Cea mai bună căsuță de grădină

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (38 voturi, media: 5,00 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună căsuță de grădină? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă căsuța de grădină potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna casuta de gradinaDacă nu ai un garaj disponibil pentru a depozita diverse obiecte pe care le folosești afară, poate fi o idee bună să achiziționezi o căsuță pentru grădină sau o magazie așa cum mai este cunoscută.

Multe persoane beneficiază mult de pe urma acestui spațiu ideal pentru depozitarea uneltelor, a utilajelor, ori aleg să îl folosească în alte scopuri, de exemplu, pentru divertisment.

Indiferent de motivul pentru care îți dorești o astfel de magazie, cu siguranță vrei să investești doar în ce este mai bun. Poți afla cum să reușești asta, citind articolul acesta.

Top 3 căsuțe de grădină recomandate

De ce să alegi cea mai bună căsuță de grădină?

Este foarte practic să ai o astfel de încăpere în grădina sau curtea ta, indiferent de scopul pentru care îți dorești să o folosești. Totuși, pentru a beneficia la maxim de avantajele pe care le oferă, trebuie să te asiguri că investești o sumă importantă de bani, doar într-una de calitate. C

ea mai bună căsuță pentru grădină va fi expusă tot anul la factori de mediu agresiv precum: acțiunea razelor UV, ploaie și umiditate, vând puternic, zăpadă și îngheț etc.

Pentru a-ți putea da seama dacă varianta de care ești interesat este sau nu rezistentă, va trebui să cunoști unele detalii legate de calitate, material s.a.m.d.

Cum alegi cea mai bună căsuță de grădină

Casuta de gradina usi duble pentru depozitarePrintre întrebările pe care trebuie să ți le pui înainte de a cumpăra o căsuță pentru grădină se numără:

La ce o voi folosi? Cât spațiu pot să îi dedic? Am un spațiu drept pentru ea? Cu sau fără ferestre? Ce fel de ușă este mai potrivită? Care este cel mai rezistent material? Cât de grea este întreținerea?

Acestea sunt doar câteva întrebări la care este esențial să afli răspunsul înainte de a face o achiziție.

Deoarece oferta de pe piață este foarte bogată și este puțin probabil să fii un expert la acest capitol, ai nevoie să te informezi bine.

Noi am pregătit un ghid de cumpărături care servească fix acestui scop. Îți prezentăm toate informațiile pe care trebuie să le ai în minte atunci când cauți o magazie pentru grădină.

De asemenea, vei afla și cum să cumperi cea mai bună căsuță pentru grădină, la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Căsuța pentru grădină: cum o vei folosi?

În funcție de preocupările și nevoile tale, poți alege să folosești un astfel de spațiu în diferite scopuri. În funcție de modul în care te gândești să o folosești, va trebui să faci alegeri specifice, după cum urmează:

 • Căsuță de grădină pentru depozitare

Dacă vrei să folosești magazia în acest scop, este bine să cauți una cu compartimente care te vor ajuta să eficientizezi modul în care vei folosi spațiul.

Recomandat ar fi ca aceasta să aibă interiorul dotat cu sertare, rafturi, cârlige, precum și zone special destinate depozitări utilajelor sau a diverselor mijloace de transport cum ar fi bicicleta.

În privința dimensiunii, poți alege variante mai mari sau mai mici în funcție de lucrurile pe care intenționezi să le depozitezi acolo.

 • Căsuță de grădină pentru divertisment afară

Unele persoane apreciază posibilitatea de a putea sta afară, dar sub adăpostul unei căsuțe rudimentare, unde să se bucure doar de relaxare.

Dacă alegi căsuța potrivită în acest sens, vei putea pune în ea mobilier confortabil, un televizor sau alte medii pentru divertisment și astfel să creezi un bârlog, doar pentru tine.

Dacă acesta este cazul, asigură-te că vei cumpăra o magazie care este foarte bine protejată împotriva ploii și că acoperișul este de calitate superioară.

 • Căsuță de grădină pentru cultivarea plantelor

Dacă intenția ta este aceea de a le oferi plantelor sensibile un mediu propice pentru dezvoltare, dar și să ai un spațiu potrivit pentru cultivarea plantelor mai devreme sau pentru o perioadă mai lungă din an, o magazie poate fi un spațiu potrivit.

Totuși, deoarece plantele au nevoie de un nivel mare de lumină pentru a se dezvolta bine, asigură-te că vei cumpăra o căsuță de grădină cu multe ferestre, destul de mari.

 • Căsuță de grădină pentru muncă sau hobby

Dacă vrei să folosești magazia pe post de atelier pentru diferite proiecte de bricolaj sau creative, ai nevoie de o căsuță de grădină care să îți permită să organizezi toate instrumentele pe care le folosești, dar și să instalezi o masă și un banc de lucru, precum și lămpi pentru iluminat.

Din acest motiv, este posibil să fii nevoit să alegi o căsuță de dimensiuni mai mari.

Dimensiunile căsuței de grădină

Dimensiuni potrivite casuta de gradinaDupă ce ai decis la ce vei folosi căsuța de grădină, este momentul să te orientezi și în ceea ce privește dimensiunea acesteia.

Din fericire, piața este destul de ofertantă în variante de dimensiuni foarte diferite, motiv pentru care vei găsi cu siguranță una care să îți servească cât mai bine.

Este bine să te gândești la obiectele pe care vrei să le ocrotești astfel. Iată câțiva parametrii orientativi în acest sens:

 • Latura de 180 cm – potrivită pentru depozitarea utilajelor pentru îngrijirea terenului (ex: mașină de tuns iarba).
 • Latura de 150/120 cm – potrivită pentru adăpostirea lemnelor pentru foc, mai ales dacă vorbim de un model din metal.
 • Latura 120/95 cm – ideală pentru depozitarea sculelor și uneltelor pentru grădinărit.
 • Latura de 350 sau 400 cm – Aceste variante sunt potrivite pentru grădinile de dimensiuni mai mari. Într-o astfel de unitate poți depozita fără probleme o mașină de tuns iarba, bicicleta sau alte utilaje mari.

Unii producători îți oferă posibilitatea de a achiziționa extensii. De cele mai multe ori, acestea sunt disponibile pentru modelele din plastic.

Să presupunem că achiziționezi o magazie de mici dimensiuni, dar că în câteva luni îți dai seama că ai avea nevoie de mai mult loc pentru noile utilaje pe care le-ai obținut. În acest caz, poți achiziționa doar o extensie, nu o nouă magazie.

De asemenea, trebuie să ții cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Nu ai vrea că această căsuță să ocupe prea mult din spațiul verde al grădinii tale. De aceea este important să măsori exact suprafața grădinii tale.

Nu uita să iei în considerare suprafața necesară pentru deschiderea completă a ușilor și a ferestrelor, precum și înălțimea acoperișului și capetele lui.

Dacă este posibil, optează pentru o căsuță de grădină ușor mai mare decât crezi că ai avea nevoie. Este mai bine să ai prea mult spațiu, decât prea puțin.

Cum stabilești locul în care vei plasa căsuța pentru grădină?

Există mulți factori care pot influența locul unde vei plasa căsuța. La rândul lui, locul poate influența tipul de căsuță pe care îl vei alege.

Caută o zonă care este:

 • Bine nivelată, iar suprafața este una tare, nu nisip.
 • Suprafața trebuie să fie cât mai uscată Astfel magazia nu va fi foarte afectată de posibilele inundații.
 • Expusă cât mai puțin la soare direct, pentru a nu se supraîncălzi.
 • Accesibilă din orice direcție pentru a-ți permite să întreții bine magazia.
 • Departe de copaci. Dacă este localizată sub copaci, mai ales dacă sunt bătrâni, ar putea fi distrusă în cazul în care acesta se prăbușește sau o ramură se rupe.

De asemenea, când stabilești zona ține cont de modul în care vei folosi magazia. Ai nevoie să fie aproape de casă? Ai nevoie de electricitate înăuntru? Ai nevoie de multă lumină naturală?

Materialul căsuței de grădină

Cel mai adesea vei găsi variante din lemn, metal sau plastic.

 • Căsuță de grădină din lemn

Acesta este materialul clasic pentru magazii. Arată bine într-un cadru natural și sunt ușor de personalizat Poți adăuga cu ușurință propriile rafturi la interior deoarece poți bate cuie în lemn. La exterior poți vopsi lemnul după bunul plac.

Deși este destul de durabil, elementele naturale pot deteriora lemnul, dacă acesta nu este îngrijit și tratat corespunzător.

Acestea sunt variante mai scumpe, și pentru că sunt necesare procese costisitoare pentru tratarea corectă a lemnului. De asemenea, lemnul rezistent este mai scump.

 • Căsuță de grădină din metal

Casuta de gradina din otelAceasta este potrivită pentru oricine nu pune accent pe aspect ci pe practicitate. Are un aspect industrial care se potrivește în grădinile moderne. Aceste magazii sunt construite pentru a rezista foarte bine în timp.

Oțelul este galvanizat, ceea ce îl face rezistent la condițiile de vreme nefavorabilă și foarte durabil. De asemenea, nu va fi necesar să îl revopsești, iar întreținerea este una ușoară.

Acestea sunt disponibile în multe variante de design, unele imitând chiar aspectul lemnului pentru a se potrivit mai bine în grădină.

Trebuie să știi și că sunt variante mai grele decât cele din alte materiale, ceea ce înseamnă că sunt ceva mai dificil de asamblat și de instalat, dar sunt foarte stabile împotriva rafalelor de vânt.

 • Căsuță de grădină din plastic

Acestea sunt variante foarte ușor de instalat. Sunt suficient de ușoare pentru a putea fi mutate și manevrate. Majoritatea modelelor vin cu o podea, așadar, poți păstra toată lucrurile la interior în timp ce muți magazia atunci când ai nevoie.

La fel ca cele din metal, și acestea sunt disponibile în multe modele și stiluri. Vei găsi așadar, și variante care imită aspectul lemnului.

Au nevoie de foarte puțină întreținere. Sunt rezistente la pete și putregai și nu necesită revopsire. Caută variante cu ferestre sau geam în tavan pentru a te bucura de o încăpere bine luminată.

Acoperișul căsuței de grădină

Există două variante principale de acoperiș dintre care poți alege: în două ape sau într-o apă.

 • Acoperiș în două ape

Acestea sunt ascuțite la vârf, astfel ploaia va cădea pe ambele părți laterale. Acest design oferă mai mult spațiu pentru cap, adică interiorul va fi mai înalt. Totuși, pe măsură ce ajungi spre laturi, s-ar putea să fii nevoit să te apleci.

Ușa va fi plasată, în mod ideal exact la centru, pentru ca apa să nu se adune în jurul intrării. Deoarece sunt modele mai înalte, ar putea fi mai greu de instalat, deci cheamă un prieten pentru a te ajuta.

 • Acoperiș într-o apă

 Acesta este un acoperiș simplu înclinat. Astfel, apa se va scurge într-o singură direcție, de regulă în spate. Bineînțeles, există modele cu ușă pe partea mai înaltă sau cu ușă pe partea mai scundă. Tu vei decide unde este locul în care ai nevoie de mai mult spațiu vertical.

Uși

Poți găsi modele cu ușă simplă sau dublă. Ușile simple sunt mai potrivite dacă vei depozita obiecte mai mici. Verifică și spațiul de care ai nevoie pentru a deschide complet ușa, înainte de a face achiziția.

Ușile duble sunt ideale pentru ce care au nevoie să depoziteze obiecte mari. Îți oferă o cale de acces convenabilă pentru o mașină de tuns iarba mare sau dacă vrei să pui de o parte jucăriile mai mari ale copiilor.

Ferestrele

Casuta de gradina cu ferestre si doua usiDacă vei folosi căsuța în principal pentru depozitare, este mai bine să alegi o variantă fără ferestre, pentru a descuraja astfel orice intrus.

Dacă vei petrece timp aici însă, pentru grădinărit, proiecte sau relaxare, ferestrele vor permite pătrunderea unei cantități mai mari de lumină naturală, decât dacă ai avea dor ușa deschisă.

De asemenea, în funcție de poziționare, îți vor permite să îți admiri grădina din interior.

Există variante care se deschid sau nu. Cele care se deschid oferă o mai bună aerisire a spațiului, lucru ideal dacă vei folosi căsuța pentru cultivarea plantelor. Dacă acest lucru nu te interesează însă, este mai bine să alegi o variantă fixă.

Accesorii

S-ar putea să ai nevoie de anumite accesorii. Acestea sunt posibil să fie trimise de către producător. Modelele mai ieftine însă, s-ar putea să fie livrate fără ele, deci asigură-te că acestea vor face parte din pachetul pe care îl vei primi:

 • Bază pentru căsuță: dacă nu ai o suprafață dreaptă și tare pe care să așezi căsuța, este posibil să fie necesar să cumperi o bază pentru aceasta.
 • Sistem de securitate – poate consta într-un simplu lacăt sau ceva mai sofisticat.
 • Rafturi – unele sunt speciale cu cârlige pentru depozitarea furtunului de apă, sau a uneltelor de grădinărit cu coadă.

Concluzie

Poți cumpăra cea mai bună căsuță pentru grădină online. În felul acesta ai posibilitatea de a consulta mai multe oferte și vei găsi una care să ți se potrivească în mod sigur.

Vei primi căsuța de grădină direct acasă, iar înainte de achiziție poți consulta și părerile altor cumpărători pentru a te asigura că faci o achiziție potrivită.

Cea mai bună căsuță de grădină: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de căsuțe de grădină care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Casuta gradina Keter Artisan 7×7 cu usa dubla

Casuta gradina Keter Artisan 7x7 cu usa dublaKeter Artisan 7×7 are o structura solida, cu structura din otel armat, robusta, care o fac sa fie ideala pentru depozitarea unei mari varietati de unelte cu maner lung, scarilor, si echipamentelor indispensabile pentru lucrarile din gradina (masini de tuns iarba, ATV-uri), dar si a mobilierului de gradina etc.
Keter Artisan 7×7 are o constructie solida, acoperisul fiind rezistent la conditiile meteorologice si la o sarcina de pana la 200 kg /m².
Keter Artisan 7×7 are geamuri pe 3 laturi, pentru luminozitate maxima.
Deschiderea usilor este de 138.8 cm, iar inaltimea de 181 cm.

Vezi detalii si pret

2. Casuta de gradina MONTLIEU, GVR Jardin, 3.48 x 2.98 m

Casuta de gradina MONTLIEU, GVR Jardin, 3.48 x 2.98 mCasuta de gradina cu utilitate de magazie, fabricata din lambriu de rasinoase in sistemul chertat, usor de montat, pe baza unei notite explicite, cu imagini 3D, fara a necesita cunostinte tehnice avansate.
Contine feroneria necesara montajului.
Usile si ferestrele sunt pre-montate si sunt furnizate cu broasca si plexic montate.
Acoperisul este din placi OSB3 si este prevazut cu o invelitoare din carton bitumat hidrofug.
Acoperisul poate suporta o invelitoare mai grea, de tip shingle.

Vezi detalii si pret

3. Casuta gradina Keter Scala 6×5 usa dubla

Casuta gradina Keter Scala 6x5 usa dublaCasuta gradina Keter Scala 6×5 are usi duble, 2 ferestre fixe ce asigura patrunderea luminii naturale si este prevazuta cu balamale pentru a putea fi incuiata.
Casuta are panoul de ventilatie incorporat in tavan, ce permite patrunderea luminii naturale, circulatia aerului, dar asigura si protectia impotriva apei si umiditatii.
Avand o constructie solida, acoperisul este rezistent la conditiile meteorologice si rezista la o sarcina de pana la 75 kg /m².
Casuta pentru gradina are, de asemenea, o podea foarte durabila care poate rezista la o greutate de pana la 150 de kilograme /m².

Vezi detalii si pret

4. Casuta gradina Keter Manor 4×6

Casuta gradina Keter Manor 4x6Casuta gradina Keter Manor 4×6 este realizata dintr-un material de inalta calitate, rezistent la actiunile razelor UV, a factorilor atmosferici si a rozatoarelor.
Materialul isi pastreaza culoarea si aspectul, iar casuta va arata ca noua o perioada indelungata de timp.
Nu necesita mentenanta, nu putrezeste, iar materialul nu rugineste.
Se poate incuia cu lacat, pentru siguranta obiectelor depozitate.
Are podea, aceasta portejand interiorul impotriva umiditatii, zapezii si rozatoarelor

Vezi detalii si pret

5. Casuta de gradina, Bari, Hobby Metal, otel, verde/alb

Casuta de gradina, Bari, Hobby Metal, otel, verde/albGasuta de gradina pentru materiale, BARI, Ref. AM1912T, este metalica si are acoperis cu doua versante.
Este un spatiu real de depozitare care permite depozitarea de scule pentru gradina, biciclete, jocuri pentru copii, produse de curatare si echipamente de gradina.
Usile sale duble maximizeaza capacitatea de trecere (103 cm) pentru a va permite sa folositi la maxim zona de depozitare.
Inaltimea totala a structurii ofera o calitate ergonomica pentru pozitile depozitate pe verticala.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată