Un altfel de blog.

Cel mai bun hard disk extern

Cum alegem cel mai bun hard disk extern? Ce caracteristici sunt importante? Este capacitatea de stocare totul, sau trebuie sa ne uitam si la viteza de transfer, performanta si design-ul unui hard disk extern?

Desi serviciile de stocare in cloud castiga tot mai mult teren si devin din ce in ce mai populare, hard disk-ul extern ramane solutia locala de backup cea mai la indemana si cea mai usor de folosit. Un hard disk extern iti permite sa stochezi cu usurinta fisiere multimedia de dimensiuni mari, sa cresti capacitatea de stocare a computerului tau si sa copiezi cu usurinta fisiere intre computere. In plus, hard disk-urile externe sunt alternativa mai ieftina si mai sigura pentru serviciile de stocare in cloud.

Hard disk-urile externe sunt de diferite dimensiuni si capacitati de stocare. Noi am ales cateva modele cu capacitati de stocare intre 500GB si 2TB, compacte si ultra-portabile. Deoarece sunt usor de folosit si compatibile cu orice sistem de operare, hard-disk-uri externe cum ar fi Seagate Expansion 2TB, Western Digital My Passport 3.0Western Digital Elements Portable sunt ideale pentru transportul si accesul de oriunde al datelor tale importante.

Cum alegem cel mai bun hard disk extern?

Hard-disk-urile externe sunt mai accesibile, mai durabile si mai usor de folosit ca niciodata, ceea ce inseamna ca sunt disponibile pe piata zeci de modele din care putem alege. Criteriile de mai jos te ajuta sa alegi cel mai bun hard disk extern potrivit nevoilor tale luand in calcul performantele, design-ul si functionalitatile acestuia.

Performanta

Capacitatea de stocarePerformanta unui hard disk extern este determinata de doi factori principali: capacitatea de stocare si viteza de transfer. Cele mai bune hard-disk-uri externe au capacitati de stocare intre 500 GB si 2-3 TB, oferind destul spatiu pentru toate fotografiile, filmele, muzica si documentele tale.

Viteza de transfer se refera la viteza cu care sunt transferate datele intre disk-ul extern si hard-disk-ul intern al computerului tau. Viteza de transfer este masurata in Mbps (megabiti per secunda) sau Gbps (gigabiti per secunda). Intotdeauna cauta un model care sa aiba viteza maxima de transfer cat mai ridicata (pana la 5120 Mbps), dar tine minte ca viteza reala poate varia in functie de dimensiunea fisierelor transferate.

Conectivitate usb 2.0 3.0Un alt factor important pentru performanta il da tipul de interfata prin care hard-disk-ul extern se conecteaza la computer. Hard-disk-urile externe recomandate se conecteaza la PC printr-o interfata USB 2.0 si/sau USB 3.0 prin intermediul unui cablu dedicat. USB 3.0 este mult mai rapid decat varianta USB 2.0, cu viteze de transfer superioare si compatibilitate cu porturile USB 2.0.

Design

Western Digital My Passport diferite culoriPentru unele persoane, design-ul exterior al unei unitati de stocare externe este la fel de important ca si performantele acesteia. Construite pentru portabilitate si comoditate, hard-disk-urile externe trebuie sa fie rezistente, compacte si cat mai usoare. Evalueaza cu grija dimensiunile, greutatea si materialul carcasei pentru disk-ul pe care doresti sa il achizitionezi. Pentru portabilitate si usurinta in exploatare, alimentarea unui hard-disk extern ar trebui sa se faca tot prin cablul USB prin care se transfera si datele. Unele modele au alimentari separate, ceea ce implica prezenta unui adaptor de curent care trebuie transportat impreuna cu hard-disk-ul.

Caracteristici

Desi performanta si design-ul sunt esentiale pentru orice unitate externa de stocare, gandeste-te si la alte facilitati. Cele mai importante sunt legate de securitatea datelor. Hard-disk-urile portabile sunt mai usor de furat sau pierdut decat un hard-disk intern. Securitatea devine importanta in acest caz si ar trebui sa alegi un hard-disk care ofera encriptarea datelor si protejarea acestora cu o parola. Alte facilitati ce se pot gasi la un hard-disk extern pot include software dedicat de backup si utilizare plug-n-play facila.

Modele recomandate

HDD Extern Seagate Expansion 2TB

HDD Extern Seagate Expansion 2TBHard disk-ul extern Expansion poate fi instalat usor prin conectarea celor doua cabluri. Incepeti salvarea fisierelor in doar cateva secunde de la scoaterea din cutie.

Capacitate: 2 TB, Viteza de rotatie (rpm):7200
Buffer (MB): 32, Interfata: USB 3.0, USB 2.0
Format: 3.5″, Dimensiuni (W x D x H mm): 179.5 x 118 x 37.5
Greutate (Kg): 0.94

Vezi detalii si pret

HDD extern Western Digital My Passport 3.0 1TB

HDD extern Western Digital My Passport 3.0 1TBCand este conectat prin portul USB 3.0, My Passport faciliteaza accesul la fisierele dvs. oferind o viteza cu pana la de 3 ori mai mare comparativ cu USB 2.0.

Cu software-ul de backup automat de la WD aveti o copie de rezerva in orice moment. Utilitarul WD Security va permite sa parolati si sa criptati continutul pentru o protectie sporita a datelor dvs.

HDD-ul este alimentat prin cablul USB, asa ca nu aveti nevoie de alt incarcator.

Vezi detalii si pret

HDD extern Western Digital Elements Portable, 500GB, USB 3.0

Western Digital Elements Portable 500GB

Capacitate: 500 GB

Interfata: USB 2.0, USB 3.0

Viteza de transfer: 5 Gb/sec in USB 3.0

Dimensiuni (W x D x H mm): 82 x 111 x 15

Greutate (Kg): 0.134

Vezi detalii si pret
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată