Cea mai bună masă de grădină

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (33 voturi, media: 4,97 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună masă de grădină? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă masa de grădină potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna masa de gradinaÎn sezonul cald, puține locuri sunt mai plăcute pentru a lua masa sau a servi cafeaua, decât o grădină sau o terasă frumoasă. Dacă ai privilegiul de a avea o astfel de grădină în curtea casei tale, cu siguranță vrei să fructifici cât mai mult acel spațiu.

Nimic nu e mai plăcut decât să te bucuri de bucate delicioase cu cei mai buni prieteni, în timp ce admirați un peisaj frumos și vă bucurați de aer curat.

Poți să te bucuri de acest lucru doar dacă te echipezi cu un mobilier de grădină potrivit, iar dintre componentele acestuia, masa de grădină este cu siguranță un element foarte important.

Află din acest articol unde au găsit majoritatea cumpărătorilor o masă de grădină la un preț bun, dar și cum poți alege cea mai bună masă de grădină?

Top 3 mese de grădină recomandate

De ce să alegi cea mai bună masă de grădină?

Atunci când ne gândim la a servi ceva în aer liber, suntem cu toții de acord că pentru ca o masă să fie reușită, contează extrem de mult confortul de care se bucură toți participanții la masă.

O masă aleasă corect le poate oferi acest confort, în timp ce una care nu are dimensiunile potrivite, poate să provoace exact contrariul. Mai mult decât atât, este important să nu ignori impactul pe care îl are mobilierul de grădină asupra esteticii acesteia.

Masa trebuie aleasă în așa fel încât să se potrivească cu stilul grădinii tale, cu personalitatea ta, dar și cu nevoile tale.

Cum alegi cea mai bună masă de grădină

Pentru a putea să alegi o masă bună, este necesar să îți iei rolul de cumpărător în serios și să alegi informat. O masă pentru exterior nu poate fi aleasă la fel ca pe una de interior.

Masa de gradina din lemn de pinAfară aceasta va fi expusă la soare, condiții de temperatură extreme, precum și la ploaie ocazional. În aceste condiții trebuie să știi, din ce material trebuie să fie fabricată, precum și care sunt cerințele de întreținere, pentru a te asigura că le vei putea respecta.

Deoarece oferta de pe piață este din ce în ce mai mare, te invităm să citești acest ghid de cumpărături. În acest articol te vom învăța cum filtrezi oferta de pe piață, în așa fel încât să identifici rapid produsele de calitate care se pliază nevoilor tale.

Vei putea învăța cum să recunoști calitatea fără să pierzi prea mult timp. La final, te invităm să consulți și lista noastră de sugestii, cu produse selectate conform criteriilor de calitate analizate mai jos, disponibile la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Iată tot ce trebuie să știi.

Tipul de masă de grădină

Tipul de masă pe care îl vei alege va varia în funcție de modul în care vrei să o folosești. Este necesar să te gândești: îmi doresc o masă de grădină pentru relaxare, pentru socializare, pentru copii, sau pentru a servi o masă cu prietenii.

Alege o masă de cafea de dimensiuni reduse dacă îți dorești să folosești spațiul din grădină pentru propria relaxare. Poate că îți dorești ca doar tu și eventual partenerul tău să serviți cafeaua dimineața acolo, sau să vă bucurați de o felie de prăjitură după-amiaza. Oricum, ai nevoie de o masă mică, eventual cu doar 2 locuri.

Dacă vrei ca grădina să devină un spațiu de socializare pentru mai multe persoane, dar nu vrei să servești o masă acolo, poți opta pentru o masă de grădină tip masă de cafea. Aceasta va fi mai joasă, ideală pentru a instala în jurul ei o canapea de grădină sau alte zone confortabile de așezat.

Dacă vrei să dai petreceri în grădină sau să organizezi un barbeque, atunci ar putea fi o idee bună să alegi o masă de dimensiuni mai mari, mai lungă, pentru a putea încăpea între 6 și 12 persoane la ea. Bineînțeles, trebuie să ai și spațiu generos în grădină.

Dacă spațiul nu este foarte generos, atunci există și variante de masă de grădină extensibilă. Acestea se pot extinde prin adăugarea unei plăci de lemn extra, ascunsă de regulă sub blatul mesei.

O altă metodă este printr-un sistem de elevare, unde masa este extinsă atât pe lungime cât și pe înălțime. Este cel mai adesea întâlnit acest sistem la mesele de grădină tip masă de cafea.

Dimensiunea mesei de grădină

Atunci când măsurăm lungimea mesei de grădină, ne referim la lungimea blatului, deoarece aceasta este suprafața de care te vei folosi. Totuși, pentru a ușura căutarea oricărui cumpărător, producătorii aleg că exprime lungimea sau dimensiunea unei mese de grădină, în funcție de câte persoane vor putea sta așezate confortabil la masă.

Masa de gradina pentru bauturiDacă ai găsit un model de masă care îți place, dar ai vrea să îi pui alte scaune decât cele recomandate de producător, trebuie să știi însă că dimensiunea noilor scaune, poate influența numărul de persoane care vor putea fi așezate la masă.

Pentru a alege corect, măsoară distanța dintre picioarele mesei din cel mai îngust punct, pentru a te asigura că scaunele vor încăpea frumos sub masă.

Oricum, în privința mesei de grădină poți fi mai flexibil în privința dimensiunilor. Asta deoarece nu mai ai pereți sau alte piese de mobilier care să te limiteze în mișcare, deci nu mai trebuie să ții cont de regula care se aplică în interior, și anume că trebuie să lași o distanță de 70 – 90 cm între marginea mesei și perete.

Totuși, dacă masa ta este poziționată lângă gard sau un perete de al casei, trebuie să te asiguri că scaunele pot fi trase și că fiecare persoană se poate mișca în voie.

Formă

Pe piață vei găsi două forme dominante: rotundă și pătrată sau dreptunghiulară.

  • Masă de grădină rotundă

Aceasta este perfectă dacă ai o grădină mică, dar îți dorești să pui la punct un spațiu pentru servit masa în aer liber.

Acestea au de obicei un singur picior, un piedestal, ceea e îți permite să adaugi câteva scaune în plus la nevoie, din moment ce nu ești limitat de picioarele sau colțurile mesei.

  • Masă de grădină pătrată sau dreptunghiulară

Aceasta va oferi suficient spațiu, atât pentru tine și invitați, cât și pentru a așeza frumos toate bucatele pe care urmează să le serviți. Foarte asemănătoare cu zona de servit masa din interior, o masă de grădină mai mare, va avea un impact mai puternic asupra esteticii grădinii tale.

Va trebui deci să fii mai atent la modul în care arată. De asemenea, o masă cu această formă îți permite să îi alături o bancă de grădină în loc de un set de scaune.

Materialul mesei de grădină

Există mai mule materiale care sunt folosite frecvent pentru mobilierul de grădină. Este important să alegi unul care se potrivește cu nevoile tale. Iată ce trebuie să știi despre fiecare:

  • Ratan

Ratanul natural sau sintetic este un material utilizat adesea pentru mobilierul de grădină. Trebuie să știi că 99% dintre mesele din ratan de pe piață sunt fabricate din material sintetic, împletit în așa fel încât să pară natural. Totuși, acesta este mult mai rezistent decât varianta naturală.

Ratanul natural este realizat din materiale pe bază de plante, și este împletit într-o tehnică folosită de secole pe tot globul. Deși este foarte frumos, ratanul natural este sensibil la ploaie, zăpadă, lapoviță și umezeală în general.

Ratanul sintetic este realizat din rășină extrasă din plante. Rășina este foarte densă, deci este perfectă pentru mobilierul de exterior.

Acest ratan este rezistent la pete, tratat cu soluție de protecție UV pentru a nu se decolora la soare, nu se va rupe, ciobii sau zgâria, și este adeseori 100% reciclabil.

Masa de gradina din ratan si sticlaEste foarte ușor de curățat sau de spălat, chiar și cu un furtun de grădină. Este un material din care se obține un mobilier în stil rustic, foarte potrivit pentru a fi folosit și în interior.

De asemenea, ratanul este foarte ușor, deci îți va fi ușor să muți masa în funcție de nevoi și preferințe.

  • Lemn

Pentru o masă de grădină durabilă, cu un aspect natural, lemnul de tec este o alegere foarte bună.

Lemnul de tec este un lemn de esență tare, care are un conținut de uleiuri naturale ridicat, făcându-l mai rezistent la apă, astfel nu va crăpa, nu se va coji și nu va deveni sfărâmicios. De asemenea, este un lemn care respinge în mod natural insectele nedorite.

Este un lemn care nu are nevoie de vopsea sau lac. Acesta pornește de la o culoare maro-aurie, și dezvoltă în timp o patină gri foarte estetică.

  • Beton

Dacă vrei o masă de grădină care să nu de cojească, să nu putrezească, și practic să nu poată fi distrusă de condițiile de vreme, o masă de grădină cu blat din beton este o alegere foarte bună. Este unul din cele mai longevive și durabile materiale descoperite de om, și poate fi foarte estetic într-o grădină.

Aduce un aspect modern care va fi apreciată de toți oaspeții tăi. O masă de grădină din beton de înaltă calitate, este finisată manual, pentru a avea un aspect plăcut, fin și lucios.

  • Aluminiu

Aluminiul vopsit, este o alegere foarte bună pentru grădină, deoarece poate rezista foarte bine la condiții de vreme neprielnice. Finisajul oferă o suprafață rezistentă la zgârieturi și rugină, precum și la efectul de decolorare al razelor UV.

De asemenea, aluminiul este un metal foarte ușor, perfect pentru a rearanja sau muta spațiul pe care l-ai dedicat divertismentului în grădina ta.

Fiind mai maleabil, aluminiul poate fi modelat în forme deosebite, ceea ce înseamnă că vei putea găsi pe piață multe variante versatile de mese pentru grădină. Mesele din aluminiu sunt și mai ieftine decât cele din alte metale.

Totuși ar trebui să cauți o masă din aluminiu care este tratat cu soluții și vopsele speciale. În caz contrar, întreținerea acestui material poate fi foarte solicitantă.

  • Oțel inoxidabil

Inoxul este un material greu, ceea ce îl face foarte puternic și durabil. Cu siguranță masa ta de grădină din oțel nu va fi suflată de vânt. De asemenea, este un material rezistent la rugină, ceea ce înseamnă că nu este necesar să muți masa în garaj sau în alt loc în sezonul rece.

Aspectul său îl face perfect pentru o grădină amenajată în stil modern. Este foarte ușor de curățat și de întreținut, dar este mai scump decât varianta din aluminiu.

  • Plastic

Masa de gradina pliabila din plasticO masă de grădină din plastic va fi ușoară, ușor de întreținut, ieftină, ușor de depozitat și disponibilă într-o gamă foarte variată de culori și modele.

Majoritatea meselor de grădină din plastic nu au nevoie de vopsea sau de alte tratamente. Aceasta poate fi construită în așa fel încât să pară din ratan, lemn sau alt material.

Mobilierul făcut și plastic și rășină, este unul foarte durabil, rezistent la umezeală, mucegai, pete, și insecte. Acest plastic nu se va coji, nu va crăpa și nu se va decolora la soare.

Poți recunoaște mobilierul din plastic de calitate, deoarece acesta este mai greu decât cel de slabă calitate.

Depozitare

Majoritatea meselor de grădină vor avea nevoie să le muți la adăpost în sezonul rece. Atunci când îți alegi masa și dimensiunea ei, calculează dacă ai și suficient spațiu de depozitare corespunzător.

În caz contrar, ai putea să ajungi să fie necesar să faci o nouă investiție anul următor, deoarece masa va fi prea deteriorată pentru a mai putea fi folosită.

Producători

Produsele de calitate sunt fabricate și distribuite de producători serioși, respectabili care fabrică la standarde de calitate înalte.

Deseori, produsele acestora sunt mai scumpe, dar calitatea lor va dovedi că au fost o investiție bună pe termen lung. Cele mai apreciate branduri sunt: Kring, Java, Eternal Graden, Classi.

Îți recomandăm să cumperi cea mai bună masă de grădină online. Aici ai foarte multe șanse să găsești o masă de grădină care să se potrivească nevoilor tale, la cel mai bun preț.

Înainte de a face o astfel de achiziție, nu uita să consulți mereu părerea altor cumpărători pe care o găsești în secțiune de review din pagina produsului. Vei putea afla astfel dacă produsul este cu adevărat calitativ și vei putea face cea mai bună investiție.

Cea mai bună masă de grădină: recomandări

Analizând oferta existentă, ținând cont de părerile cumpărătorilor și de sfaturile de mai sus, vă recomandăm în continuare câteva modele de mese de grădină pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Masă de grădină din lemn de eucalipt ADDU Madison

Masă de grădină din lemn de eucalipt ADDU MadisonBrandul ADDU vă va fascina atât prin calitatea produselor cât și prin designul rafinat al acestora.
Ei prețuiesc eucaliptul, deoarece acest arbore le aduce unul dintre cele mai grele, mai dure și mai rezistente tipuri de lemn de pe piață.
Dimensiuni: 150 x 74 x 90 cm (lungimea x înălțime x lățimea).
Greutate: 16 kg.
Material: lemn de eucalipt tratat cu ulei.

Vezi detalii si pret

2. Masa de gradina Blumfeldt Picknicker 180, lemn de pin

Masa de gradina Blumfeldt Picknicker 180, lemn de pinPicknicker 180 de la compania Blumfeldt aduce la un loc prietenii și familia și asigură ore plăcute în aer liber.
Impregnare sub presiune pentru utilizare în exterior, rezistentă la intemperii.
Construcție robustă și durabilă realizate din lemn de pin de calitate.
Grosimea materialului: 32 mm – Șuruburi galvanizate – colțuri și margini rotunjite.
Spațiu de umbrelă, cu un diametru de 50 mm (Ø).

Vezi detalii si pret

3. Masa de gradina Blumfeldt Peniche, sticla si ratan

Masa de gradina Blumfeldt Peniche, sticla si ratanModernizarea grădinii: o masă de grădină elegantă în designul clasic de sticlă și ratan.
Rezistentă la șoc: o masă din sticlă de 5 mm groasă, colorată și rezistentă la spargere.
Stilul propriu: disponibil în două culori – maro și negru.
Ușor de curățat: suprafețe ușor de curățat.
Rezistent la intemperii: realizat din sticlă, aluminiu și poli ratan, cu o greutate totală de numai 27 kg.

Vezi detalii si pret

4. Masă de grădină pliabilă ADDU Ventana

Masă de grădină pliabilă ADDU VentanaNu puteți să vă relaxați îndeajuns în grădină? Atunci aveți nevoie de un mobilier pentru grădină solid, care vă oferă odihna dorită.
Dimensiuni: 180 x 72 x 75 cm (lungimea x înălțime x lățimea).
Greutate: 12.2 kg.
Material: oțel, plastic.
Număr colete: 1.

Vezi detalii si pret

5. Masă de gradină din poliratan Blumfeldt Theia

Masă de gradină din poliratan Blumfeldt TheiaEconomisirea spațiului: Masă extra lounge pentru grădină, balcon sau terasă.
Multifuncțional: poate fi folosit ca o masă cu blatul de sticlă și ca scaun.
Spațiu mare de depozitare: perfect pentru băuturi și gustări.
Calitate superioară: cadru complet acoperit cu împletituri din politratan.
Cu placă de sticlă.
Suport pentru pahare pentru masă.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată