Cel mai bun storcător de fructe și legume cu ax melcat

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (28 voturi, media: 4,57 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun storcător cu ax melcat? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă storcătorul cu melc potrivit pentru tine? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun storcator de fructe si legume cu ax melcatUn stil de viață sănătos implică mai mulți factori printre care și o alimentație sănătoasă. Împreună cu o odihnă corespunzătoare și un bun program de exerciții fizice, o alimentație sănătoasă îți poate îmbunătății considerabil calitatea vieții.

Vorbind despre aceasta, ne gândim automat la consumul de fructe și legume, în diferite forme, din care putem obține vitamine și alte substanțe nutritive importante. În mod deosebit, sucul din fructe și legume este practic deoarece astfel corpul asimilează mai rapid și mai ușor toate substanțele nutritive necesare.

Deoarece obținerea sucului din fructe și legume poate dura destul de mult timp și poate necesita efort, îți recomandăm să achiziționezi un storcător de fructe și legume.

Și pentru a te asigura că sucul își va păstra toate valorile, alege cel mai bun storcător de fructe și legume cu ax melcat.

De ce să alegi cel mai bun storcător de fructe și legume cu ax melcat?

Deși pe piață există mai multe tipuri de storcătoare atât electrice, cât și mecanice, storcătorul de fructe și legume cu ax melcat se distinge prin funcționalitatea extinsă, calitatea excelentă a sucului și faptul că poți obține sucul prin presare la rece, fără a altera valoarea nutritivă a sucului prin căldură.

De asemenea, fructele și legumele vor fi foarte bine presate și stoarse, până la ultima picătură. Chiar dacă stoarcerea se va face mai lent, storcătorul de fructe și legume cu ax melcat poate scoate de două ori mai mult suc decât alt tip de storcător de fructe, păstrând intacți nutrienții din fructe și legume.

Cum alegi cel mai bun storcător de fructe și legume cu ax melcat

Având în vedere oferta bogată care există în acest moment pe piață, ar putea fi copleșitor să încerci să găsești cel mai bun storcător pentru tine. O alegere neînțeleaptă te-ar putea costa mulți bani și timp.

Storcator cu melc tub xlTrebuie să ai în vedere că ești în căutarea unui storcător de fructe și legume care să reziste la folosire regulată, zilnică sau chiar de mai multe ori pe zi. De asemenea, ai nevoie de un model care să se curețe extrem de ușor, pentru că știm cu toții că timpul pe care trebuie să îl aloci curățării storcătorului este unul din principalele motive pentru care acesta ajunge să nu mai fie folosit la adevăratul lui potențial.

Pentru a găsi cel mai bun raport calitate/preț de pe piață, dar și pentru a știi ce criterii trebuie să îndeplinească cel mai bun storcător de fructe și legume cu ax melcat , îți recomandăm să citești cu atenție acest ghid de cumpărături alcătuit special pentru tine.

Te vom ajuta să iei cea mai bun decizie, așadar ține cont de următoarele informații importante.

Funcționalitatea

Pe piață vei găsi un astfel de storcător cu un singur ax melcat sau cu două astfel de axe. Un model care este prevăzut cu un singur ax este mai ieftin dar și mai lent. Cu toate acestea, dacă ești constrâns de un buget, află că acest tip de storcător te va ajuta totuși să obții un suc de calitate superioară.

Interesează-te bine însă în privința timpului efectiv necesar pentru producerea sucului. Astfel îți vei da seama dacă produsul este sau nu cu adevărat practic pentru tine, mai ales dacă încerci să împaci un stil de viață alert cu unul sănătos.

Varianta cu două piese canelate este mai eficientă și mai recomandată. Vei putea obține un suc delicios și sănătos, bogat în vitamine și enzime, într-un timp mai scurt, pe care îl vei putea consuma în termen de 24 de ore, dacă îl vei păstra la rece în frigider.

De asemenea, dispozitivele cu 2 axe îți permit să ai mai multe opțiuni în ceea ce  privește vitezele de stoarcere. Unele modele de storcătoare cu 2 componente axiale mai complexe, îți vor permite, pe lângă stoarcerea sucului, și măcinarea, mărunțirea sau tocarea legumelor și fructelor, precum și obținerea pastelor și a tăițeilor sau a mustului.

Tipul de fructe și legume

Fructele și legumele pe care le vrei să le storci, te vor ajuta să alegi cel mai bun aparat pentru nevoile tale. Ai de ales între un aparat care să îți permită să storci doar fructe moi, fructe moi și tari, sau fructe și legume.

Storcator cu melc suc de portocaleÎn general, citricele și merele, perele, piersicile, etc. sunt fructe moi care vor putea fi stoarse în orice tip de storcător. Așadar dacă intenționezi să storci doar acest tip de fructe, un storcător cu un singur ax melcat va fi suficient pentru tine.

În cazul în care ai de gând să folosești aparatul pentru a stoarce, pe lângă fructele moi, și fructe și legume mai tari, sau verdețuri, ierburi, semințe sau fructe cu semințe (struguri,coacăze, fructe tropicale), vei avea nevoie de un storcător de fructe și legume cu dublu ax.

De asemenea, pentru a obține un suc de calitate în cel mai scurt timp cu cel mai redus risc de defecțiuni, asigură-te că achiziționezi un aparat cu o putere de peste 100W.

Cantitatea de suc

Este un aspect care te va interesa deoarece îți indică cât de mult suc poți obține într-o singură sesiune, și cât de mult poți folosi aparatul fără a risca accidente sau stricarea acestuia. Pentru a evita orice tip de defecțiune, consultă cu atenție manualul de utilizare înainte de a-l pune prima dată în funcțiune.

Îți putem spune dinainte însă faptul că, în cazul ului aparat simplu, vei putea să te folosești de el fără întrerupere pentru maxim 30 de minute. De aceea este bine să aproximezi dinainte care este cantitatea de fructe și legume pe care le vei putea stoarce în acest interval de timp.

Trebuie să verifici și capacitatea rezervorului pentru pulpă, precum și volumul recipientului pentru suc. Aparatele care au aceste componente de 1 litru sunt suficient de bune pentru tine.

De asemenea, ține cont de faptul că recipientul pentru pulpă se va umple mult mai rapid decât cel pentru suc, și va fi nevoie să îl golești în timpul unei sesiuni de stoarcere.

Aparatele cu dublu ax îți vor permite să storci aceeași cantitate de fructe și legume într-un timp mai scurt, deci au un randament mai mare.

Totuși ține cont că pentru a putea obține un suc calitativ în cel mai scurt timp, aceste aparate trebuie să aibă o putere de cel puțin 100W. În caz contrar, aparatul se poate defecta mult mai repede decât este indicată perioada de garanție.

Ergonomie și fiabilitate

Este normal și chiar recomandat să cauți un model de storcător de legume și fructe cu ax melcat cât mai ușor de folosit. Caracteristicile ce țin de ergonomie pot porni de la partea de design și ajung până la funcțiile care împiedică defectarea aparatului.

Storcator legume cu ax melcatAstfel, verifică aparatul să fie confecționat din materiale durabile care nu se vor deteriora ușor. Din acest punct de vedere aparatul de stors cu ax melcat este avantajos întrucât nu ridică în general îngrijorări din acest punct de vedere.

Pentru stabilitate doar, aparatul va trebui să fie dotat cu inserții de cauciuc la bază. De asemenea, existența unui sistem de retragere sau de depozitare ordonată a cablului de alimentare se poate dovedi un aspect foarte practic.

Nivelul de zgomot este un alt aspect foarte important. Un aparat care este prea zgomotos îți va provoca o stare nesănătoasă de stres, care te va determina în timp să folosești din ce în ce mai rar aparatul, deci investiția ta nu va fi exploatată la potențialul optim.

Așadar, orice aparat care nu depășește 80 dB, ar trebui să fie o alegere bună pentru tine. De asemenea, cu cât aparatul va fi mai silențios, cu atât va costa mai mult.

Alege un aparat care să poată procesa bucăți cât mai mari de fructe și legume, sau chiar fructe și legume întregi. Aparate cate nu vor pretinde să decojești legumele și fructele înainte de stoarcere sunt cele mai bune. Acestea îți vor reduce mult din timpul alocat preparării sucului, deoarece nu va trebui să petreci mult timp pregătind fructele și legumele pentru stoarcere.

Mentenanță

Printre cele mai importante măsuri de întreținere a aparatului se numără curățarea lui după fiecare utilizare. De aceea, orientează-te înspre un aparat care se livrează cu accesorii speciale pentru curățare, cum ar fi o periuță specială pentru igienizarea facilă a melcului.

De asemenea, pentru a evita eventualele defecțiuni, urmărește ca aparatul să aibă funcții speciale care să se poată activa în cazul în care funcționarea optimă a aparatului este periclitată.

Funcția de oprire automată în cazul blocării axului melcat, sau ce de reverse atunci când axul se blochează din cauza unor legume mai dificile, se vor dovedi deosebit de oportune. 

De asemenea, pentru a folosi corespunzător axul și pentru a nu fi nevoit să pui mână în aproprierea axului, verifică aparatul ca să fie dotat cu un accesoriu special pentru împingerea legumelor și a fructelor.

Brand

Pentru a te asigura că vei cumpăra cel mai bun storcător de fructe și legume cu ax melcat, este necesar, pe lângă faptul de a te informa temeinic, să te orientezi înspre firmele care au o reputație excelentă în producerea acestor aparate.

Achiziționarea unui aparat de la aceste branduri, chiar dacă va însemna costuri mai ridicate, îți va putea oferi o garanție trainică a calității. Printre cele mai recomandate companii se numără: Hurom, Oursson și Philips.

De asemenea, îți recomandăm să cumperi online și să consulți părerea altor cumpărători. Online găsești prețuri mai bune și calitate superioară. În plus, ai acces rapid la părerea multor utilizatori, pentru a verifica dacă promisiunile producătorilor s-au împlinit cu adevărat în cazul altora.

Cel mai bun storcător de fructe și legume cu ax melcat: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de storcătoare de fructe și legume cu ax melcat care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Storcator de fructe si legume cu melc Hurom HH Elite

Storcator de fructe si legume cu melc Hurom HH EliteAx melcat dublu – design nou, tehnologie noua, ax melcat cu doua emisfere pentru optimizarea cantitatii si calitatii sucului obtinut.
HH Elite beneficiaza de doua site din ULTEM (sita grosiera si sita fina).
Stoarce ultra-lent, la 43 de rotatii pe minut, reducand astfel, la minim reactiile oxidative.
Sucul nu se incalzeste, nu este amestecat cu aerul, sucul obtinut are o textura uniforma, este sanatos.

Vezi detalii si pret

2. Storcator de fructe si legume cu melc Zelmer JuiceMaker One JP1600

Storcator de fructe si legume cu melc Zelmer JuiceMaker One JP1600SES (Smart Extraction System)  este un nou sistem de extragere a sucului la viteza redusa ceea ce asigura o valoare nutritionala maxima.
Presa puternica stoarce legumele si fructele, rezultand un suc delicios, plin de vitamine.
Se folosesc legume intregi si fructe, fara decojire.
Curatare usoara – turnati un pahar de apa in timpul functionarii, dupa ce ati terminat de stors sucul pentru a clati recipientul de resturi.

Vezi detalii si pret

3. Storcator cu melc Philips Avance Collection HR1895/80

Storcator cu melc Philips Avance Collection HR1895/80Tehnologia inovatoare MicroMasticating de la Philips este conceputa sa deschida celulele pentru a stoarce la maximum ingredientele tale preferate.
Frunzele si legumele verzi (iarba de grau, spanacul si multe altele) pot fi procesate cu acest storcator.
Prepara sucuri sanatoase delicioase din fructe moi si legume tari.
Designul unic fara sita permite sucului sa curga usor in pahar printr-un filtru care elimina ingredientele nedorite din suc.

Vezi detalii si pret

4. Storcator de fructe si legume cu melc Oursson JM7002/RD

Storcator de fructe si legume cu melc Oursson JM7002/RDStorcatorul de fructe si legume cu melc JM7002 are un tub larg de 7,5 cm si permite stoarcerea fructelor si legumelor intregi fara a fi taiate inainte.
Tehnologia de presare la rece pastreaza perfect vitaminele si nutrientii fructelor si legumelor. 
Puteti extrage sucul de la aproape orice fruct sau leguma.
Melcul cu rotatie lenta (60 RPM) va produse o cantitate maxima de suc chiar si din fructe sau legume cu seminte si fibre.

Vezi detalii si pret

5. Storcator de fructe si legume cu melc Biovita Fresco400

Storcator de fructe si legume cu melc Biovita Fresco400Storcatorul de fructe si legume cu melc Biovita Fresco400 are o gura larga de 8.5 cm ce permite stoarcerea fructelor si legumelor intregi fara a fi maruntite in prealabil.
Tehnologia de presare la rece cu ajutorul unui melc puternic, va ajuta sa obtineti sucuri neoxidate cu un maxim de vitamine si nutrienti.
Cu o putere de 400W este unul din ele mai puternice storcatoare melcate de pe piata.
Storcatorul este foarte silentios si fiabil.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată