Cel mai bun mop rotativ

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (47 voturi, media: 4,57 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun mop rotativ pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă mopul rotativ potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun mop rotativCurăţenia este extrem de importantă – influenţează în mod direct viaţa oamenilor şi, cu siguranţă vă doriţi să locuiţi ori să munciţi într-un mediu cu un aer proaspăt!

În prezent există foarte multe tipuri de dispozitive interesante şi moderne cu ajutorul cărora curăţenia poate deveni o adevărată joacă pentru toată lumea.

De exemplu, trebuie neapărat să aveţi acasă un mop rotativ, pentru că astfel vă scutiţi singuri de foarte multă muncă şi în timp, a face curăţenie va deveni o adevărată plăcere!

Top 3 mopuri rotative recomandate

De ce să alegi cel mai bun un mop rotativ

Datorită modului în care a fost realizat, mopul rotativ va ajuta să faceţi curăţenie mult mai repede decât dacă aţi folosi unul tradiţional.

În plus, folosindu-l puteţi economisi foarte mult timp, pentru că mopul rotativ este mult mai practic şi mai util decât v-aţi putea imagina!

Alegerea mopului rotativ în funcţie de mâner

Mop rotativ pentru suprafete dureÎn primul rând, atunci când căutaţi un mop rotativ trebuie să ştiţi că acesta poate avea unul din următoarele două tipuri de mânere: simplu sau telescopic.

În ceea ce priveşte mopul cu mâner simplu, acesta are o coadă fixă şi după curăţenie îl puteţi aşeza foarte uşor în locaşul cuvei. Este vorba despre un model foarte uşor de utilizat şi, în plus, capul mopului are capacitatea de a se roti la 360 de grade.

Cât despre mânerul telescopic, este un produs care vă oferă un nivel mai mare de mobilitate şi, mai mult, puteţi regla lungimea cozii în funcţie de nevoile personale.

Materialul cozii

Un alt aspect foarte important la care trebuie să fiţi atenţi este materialul din care este realizată coada mopului.

De exemplu, coada metalică este foarte rezistentă şi o puteţi folosi o perioadă mult mai îndelungată. O puteţi folosi în general în interioul clădirilor, pe toate tipurile de podea.

De asemenea, mai aveţi la dispoziţie şi mopul cu coada din plastic, care are perii din microfibra. Puteţi folosi acest model în încăperi interioare.

Capacitatea galeţii

În funcţie de capacitatea galeţii puteţi curăţa zone mai mari ori mai mici. Aşadar, este important să vă alegeţi găleată în funcţie de spaţiul în care urmează să faceţi curăţenie.

În prezent, pe piaţa există cuve de diferite capacităţi: 5 litri, între 6 şi 10 litri, dar şi peste 10 litri. Despre găleată de 5 litri trebuie să ştiţi că este cel mai mic model şi este ideal pentru gospodăriile mici.

Dacă vă doriţi însă să faceţi curăţenie într-o casă mai mare, atunci găleată de 6-10 litri este ideală, pe când cea de peste 10 litri este indicată pentru suprafeţe foarte mari (aşa cum sunt spaţiile de birouri).

Beneficiile utilizării unui mop rotativ

Înainte de a merge la cumpărături, trebuie să ştiţi care sunt beneficiile de care veţi avea parte atunci când folosiţi un mop rotativ. De pildă, nu sunteţi nevoiţi să atingeţi apă murdară ori mopul murdar atunci când faceţi curăţenie, pentru că puteţi folosi coadă într-un mod eficient.

De asemenea, după ce aţi spălat pe jos, nu mai trebuie să folosiţi cârpe pentru a şterge apa în exces, întrucât capul mopului curată toată apa în exces.

Pe lista beneficiilor se mai număra totodată şi următoarele: podelele se usucă mult mai repede atunci când folosiţi mopul rotativ şi, în cazul celor mai multe modele, capul este reutilizabil şi îl puteţi spăla în maşina de spălat!

Capul mopului rotativ

Capul mopului este extrem de important pentru că datorită lui puteţi curăţa suprafeţe foarte mari într-un mod eficient. Ideal este că acesta să fie realizat din microfibra, un material care ajută la colectarea şi reţinerea prafului într-un mod eficient.

În plus, atunci când clătiţi capul mopului, veţi observa că murdăria cade foarte uşor, iar microfibrele rezista la pete. Astfel, mopul pe care îl folosiţi va arăta întotdeauna proaspăt şi curat, gata pentru o nouă utilizare.

Înlocuirea capului unui mop rotativ

Inevitabil, în timp capul mopului rotativ se uzează şi trebuie schimbat. Recomandat este să optaţi pentru modele care au capul rotativ uşor de înlocuit, pentru a nu fi nevoiţi să înlocuiţi mopul cu totul.

Sistemul de stoarcere

Mop rotativ cu galeata de clatireSistemul de stoarcere este un alt element foarte important, căruia trebuie să îi acordaţi o atenţie deosebită. Avantajul de care beneficiaţi în prezent este că aveţi la dispoziţie mai multe tipuri de sisteme de stoarcere: de la cele clasice şi până la cele cu rola ori chiar cu pedală.

Ideal este să achiziţionaţi un mop rotativ cu un sistem de stoarcere care foloseşte forţa centrifugă, pentru că acesta este cel mai eficient şi mai bun.

Tipuri de suprafeţe ce pot fi curăţate cu ajutorul unui mop rotativ

Acasă puteţi avea pe jos gresie, linoleum sau parchet laminat. Pentru a vă asigura că veţi achiziţiona cel mai bun rotativ, trebuie să studiaţi descrierea produsului. Astfel veţi şti cu siguranţă care sunt tipurile de suprafeţe pe care le puteţi curăţa cu ajutorul lui.

De asemenea, bine de ştiut este faptul că există modele care pot fi utilizate doar pe gresie, dar şi modele care sunt create în mod special pentru parchetul laminat.

Accesorii

Pentru a vă proteja în timpul curăţeniei, cel mai bine este să vă achiziţionaţi şi o pereche de mănuşi din latex speciale.

De asemenea, asiguraţi-vă că folosiţi întotdeauna detergent în funcţie de suprafaţă pe care o curăţaţi, întrucât există produse create doar pentru gresie, dar şi produse create doar pentru parchetul laminat.

Concluzii

Ţinând cont de toate sfaturile de mai sus, cu siguranţă veţi găsi cel mai bun mop rotativ pe care să-l folosiţi acasă şi cu ajutorul căruia să faceţi curăţenie aşa cum vă doriţi: repede şi uşor.

Este foarte important să ţineţi cont şi de modul în care trebuie întreţinut mopul: spălaţi capul ori de câte ori este nevoie şi depozitaţi mopul într-un loc uscat. Ajustaţi coada astfel încât să fie cât mai comod să spălaţi pe jos şi nu uitaţi că nu este bine să lăsaţi mopul în apă, pentru că astfel se deteriorează mult mai greu.

În concluzie, este important să vă alegeţi cu grijă ustensilele cu care faceţi curăţenie în casă, pentru că meritaţi să aveţi un cămin frumos şi primitor!

Cel mai bun mop rotativ: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele mopuri rotative pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Set mop + galeata Vileda Easy Wring Turbo

Set mop + galeata Vileda Easy Wring TurboFormatul special conceput pentru galeata face transferul mai usor si mai convenabil.
Suportul de mop este conceput pentru a asigura stabilitatea acestuia in timpul manipularii sau depozitarii.
Gaura conturata din galeata are un indicator incorporat al cantitatii optime de apa necesara pentru curatare.
Gaura de evacuare permite ca apa sa fie turnata fara riscul de scurgere.
Padul de mop din microfibra asigura o calitate excelenta a curatarii pentru podele.

Vezi detalii si pret

2. Mop Rotativ Quantum Black Edition

Mop Rotativ Quantum Black Edition

Găleata cu sistem de stoarcere prin centrifugare asigură o viteză de rotație foarte mare, eliminând eficient excesul de apă.
Capul de mop din microfibre este super absorbant și se rotește la 360°.
Coada de mop este telescopica, din otel inoxidabil, cu posibilitati de reglare a lungimii.
Posibilitatea sa reglati unghiul de rotire a capului de mop la 45°, 90° sau la 180°, va asigura acces si la locurile care altfel se curata dificil.

Vezi detalii si pret

3. Mop rotativ Kring Easy Clean, cu pompa centrifugala si pedala

Mop rotativ Kring Easy Clean, cu pompa centrifugala si pedalaSetul de curatenie Kring Easy Clean este un dispozitiv de ultima generatie, centrifugarea fiind caracteristica cheie.
Aceasta functie te ajuta sa storci cat mai bine mopul pentru ca apa sa fie eliminata cu usurinta in galeata.
Mopul rotund care se roteste la 360 grade este usor de manevrat pe toate tipurile de podele si este confectionat din microfibre superabsorbante.
Coada mopului are inaltimea ajustabila, fiind nevoie ca manerul sa fie suficient de inalt pentru a nu fi trebui sa te apleci.

Vezi detalii si pret

4. Mop Fregamax ReFresh cu sistem dublu de centrifugare

Mop Fregamax ReFresh cu sistem dublu de centrifugareFregamax, mopul rotativ cu galeată și sistem dublu de centrifugare pentru o curățenie cu minim de efort.
Limpezește complet și stoarce perfect.
Mop cu cap pivotant, cu stoarcere automată pe mâner prin rotire/răsucire la 360° în galeata cu două spații.
Sistem dublu de centrifugare în găleata care însoțește mopul rotativ: funcție de stors și funcție de limpezire.

Vezi detalii si pret

5. Mop rotativ Grunberg GR419 cu galeata cu centrifuga si 2 rezerve

Mop rotativ Grunberg GR419 cu galeata cu centrifuga si 2 rezerveMecanismul de rotatie din interiorul manerului permite apasarea usoara a cozii de mop in centrifuga turbo.
Volumul galetii depaseste 16 l, iar nivelul maxim de lichid recomandat a fi utilizat in cuva de clatire este de 8 l.
Galeata este prevazuta cu roti si maner pentru o usoara deplasare in timpul folosirii.
Sistemul este perfect pentru curatarea gresiei si a pardoselilor din lemn sau parchet laminat.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată