Cel mai bun televizor 4K Ultra HD

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (41 voturi, media: 4,80 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun televizor 4K Ultra HD? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă televizorul 4K Ultra HD potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun televizor 4K Ultra HDTelevizoarele au progresat mult în ultimii zeci de ani. Dacă acum 20 de ani încă te uitai la televizorul alb-negru al bunicii tale, acum nu mai poți numi acest aparat „cutia cu imagini”.

Cel mult îi poți spune „tabloul cu imagini mișcătoare” deoarece acestea sunt din ce în ce mai subțiri, iar ecranul este din ce în ce mai mare. Cu toate acestea, nu are niciun rost să ai un televizor cu o diagonală mare, dacă imaginea lasă de dorit.

De aceea, recomandarea specialiștilor este să cumperi un televizor 4K Ultra HD și să eviți rezoluțiile inferioare. Pentru a face cea mai bună alegere, este nevoie să ții cont și de alți factori.

Află mai jos cum poți alege cel mai bun TV 4k Ultra HD.

Top 3 televizoare 4K Ultra HD recomandate

De ce să alegi ce mai bun televizor 4K Ultra HD?

Rezoluția imaginii unui televizor este foarte importantă. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât te vei putea bucura de imagini mai clare, mai realiste.

În prezent, pe piață există televizoare cu rezoluție HD (720p), care sunt foarte slabe și producătorii nu mai scot modele noi cu această rezoluție.

Mai există cele cu rezoluție FullHD (1080p). Sunt disponibile pe piață la un preț mai redus, dar calitatea imaginii este slabă, mai ales în cazul modelelor cu o diagonală mare, de peste 100 cm.

Televizoarele cu rezoluție 4K UltraHD sunt cele mai recomandate. Acestea livrează o imagine mai clară de 4 ori decât un TV FullHD.

Cum alegi ce mai bun televizor 4K Ultra HD

Televizor 4K living roomTotuși, rezoluția nu este singurul considerent pe care să îl ai în vedere. Dimensiunea, rata de refresh, contrastul nativ și conectivitatea sunt criterii care îți pot influența alegerea.

De asemenea, tehnologia care stă la baza ecranului are un impact major asupra prețului final al produsului.

Având în vedere faptul că piața este împânzită de oferte la TV-uri smart din această categorie, îți poate fi destul de dificil să iei o decizie bună.

Din fericire, ești pe drumul cel bun. Aici poți citi un ghid de cumpărături, special conceput pentru a te ajuta să faci o achiziție bună din prima.

De asemenea, la final avem chiar câteva sugestii de cumpărare pentru tine, astfel încât timpul pe care îl investești în căutarea produsului ideal, să fie mai scurt.

Dimensiunea televizorului

Mărimea ecranului va fi, probabil, cel mai important factor în decizia ta. Pentru a alege bine, ia în considerare câte persoane din familia ta se vor uita în același timp la TV.

Apoi cumpăra cea mai mare dimensiune care va încăpea în spațiul desemnat pentru TV, și pe care ți-o permiți. De regulă, majoritatea sunt mulțumiți de un televizor cu o diagonală de peste 80 cm care să fie plasat în sufragerie.

Dimensiunea trebuie aleasă și în funcție de distanța la care vei sta față de TV. Practic, dacă poți să vezi pixeli pe ecran, stai prea aproape.

O regulă după care să te ghidezi este aceasta: distanța la care trebuie să stai față de televizor trebuie să fie egală cu înălțimea ecranului și încă jumătate, în cazul unui TV 4K.

Tehnologia HDR

HDR este o tehnologie relativ nouă, care a început să fie implementată în cazul televizoarelor 4K. HDR înseamnă High Dynamic Range.

Practic înseamnă că imaginea va avea culori mai intense, mai vivide, cu un contrast mai bun și o luminozitate mai mare. Este, în esență, un upgrade al televizoarelor 4k sau Ultra HD.

Și tehnologia HDR are mai multe versiuni. Dacă televizorul de care ești interesat are la specificații termene precum: HRD10 sau Ultra HD Premium, trebuie să știi că se referă la tehnologia de bază.

Televizoarele cu Dolby Vision au o variantă îmbunătățită a tehnologiei HDR. În teorie, Dolby Vision trebuie să respecte un set mai strict de criterii pentru a reda conținut HDR. Până în prezent, varianta Dolby este cea mai bună de pe piață.

În cazul televizoarelor Samsung, vei întâlni un nou standard al tehnologiei HDR, denumit HDR10+. Cu toate că este foarte bun, nu există prea mult conținut care poate reda imagini în această calitate în prezent. Doar Amazon Prime Video sau clipurile în UHD Blu-ray pot rula materiale la această calitate. Restul sunt adaptate pentru Dolby Vision.

Așadar, înainte de a alege un standard HDR, verifică dacă există posturi TV, filme sau platforme de streaming online, care îți pot oferi materiale la calitatea HDR pe care ai achiziționat-o. Astfel, vei putea să te bucuri la maxim de investiția ta.

Rata de refresh

Televizor OLED 4K design minimalistRata de refreh se exprimă în Hertz (Hz). Aceasta se referă la numărul de reîmprospătări pe care o imagine le are pe secundă. Valoarea standard este de 60Hz.

Totuși în cazul scenelor cu mișcări rapide și dinamice, 60 Hz s-ar putea să nu fie suficienți, ceea ce înseamnă că imaginea ar putea apărea blurată.

Așadar, pentru a crea o imagine mai solidă, producătorii au creat o rată de refresh mai mare, dublă: 120 Hz. Există și variante mai mari de 240 Hz, totuși aceasta este considerată o strategie de marketing, întrucât nu există o diferență sesizabilă între 120 Hz și 240 Hz.

Unele televizoare procedează altfel pentru rezolvarea problemelor legate de imaginile rapide. Acestea pot integra câte o imagine neagră între imaginile originale, astfel păcălind ochiul să vadă o imagine mai puțin blurată.

Altele înserează o imagine statică nouă pentru ca mișcarea să apară mai realistă. Totuși, aceasta poate afecta calitatea imaginii. Unele filme ar putea apărea ciudat, ca și cum ar fi filmate prost.

Unele modele combină una dintre metodele din paragraful anterior cu o rată mai mare de refresh. În specificații vei găsi această situație prin termenul HFR (High-Frame Rate). Dacă intenționezi să urmărești multe programe de sport, alege un TV cu HFR.

Atenție la termeni precum „120 Hz effective refresh rate”. În acest caz este vorba de fapt despre 60 Hz.

Conectivitate

Acordă atenție numărului de porturi HDMI. Producătorii care oferă produse mai ieftine, taie din numărul de porturi HDMI. Dacă vrei să adaugi un sound bar, o consolă de gaming, sau să conectezi alte dispozitive, vei rămâne rapid fără porturi libere.

În cazul unui Tv 4k Ultra HD, verifică să aibă cel puțin un port HDMI 2.0, pentru a putea suporta surse Ultra HD. Există și un port HDMI 2.1. Acesta este prezent la televizoarele care au fost lansate în 2019, iar scopul lui este să redea conținut 8K.

Totuși, televizoarele cu rezoluție 8K nu ar trebui să fie o prioritate pentru tine acum, deoarece diferența dintre 8K și 4K este greu sesizabilă, mai ales în cazul ecranelor de dimensiuni medii.

Dacă este posibil financiar pentru tine, optează pentru un televizor cu un port HDMI 2.1.

Tipuri de televizoare

Există practic două tipuri de televizoare: LCD și OLED. Dacă vrei o variantă accesibilă vei alege un TV LCD, întrucât cele OLED sunt mult mai scumpe.

 • Televizoare LED și LCD

Practic indiferent dacă un TV este prezentat ca fiind LED sau LCD, este vorba de același lucru. Ecranul este LCD, adică foarte subțire, iar sistemul de iluminat este unul LED.

Aceste modele reprezintă cea mai mare proporție de pe piața televizoarelor și, cel mai probabil, varianta care va ajunge la tine în casă.

 • Televizoare QLED

QLED este un alt termen pentru televizoarele LCD. Diferența este că, lumina provenită de la LED-uri strălucește printr-un material numit „quantum dots”. Această tehnologie are rolul de a corecta lumina albastră a LED-urilor, obținând astfel o lumină mai pură, mai albă.

Culorile redate de un astfel de TV sunt mai luminoase, mai intense și mai realiste decât cele de la un TV LED simplu. Astfel, intră în competiție cu televizoarele OLED.

 • Televizoare OLED

Acestea sunt cele mai performante tipuri de televizoare până la ora actuală. Tehnologia lor este diferită de cea a televizoarelor LCD. Acelea nu au suportul necesar pentru a emana propria lumină, de aceea au nevoie de o lumină de fundal LED.

Televizoarele OLED, pe de altă parte își produc propria lumină. Practic OLED-urile folosesc un strat de LED-uri organice, controlate la nivel de pixeli pentru a obține un negru absolut și niveluri de contrast uimitoare.

Totuși, acestea sunt disponibile la prețuri mult prea mari pentru un utilizator convențional.

Aplicații Smart TV

Televizor Smart 4K familieUn număr tot mai mare de televizoare vin cu Wi-Fi integrat pentru a te putea conecta la serviciile pe bază de internet cum ar fi Netflix. Prin intermediul acestor aplicații, poți naviga pe internet direct de pe ecranul televizorului, îți poți conecta telefonul la televizor sau poți juca jocuri.

Interfețele de navigare sunt din ce în ce mai bune. Vizio, LG și Samsung folosesc o bară de iconițe în partea inferioară a ecranului, În timp ce alte branduri au prorpia variantă de sistem de navigare printre aplicațiile disponibile. Multe televizoare vin cu aplicații importante preinstalate precum: Netflix, Hulu, HBO GO etc.

De fapt, majoritatea materialelor disponibile în format 4k Ultra HD HDR, sunt disponibile doar pe serviciile de streaming online, cum ar fi Netflix, Amazon Prime Video sau HBO GO.

Posturile de televiziune încă nu oferă această calitate, puține dintre acestea oferind chiar și calitatea HD. Așadar, faptul de a putea conecta la internet televizorul 4K este crucial.

Contrastul nativ

Acesta se referă la gama de luminozitate pe care un ecran o poate afișa. Un contrast nativ mai bun afișează zone de umbră și lumini mai fine, deci imagini mai detaliate.

Totuși, modalitatea prin care producătorii măsoară acest contrast diferă de la unul la celălalt, făcut din valorile oferite, date pe care nu te poți baza.

În general, televizoarele OLED au un contrast mai bun decât cele LCD: 5000:1 – 8000:1 (OLED) în contrast cu 1000:1 – 2000:1 (LCD).

Totuși, nu acesta ar trebui să fie criteriul de selecție decisiv. Cel mai bine este să ai încredere în ceea ce vezi cu ochii tăi, decât în datele oferite de producători.

Performanța audio

Chiar și cel mai scump televizor 4k Ultra HD stă prost la capitolul sunet. Aceasta este o consecință a faptului că ecranele au devenit din ce în ce mai subțiri.

Nu există spațiu suficient pentru a integra difuzoare mari care pot produce un sunet plin, bogat. Ai trei opțiuni:

 • Poți folosi căști atunci când vrei să asculți ceva în mod deosebit.
 • Cumperi un sistem surround-sound care poate fi greu de instalat și nu arată foarte bine în încăpere.
 • Cumperi un soundbar.

Sunet televizor 4K Ultra HDUn soundbar poate fi instalat cu ușurință la baza televizorului, indiferent că acesta este așezat pe o comodă TV sau este suspendat pe perete. Uneori ofertele speciale pot include un soundbar împreună cu televizorul.

Unele televizoare și soundbars suportă tehnologia Dolby Atmos. Acest standard audio include proiectarea sunetului de deasupra capului pentru o experiență auditivă mai intensă.

Deși nu poți obține efectul Atmos fără a avea difuzoare în tavan, multe soundbar-uri sunt dotate cu procesare audio Atmos și difuzoare orientate în sus integrate pentru a crea un sunet mai realist, fără a fi necesar să plasezi boxe în toată camera, așa cum ar cere un sistem audio 5.1 sau 7.1.

Producători

Dacă vrei să cumperi cel mai bun televizor 4K Ultra HD este bine să faci un studiu al producătorilor înainte. Dacă un nume de brand nu îți sună cunoscut, nu este înțelept să îți riști banii pe produsul oferit de aceștia.

De regulă, este mai înțelept să alegi un TV produs de un brand de renume. Acești producători sunt cei care aduc inovațiile în domeniu, cei care iau în serios așteptările utilizatorilor, deoarece nu vor să le piardă încrederea.

Producători precum LG, Samsung, Sony, Panasonic și Philips au produse care se încadrează atât în categoria accesibilă pentru utilizatorii convenționali, cât și în categoria high-end.

Concluzii

Vei găsi cel mai bun televizor 4k Ultra HD online. Aici oferta este mai bogată decât în magazinele fizice, iar reducerile sunt, deseori mai substanțiale. Dacă prinzi o perioadă din an în care promoțiile sunt în toi, ai mari șanse să obții un astfel de TV la un preț neașteptat de bun.

Dacă ești îngrijorat de calitatea produsului în care ești interesat, verifică părerea altor cumpărători. Odată ce vei fi foarte bine informat, vei putea, fără probleme să cumperi cel mai bun televizor din gama 4k Ultra HD pentru tine.

Cel mai bun televizor 4K Ultra HD: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de televizoare 4K Ultra HD care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Televizor OLED Smart LG, 139 cm, OLED55C9PLA, 4K Ultra HD

Televizor OLED Smart LG, 139 cm, OLED55C9PLA, 4K Ultra HDProcesorul inteligent α9 de generatia a 2-a imbunatatit cu algoritmul de IA cu invatare profunda optimizeaza viteza si grafica procesorului.
Negrul OLED si contrastul uimitor creeaza culori mai intense si adauga profunzime imaginii.
Dolby iti transforma casa intr-o oaza de divertisment, datorita sunetului si imaginilor cinematografice HDR.
4K Cinema HDR de la LG pastreaza viziunea producatorilor de film, deoarece suporta majoritatea formatelor HDR.

Vezi detalii si pret

2. Televizor Smart Android OLED Sony BRAVIA 55AG8, 4K Ultra HD

Televizor Smart Android OLED Sony BRAVIA 55AG8, 4K Ultra HDVedeti cat poate fi de realist divertismentul 4K atunci cand combinati nuantele intense de negru ale celui mai nou ecran OLED cu procesarea puternica X1™ Extreme si cu Acoustic Surface Audio™.
Imaginile cu detalii superbe se imbina cu tehnologia Sound-from-Picture Reality™ pentru a oferi o experienta audio-vizuala captivanta.
Dolby Vision este o solutie HDR care creeaza o experienta cinematografica captivanta in locuinta dvs.

Vezi detalii si pret

3. Televizor QLED Smart Samsung, 138 cm, 55Q70RA, 4K Ultra HD

Televizor QLED Smart Samsung, 138 cm, 55Q70RA, 4K Ultra HDCu ajutorul tehnologiei inovative Quantum Dot, televizoarele QLED redau culorile la un volum de 100%, oferind culori vibrante atat in scenele intunecate cat si in cele luminoase.
Tehnologia Direct Full Array 6x reda fiecare scena cu detalii uluitoare, oferind profunzime si celor mai intunecate scene.
Quantum HDR 1000 iti arata mai multe detalii decat iti poti imagina.
QLED foloseste machine learning pentru a reduce zgomotul de imagine, a evidentia detalii si pentru a defini conturul imaginilor sau textului.

Vezi detalii si pret

4. Televizor LED Smart Android Philips 55PUS7304/12, 4K Ultra HD

Televizor LED Smart Android Philips 55PUS7304/12, 4K Ultra HDCu Philips Ambilight, filmele şi jocurile sunt mai captivante. LED-urile inteligente de pe marginile televizorului proiectează culorile de pe ecran pe pereţi şi în cameră, în timp real.
Procesor Philips P5. Indiferent de sursa, intotdeauna perfectiune.
Dolby Vision si Dolby Atmos. Vizionare si sunet cinematografice.
Android TV. Pur si simplu inteligent.
Televizorul Philips este pregatit sa profite la maximum de formatul video HDR10+.
Comanda vocala AI. Asistent Google integrat. Functioneaza cu Alexaл

Vezi detalii si pret

5. Televizor LED Smart LG, 123 cm, 49SM8200PLA, 4K Ultra HD

Televizor LED Smart LG, 123 cm, 49SM8200PLA, 4K Ultra HD Nano culorile asigura o experienta vizuala superba, folosind nanoparticule de aprox. 1nm.
Tehnologia NanoCell aplica nanoparticule ce purifica nuantele culorilor eliminand culorile mate si imbunatatind puritatea spectrului RGB.
4K Cinema HDR de la LG pastreaza viziunea producatorilor de film, deoarece suporta majoritatea formatelor HDR.
DTS Virtual:X Sunet clar si intens – Cu LG ThinQ AI, poti sa faci o multime de lucruri utilizand doar vocea.

Vezi detalii si pret

6. Televizor LED Smart Panasonic, 146 cm, TX-58GX810E, 4K Ultra HD

Televizor LED Smart Panasonic, 146 cm, TX-58GX810E, 4K Ultra HDAcest televizor LED 4K cu tehnologie HDR Bright Panel Plus dezvaluie toate detaliile imaginii la rezolutie 4K.
Tehnologiile pentru metadatele dinamice Dolby Vision si HDR10+ asigura o reproducere exacta a tuturor scenelor, iar Dolby Atmos va transporta in mijlocul actiunii cu realism uimitor.
Procesorul HCX reprezinta elementul de varf al tehnologiei Panasonic de procesare a imaginii.
O experienta de tip cinematografic captivanta cu Dolby Atmos®.

Vezi detalii si pret

Citește și
1 Comentariu
 1. Silviu spune

  Buna seara,

  LG 55NANO913NA (3700 lei)sau Sony 55XH9077 (4000 lei) ?
  Nu ma intereseaza DTS.
  Multumesc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată