Cel mai bun dozator de apă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (40 voturi, media: 4,95 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun dozator de apă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă dozatorul de apă potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun dozator de apaUn lucru nu îl poate contrazice nimeni: apa este esențială pentru viață. Avem nevoie să fim mereu hidratați, nu doar pentru a supraviețuii, ci și pentru a fi sănătoși, a arăta bine și pentru a păstra capacitățile intelectuale la cote optime.

Cu cât apa este mai curată, cu atât corpul o va asimila mai bine. Un dozator de apă se poate dovedi de un real folos în acest sens. Acest aparat poate fi utilizat cu succes în locuri publice, dar și acasă.

Dacă ești interesat de achiziționarea unuia, află din acest articol cum poți cumpăra cel mai bun dozator de apă.

Top 3 dozatoare de apă recomandate

De ce să alegi cel mai bun dozator de apă?

Faptul de a avea un astfel de aparat acasă, la birou, în sala de sport sau într-o instituție publică poate aduce cu sine multe beneficii. Acestea produc apă de calitate superioară, sunt accesibile și îi încurajează pe toți să se hidrateze mai mult.

De asemenea, te ajută să faci economie, eliminând risipa și reducând amprenta de carbon, deoarece vei utiliza mai pună apă îmbuteliată.

Unii ar putea avea nevoie de cel mai bun dozator de apă, deoarece nu au apă suficient de bună în zona lor, în timp ce alții ar putea alege acest aparat doar pentru că apa va avea un gust mai bun astfel.

Cum alegi cel mai bun dozator de apă

Dozator de apa calda si receIndiferent de motivul pentru ca îți dorești cel mai bun dozator de apă, este important să cunoști criteriile de selecție pentru a putea alege unul care să se potrivească nevoilor tale.

În acest sens, va trebui să cunoști avantajele și dezavantajele fiecărui tip de dozator de apă, dar și alte detalii care te vor ajuta să nu investești mai mult sau mai puțin decât este necesar într-un astfel de aparat.

Oferta de pe piață este bogată și poate fi greu să faci o alegere bună, pliată pe nevoile tale. Este lesne de înțeles că dacă vrei un dozator de apă pentru acasă, criteriile de selecție vor fi diferite decât dacă ai dori unul pentru un cabinet medical spre exemplu.

Pentru a te ajuta să faci o achiziție bună din prima, am pregătit acest ghid de cumpărături care conține toate informațiile de care ai nevoie. Tot în acest articol am inclus și cele mai bune oferte ca raport calitate preț de pe piață, pentru ca tu să nu pierzi prea mult timp cercetând piața inutil.

Avantajele celui mai bun dozator de apă

 • Apa are un gust mai bun – De multe ori, oamenii nu se hidratează corespunzător deoarece sunt deranjați de gustul apei de la robinet. Chiar dacă apa este fără gust, aceasta poate conține componente care îi alterează aroma. Este preferabil să folosești apă filtrată în dozator pentru a te asigura că nu ingerezi metale nedorite sau alte componente cu potențial periculos. Folosind un astfel de aparat însă, apa va avea un gust care nu va deranja.
 • Accesibilitate – investind într-un dozator de apă, îți vei aminti mereu că trebuie să bei mai multă apă pentru a rămâne bine hidratat. Astfel vei avea o stare de sănătate mai bună, pentru mai mult timp, chiar dacă ai putea să nu vezi imediat îmbunătățiri.
 • Convenabilitate – Și copiilor le este greu să stea hidratați pe timpul zilei. Dar, se pare ca aceștia sunt atrași de o astfel de unitate din care își pot procura apa. Drept urmare, un astfel de aparat îi poate convinge și pe cei mici să bea apa mai des și mai multă.

Tipuri de dozator de apă

 • Dozator de apă cu încărcare superioară

Sigur le-ai mai văzut în mai multe locuri. Acestea au un bidon cu apă care este plasat deasupra dozatorului. Astfel apa nu mai este ridicată și scoasă prin robinet, ci aceasta va curge pur și simplu de sus.

Sunt mai ieftine și mai ușor de instalat. Imediat ce ai amplasat bidonul de apă deasupra și ai instalat aparatul, poți să bei apă. Bidonul va fi mereu expus, ceea ce pentru unii, constituie o problemă de estetică.

Există și un alt dezavantaj. Va trebui să ai o forță considerabilă sau să ai nevoie de ajutor pentru a ridica bidonul deasupra aparatului. Cu toate acestea, astfel de dozatoare sunt foarte populare mai ales în birouri.

 • Dozator de apă cu încărcare inferioară

Acesta este dotat cu un compartiment în partea de jos unde vei putea să schimbi sticlele de apă. Arată foarte bine și aspectul este unul curat. Nimeni nu va știi unde se ascunde sursa de apă de fapt, deoarece va fi în spatele unor uși închise.

Practic, arată ca un dozator de apă, dar fără bidon. Poți folosi recipiente care au  o capacitate mare, dar îți va fi mai ușor să le instalezi deoarece nu va mai trebui să le ridici deasupra.

Procesul de înlocuire al sticlei cu apă se va face ușor, prin simpla împingere a acestuia în interior. Apoi trebuie doar să conectezi țevile și pompa pentru a se putea extrage apă și sistemul este gata pentru utilizare.

 • Dozator de apă de masă

Pentru case sau apartamente, un dozator de apă de masă este cel mai potrivit. Desigur, ocupă mai mult spațiu pe blatul din bucătărie, dar nu au sticlă, așadar nu necesită o încărcare frecventă. Sunt considerate dozatoare de apă fără bidon.

În loc să folosească un bidon, acestea sunt dotate cu un sistem de filtrare al apei, fiind astfel purificată. Lichidul pe care îl vei bea va fi curățat de impurități și alți factori contaminanți.

Aparatul este dotat cu un buton care îți permite să selectezi temperatura apei. Desigur, va trebui să legi sistemul la rețeaua de apa.

Temperatura apei

Apa curata dozator cu filtrareUn alt factor pe care să îl iei în considerare este temperatura apei. Cele mai bune dozatoare de apă pot atât să răcească apa, cât și să o facă fierbinte. Totuși, unele sisteme de răcire, sunt mai puternice decât altele.

Producătorii vor specifica extremele la care poate ajunge apa rece și cea caldă. În acest caz, dacă vrei un dozator care să îți ofere și apă caldă, va trebui să verifici și setările de siguranță, pentru a te asigura că cei care folosesc aparatul nu se vor opări de la apa prea fierbinte.

Capacitatea dozatorului de apă

Fiecare clădire are nevoi diferite atunci când e să iei în considerare capacitatea dozatorului de apă. Desigur, cea mai convenabilă opțiune este aceea de a cumpăra un model care are o capacitate cât mai mare.

În acest fel, nu va fi necesar să înlocuiești prea des bidonul cu apă, deoarece schimbarea acestuia poate fi foarte enervantă și greoaie.

Totuși, capacitatea nu ar trebui să fie mare decât ai nevoie. Altfel, va trebui să aștepți prea mult timp ca apa să se epuizeze.

Ușurința în utilizare

O altă caracteristică importantă a unui dozator de apă este ușurința în utilizare. Nu ar trebui să petreci prea mult timp ca să îți dai seama cum funcționează aparatul.

Acesta trebui să fie realizat într-un mod intuitiv. Oricine trebuie să își dea seama în câteva secunde ce trebuie să facă pentru a obține apa la o temperatură potrivită pentru el.

De asemenea, la acest capitol intră și ușurința la întreținere. În mod ideal, modelul pe care îl vei alege va avea nevoie de foarte puțină mentenanță.

De exemplu, unele îți permit să speli tava pentru scurgeri în mașina de spălat vase. În mod evident, această opțiune facilitează enorm procesul de întreținere.

Siguranță

Cel mai bun dozator de apă este dotat cu un mod de siguranță. Necesitatea unei astfel de opțiuni este mare mai ales în casele cu copii mici. Aceștia sunt foarte atrași de butoane și vor vrea cu siguranță să se joace cu acest aparat.

Prin urmare, dacă ai copii sau nepoți, este important să verifici ca atunci când este nevoie, aparatul să îți permită să dezactivezi încălzirea apei.  

Locație

Ia în considerare și locul în care vrei să pui dozatorul de apă înainte de a alege un model sau altul. Măsoară spațiul, iar apoi verifică dimensiunile aparatului pe care ai pus ochii.

De exemplu, dacă vrei unul pentru casă, gândește-te dacă bucătăria ta este destul de mare pentru a încăpea un dozator de tip industrial în ea sau dacă mai bine alegi unul cu încărcare superioară, dar cu un bidon mai mic.

Dacă ai un spațiu restrâns și nu este loc pentru un sistem mai robust, alege un model care se instalează pe masă.

De asemenea, dozatoarele de apă cu încărcare inferioară, tind să fie mai compacte. Acestea sunt și mai ușor de manevrat, ceea ce va facilita așezarea lor în spații mici.

BPA Free

Dozator de apa pentru acasaBisphenol A este un element chimic industrial care se întâlnește în plastice. Este important să cumperi un dozator de apă care nu are această substanță chimică în componență. Fii atent la acest aspect mai ales dacă ai copii mici, deoarece pentru ei este mai periculos.

Eficiență energetică

Cel mai bun dozator de apă va avea și un certificat de eficiență energetică. Astfel vei putea face chiar mai multe economii și te vei putea bucura fără griji de avantajele acestui aparat.

Material

Multe modele sunt fabricate din plastic. Totuși, cele mai bune sunt făcute din inox. Acesta este avantajos deoarece apa nu va împrumuta gust de la plastic, și va fi mai plăcută astfel.

De asemenea, inoxul reduce cantitatea de bacterii și formarea depunerilor în dozator.

Ce funcții și accesorii trebuie să aibă cel mai bun dozator de apă?

 • Funcție pentru apă caldă și rece – Unele modele, pe lângă funcția de a răci apa, au un dispozitiv care produce apă caldă. Astfel poți folosi apă fierbinte pe care o obții instant, pentru ceai, gătit sau alte băuturi calde.
 • Sistem de purificare – Kiturile de filtrare sunt concepute cu scopul de a îndepărta particulele mici, sedimentele, plumbul și clorul din sursa de apă conectată la dozatorul de apă de masă.
 • Suport pentru pahare – Multe modele oferă un sistem intern sau extern de depozitare a paharelor de unică folosință.
 • Tavă pentru scurgere – Acestea sunt ideale pentru că te ajută să previi dezordinea și face curățarea aparatului mai ușoară, mai ales dacă aceasta este detașabilă.
 • Kit de conversie – Acesta este un lucru esențial atunci când vrei să legi aparatul la rețeaua de apă existentă.
 • Robinet de siguranță pentru apă caldă – Stopează încălzirea apei, aceasta fiind o măsură care se ia pentru siguranța copiilor, așa cum am amintit și mai sus.

Sistemul de răcire

Acesta poate să funcționeze pe două principii:

Răcire cu compresie și freon – răcirea apei se va face pe același sistem ca în cazul frigiderelor. Se regăsește în cazul variantelor de dimensiuni mai mare, instalate în spații publice. Este mai potrivit pentru aceste locuri deoarece fluxul de utilizatori este mai mare Poate răci până la 4 litrii de apă pe oră.

Efectul Peltier – se utilizează o pastilă de răcire împreună cu un ventilator și un radiator din aluminiu. Varianta este recomandată uzului casnic, deoarece sistemul este capabil să răcească doar 1 litru de apă pe oră.

De unde cumperi cel mai bun dozator de apă?

După ce ai stabilit un buget și acum că știi care sunt elementele care diferențiază un dozator scump de unul mai ieftin, va trebui să alegi un model potrivit. Este bine să acorzi atenție producătorului.

Ghidează-te spre modele produse de companii care au o reputație bună, care pot oferi mentenanță sau o garanție pe o perioadă mai îndelungată de timp. Poți să îți dai seama dacă un producător este sau nu de încredere, verificând părerea și experiența altor utilizatori cu respectivul produs.

De asemenea, este recomandat să cumperi din surse de încredere. Magazinele online sunt o variantă bună, dar doar cele care sunt verificate și care oferă servicii impecabile clienților.

Așadar, pe lângă producător, va trebui să ai în vedere și reputația magazinelor online. Înainte de a da o comandă poți testa puțin serviciul clienți. Dacă ești mulțumit de cum funcționează, poți da comanda.

Este mai convenabil să cumperi cel mai bun dozator de apă online, deoarece în acest fel nu mai pierzi timp plimbând-te prin magazine fizice. În plus cele care comercializează așa ceva sunt greu de găsit, iar oferta lor este limitată.

Pune în practică sfaturile de mai sus și vei alege cel mai bun dozator de apă.

Cel mai bun dozator de apă: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de dozatoare de apă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Dozator apa cu sistem de filtrare Hyundai W2-160P

Dozator apa cu sistem de filtrare Hyundai W2-160PAcest model este un sistem ultraperformant de filtrare a apei, in 4 etape succesive cu ultrafiltrare, dar si un dozator apa rece si apa calda.
Dozator apa cu inaltimea de 973 mm, ideal de pozitionat pe podea cu ajutorul a 4 picioruse.
Necesita racordarea la reteua de apa a orasului si alimentarea la reteaua electrica (220V), iar apa filtrata este livrata spre consum atat rece cat si calda.
Calitatea apei este cu mult mai buna decat apa imbuteliata.

Vezi detalii si pret

2. Dozator apa de podea Zass ZWD 08 WF

Dozator apa de podea Zass ZWD 08 WF

Aparatul este dotat cu un sistem ultraperformant de filtrare a apei, in 4 etape succesive, prevazut si cu dozator apa rece si apa calda.
Se ataseaza direct la reteaua de apa.
Temperatura apa fierbinte: 85 – 95°C, 5L pe ora.
Temperatura apa rece: intre 4 si 12 °C, 2L pe ora.
Indicatoare LED pentru apa calda/apa rece.
Rezervoare apa din inox – Termostat automat.

Vezi detalii si pret

3. Dozator apa de podea Zass ZWD 01 C

Dozator apa de podea Zass ZWD 01 CCompresor pentru racire puternic si silentios.
Temperatura apa fierbinte: peste 90°C, 5L pe ora;
Temperatura apa rece: intre 6 si 8°C, 2,5L pe ora;
Temperatura ambient recomandata: intre 10 si 38°C;
Umiditate ambient: <90%;
Rezervor apa calda din inox – Termostat automat.
Putere incalzire: 550W – Putere racire: 90W.

Vezi detalii si pret

4. Dozator apa Vortex WDV-SCL16LB

Dozator apa Vortex WDV-SCL16LBAspect modern – Functii de racire si incalzire – Compartiment de depozitare.
Temperatura incalzire apa: 85-95°C – Temperatura racire apa: 8-12°C.
Capacitate incalzire apa (l/h): 5 – Capacitate racire apa (l/h): 2.
Compresor cu agent frigorific tip R134a
Putere consumata la incalzire: 500W.
Putere consumata la racire: 90W.

Vezi detalii si pret

5. Dozator apa de birou Crown CWD-1806W

Dozator apa de birou Crown CWD-1806W

Caracteristici: racire electronica.
Capacitate racire apa : 0,8 litri / ora.
Capacitate de incalzire apa: 5 litri / ora.
Acest tip de dozator este recomandat pentru un birou sau o familie cu maxim 3 persoane.
Temperatura apa rece: 8-15 ° C.
Temperatura apa calda: 85-95 ° C.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată