Cel mai bun stilou de lux

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (37 voturi, media: 4,86 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun stilou de lux? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă stiloul de lux potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun stilou de luxÎn era în care totul este digitalizat, inclusiv scrisul, faptul că stiloul încă este un obiect ce există pe piață, este un lucru cu siguranță îmbucurător.

Deși multe persoane nu au mai scris de foarte mult timp cu un stilou, acestea este un obiect ce poate reprezenta cadoul perfect, sau chiar un instrument de scris pentru uz zilnic, dacă în meseria ta folosirea acestuia este considerată potrivită sau necesară.

Stiloul de lux este unul din acele obiecte care au trecu proba timpului. Estetica lui precum și a scrisului caligrafic care este obținută folosindu-l au fascinat, și vor fascina în continuare persoanele de pe întregul glob.

Dacă ești în căutarea unui stilou bun, citește în continuare pentru a afla de unde și cum alegi cel mai bun stilou de lux?

De ce să alegi cel mai bun stilou de lux?

Arta caligrafiei poate fi desăvârșită doar atunci când se folosesc cele mai bune instrumente de scris, iar stilul este de nelipsit. Dacă vrei să exersezi caligrafia sau vrei să ajuți pe altcineva să își dezvolte și consolideze această pasiune, un stilou de lux este una din cele mai înțelepte alegeri.

Stiloul de lux este unul din cele mai elegante și mai prețioase obiecte pe care le poți folosi. În prezent, unele piese au ajuns să fie considerate adevărate bijuterii. Cele mai bune piese se pot lăsa moștenire și pot rezista zeci de ani.

De asemenea, un stilou de lux care are un design atractiv poate completa o ținută într-un mod foarte potrivit, și poate contribui la stabilirea unei prime impresii foarte bune. Când vei semna documente importante, faptul de a o face cu un stilou de lux te va face să te simți mai bine și cu siguranță îi va impresiona pe partenerii tăi de afaceri.

Cum alegi cel mai bun stilou de lux

Un cadou deosebit, un obiect de colecție, un accesoriu vestimentar sau decorativ sau un instrument de scris care nu te va dezamăgii, stiloul este „o mașinărie complexă”. Atunci când alegi un stilou de lux, te aștepți ca acesta să nu se defecteze, și să îl poți folosi chiar ani de zile.

Stilou de lux placat cu aurFiind o investiție importantă, nu îți permiți să alegi la întâmplare un stilou. De aceea înainte de a cumpăra unul, este bine să analizezi opțiunile de pe piață, precum și criteriile pe care trebuie să le îndeplinească stiloul de lux ideal.

De aceea te îndemnăm să analizezi un ghid de cumpărături pentru a afla cum poți să alegi un stilou de care să fii întrutotul mulțumit.

Pentru a face cea mai înțeleaptă achiziție, acordă o atenție deosebită următoarelor informații importante.

Stabilește de ce îți dorești un stilou de lux

Vrei un stilou pentru a-l folosi, sau cauți doar o piesă de colecție? Ești atras de funcționalitatea sau doar de aspectul acestuia? Îl alegi pentru tine sau pentru a-l face cadou? Răspunsul la aceste întrebări te va ajuta să iei mai rapid decizia cea mai bună.

Funcționalitatea sau estetica vor dicta în mare măsură restul lucrurilor pe care le vei căuta la un stilou de lux. Dacă îți dorești doar un obiect care să arate bine, pe care să îl admiri, sau pe care să îl folosești destul de rar, este suficient să alegi acel model cu care rezonezi cel mai tare în ceea ce privește estetica.

Dacă însă ești în căutarea unui stilou cu care să scrii frecvent, poate chiar zilnic, la cursuri sau la birou, te vor interesa detalii legate de funcționalitatea acestuia. Ai nevoie de un stilou cu un flux de cerneală satisfăcător, care să împiedice apariția petelor de cerneală sau a liniilor întrerupte.

De asemenea, te va interesa ca stiloul să fie ușor de ținut în mână, să aibă o formă ergonomică și să poate fi folosit chiar daca ești stângaci.

Stilul și utilizatorul

E bine să ai în vedere cine va folosi stiloul, sau ce fel de persoană este cea căreia vrei să îi oferi stiloul. Stilourile de lux vin și ele în dimensiuni și design-uri diferite. Dacă ai de gând să îl faci cadou, atunci este important să cauți un stilou având în minte preferințele persoanei pentru care îl vei cumpăra.

Stilourile de lux sunt cadouri foarte potrivite pentru partenerii de afaceri, și un stilou ales cu atenție va face cu siguranță o impresie bună.

Dacă acesta este un bărbat, optează pentru modele puțin mai robuste, care de altfel, arată și mai bine în mâna unui bărbat. Dacă nu cunoști foarte bine persoana, alege un design relativ simplu, eventual negru care să i se potrivească oricui.

Stilourile de lux potrivite pentru o femeie sunt piese ceva mai subțiri, de obicei cu o peniță mai mică. Acestea sunt special gândite pentru a se potrivii mâinilor mai mici ale femeilor. Astfel acestea pot folosi un stilou fără a se confrunta cu crampe la doar câteva minute de folosire.

Deoarece un stilou de lux nu este prevăzut cu protecție din silicon sau cauciuc pentru prevenirea crampelor,  va trebui să alegi un stilou elegant, dar care are un grip comod.

Sistemul de alimentare cu cerneală

Stilou de lux ParkerExistă patru tipuri principale de alimentare cu cerneală:

  • Cu rezerve

Rezerva constă într-un tub de plastic care este umplut cu cerneală. În momentul în care este consumată toată cerneala dintr-o rezervă, aceasta se poate înlătura și poate fi înlocuită cu una nouă în doar câteva secunde.

Alege un stilou de lux cu acest sistem de încărcare doar dacă știi că nu ai avea răbdare să faci o încărcare clasică cu cerneală. De asemenea, interesează-te asupra tipului de rezervă. Este posibil ca în cazul unui stilou de lux, să fie necesar să folosești rezerve special fabricate pentru acel model.

Dacă îl cumperi pentru tine si rezervele se găsesc ușor, acest lucru nu va fi o problemă. Dacă vrei să îl faci cadou însă, vei obliga persoana respectivă să cumpere doar un anumit tip de rezerve și acesta nu este tocmai cel mai elegant mod de a face un cadou.

  • Cu convertor

Dacă rezerva este un tub de unică folosință, convertorul este tot un tub asemănător, care poate fi folosit însă de mult mai multe ori. Aceasta deoarece poate fi reîncărcat cu cerneală direct din călimară.

Alege un stilou cu astfel de sistem dacă îți place ideea de rezerve, dar ai destulă răbdare pentru încărcarea recipientului. Acesta are o capacitate mai mică decât o rezervă normală, și încărcarea poate fi dificilă pentru o persoană neîndemânatică.

  • Cu rezervor

Fiind modalitatea clasică de încărcare a stiloului cu cerneală, rezervorul este cel mai comun sistem de încărcare în cazul stilourilor de lux. Este un sistem conservator, dar fi foarte elegant, deși poate cauza puțin mai multă dezordine.

Acesta presupune extragerea cernelii din călimară printr-un sistem asemănător cu cel al unei  pipete. În urma încărcării, surplusul de cerneală de pe peniță va trebui curățat. Avantajul este acela că cerneală din călimară va singura consumabilă de care vezi avea nevoie, iar capacitatea rezervorului este destul de mare.

  • Cu pipetă

Acesta este un sistem de încărcare mai rar întâlnit la stilourile de lux. Reprezintă însă o metodă potrivită pentru persoanele care nu vor să reîncarce des stiloul, deoarece rezervorul va fi chiar corpul stiloului. Încărcarea se va face prin pipetă sau cu o seringă.

Penița

De cele mai multe ori, prețul unui stilou de lux este influențat de peniță. Unul din cele mai importante criterii de selecție a unui stilou de lux este penița, deoarece aceasta influențează mult stilul de scriere. În primul rând, este bine să analizezi vârful peniței. Acesta poate fi subțire sau gros.

Penita stilou de lux placata cu aurPenița cu vârf subțire va putea o feri un scris extrafin sau fin, și este potrivită pentru persoanele care scriu cu caractere mici în general. Penița cu vârful gros, este potrivită pentru persoanele care scriu cu caractere de dimensiuni mari, scrisul fiind unul mediu sau chiar gros.

Forma vârfului influențează poziția în care va fi ținut stiloul pentru a obține un scris cât mai fluid. Penița cu vârf rotund este cel mai comod de folosit din acest punct de vedere. Liniile vor fi toate de aceiași dimensiune și se poate folosi în mod asemănător cu un pix.

Dacă optați pentru o peniță cu vârf ascuțit, aceasta poate oferi mai multe stiluri de scris. Vârful ascuțit italic, reprezintă cel mai comun tip de vârf ascuțit. Acesta permite trasarea liniilor verticale groase, în timp ce cele orizontale vor fi subțiri, rezultând un scris deosebit de elegant.

Un model atipic de stilou este cel cu peniță oblică. Acesta este în mod deosebit potrivit pentru persoanele stângace, deoarece permit un control mai mare asupra manevrării stiloului. E de asemenea potrivit pentru realizarea stilurilor de caligrafie deosebite.

Materialul din care este fabricată penița influențează și el destul de mult prețul stiloului. În cazul pieselor de lux, penița va fi fabricată din aur de 14k sau 18k, ori din alte metale prețioase.

Cu toate acestea vârful peniței va fi mereu fabricat dintr-un aliaj, deoarece aurul este un metal mult prea moale.

Dimensiune și greutate

Mărimea stiloului trebuie aleasă în funcție de utilizator. Dacă este un bărbat se va alege un model mai robust, iar dacă este o femeie, un model mai subțire. În cazul stilourilor de lux, majoritatea modelelor vor fi mai grele decât cele care se găsesc în mod normal în comerț, deoarece materialele vor fi mai grele.

Material

Materiale premium stilouri de luxMaterialul stilourilor de lux va fi unul prețios sau cel puțin deosebit. Cele mai multe au corpul și capacul stiloului confecționat din argint. Acestea se pot găsi în culori diferite sau cu modele deosebite.

Alt material foarte apreciat este rășina, cu ajutorul căreia se pot realiza stilouri de lux care au un aspect foarte plăcut. Pentru cei cu gusturi atipice, există stilouri fabricate din piatră, sticlă, lemn, corali sau chiar oase.

Un alt detaliu deosebit este capacul stiloului. Urmăriți detalii despre acesta și încercați să alegi un model care permite combinarea plăcutului cu utilul. Un capac bun, va împiedica cerneala din stilou să se usuce, chiar dacă acesta nu a fost folosit de doi ani de zile.

Alege un capac cu ac de prindere. Design-ul acestor ace este de cele mai multe ori unul foarte elegant și se potrivește bine la buzunarul e la piept de la orice haina de costum.

Preț și producători

Prețul este foarte mult influențat de tipul de material. Fiind un produs de lux, tipul e material folosit nu va influența cu nimic calitatea efectivă a produsului. Prețul final va reflecta costurile de producție și al materialelor, precum și reputația brandului. Prețul unor astfel de piese poate ajunge de la câteva sute de lei la câteva mii de lei.

Printre cei mai importanți și apreciați producători de pe piața din România se numără: Parker, Picasso sau chiar Pilot.

Îți recomandăm să comanzi online, numai de la producători care au o reputație bună și al căror proces de fabricație poate fi verificat. De asemenea, nu face o achiziție înainte de a încerca să cauți părerea altor utilizatori. În acest fel vei putea să îți dai seama dacă stilul pe care vrei să îl cumperi ți se potrivește și dacă merită investiția.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații suntem siguri că vei putea cumpăra cel mai bun stilou de lux.

Cel mai bun stilou de lux: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de stilouri de lux care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Stilou Waterman Carene Contemporary Gunmetal Blue

Stilou Waterman Carene Contemporary Gunmetal Blue

Avand drept inspirație de designul ambarcatiunilor de lux, rezultatul este cel mai distins exemplu de viziune de pionierat.
Materiale nobile, artizanale, prelucrate cu atentia unui artist la detaliu, curbele sale fluide pure evoca liniile unui crucisator sau velele unui iaht de lux.
Corp albastru lacuit multistrat, capac finisat PVD, placare cu Palladium.
Penita din aur masiv 18k placat cu rhodium.
Include cutie-cadou Waterman si o rezerva.

Vezi detalii si pret

2. Stilou Pelikan souveran m600 F penita din aur de 14k

Stilou Pelikan souveran m600 F penita din aur de 14k

Pistonul de umplere este placat cu aur de 24 carate si un tub liniat elaborat din acetat de celuloid.
Penita modelului M600 este din aur de 14 carate/585 gravata manual si cu decoratiuni din rodiu.
Stiloul este echipat cu un mecanism de umplere din care s-au dezvoltat componentele valoroase din arama.
Corpul stiloului este facut din rasina procesata cu diamant.

Vezi detalii si pret

3. Stilou Parker Sonnet penita AU 18K + Cutie cu etui

Stilou Parker Sonnet penita AU 18K + Cutie cu etuiGama Sonnet este lansata in anul 1994 si este un remake in varianta moderna a legendarului Vacumatic din 1933, care inglobeaza pentru prima data clipul in forma de sageata, o emblema incontestabila a marcii de peste ocean.
Penita din aur masiv de 18K placata cu rodiu, avand in varf pastila de iridiu.
Accesorii din alama placate cu aur roz de 23K.
Clip din otel inoxidabil placat cu aur roz de 23K.
Capac din alama cizelat cu model asimetric cisele contemporan placat cu paladiu prin tehnologie PVD.

Vezi detalii si pret

4. Stilou Classic M200 M, cu piston, penita placata cu aur

Stilou Classic M200 M, cu piston, penita placata cu aurPenita din otel inoxidabil placata cu aur, de tip M.
Mecanism cu piston.
Corp din rasina de inalta calitate.
Accesorii placate cu aur.
Culoare negru.
Ambalat in cutie model G5.

Vezi detalii si pret

5. Stilou Waterman Expert Essential Black Laquer GT

Stilou Waterman Expert Essential Black Laquer GT

Accesorii: Accesoriile placate cu aur de 23K.
Capac: Capac din alama lacuit cu multiple straturi de lac negru.|
Corp din alama lacuit cu multiple straturi de lac negru.
Grip din ABS (acrylonitrile butadiene styrene) de culoare neagra.
Penita din otel inoxidabil placata cu aur de 23K.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată