Cuprins
Cand vine vorba de cea mai buna placa video putem vorbi doar de momentul actual. In lumea computerelor personale, performantele placilor video se modifica cel mai rapid. Astfel, cea mai puternica placa video a momentului poate deveni in 1-2 luni una de performante medii.
Cum alegi cea mai buna placa video potrivita pentru tine?
Trebuie sa consideram mai multe aspecte. Ce anume doresti sa realizezi? Vrei sa te joci cele mai noi jocuri la performante si detalii maxime? Sa poate vrei sa editezi fisiere video mari? Sau pur si simplu doresti sa imbunatatesti performantele computerului tau in utilizarea de zi cu zi?
Am facut o lista cu cele mai bune placi video ale momentului. Alege in functie de nevoile tale modelul potrivit.
1. Nvidia GeForce GTX 690
Nvidia GeForce GTX 690 este una dintre cele mai rapide placi video existente la momentul actual si cu siguranta iti va permite sa te joci cele mai noi jocuri la detalii maxime. Latimea de banda de 384GB/secunda garanteaza ca orice joc se va misca fara cusur si iti va oferi detalii grafice maxime.
Daca iti folosesti PC-ul in principal pentru jocuri, atunci Nvidia GeForce GTX 690 este alegerea potrivita pentru tine, chiar daca pretul acesteia este destul de ridicat. In mod clar, fiind cea mai performanta oferta de la Nvidia, aceasta va merita fiecare leu cheltuit. Pentru gamerii imaptimiti, este cea mai buna alegere, livrand pana la o rezolutie de 4029 x 2160 pixeli.[button-red url=”https://www.myblog.ro/placa-video-nvidia-geforce-gtx690″ target=”_blank” position=”left”] Vezi detalii si pret [/button-red]
2. AMD Radeon HD7970
AMD Radeon HD 7970, livreaza mult mai putina performanta decat „sora” sa mai mare GTX 690, dar si costa de doua ori mai putin. Cu toate acestea, probabil ca aceasta placa este alegerea realista pentru gamerii care isi doresc performanta de top in jocurile preferate fara a-si cheltui toata agoniseala pe o placa video.
Aceasta placa video are un procesor grafic cu o frecventa ce se apropie de 1 Ghz si o latime de banda de 264 GB/secunda. Rezolutia maxima pe care o puteti obtine de la Radeon HD 7970 este de 2560 x 1600 pixeli.
[button-red url=”https://www.myblog.ro/placi-video-radeon-hd-7970″ target=”_blank” position=”left”] Vezi detalii si pret [/button-red]
3. nVidia GeForce GTX 670
Nvidia GeForce GTX 670 are performante similare cu Radeon HD 7970, dar este mai ieftina cu aproximativ 5%. Principalul avantaj al acestei placi video este ca beneficiezi de performanta maxima cu setarile implicite, fara a fi nevoie sa folosesti softuri de optimizare sau sa modifici hardware-ul.
In comparatie cu Radeon HD 7970, GTX 670 foloseste mai putina memorie si este mai silentioasa, in acest fel bucurandu-te de placerea jocului fara zgomote de ventilatoare galagioase.
[button-red url=”https://www.myblog.ro/placi-video-nvidia-geforce-gtx-670″ target=”_blank” position=”left”] Vezi detalii si pret [/button-red]
4. AMD Radeon HD 7870
Radeon HD 7870 are un consum mic si performate grafice ridicate. Suporta pana la 6 monitoare si GPU-ul poate fi overclock-at pana la 1 Ghz. Pe de alta parte, placa este lunga si ocupa doua sloturi.
Este o placa video rapida de top care furnizeaza o experienta de gaming superba si consuma mai putin decat alte placi similare chiar si cand este impinsa la limite.
[button-red url=”https://www.myblog.ro/placi-video-amd-radeon-hd-7870″ target=”_blank” position=”left”] Vezi detalii si pret [/button-red]
5. Nvidia GeForce GTX 660 Ti
Performantele GTX 660 Ti sunt foarte apropiate de modelele de top din gama GTX si are un comportament bun la overclocking. Ca dezavantaje observam latimea de banda de 144.2 GB/secunda si dimensiunea generoasa datorata ventilatoarelor.
Totusi, GTX 660 Ti este o placa video puternica care ruleaza majoritatea jocurilor pe setarile High si Ultra. Latimea de banda mai ingusta o fac mai lenta decat modelele de top, dar ramane o placa video stabila si rapida.
[button-red url=”https://www.myblog.ro/placi-video-nvidia-geforce-gtx-660-ti” target=”_blank” position=”left”] Vezi detalii si pret [/button-red]Ca ultim sfat, va recomandam sa alegeti numai placi video de la producatori consacrati. Ca in orice domeniu, un produs de calitate inferioara nu va livra performantele promise si s-ar putea sa se defecteze mai repede.
Voi ce parere aveti? Care este placa video preferata?