Cuprins
- 1 Top 3 baterii de duș recomandate
- 2 De ce să alegi cea mai bună baterie de duș?
- 3 Cum alegi cea mai bună baterie de duș
- 4 Cea mai bună baterie de duș: recomandări
Cum alegi cea mai bună baterie de duș? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă bateria de duș potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.
Nu este niciodată plăcut când te vezi nevoit să schimbi un obiect pentru că s-a defectat, sau atunci când trebuie să renovezi un spațiu deoarece nu mai poate fi folosit corespunzător.
În special când este vorba despre baie, un spațiu cu rol mai degrabă funcțional decât estetic, este necesar să iei decizii după ce te-ai informat corespunzător.
Una din investițiile pe care va trebui să le faci este achiziționarea unei baterii de duș. Atunci când vrei ca investiția ta să merite și să nu îți dea bătăi de cap la scurt timp, vei alege pe baza unor criterii care vor depăși simplul aspect al bateriei.
Deci, pentru a afla unde poți găsi baterii de duș ieftine, precum și cum poți cumpăra cea mai bună baterie de duș, citește cu atenție acest articol.
Top 3 baterii de duș recomandate
De ce să alegi cea mai bună baterie de duș?
Cu siguranță că tu și membrii familiei tale folosiți dușul din plin. De fapt, cu cât în locuința ta locuiesc mai multe persoane care folosesc aceiași baie, cu atât ar trebui să fii mai riguros atunci când alegi bateria de duș.
O baterie de duș bună este rezistentă la uzură, se potrivește cu aspectul băii, nu este sensibilă la rugină și calcar, și are un sistem de montare convenabil pentru ca fiecare membru al familiei să poată controla apa după bunul plac.
O baterie de duș aleasă la întâmplare după simplul criteriu al prețului scăzut, nu va întruni, cel mai probabil, aceste cerințe.
Cum alegi cea mai bună baterie de duș
Pentru a putea face o achiziție bună este nevoie ca fiecare cumpărător să se informeze în prealabil și să discearnă astfel care sunt semnele ce indică o baterie de duș de proastă calitate.
Apoi mai sunt și alte detalii de stabilit: Ce tip de montare preferi să aibă? Cum vrei să controlezi apa? Ce cartuș este cel mai rezistent? Din ce material trebuie să fie fabricată? Ce finisaj se potrivește cu stilul băii tale? Ai nevoie de funcții speciale?
Răspunsul la toate aceste întrebări va constitui criteriile de selecție pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a merge la cumpărături. După ce am făcut pentru tine o cercetare a pieței și nu numai, am reușit să adunăm toate informațiile de care ai nevoie în acest ghid de cumpărături.
Mai mult, la final, pe baza parametrilor e care îi vom stabili mai jos, am ales pentru tine câteva baterii de duș la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.
Așadar, dacă dorești să cumperi ca un expert, citește cu atenție următoarele informații importante.
Tipul de montaj
Principala metodă de clasificare a bateriilor de duș este tipul de montaj. Studiind acest aspect, îți vei putea da seama de gradul de dificultate al fiecărui tip de instalare și vei putea alege în consecință.
Bineînțeles, alegerea ta va depinde și de măsura în care bateria pentru duș este aceiași cu bateria pentru cadă:
Baterie de duș încastrată
Acest design simplu este minimalist și potrivit pentru omul modern și intuitiv. Este un tip de montare care a intrat relativ recent pe piață. În cazul acestei baterii de duș, lipsește pipa.
Practic componentele acestei baterii sunt cartușul și mânerul. Apa va curge direct din para de duș sau alt loc în funcție de configurația pe care o alegi. Poate fi montată pe cadă sau în cabina de duș.
Baterie de cadă
Dacă dorești ca bateria de duș să fie montată direct în cadă, astfel având un sistem de comutare a apei atunci când vrei să faci baie sau duș, este recomandat să cumperi o cadă care are un spațiu special pentru instalarea bateriei.
Dacă ai deja cada, dar aceasta nu are o gaură specială pentru montarea bateriei de duș, trebuie să te interesezi dacă materialul din care este făcută cada, suportă modificări fără a risca să o deteriorezi major.
Baterie de duș cu montare pe perete
Cel mai popular și mai ușor de găsit model de baterie de duș, este acela cu montare în perete. Acesta se montează fie deasupra căzii, fie în cabina de duș.
Oricum, este considerat un model clasic și este posibil să îl găsești la un preț foarte accesibil. De obicei este inclus într-un set care cuprinde și parade duș, fixă sau mobilă.
Baterie de duș de podea
Acesta este un sistem de montare modern. Se potrivește în cazul băilor cu aspect nostalgic, spațioase. Este un model recomandat pentru căzile stative, care nu au nevoie de sprijin în perete, deci pot fi montate în mijlocul băii.
Bateria constă într-un sistem cu cartuș și mâner, și o tijă cu rol de suport care se fixează în podea. Poate include și o pară de duș cu furtun.
Modalitatea de comandă
Baterie clasică cu dublă-comandă
Acest mod de comandă este ușor de recunoscut deoarece are două mânere care îți permit să controlezi debitul de apă. Un mâner este pentru apă rece, iar celălalt pentru apă caldă. De obicei, cel pentru apă rece este marcat cu un punct albastru, iar cel pentru apă caldă cu un punct roșu.
Acesta este cel mai vechi sistem și cel mai simplu în design, dar este funcțional și apreciat de mulți clienți, în special de cei care preferă un stil nostalgic. Viteza apei și temperatura se controlează prin rotirea robinetelor.
Baterie cu mono-comandă
Spre deosebire de modelul clasic, această baterie are un singur mâner cu care poți controla atât debitul apei prin mișcări sus-jos, cât și temperatura apei prin mișcări stânga –dreapta. Ai nevoie de o singură mână pentru a manevra bateria și este un sistem intuitiv.
În comparație cu modelul clasic acestea sunt mai ușor de folosit. De asemenea, la modelele tradiționale cu două robinete, cartușul are nevoie de întreținere. În cazul bateriei cu mono-comandă însă, nu este necesară nicio măsură de mentenanță.
Acestea sunt și variante mai sigure, adesea fiind echipate cu un inel anti-opărire, care nu permite ca temperatura apei să treacă peste o anumită limită.
Sistem termostatic
Bateriile cu acest sistem au un mâner care controlează debitul apei și un altul care controlează temperatura. Acestea conferă un confort mai mare decât alte tipuri de baterii de duș. Temperatura poate fi programată manual în prealabil, și rămâne constantă la fiecare utilizare, indiferent de debitul apei.
Dacă ai copii, poți alege un model care este dotat cu un program de siguranță. Atunci când acesta este activat, apa se va opri imediat ce atinge pragul de 38o C sau 40o Dacă îți dorești o temperatură mai mare, pur și simplu va trebui să dezactivezi funcția de siguranță.
Este o variantă mai bună pentru economia de apă, deoarece nu va trebui să mai irosești apă în timp ce aștepți să se încălzească.
Materialele bateriei de duș
Pentru o baterie de duș de calitate cele mai potrivite materiale sunt inoxul și alama.
Inoxul este un material preferat de mulți deoarece rezistă la rugină și are un aspect modern. Cu toate acestea, bateriile de duș din inox sunt mai scumpe decât alte variante. Așadar, când vrei să alegi materialul, trebuie să ai în vedere și bugetul de care dispui.
La un preț mai accesibil vei găsi baterii de duș din alamă. Acestea se recunosc ușor deoarece au o culoare arămie/gălbuie. Sunt foarte potrivite pentru băile în stil rustic, vintage sau clasic, mai ales dacă vorbim despre o baterie cu dublă-comandă.
În privința acestora totuși, trebuie să ți cont de o regulă simplă. Alama este realizată dintr-un amestec de cupru și zinc. Pentru ca materialul să fie rezistent, proporția de cupru trebuie să fie mereu mai mare decât cea de zinc.
Produsele bune au în compoziție cel puțin 59% cupru. Vei recunoaște bateriile din alamă slabă și necalitativă după culoarea mai gălbuie și mai deschisă.
Finisajele bateriei de duș
Majoritatea bateriilor sunt realizate din alamă, placată cu unul sau mai multe materiale: crom, nichel, inox sau alamă. Cele cu finisaj cromat sunt, de regulă, cele mai ieftine, și sunt disponibile în foarte multe variante. Altele au un finisaj emailat alb sau alte culori.
Nichelul este de asemenea, destul de popular, cu un aspect mat care va preveni urmele de amprente. Nici urmele lăsate de stropii de apă nu vor fi la fel de vizibile ca pe crom.
Pentru un nivel de calitate superior și un aspect diferit, poți alege inoxul. Acestea pot fi foarte lucioase și reflectorizate, sau pot avea un aspect mat oferind o estetică mai delicată, și fiind mai ușor de întreținut.
Dacă ai un buget pe măsură, poți alege o variantă luxuriantă, dar și foarte calitativă, și anume finisajul de alamă. Baia ta va părea că este amenajată de un designer de interioare.
Cartușul bateriei de duș
Cartușul bateriei este cel responsabil de controlul vitezei apei. Majoritatea bateriilor de duș sunt dotate cu un cartuș din ceramică sau din teflon. Cele mai ieftine baterii de duș sunt echipate cu un cartuș din teflon. Acesta este mai slab calitativ și mai sensibil la zgârieturile cauzate de diferite impurități. De asemenea, este o variantă mai zgomotoasă.
Pentru un nivel de confort sporit și o durabilitatea mare, alege o baterie de duș cu cartuș din ceramică. Acesta este mai rezistent la daunele ce pot fi provocate de nisip și alte impurități, și este o opțiune silențioasă.
Perlatorul
Această piesă este poziționată la capătul bateriei. Majoritatea cumpărătorilor nu știu de existența și de rolul acesteia. Această piesă mică este o sită care filtrează apa ce curge de impurități și depuneri de calcar.
De asemenea, asigură un jet de apă mai aerat și mai puternic. Așadar, asigură-te că bateria ta este dotată cu un perlator dacă, bineînțeles, acesta are o tijă de scurgere.
Există perlatoare speciale care au rolul de a te ajuta să economisești apă. Acesta are rolul de a reduce debitul de apă, fără ca tu să simți o diferență în presiune, ceea ce duce la mari economii la apă pe termen lung. Acesta poate fi un criteriu important de selecție pentru tine, dacă ai o familie cu copii, care petrec mult timp jucându-se în baie.
Indici importanți de calitate
Există câteva aspecte pe care ar trebui să le verifici din start, pentru a-ți da seama dacă bateria merită până și cel mai mic gând de achiziție.
Primul pas este acela de a verifica garanția. Orice producător care produce baterii de duș calitative îți va oferi o garanție de minim 3 ani, uneori chiar și 5 ani. Cu cât garanția este mai mare, cu atât poți trace concluzia că ai de a face cu un produs care îți merită atenția și, eventual, banii.
Dacă vrei o baterie de duș din alamă, este absolut necesar să verifici proporția de cupru și zinc. Varianta ideală este cea cu 62 % cupru și doar 30% zinc, și alte materiale în proporție foarte mică.
Alte funcții speciale pot contribui atât la creșterea calității produsului, cât și la creșterea prețului, evident. Unele baterii de duș sunt dotate cu atenuatoare de zgomot, astfel atunci când apa e pornită nivelul de zgomot nu va depăși 20 dB.
Producători
Producătorul este un alt indiciu foarte important al calității. Verifică reputația producătorilor care comercializează produse din gama sanitarelor. Brandurile care și-au creat deja un renume sunt mai conștiincioase în ceea ce privește rigoare cu care fabrică și comercializează produse.
Asta deoarece și-au obișnuit clienții cu anumite standarde, și pentru a-i fideliza și a nu își pune în pericol imaginea, vor produce în continuare produse la fel de calitative. Printre cele mai apreciate branduri de pe piața din România putem aminti: Grohe, Teka, Ideal Standard, Sicuraqua.
Îți recomandăm să cumperi cea mai bună baterie de duș online. Aici vei găsi cel mai rapid un produs care să fie pe placul tău și care să se potrivească cu nevoile tale unice.
De asemenea, ai mai multe șanse să găsești un produs la un preț mai bun decât dintr-un magazin tradițional. Înainte de orice achiziție pe care o faci online, este important să analizezi bine părerea altor cumpărători, atunci când aceasta este disponibilă. Este probabil ca ceea ce a funcționat în cazul lor să funcționeze și pentru tine, și invers.
Având toate informațiile d emai sus la dispoziție, acum ești gata să cumperi cea mai bună baterie de duș.
Cea mai bună baterie de duș: recomandări
Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de baterii de duș pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.
1. Sistem dus cu baterie termostatata Hansgrohe Croma 160
Sistemul de dus cu termostat Hansgrohe Croma 160 include:
– para dus fixa Croma Ø160 mm cu sistem QuickClean,(27450000).
– furtun Isiflex 1.60 m (28276000).
– brat dus 270 mm , dus mobil Croma 100 Vario, cod 28535000.
– suport dus ajustabil in inaltime.
– baterie cu termostat cu stop la 40 grade C.
– diverter pentru comutare apa para fixa – dus manual si conectori S pentru limitare zgomot.
2. Sistem de dus Ideal Standard IdealRain S3
Sistem dus IdealRain include:
– baterie dus cu termostat CeraTherm 100, dus fix, diametrul 200 mm, debit 12 litri/min.
– dus mobil IdealRain S3 cu 3 functii, diametrul 80 mm, cu functie anticalcar.
– furtun dus MetalFlex 1750 mm.
Material: Metal & Plastic.
Culoare: Crom.
3. Baterie dus Steinberg Timelessness Seria 250 cu dubla-comanda
Bateria de dus din gama Steinberg face parte din colectia Seria 250 cu montaj pe perete este fabricata din alama sanitara de culoare crom.
Este compusa din: cartus ceramic 90° si protectie anti-retur.
Bateria are dimensiunile de 148 mm.
Montaj: Pe perete.
Forma: Rotunjita.
Garantie: 5 ani.
4. Set baterie dus cu termostat Grohe Grohtherm 800
Beneficiind de finisajul cromat GROHE StarLight®, Grohtherm 800 dispune de tehnologia GROHE TurboStat®, ce asigură un duș plăcut, la o temperatură constantă.
Butonul SafeStop, reglat la 38°C, împiedică copiii să crească temperatura în mod accidental, în timp ce EcoButton permite reducerea consumului de apă.
Mânerele ergonomice vă oferă o aderență bună în orice moment, chiar și cu mâinile ude sau cu săpun.
Include set de duș Tempesta II, 600 mm.
5. Baterie dus Hansgrohe Logis
Conexiuni S – Distanta intre centre: 150 mm±12 mm.
Debit: 22 l/min – Cartus ceramic.
Limitator de temperatura ajustabil
Supapa antiretur – Amortizor de zgomot.
Conexiuni furtun de dus DN15.
Suprafata cromata.