Cel mai bun set de masă și scaune de grădină

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (45 voturi, media: 4,91 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun set de masă și scaune de grădină? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă setul de masă și scaune de grădină potrivit nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun set de masă și scaune de grădinăServirea mesei în aer liber este una dintre bucuriile vieții de care nu trebuie să te lipsești.

Dacă ai o grădină, oricât de mică ar fi, este păcat să nu o amenajezi în așa fel încât să te bucuri de o masă copioasă împreună cu familia sau prietenii afară. Pentru a reuși asta, pe lângă bucate delicioase, ai nevoie și de un mobilier potrivit.

Mulți au ajuns la concluzia că este avantajos să cauți un set de masă și scaune de grădină. Ai toate elementele necesare pentru ca toți să se simtă confortabil în timp ce servesc ce le-ai pregătit.

Iată în continuare, cum poți alege cel mai bun set de masă și scaune de grădină.

Top 3 seturi de masa și scaune de grădină recomandate

De ce să alegi cel mai bun set de masă și scaune pentru grădină?

Servitul mesei afară este, probabil, una dintre activitățile preferate din sezonul cald. Grădina este locul în care te poți bucura de un mic dejun liniștit sau spațiul în care să dai o mică petrecere pentru prieteni și familie.

E locul ideal pentru grătare sau pentru a servi o cafea bună cu fursecuri delicioase. Pentru a te bucura de toate acestea însă, ai nevoie de cel mai bun set de masă și scaune de grădină.

În alegere lui va trebui să ții cont de mulți factori și să fii bine informat. Așa cum vei observa rapid după ce vei studia ușor piața, alegerea nu este tocmai ușoară.

Cum alegi cel mai bun set de masă și scaune pentru grădină

Spațiul exterior ridică mult mai multe probleme decât cel interior, deoarece există mai multe elemente ce vor amenința durabilitatea materialelor din care este fabricat setul.

Mobilier de terasa masa si scaune din ratan grafitÎn plus, mai sunt și alte criterii de care trebuie să ții cont, pe lângă calitatea materialelor, precum: tipul de masă, scaunele, numărul de locuri, spațiul de care dispui, stilul care se potrivește cel mai bine cu grădina ta.

Cu o ofertă foarte bogată pe piață poate fi destul de dificil să faci o alegere fiind sigur că investiția ta este justificată și că nu puteai să plătești mai puțin pentru același lucru.

Pentru a te ajuta să alegi într-un mod foarte bine informat, am pregătit în cele ce urmează un ghid de cumpărături. Vei găsi criterii importante, sfaturi de la specialiști și trucuri utile care îți vor prinde foarte bine înainte de a te hotărî asupra unui model.

Iată, așadar, cum poți alege cel mai bun set de masă și scaune de grădină la cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Tipul de masă

Vom analiza mai întâi, pe rând, componentele acestui set și începem cu masa. Aceasta este piesa centrală a spațiului pentru servit mâncare, deci este foarte important să faci o alegere bună.

Este bine să ai deja în minte atmosfera de care vrei să te bucuri la masă. Dacă vrei să servești bucate într-un mod mai formal, mesele lungi sunt cele mai bune. Colțurile acesteia pot fi rotunjite sau nu.

Dacă, pe de altă parte, vrei să servești masa cu prietenii într-o atmosferă foarte destinsă, alege o masă rotundă.

De asemenea, ține cont de faptul că va trebui să alegi și dimensiunea mesei în concordanță cu numărul de persoane care vrei să poată sta așezați la aceasta în mod simultan.

Este bine să anticipezi mereu că vei avea nevoie de mai multe locuri, deoarece după că vei face rost de un astfel de mobilier, prietenii și familia vor aștepta cu nerăbdare să servească masa cu tine în acest context.  

Iată și alte considerente pe care trebuie să le ai în vedere când alegi masa:

 • Înălțimea mesei este un aspect foarte important. Cele mai joase sunt potrivite pentru relaxare și pentru servirea gustărilor, a desertului sau a băuturilor. Mesele mai înalte sunt potrivite pentru servirea bucatelor preparate, în special dacă servirea se face într-un cadru mai formal.
 • Dacă ai copii mici, este bine să alegi o masă ușor mai joasă. Astfel aceștia vor putea sta așezați la masă, dar se vor putea și ridica de la ea, fără probleme.
 • Fii atent la modul în care sunt distribuite picioarele mesei. Acest lucru va influența modul în care vei aranja scaunele la masă. Ideal ar fi ca acestea să fie dispuse cât mai spre centrul blatului de masă, pentru a nu incomoda pe nimeni la picioare atunci când stă așezat.
 • Dacă nu ai un loc la umbră unde să poți plasa masa, alege una cu suport pentru umbrelă în centru.

Scaunele potrivite

Toți participanții la masă ar trebui să poată sta așezați în mod confortabil. Alege așadar scaune care au o înălțime potrivită, în raport cu cea a mesei. Între blatul mesei și genunchii celor așezați, ar trebui să fie suficient loc pentru ca aceștia să poată să se ridice fără probleme de la masă.

În același context, trebuie să ai în vedere și spațiul dintre scaune. Nimănui nu îi place să stea înghesuit la masă. Toți ar trebui să se poată mișca ușor în jurul și printre scaune.

Compară așadar, lungimea mesei cu lățimea șezutului. Astfel îți vei da seama cât din masă va ocupa o singură persoană.

Material

Materialul este un alt aspect deosebit de important. Calitatea acestuia va influența rezistența mobilierului, modul de întreținere, dar și prețul final.   

În alegerea materialului ideal va trebui să te ghidezi după câțiva parametrii pe care i-am studiat la rândul nostru:

 • Durabilitate
 • Ușurința întreținerii
 • Aspect
 • Rezistența blatului mesei
 • Confort
 • Greutate
 • Preț

Iată principalele materiale pe care le poți alege pentru setul de mobilier de grădină preferat:

 • Lemn

Lemn de esență moale: Deși lemnul de esență tare este mai popular, unele seturi de masa și scaune pentru grădină sunt fabricate din lemn de pin, sau alte variante din lemn mai elastic.

Scaun de gradina pliabil din lemn baituitMotivul este acela că acest tip de lemn este ieftin și se găsește din abundență. Totuși aceasta nu este cea mai bună opțiune pentru un mobilier de exterior, pentru că nu rezistă bine la condiții de vreme improprii și se poate deteriora dacă verși apă pe el.

Lemnul de esență moale nu este foarte durabil. Acesta se zgârie sau lovește foarte ușor, lucru ce poate afecta negativ aspectul mobilierului.

Pentru a fi protejat în mediul exterior, acesta trebuie să fie tratat. Chiar și așa elementele naturale pot deteriora aspectul setului în scurt timp.

Farfuriile și cănile fierbinți, vărsăturile de mâncare și lichide pot să afecteze suprafața lemnului. De obicei va fi nevoie să faci unele lucrări de întreținere, adică să îi reaplici un tratament pentru rezistență sau să reaplici culoarea. Prețul este printre singurele avantaje ale acestui material, deoarece piesele din mobilier vor fi ieftine.

Lemn de esență tare: Acestea sunt o alegere mai bună decât materialul analizat anterior. Dar, la fel ca lemnul de esență moale, va avea nevoie de o bună întreținere periodic.

Lemnul de esență tare este destul de rezistent și durabil, nu se zgârie ușor și este destul de greu să îl deteriorezi. Și acest lemn trebuie să fie tratat pentru a rezista la condițiile din spațiul exterior, iar vesela fierbinte și petele de mâncare sau lichid pot deteriora suprafața mesei.

Este un lemn mai greu, ceea ce înseamnă că rezistă mai bine la rafale de vânt. Din punct de vedere financiar, se încadrează într-o categorie medie. Stejarul este cea mai populară alegere.

Lemn de tec: Tecul este durabil și rezistent la vânt și apă, și poate rămâne afară pe toată durata anului. Suprafața acestui lemn poate fi afectată de obiecte fierbinți și de petele de mâncare sau lichide.

Un dezavantaj este acela că este disponibil într-o culoare unică, cea de tec care este un maro roșiatic intens. Tinde să dezvolte o patină argintie în timp. Dacă vrei să eviți asta, va trebui să îl răzuiești cu regularitate. De asemenea, este una dintre cele mai costisitoare variante de pe piață.

Răchita: Acest material este folosit uneori pentru seturile de masa și scaune de grădină. Deși poate fi un material bun pentru mobilier, nu este cel mai durabil.

Acesta nu este foarte rezistent și poate fi deteriorat ușor, mai ales dacă setul este folosit cu o frecvență mare. Atunci când este plasat afară, acest material își poate pierde rapid aspectul plăcut și nu rezistă bine la condiții violente de vreme. Este foarte ușor, ceea ce înseamnă că rafalele de vând îl pot muta cu ușurință.

Deoarece este un material împletit, mizeria se poate infiltra în spațiile libere, afectând aspectul mobilierului. De asemenea, nu vrei să verși lichide pe el, deoarece este fragil. Nu este ușor de întreținut, dar nici foarte scump.

 • Aluminiu

O altă alegere populare pentru seturile de masă și scaune de grădină este aluminiul. Acesta este un material ușor și durabil.

Are proprietatea de a fi dur, rezistent și ușor de întreținut. Poate fi lăsat afară tot anul, fără a se deteriora. Este foarte durabil și complet rezistent la apă și rugină. Totuși, deoarece este ușor, dacă nu este bine fixat, poate fi răsturnat de rafale de vânt.

 • Plastic

Plasticul cel mai recomandat pentru acest tip de produse este cel de tip HDPE. Acesta este de calitate superioară, durabil și accesibil.

Este foarte ușor de menținut, putând fi curățat simplu doar cu o cârpă, apă și săpun. Greutatea lui este una medie, ceea ce îl face un material trainic și rezistent la vânt. Setul va putea fi lăsat afară în toate anotimpurile.

De asemenea, nu va rugini și nu se va degrada din cauza apei. În plus, setul va arăta bine și va fi confortabil. Poate fi produs într-o gamă foarte variată de culori, chiar și unele care imită aspectul lemnului.

Spațiu

Masa de gradina din lemn de Acacia tratatAtunci când de uiți după astfel de seturi de mobilier pentru grădină, ia în considerare care este spațiul total pe care îl va ocupa setul de care ești interesat.

Măsoară exact spațiul din grădina ta pe care vrei să îl rezervi acestui scop. Este o idee bună chiar să folosești bandă adezivă sau cretă pentru a marca zona ce va fi ocupată de masă și de fiecare scaun.

De asemenea, nu uita că trebuie să lași suficient spațiu în jurul scaunelor pentru ca participanții la masă să se poată mișca liber. Dacă nu vei păstra setul afară pe toată durata anului, va trebui să te gândești și dacă ai suficient spațiu de depozitare.

Culoare și stil

În funcție de restul aranjamentelor din grădina ta, este bine să urmărești ca și mobilierul să fie ales în aceeași temă. De exemplu, dacă grădina este în stil rustic, un set de masă și scaune pentru grădină din lemn se va potrivi cel mai bine.

O grădină în stil bohemian va fi frumos complimentată de un set din metal ornamental. În schimb stilul vintage va presupune alegerea unor piese colorate sau albe.

Cel mai adesea, culorile neutre, nuanțele lemnului se vor potrivi cel mai bine într-o grădină, dar dacă ești fan al altor culori, vei găsi cu siguranță suficiente variante pe piață.

Accesorii

Unele astfel de seturi sunt livrate cu unele accesorii. Alteori tu va trebui să le cumperi separat. Asigură-te că citești bine descrierea produsului, deoarece unele fotografii cu mobilier în care apar și accesorii sunt doar cu titlu de prezentare.

Printre acestea se pot regăsi pernele de scaun, husele de protecție, umbrelele de soare. Dacă vei cumpăra perne de scaune, caută variante care să reziste cât mai bine la umezeală, să respingă apa cât de mult și să se usuce repede în cazul în care intră în contact cu lichide.

Concluzii

Poți cumpăra cel mai bun set de masă și scaune de grădină online. Vei găsi astfel foarte multe modele dintre care cel puțin unul va fi pe gustul tău. Compară informațiile din descriere și specificații cu cele de mai sus pentru a te asigura că achiziționezi un produs de calitate.

De asemenea, nu uita să verifici și părerea altora. Dacă ei au avut o experiență negativă cu respectivul set, este probabil să pățești la fel. Caută acele produse care au un review cât mai bun. În plus, sunt mari șanse să găsești oferte speciale.

Acum că ai la dispoziție toate aceste informații, ești gata să alegi cel mai bun set de masă și scaune de grădină pentru tine.

Cel mai bun set de masă și scaune de grădină: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de seturi de masă și scaune de grădină care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Set mobilier gradina graphite Keter Corfu Fiesta

Set mobilier gradina graphite Keter Corfu Fiesta

Keter Corfu Fiesta maro are un design atractiv, modern, sub forma de impletitura de ratan.
Setul de mobilier gradina graphite Keter Corfu Fiesta contiine: doua canapele de cate 2 locuri, doua fotolii si o masa.
Este fabricat din polipropilena, sub forma unei impletituri, ce seamana cu ratanul natural impletit.
Spre deosebire de materialul natural, polipropilena este mult mai rezistenta impotriva razelor UV si intemperiilor, precum ploaia, umiditatea, zapada.

Vezi detalii si pret

2. Set mobilier gradina pliabil EVA lemn cu masa extensibila

Set mobilier gradina pliabil EVA lemn cu masa extensibilaMobilier pliabil de gradina, din lemn masiv de brad, cu feronerie de capacitate portanta ridicata.
Pe langa forma eleganta, prezinta toate avantajele unei mese extensibile si ale scaunelor cu spatare reglabile in cinci pozitii diferite.
Recomandata pentru exterioare, pe terase, in spatii verzi, sau ca mobilier HoReCa.
Finisaj: lazur de exterior pe baza de apa, cu protectie anti-UV.
Culoare: Teak.

Vezi detalii si pret

3. Set mobilier gradina GoodHome Denia, banca cu masa si 2 fotolii

Set mobilier gradina GoodHome Denia, banca cu masa si 2 fotoliiGreutate produs (kg): 47 kg – Fabricat in: Vietnam.
Culoare: Maro – Finisaj: Baituit – Efect: Lemn.
Material: Lemn – Clasa lemn: Clasa 5.
Originea lemnului: Vietnam – Gen: Acacia – Specie: Mangium.
Forma produs: Dreptunghiulara.
Material componenta (perna): Husa perne: Polispun (100% poliester).
Sarcina maxima (kg): 125 kg.

Vezi detalii si pret

4. Set mobilier gradina cappuccino Keter Corfu

Set mobilier gradina cappuccino Keter Corfu

Setul de mobilier gradina cappuccino Keter Corfu este alcatuit din: doua fotolii, o canapea pentru doua persoane si o masuta dreptunghiulara.
Usor de asamblat.
Include perne; 54/50 cm, grosime 6 cm.
Design deosebit, datorita impletiturii cu aspect de ratan natural.
Fabricat din polipropilena, rezistent la raze UV si intemperii, care nu putrezeste si nu se decoloreaza.

Vezi detalii si pret

5. Set mobilier gradina cu 2 scaune si canapea, Bahama Honey, Lemn/Sticla

Set mobilier gradina cu 2 scaune si canapea, Bahama Honey, Lemn/SticlaSet mobilier gradina, Bahama ratan natural, 4 piese, 4 locuri, culoare honey (culoarea mierii).
Setul include o canapea de 2 locuri, 2 scaune, perne, masa cu blat din sticla.
Blatul de sticla se fixeaza de suport cu ventuze din cauciuc (incluse in pachet, fixate pe corpul mesei).
Stil: Clasic – Forma: Rotund.
Numar scaune: 2 – Numar piese/set: 4.
Finisaj: Lacuit – Material: Ratan.

Vezi detalii si pret

Vezi mai multe modele de seturi de masa și scaune de grădină cu un click aici.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată