Cel mai bun uscător de rufe

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (37 voturi, media: 4,86 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun uscător de rufe? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă uscătorul de rufe potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun uscator de rufeNu toată lumea se bucura de luxul de a locui la casă, pentru a putea întinde rufele în aer liber, în curte şi, de asemenea, nu puţini sunt cei care trăiesc în apartamente în care nu au sârme de întins hainele.

Aşadar, dacă vă aflaţi în căutarea unui uscător de rufe bun, trebuie să ştiţi întâi de toate câteva aspecte esenţiale despre acest tip de obiect, pentru a şti cum să faceţi cea mai bună alegere!

Cel mai mare avantaj de care puteţi beneficia constă în faptul că gamă de uscătoare este extrem de variată şi, luând în calcul câteva elementele importante, veţi face achiziţia celui mai bun model.

Top 3 uscătoare de rufe recomandate

De ce să alegi cel mai bun uscător de rufe?

Cu ajutorul unui uscător de rufe bun puteţi să rezolvaţi deodată mai multe probleme. Veţi reuşi să uscaţi mai multe rânduri de haine simultan şi astfel veţi economisi timp preţios, mai ales dacă sunteţi părinţi şi trebuie să-i schimbaţi pe cei mici de foarte multe ori pe zi.

În aceeaşi idee, prin utilizarea unui astfel de dispozitiv veţi avea libertatea de a-l amplasa oriunde doriţi: fie balcon, fie într-una din camerele din casă.

Dacă la un moment dat aveţi nevoie să eliberaţi spaţiul respectiv, tot ce trebuie să faceţi este luaţi uscătorul şi să-l duceţi în altă parte, fiind foarte uşor de transportat şi de manipulat.

De asemenea, un alt motiv pentru care trebuie să aveţi acasă un uscător de rufe este că atunci când nu mai aveţi nevoie de el, îl puteţi plia şi îl puteţi depozita foarte uşor.

Cum alegi cel mai bun uscător de rufe

Gama de modele

Uscator de rufe electric cu incalzireÎn prezent aveţi la dispoziţie o gamă largă de modele de uscătoare de rufe din care puteţi alege.

Varianta clasică este cea din metal vopsit în câmp electrostatic cu tratament anticoroziv şi două braţe care se deschid în lateral. Acest uscător are 7 sârme principale şi încă 5 pe fiecare braţ care se deschide.

Dacă vă doriţi însă un model mai sofisticat, atunci puteţi opta pentru un uscător etajat, în formă de lift ori puteţi alege un dispozitiv electric, cu aer cald, portabil.

Bineînţeles, puteţi alege şi un uscător de rufe de tavan. Astfel nu va mai trebui să vă preocupaţi de întinderea şi apoi plierea uscătorului, pentru că el se fixează foarte uşor la înălţimea ideală.

Dimensiunile potrivite

Dacă ştiţi că spălaţi în mod constant haine şi aveţi un volum mare de rufe pe care trebuie să îl uscaţi, atunci trebuie neapărat să alegeţi un uscător mai mare şi încăpător. Chiar dacă acesta va ocupa mai mult spaţiu în casă, cel puţin veţi şti că veţi economisi foarte mult timp, pentru că veţi putea întinde simultan multe haine.

Dacă, dimpotrivă, aveţi nevoie de un uscător doar pentru articole vestimentare mici, atunci vă puteţi îndrepta către un model mai mic şi mai simplu de folosit.

Calitatea materialului

În funcţie de materialul din care este realizat uscătorul pe care îl cumpăraţi, acesta va fi unul durabil sau, dimpotrivă, se va defecta foarte repede şi, cu siguranţă nu vă doriţi asta.

Cel mai bine este să alegeţi un uscător din metal şi nu unul din plastic, pentru că acelea din plastic tind să se crape foarte repede.

De asemenea, trebuie să citiţi specificaţiile dispozitivului pe care doriţi să îl cumpăraţi, pentru a vedea din ce sunt realizate sârmele pe care urmează să întindeţi hainele. De regulă, sârmele trebuie să fie foarte rezistente pentru a suporta greutatea rufelor ude.

Compartimentarea

Compartimentarea este un alt element important căruia trebuie să îi acordaţi o importanţă deosebită. Majoritatea uscătoarelor de rufe au o parte mai amplă, unde puteţi întinde haine precum bluze, pantaloni şi cămăşi, dar şi secţiuni speciale pentru lenjerie intimă, de exemplu.

De regulă, piesele vestimentare mici pot fi întinse pe braţele care se deschid în lateral ori în partea de jos a uscătoarelor.

Culoarea

Uscator de rufe apartamentPsihologii au observat faptul că toate culorile pe care le aveţi în casă vă pot influenţa în mod direct starea de spirit.

Aşadar, încercaţi să cumpăraţi un uscător vesel colorat, care să vă binedispună şi care să vă îmbie să îl folosiţi. În acest mod, nu doar că veţi observa cum întinsul hainelor devine o joacă, ci totodată veţi avea parte de un mediu jucăuş acasă.

Preţul

Un uscător de rufe bun poate fi piperat la preţ, însă dacă luaţi în considerare funcţiile acestuia şi durabilitatea, veţi observa că merită să faceţi o investiţie pe termen lung. Astfel veţi avea mereu haine curate, mirosind frumos şi, în acelaşi timp veţi economisi timp preţios, pe care îl puteţi folosi în alte scopuri.

Cel mai bine este să achiziţionaţi din start un produs de calitate, în loc să cumpăraţi unul mai puţin bun şi pe care să îl schimbaţi în permanenţă.

Accesorii

Nu uitaţi că şi accesoriile sunt foarte importante! Ideal este că împreună cu uscătorul de rufe să cumpăraţi şi un coşuleţ de cârlige, dar şi câteva seturi de cârlige.

Astfel, dacă lăsaţi hainele pe balcon, iar afară începe să bată vântul, nu trebuie să vă faceţi griji că rufele vor cădea.

Locul amplasării

Atunci când căutaţi să cumpăraţi un uscător de rufe, trebuie să ştiţi că există variante ce pot fi folosite în interior, dar şi modele care sunt destinate exclusiv pentru a fi folosite afară.

Aşadar, citiţi cu atenţie descrierea produselor, pentru a vă asigura că luaţi o decizie corectă!

Concluzii

Alegând un uscător de rufe bun puteţi să aveţi grijă de întreaga familie şi să le asiguraţi tuturor celor dragi haine mereu curate, mirosind a proaspăt.

Astfel puteţi să puneţi de mai multe ori la spălat, fără a vă mai face griji că ulterior nu aveţi unde să puneţi la uscat piesele vestimentare şi după ce toate hainele se usca, puteţi strânge dispozitivul pliabil, pentru a-l depozita în cămară, de exemplu.

Alegeţi un uscător de calitate, care să fie durabil şi pe care să puteţi conta o perioadă îndelungată! Cu siguranţă nu vă doriţi să cumpăraţi în mod constant uscătoare de haine!

Cel mai bun uscător de rufe: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de uscătoare de rufe pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Uscator electric pliabil Laundry Dryer ReFresh

Uscator electric pliabil Laundry Dryer ReFreshCu un desigul elegant, realizat din aluminiu, Laundry Dryer ReFresh dispune de 12 bare care se încălzesc în doar câteva minute din momentul conectării la o sursă de curent.
Suprafața mare de uscare îți va permite să usuci prosoape, haine, ciorapi, lenjerie intimă sau lenjerie de pat.
2 suporturi pentru umerașe cu până la 20 de articole de îmbrăcăminte.
Datorită piciorușelor rotative prevăzute cu sistem de rotire 360 °C, îl vei putea transporta cu multă ușurință dintr-o încăpere în alta.

Vezi detalii si pret

2. Uscator de rufe Leifheit Pegasus 150

Uscator de rufe Leifheit Pegasus 150

Uscatorul Pegasus 150 ofera o suprafata totala de uscare de 15m unde pot fi uscate simultan rufe din aproximativ 2 masini de spalat.
Include 2 suporti pentru obiecte mici(sosete, lenjerie intima).
Acesta are doar 55 cm latime deschis si se potriveste pe orice usa.
Datorita picioarelor prevazute la baza de jos cu insertie din plastic acest uscator este foarte stabil.
Lateralele pliabile ale uscatorului au inaltimea de 105 cm si sunt potrivite si pentru rufe mai lungi.

Vezi detalii si pret

3. Uscator rufe Tempo 16m

Uscator rufe Tempo 16m

Dimensiuni: 105 x 49 x 61,5cm

Material: tevi de otel 12mm

Spatiu de uscare: 16m

Culoare: alba

Vezi detalii si pret

4. Uscator de rufe Vileda Mixer 4

Uscator de rufe Vileda Mixer 4Poate fi folosit in pozitie completa sau semi-deschisa.
Are 8 grile separate.
Poate fi ajustabil chiar si in cabinele de dus (cu diametrul de cel putin 100 cm).
Material: Otel.
Functii: Pliabil Ajustabil Retractabil.
Capacitate de uscare: 40 m.
Dimensiuni: 71 cm x 71 cm x 169 cm.

Vezi detalii si pret

5. Uscator de rufe Vileda King 20 m

Uscator de rufe Vileda King 20 m

Un suport de uscare a hainelor este un ajutor indispensabil in aproape toate gospodariile.
Uscatorul Vileda King va ofera o zona de uscare generoasa de 20 m.
De asemenea, aveti suport pentru obiecte mici, cum ar fi sosete.
Picioare din otel pentru a asigura stabilitatea.
Barele de aluminiu puternice minimizeaza cutele si reduc timpul de calcat.
Dimensiuni in uz: 174 × 57 × 91 cm.
Dimensiunile uscatorului pliat: 57 × 13 × 106 cm.

Vezi detalii si pret

6. Uscator de rufe electric, 120 W

Uscator de rufe electric, 120 WUscatorul de rufe electric este foarte practic in special in lunile friguroase si ploioase dar si in locuintele cu grad ridicat de umiditate.
Este prevazut cu 8 bare care se incalzesc in doar cateva minute din momentul conectarii. Barele au temperatura constanta de 45°-55°C.
Produsul are o greutate mica si se poate plia.
Suprafata totala de uscare: 8x 77,5 cm
Timpul de incalzire aprox. 5 min.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată