Cea mai bună cană filtrantă pentru apă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (56 voturi, media: 4,79 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună cană pentru filtrarea apei potabile? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă o cană filtrantă de calitate? Citește ghidul nostru și alege informat.

 Cea mai bună cană filtrantă pentru apăCu toate că trăim în secolul 21 și tehnologia precum și calitatea vieții s-a îmbunătățit considerabil față de anii precedenți, problema apei cu adevărat potabile rămâne încă valabilă.

Apa pe care o consumăm ne afectează sănătatea mai mult decât ne dăm seama. Deși pare curată și bună de băut, apa poate conține substanțe dăunătoare sau microorganisme, care pe termen lung ar putea să ne afecteze sănătatea în mod dăunător.

O metodă mai bună decât faptul de a cumpăra mereu apă îmbuteliată este aceea ce a achiziționa un filtru de apă pentru robinet, sau o cană filtrantă pentru apă, ultima variantă fiind cea mai accesibilă.

Dacă ești deja în căutarea unei astfel de căni, află cum poți alege cea mai bună cană filtrantă pentru apă.

Top 3 căni filtrante pentru apă recomandate

De ce să alegi cea mai bună cană filtrantă pentru apă?

Marea majoritate încă este de acord cu ideea conform căreia, apa îmbuteliată este singura sursă sigură de apă potabilă.

În realitate însă, este doar cea mai scumpă. Un studiu a arătat că cei care consumă doar apă îmbuteliată ajung să cheltuiască de 10000 ori mai mult decât ar cheltui dacă ar folosi doar apă de la robinet.

De fapt, chiar și marile companii producătoare de sucuri acidulate sau nu, au recunoscut public că folosesc apă de la robinet în prepararea băuturilor răcoritoare, așadar nu ai nici un motiv să mai cheltuiești neînțelept pe apa îmbuteliată.

Dacă nu îți permiți un filtru pentru robinet, cana filtrantă pentru apă ar putea fi cea mai bună opțiune pentru tine, și ai putea fi surprins de cât de practică se poate dovedi a fi.

Cum alegi cea mai bună cană filtrantă pentru apă

Având în vedere că o cană pentru filtrarea apei te ajută pe tine și  familia ta să trăiți mai sănătos, ajutându-te în același timp să faci economii considerabile, este normal să îți dorești să achiziționezi un astfel de dispozitiv.

Cana filtranta pentru apa de la robinetO investiție bună îți va permite să te bucuri de apă de calitate superioară și foarte ieftină pentru mulți ani de acum încolo. De aceea vrem să îți oferim cele mai bune ponturi și sfaturi pentru alegerea celei mai bune căni filtrante pentru apă.

Vei găsi pe piață mai multe opțiuni, și pentru a te ajuta să alegi cât mai ușor și mai bine, depistând de asemenea care este cel mai bun raport calitate/preț, am pregătit un ghid de cumpărături.

Acest articol conține toate informațiile de care ai nevoie pentru a alege înțelept și pentru a te bucura de noua ta cană filtrantă pentru cât mai mult timp posibil.

Așadar, în alegerea ta ține cont de următoarele aspecte importante.

Principiul de funcționare

Sistemul de filtrare al apei va determina cât de eficientă va fi cu adevărat cana. Orice cană filtrantă este formată din trei părți principale: recipientul pentru apă, capsula filtrantă și capacul.

Dintre toate cel mai mult de va interesa capsula filtrantă, deoarece de eficiența acesteia va depinde și calitatea filtrării. Vei observa în descrierea produselor că ți se vor oferi informații cu privire la finețea capsulei de filtrare, precum și cu privire la coeficientul ei de eficiență.

Marea majoritate a cănilor filtrante vor fi suficient de bune pentru a filtra apa de urmele de calcar sau clor care pot fi dăunătoare pentru organism.

Cele mai bune căni filtrante însă sunt destul de eficiente pentru a filtra chiar și microorganisme ce pot fi dăunătoare. Astfel te poți bucura de o apă cu adevărat curată fără a fi nevoie să o cumperi.

Cea mai populară și ieftină metodă de filtrare a apei este cea cu tehnologie ceramică. Cu alte cuvinte, capsula de filtrare conține un cartuș din ceramică ce va trebui să fie  înlocuit după un anumit număr de utilizări, pentru a te putea bucura de o filtrare eficientă tot timpul.

Cele mai multe păreri spun că nu va fi necesar să schimbi cartușul din ceramică mai des de 2-3 luni, însemnând că va fi necesar să achiziționezi această consumabilă de aproximativ 4-5 ori pe an, deci nu așa de des.

Dacă ne referim la finețea capsulei de filtrare, vei observa că aceasta variază între 0,3 – 0,8 microni. Filtrele care se atașează direct robinetului sunt mult mai fine, dar și acestea sunt destul de eficiente pentru a putea curăța apa de microorganisme precum cryptosporidium și giardia.

Pe piață există două tipuri de capsule ceramice. Cele mai simple sunt formate din ceramică încărcată cu un bloc de cărbune activat în mijloc.

Alte capsule sunt tot din ceramică, dar cărbunele este granulat. În plus, pentru eliminarea metalelor grele este folosită o rășină deosebită numită zeolit. Indiferent de tipologia capsulei, orice cană filtrantă trebuie să fie capabilă să curețe apa de metale grele, sedimente, bacterii sau alți contaminanți.

Cele mai populare substanțe ce trebuie eliminate sunt: clorul, ierbicide, pesticide, contaminanți chimici organici. De asemenea, un filtru de apă bun va îmbunătăți vizibil aspectul, culoarea, mirosul și gustul apei.

Capacitatea cănii

Cana filtranta pentru apaEste un aspect care va influența mult manevrabilitatea cu care vei putea manipula cana, precum și cât de des va trebui să o umpli. De asemenea, prețul unei căni este influențat destul de mult de capacitatea recipientului pentru apă.

Cei mai mulți utilizatori au ajuns la concluzia că o cană de 1 sau 2 litri este destul de mare pentru o bucătărie, fără să ocupe foarte mult spațiu.

Dacă însă ai o familie mai numeroasă, ai putea lua în calcul achiziționarea unei căni cu o capacitate mai mare. Ține însă cont de faptul că aceasta va fi mai greu de manevrat.

Vorbind despre capacitate, ai putea să te interesezi și de cât de repede vei putea umple cana, adică cât de repede se va putea filtra apa. În general totuși, procesul de filtrare nu îți va lua prea mult.

Bineînțeles însă, o cană cu un filtru care să curețe mai rapid apa, va fi mai practică și mai ușor de folosit. O cană cu adevărat eficientă va putea să filtreze apă de îndată ce vei turna apa de la robinet în capsula de filtrare.

Orice cană care nu îți poate garanta un proces de filtrare instantaneu nu merită investiția. De asemenea, cu cât recipientul va fi mai mare, cu atât va trebui să aștepți mai mult timp pentru ca acesta să se umple cu apă filtrată. 

Durabilitatea

Cu cât este mai durabilă o cană cu atât mai mult te poți bucura de ea. Bineînțeles că există câteva măsuri de întreținere pe care le poți face singur pentru a-i prelungi durata de funcționare, dar există unele aspecte la care trebui să fii atent încă înainte de cumpărare.

De regulă, orientează-te înspre cănile care oferă o garanție de funcționare cât mai îndelungată. De asemenea, ia în calcul faptul că o cană filtrantă nu este concepută în mod special pentru bucătărie și va putea fi luată în vacanțe, excursii, diverse deplasări.

Vei putea filtra mai mult decât doar apă de la robinet. De aceea materialul din care este confecționată cana trebuie să fie foarte puternic și rezistent la șocuri.

De asemenea, va trebui să fie suficient de trainică încât să o poți transporta în portbagaj fără să îți faci griji că se va sparge sau defecta în vreun fel.

Întreținere

Cana filtru apa pentru acasaNu va fi necesar să execuți procedee complexe de întreținere. În general, simpla clătire a filtrului după fiecare utilizare va fi suficientă pentru a prelungi cât mai mult durata de viață a cănii.

Va trebui totuși să schimbi cartușul de filtrare odată la câteva luni pentru a putea să te bucuri de o apă de calitate superioară. De obicei un interval de 2-3 luni este suficient.

Pe de altă parte, în cazul capsulei cu rășină ionică ce se regăsește la unele modele, va fi nevoie să o înlocuiești în fiecare lună. De aceea este bine să cumperi de la un brand cunoscut despre care știi că furnizează filtre de rezervă din belșug în România.

Astfel nu te vei afla în situația în care iți va fi greu să înlocuiești filtrul, sau acesta va fi foarte scump.

Preț

În general, cănile filtrante pentru apă au prețuri accesibile pentru oricine. Cu toate acestea, înainte de a cumpăra o cană, calculează și care ar fi prețurile de mentenanță.

Nu te îngrijora dacă tragi concluzia că va fi nevoie să investești ceva mai mult decât te-ai așteptat. Oricum, îți vei amortiza investiția în suficient de scurt timp deoarece nu va mai fi nevoie să cumperi apă îmbuteliată pentru toată casa.

Calculează bine care va fi suma ce va trebui să o investești în schimbarea filtrului. Dacă aceasta este una rezonabilă, atunci poți cumpăra modelul care îți oferă cele mai multe facilități.

Caută un model care să îți facă utilizarea lui cât mai ușoară, de exemplul unul care te atenționează atunci când filtrul ar trebui schimbat. După o scurtă analiză comparativă a ofertei de pe piață vei fi gata să faci cea mai bună investiție.

Producători

Pentru a avea o garanție a calității, alege să cumperi de la producători renumiți, care au o bună reputație în producția de astfel de dispozitive. Printre cei mai apreciați se numără: Brita, Laica, Mitsubishi, Aqua Optima. Oricare din aceste trei companii îți pot oferi cea mai bună cană filtrantă pentru apă.

De asemenea, pentru a putea să îți faci o imagine completă și reală asupra calității unei căni, verifică părerile altor utilizatori care se găsesc acum foarte ușor online. Astfel vei fi pregătit să cuperi cea mai bună cană filtrantă pentru apă, perfectă pentru locuința ta.

Cea mai bună cană filtrantă pentru apă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de căni pentru filtrarea apei care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Cana de filtrare apa Laica Stream + 6 cartuse Laica Biflux

Cana de filtrare apa Laica Stream + 6 cartuse Laica BifluxCana filtranta de apa Laica reduce: calcarul, clorul, plumbul, zincul, cuprul şi alte metale grele, unele pesticide şi unele erbicide posibil prezente în apa de la robinet.
Filtrele de apa Laica imbunatatesc semnificativ gustul, mirosul si aspectul apei fiind recomandate pentru prepararea bauturilor calde si reci dar si pentru prepararea mancarii.
1 litru de apa filtrata prin tehnologia Laica Bi-Flux costa doar cativa bani.

Vezi detalii si pret

2. Cana de filtrare apa Brita Elemaris XL BR1000822

Cana de filtrare apa Brita Elemaris XL BR1000822Capacul este prevazut cu Sistemul de avertizare Brita Meter – monitorizeaza performanta de filtrare si indica durata de viata ramasa a cartusului.
Masurarea in 3 directii ia in considerare volumul de apa filtrata, calitatea apei (duritatea) si timpul de la ultima schimbare a filtrului.
Cartusul filtrant BRITA Maxtra ofera o apa curata, limpede, cu un gust deosebit.
Tehnologia unica de filtrare reduce depunerile de calcar si alte substante, reduce metalele grele, precum si majoritatea pesticidelor si impuritatilor organice.

Vezi detalii si pret

3. Cana filtranta Ecosoft Luna Blue 5 L

Cana filtranta Ecosoft Luna Blue 5 LAccesul la apă potabilă la domiciliu, în vacanțe și călătorii de afaceri.
Legendara tehnologie Ecomix® pentru purificarea apei de impuritatile obisnuite.
Calitate inalta la un preț accesibil.
O scurgere usoara a apei – Capac pentru a proteja apa curata din praf.
Picioare anti-alunecare pentru imobilitate suplimentara.
Cartusul filtrant este umplut cu mediul legendar Ecomix® inventat de oamenii de știință ucraineni pentru a reduce o gamă largă de impurități tipice în apa de la robinet.

Vezi detalii si pret

4. Cana filtranta cu alcalinizare AlkaMax

 Cana filtranta cu alcalinizare AlkaMaxCana filtranta AlkaMax filtreaza apa obisnuita si o transforma in apa alcalina ionizata.
Produce o apa cu un gust foarte bun – Elimina clorul si alti contaminanti.
Opreste metalele grele precum Plumbul si Cuprul.
Creeaza o apa alcalina cu un pH de 8,5 – 10, care te ajuta sa mentii echilibrul acid-alcalin in corp.
Reduce dimensiunea clusterelor de molecule de apa, facand apa sa fie mai usor absorbita de catre celule.

Vezi detalii si pret

5. Cana de filtrare apa Brita Aluna Cool Frosted + 3 Filtre Maxtra

Cana de filtrare apa Brita Aluna Cool Frosted Datorita designului compact, este perfecta pentru depozitarea pe raftul frigiderului.
Capacul este prevazut cu Sistemul de avertizare Calendar – un indicator manual de schimbare a cartusului cu ajutorul caruia puteti seta data urmatoarei schimbari.
Cartusul filtrant BRITA Maxtra, avand o tehnologie unica de filtrare ce contine un amestec testat de rasina schimbatoare de ioni si carbune activ.
Carafa si palnia pot fi spalate in masina de spalat vase.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată