională, dar plăcută. În tăvița pe care vei așeza ceașca aparatul va introduce apă caldă pentru a ridica temperatura vasului.

Putere și presiune

Presiunea este foarte importantă în obținerea unui espresso de calitate. Toți cunoscătorii știu că pentru ca aroma cafelei să fie una puternică, este nevoie de o presiunea de cel puțin 8 sau 9 bari. Fiind un aspect atât de important, este absolut necesar să verifici această funcționalitate.

În cazul modelelor semi-automate unde va trebui să folosești o pompă pentru a obținea cafeaua, trebuie să știi că presiunea poate atinge chiar și 15 bari. Din punctul acesta de vedere, aceste aparate sunt foarte avantajoase.

Puterea espressorului este un bun indiciu asupra rapidității cu care va funcționa aparatul. Cu cât puterea este mai mare, cu atât aparatul va fi mai pregătit pentru a extrage cafeaua mai rapid.

De asemenea, modelele cu putere mai mare sunt mai rezistente. De aceea un espressor automat de cafea cu o putere de 1450 W este recomandat pentru folosire acasă, în timp ce unul cu o putere de 1850 W este recomandat pentru birou.

Ergonomie

Ușurința utilizării unui astfel de aparat este foarte importantă, mai ales pentru un necunoscător. De multe ori însă, producătorii par să uite de acest aspect. Un aspect important sunt indicatoarele luminoase. Acestea trebuie să fie suficient de puternice pentru a fi văzute sub orice tip de lumină.

De asemenea, ar trebui să poată indica faptul că aparatul este pornit și gata de folosire, dacă aparatul are nevoie de apă sau de boabe de cafea pentru a face preparatul, dar și ce tip de băutură este în curs de preparare.

Dacă dispozitivul de scurgere nu este ajustabil, verifică distanța dintre acesta și tăviță pentru a te asigura că ceștile tale preferate vor încăpea. Aruncă o privire peste simboluri și butoane. Sunt ușor de citit și recunoscut? Sunt intuitive?

Opțiuni de auto-curățare

Nimic nu te va descuraja mai tare să folosești aparatul, ca un proces de curățare anevoios. Cel mai bun espressor trebuie să fie dotat cu un sistem foarte bun de auto-curățare.

La unele modele, va trebui să cureți mereu dispozitivul pentru lapte. Unele îți fac treaba mai ușoară. După ce laptele a fost încălzit și spumat, pur și simplu șterge dispozitivul. Un jet de apă sub presiune va fi apoi eliminat prin orificiu pentru a curăța complet dispozitivul.

Unele aparate se pot curăța singure. Dispozitivul care extrage laptele, poate extrage și apa cu detergent special pentru aparatul de cafea. Lichidul care va curge va fi ușor maroniu, semn că aparatul a fost curățat.

Cele mai performante modele includ și un sistem de colectare al zațului de cafea, sau de colectare al capsulelor folosite.

Dimensiuni și capacitate

Recipient cafea boabe si rasnita espressorCapacitatea rezervoarelor este importantă atunci când utilizarea aparatului va fi intens, de exemplu, atunci când va fi folosit la un birou.

În acest caz, rezervorul pentru apă, cel pentru lapte și cel pentru cafea va trebui să fie destui de spațios pentru a nu fi necesar să realimentezi aparatul prea des. Astfel rezervorul pentru apă va trebui să fie de cel puțin 1 litru, iar cel pentru cafea de minim 250 g.

Dacă ai o familie mare, sau dacă vrei un model pentru birou, este recomandat unul care poate face simultan două cafele. Acesta este dotat cu două boilere și este o soluție rapidă, și atunci când obișnuiești să îți bei cafeaua în compania altora.

La capitolul dimensiuni, va trebui să ai în vedere spațiul din bucătărie. Dacă acesta este limitat, se recomandă un aparat care să aibă laturile nu mai mari de 30 cm. Dacă bucătăria este mare sau medie, poți opta pentru espressoare automate cu laturi de peste 45 cm.

Nu prea trebuie să îți faci griji pentru greutate, deoarece aparatul va sta în același loc de cele mai multe ori. Totuși, greutatea poate fi un indiciu al calității materialelor, și majoritatea celor bune au peste 10 kg.

Producători și garanție

Dacă vrei să fii sigur că dai banii pe un aparat de calitate, verifică reputația producătorului, dacă aceasta este bună, sunt mari șanse ca aparatul pe care îl achiziționezi să nu te dezamăgească.

Este obligatoriu ca aceștia să îți ofere o garanție de minim 12 luni. Cei mai renumiți sunt: Jura, Saeco, Delonghi, Philips, Bosch, Nespresso, Miele.

Concluzii

Îți recomandăm să cumperi cel mai bun espressor automat de cafea online. Aici vei găsi mai ușor un model pe placul tău, la cel mai bun preț.

Înainte de a face o achiziție online este foarte recomandat să verifici părerea altor utilizatori. Astfel poți să îți dai seama dacă produsul este sau nu potrivit pentru tine.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să cumperi cel mai bun espressor automat de cafea.

Cel mai bun espressor automat de cafea: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de espressoare automate de cafea care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Espressor automat JURA E8

Espressor automat JURA E8E8 permite realizarea specialitatilor de o calitate demna de o cafenea. Rasnita AromaG3 cu 6 niveluri asigura o macinare optima.
12 specialitati sunt disponibile. Butoanele frontale va permit sa navigati prin clasicele espresso, cafea, etc. sau prin specialitatile moderne ca latte macchiato, flat white, cappuccino sau spuma de lapte.
Functia One-touch creeaza specialitatile moderne din lapte si spuma de lapte la o singura apasare de buton, fara a muta ceasca.
Recipientul de boabe are o capacitate de 280 de grame, iar rezervorul de apa 1.9 L.

Vezi detalii si pret

2. Espressor automat De’Longhi ECAM 23.460 B

Espressor automat De'Longhi ECAM 23.460 BSistem Autocappuccino brevetat: pregateste un Cappuccino apasand doar un singur buton.
Personalizarea cafelei nu a fost niciodata mai usoara.
Iluminare ceasca – Aparatul poate fi folosit cu cafea boabe si cafea macinata.
Poti prepara doua cesti de cafea in acelasi timp.
Unitate de preparare detasabila cu o capacitate variabila (de la 6g la 14g).
Rasnita silentioasa integrata cu 13 trepte de rasnire.
Cantitate de cafea reglabila – Cantitate de apa reglabila.

Vezi detalii si pret

3. Espressor automat Krups Evidence EA891C10

Espressor automat Krups Evidence EA891C10Proiectat pentru ca tu sa poti savura, chiar la tine acasa, o gama mare de bauturi excelente pe baza de cafea, espressorul automat Krups iti ofera rezultate perfecte pana in cele mai mici detalii.
Prepara bauturi exceptionale cu ajutorul celor 15 de retete diferite presetate.
Datorita sistemului Krups Quattro Force savurezi preparate extraordinare pe baza de cafea sau ceai care iti vor incanta simturile.
Designul modern si elegant face ca espressorul automat Evidence sa se potriveasca in orice bucatarie.

Vezi detalii si pret

4. Espressor automat Philips EP3243/50

Espressor automat Philips EP3243/50 Indiferent daca tanjesti dupa un espresso, o cafea sau o reteta pe baza de lapte, espressorul complet automat ofera un preparat perfect, fara complicatii si fara intarziere!
Spuma de lapte fina si cremoasa datorita camerei de spumare rapida a sistemului de lapte.
Selectare usoara a cafelei cu afisajul tactil intuitiv.
Ajusteaza intensitatea aromei si cantitatea cu My Coffee Choice.
De la macinare fina la grunjoasa cu reglarea rasnitei in 12 trepte.

Vezi detalii si pret

5. Espressor automat De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110B

Espressor automat De'Longhi Magnifica S ECAM 22.110BPanou de control cu pictograme.
Cappuccino System: combina abur, aer si lapte producand o spuma cremoasa pentru un cappucciono perfect.
Personalizarea cafelei nu a fost niciodata mai usoara. Poti alege o cafea scurta, medie sau lunga, incearca o cafea mai tare sau mai slaba.
Unitate de preparare detasabila cu capacitate variabila(de la 6 la 14 gr).
Rasnita silentioasa integrata cu 13 setari de rasnire.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată