Cea mai bună mașină de gheață

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (14 voturi, media: 4,86 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună mașină de gheață pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă mașina de făcut gheață potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna masina de gheataGăzduiești petrecerea perfectă la tine acasă. Toată lumea savurează o băutură rece. Invitații se simt bine și se înțeleg de minune. Totuși, când vine vremea unor noi pahare cu băutură, realizezi că nu mai ai gheață.

Tot ce poți face este să găsești pe cineva care să conducă până la cel mai apropiat magazin sau benzinărie pentru a cumpăra câteva pungi cu gheață.

Însă prietenii tăi vor trebui să aștepte până te vei întoarce pentru a se bucura de o băutură rece. Nu este sfârșitul lumii, dar este o situație neplăcută.

O mașină de făcut cuburi de gheață este o soluție mult mai bună în astfel de situații. Mai ales că nu are un preț prea mare.

Top 3 aparate de gheață recomandate

De ce să alegi cea mai bună mașină de făcut gheață

Aparatele de făcut gheață sunt soluția ideală pentru cuburi de gheață la tine acasă: doar torni apă și aparatul furnizează cuburile de gheață pentru tine. Acestea au dimensiuni reduse, nu ocupă mult spațiu în bucătărie și sunt ușor de depozitat atunci când nu le folosești.

În plus, o mașina de gheață pentru acasă nu necesita legarea la conducta de apa sau alte proceduri complicate de instalare. Atâta timp cât ai acces la o priza de curent electric și apă curată, vei avea cuburi de gheață proaspete în cel mai scurt timp. Acestea sunt proiectate să lucreze rapid pentru a nu fi nevoit sa aștepți ore întregi după gheață.

Cum alegi cea mai bună mașina de gheață pentru acasă

Aparat pentru cuburi de gheataScenariul de mai sus în care ramai fără gheață într-un moment important este doar unul dintre motivele pentru care merită să investești într-un aparat de făcut gheață. Acesta poate fi folosit și în deplasări cum ar fi campingul, rulota sau navigarea pe mare.

În plus, un aparat de făcut gheață compact poate fi folosit și în alte situații decât o petrecere, cum ar fi la un birou sau alte spatii comune unde oamenii consuma băuturi reci pe parcursul unei zile.

În plus, este binevenit în orice casa, atât pentru petreceri și musafiri, cât și pentru cei care consumă băuturi reci pe durata zilelor călduroase de vara și nu numai.

Dacă te găsești des în situația în care ai nevoie de mai multa gheață decât poate produce congelatorul frigiderului tău, o mașina de făcut cuburi de gheață pentru acasă este o alegere confortabila și prietenoasa la preț, economisind în schimb banii cheltuiți cu gheața ambalată ce se poate găsi în supermarket sau benzinării.

Dacă ești convins că este timpul să achiziționezi cea mai bună mașina de gheață pentru tine, avem în continuare câteva criterii principale de care este bine să ții cont pentru a alege aparatul potrivit cât mai bine nevoilor tale.

Dimensiunea si capacitatea

Majoritatea mașinilor de gheață pentru acasă sunt destul de compacte când vine vorba de dimensiuni, însa acestea variază de la model la model. Vei găsi în specificațiile produsului dorit atât dimensiunea exterioară a aparatului de gheață cât și capacitatea interioară, astfel fiind ușor să alegi produsul cu dimensiunile și capacitatea dorite.

Dacă mașina de gheață aleasă va petrece majoritatea timpului pe blatul de bucătărie sau pe o masă, ar fi bine să te asiguri că spațiul disponibil este suficient pentru modelul ales.

Dacă însa vei dori să folosești mașina de gheață doar din când în când, sau o vei muta des din loc în loc, acordă mai multă atenție la greutatea acesteia pentru a te asigura că va fi ușor de mutat.

Dacă dimensiunile și greutatea nu sunt aspecte importante pentru tine, atunci principalul criteriu de alegere ar trebui să fie capacitatea aparatului de gheață ales. Vei dori un aparat care va furniza întotdeauna necesarul de gheață și nu vei rămâne în pană așteptând să facă noi cuburi.

O mașină de gheață cu o capacitate prea mică nu va rezolva problema cuburilor de gheață, iar una cu o capacitate prea mare va face risipă de energie electrică și spațiu. Gândește-te bine la cantitatea de gheață de care vei avea nevoie înainte de achiziție pentru a alege un aparat care să fie potrivit pentru nevoile tale punctuale.

Capacitatea de producție și viteza

Rezervor cuburi de gheataPe lângă capacitatea de depozitare a cuburilor de gheață, trebuie să te asiguri ca mașina de gheață aleasă va produce repede gheață dorită.

Capacitatea de producție a unui aparat de cuburi de gheață este de obicei exprimată în kilograme/24h.

Dacă tu și familia ta, sau colegii de birou, obișnuiți să consumați în mod obișnuit cantități mari de gheață, sau dacă pur și simplu vrei să fii sigur că invitații de la petrecere nu vor trebui să aștepte după gheață, atunci o mașina de gheață cu o capacitate de producție mare este recomandată.

Dacă consumi multa gheață într-un timp scurt, atunci va trebui să reumpli rezervorul aparatului de gheață cu apa mai des.

Deși mașina de gheață pentru acasă nu trebuie legată la instalația de apă, fapt care aduce avantajul portabilității, aceasta va trebui să aibă destulă apă în rezervor pentru a putea produce cuburi de gheață în mod continuu.

Nu este mare lucru, însa va trebui să te asiguri că cineva va îndeplini aceasta sarcină pentru a evita situațiile în care ramai fără cuburi de gheață.

Majoritatea producătorilor de aparate pentru cuburi de gheață specifică în descrierea produsului timpul de așteptare până când vei putea sa folosești cuburile de gheață.

Majoritatea mașinilor de gheață pentru acasă vor produce primele cuburi de gheață într-un interval de 10-20 de minute din momentul când adaugi apă și le pornești. Aceasta viteză variază de la model la model, iar dacă viteza de producție este un factor important pentru tine, este bine să fii atent la aceasta specificație.

Costul

Mașinile de făcut gheață pentru acasă nu sunt foarte scumpe, dacă le comparam cu cele profesionale pentru baruri și restaurante. Prețurile încep de la câteva sute de lei și ajung undeva pe la 1000 de lei pentru produsele mai scumpe și mai mari.

O cercetare atentă a părerilor cumpărătorilor sugerează faptul că alegerea unei mașini de gheață din zona medie de preț înseamna o durabilitate mai mare fată de modelele cele mai ieftine.

Modelele ieftine de aparate de făcut gheață încep să aibă probleme de funcționare în primul an de la cumpărare, mai ales dacă sunt folosite intensiv.

Durata de viată este principalul motiv pentru care vei dori să nu alegi cea mai ieftină mașina de făcut cuburi de gheață. Dacă plănuiești să o folosești frecvent, ținând-o mereu în priză, asigura-te că achiziționezi o mașina de gheață de calitate.

Dacă plănuiești să folosești mașina de gheață doar ocazional, pentru anumite evenimente sau pentru când ai invitați, atunci și un model mai ieftin probabil că se va descurca decent.

Capacitatea de producție este un alt factor care va juca un rol important în prețul aparatului. Aparatele de gheață de capacitate mai mare vor costa cu siguranță mai mult. În plus, funcțiile avansate, cum ar fi utilizarea inteligentă a apei sau panourile de control sofisticate, vor crește prețul aparatului.

Aspectul

Panou de control masina de gheataDacă mașina de făcut gheață aleasă va fi prezentă mereu în bucătărie la vedere, atunci cu siguranță vei dori să alegi un model cu un aspect potrivit cu designul bucătăriei tale. Oferta este destul de variată atunci când vine vorba de forme și finisaje.

Ușurința în folosire

În general, cea mai bună mașină de gheață trebuie să fie ușor de folosit. Majoritatea modelelor au controale intuitive, instrucțiuni simple și nu necesită instalare specială.

Unele modele au posibilități de operare un pic mai ușor de folosit decât altele, iar cele mai bune au indicatoare luminoase pentru avertizarea umplerii compartimentului de gheață sau pentru când este nevoie sa adaugi apă. Per total, nu trebuie sa iți faci griji în ceea ce privește operarea aparatului de gheață, deoarece acestea sunt foarte ușor și simplu de folosit.

Probabil cea mai utilă funcție este cea de folosire inteligentă a apei, care filtrează și refolosește pentru gheață apa care se scurge din compartimentul de cuburi de gheață pe măsură ce acestea se topesc.

Nu va fi nevoie să reumpli la fel de des aparatul și nici să scurgi apa de la gheață nefolosită. Va trebui totuși să cureți aparatul intre utilizări, însa operarea acestuia este mai simplă deoarece scapi de anumite etape pe care ar trebui să le faci altfel.

Durabilitate

Înghețatul apei este un proces destul de solicitant. Astfel, o mașină de gheată care nu este fabricata cum trebuie va avea probleme de funcționare într-un timp destul de scurt.

Din nefericire, un aparat de cuburi de gheață pentru acasă nu este tipul de electrocasnic pe care îl cumperi acum și îl poți folosi fără probleme zeci de ani.

Paleta pentru cuburi de gheataChiar și modelele de calitate ridicată pot avea probleme în timp. Tocmai de aceea, recomandăm achiziționarea unui aparat puțin mai scump pentru a te asigura că va funcționa câțiva ani buni fără probleme.

Modelele de mașini de gheață disponibile pe piață sunt oferite cu termene de garanție diferite, unele având 12 luni și altele 24 de luni de garanție. Termenul de garanție oferit de producător este un indicator bun în ceea ce privește durata minimă de funcționare fără probleme a aparatului ales.

Cea mai bună metodă pentru a-ți face o idee legată de fiabilitatea mașinii de gheată alese este să citești recenziile cumpărătorilor, deoarece aceștia se vor plânge foarte repede dacă aparatul ales are probleme de funcționare într-un timp scurt de la achiziție.

Funcții și caracteristici ale celui mai bun aparat de făcut gheață

  • Auto-Curățare – O mașină de făcut gheata cu auto-curățare iți va ușura foarte mult munca de întreținere a acestuia.
  • Timer automat – Un timer programabil iți permite setare exacta a timpului când dorești ca mașina sa producă gheață, astfel aceasta va porni exact când ai nevoie de ea.
  • Selectarea dimensiunii cuburilor de gheață – Unele modele de mașini de gheață permit selectarea dimensiunilor cuburilor de gheață cu trei mărimi.
  • Paleta pentru gheață – Pentru a servi mai igienic și fără a-ți îngheța mâinile cuburile de gheață, unele modele vin la pachet cu o paletă specială pentru cuburile de gheață.

Cea mai buna mașina de făcut gheață: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de mașini de făcut gheață pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Aparat de gheata Klarstein Klarstein Mr. Black-Frost

Aparat de gheata Klarstein Klarstein Mr. Black-FrostMașină de gheață, cu rezervor de apă de 3,3 litri și o putere de ieșire de 150-watt.
Silențioasă, compresor de înaltă performanță cu zgomot redus.
Ușor de curățat – structură parțial demontabilă.
Timpul de productie: cca. 6-15 min. (În funcție de mărime).
Volumului de producție: aprox. 15 kg/24 ore.
Indicator nivel apă.
Timer reglabil: 0.5 la 19.5 ore.

Vezi detalii si pret

2. Aparat de facut gheata Finlux FCM-15TD

Aparat de facut gheata Finlux FCM-15TD

Putere 150W – Tehnologie cu compresor.
Capacitatea rezervorului de apa este de 1.5 litri.
Produce 12 cuburi de gheata pe ciclu.
Timer.
Alarma pentru cos umplut cu gheata.
Alarma pentru nivel scazut al apei.

Vezi detalii si pret

3. Maşină de Cuburi de Gheaţă Klarstein Icemeister

Maşină de Cuburi de Gheaţă Klarstein IcemeisterCuburi de gheață în doar 15 minute.
Până la 12 kg de cuburi de gheață preparate în 24 de ore.
Trei cuburi de dimensiuni selectabile (mici, mijlocii, mari).
Design elegant din otel inoxidabil lustruit, cu iluminat albastru.
Rezervor de apă de 2,2 litri
Putere 150 W
Tavă pentru cuburi de gheață de 0,8 litri

Vezi detalii si pret

4. Masina de facut gheata Camry CR 8073

Masina de facut gheata Camry CR 8073

Produce 0,5 KG de gheata pe ora.
Cuburile de gheata sunt pastrate intr-o camera izolata termic.
Rezervor apa cu capacitatea de 2,2 litri.
Capac transparent, va poate permite sa vedeti cantitatea de gheata produsa.
Recipient de gheata detasabil.
Indicator pentru nivelul de apa.
Poate produce pana la 12kg/zi.

Vezi detalii si pret

5. Masina cuburi de gheata PNI Summer P3

Masina cuburi de gheata PNI Summer P3PNI Summer P3 are un rezervor de apa in care incap maxim 3.2l de apa si un compartiment pentru gheata de maxim 1 kg de cuburi de gheata.
Capacitatea totala de creare gheata este de 12kg / 24 ore.
Ciclul de creare a cuburilor de gheata dureaza intre 6 si 13 min, in functie de marimea cubului de gheata selectata si temperatura ambientala.
Masina de gheata PNI Summer P3 a fost construita pentru utilizare la interior sau in medii acoperite si ferite de praf cu temperaturi intre 10 si 32 grade C.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată