Cea mai bună ladă frigorifică

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (49 voturi, media: 4,96 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună ladă frigorifică? Ce funcții și caracteristici trebuie sa aibă lada frigorifică potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna lada frigorificaÎn prezent, nimeni nu își imaginează cum ar putea să trăiască decent fără un congelator în casă. Înghețarea alimentelor este una dintre cele mai eficiente metode de a le conserva. Așadar, nu este de mirare că, la un moment dat, micul congelator legat de frigiderul tău, se va dovedi neîncăpător.

În acest caz, va fi o idee bună să cauți o ladă frigorifică, în care să poți depozita resturile de mâncare congelate, precum și alimentele pe care le cumperi la un preț foarte bun, dar nu le poți consuma imediat.

Observă în acest articol, care sunt criteriile de selecție pe care trebuie să le ai în vedere, pentru a putea alege cea mai bună ladă frigorifică.

Top 3 lăzi frigorifice recomandate

De ce să alegi cea mai bună ladă frigorifică?

Lada frigorifică este un electrocasnic foarte încăpător, preferat de multe familii mari, care au nevoie să pună la îngheț o cantitate mare de carne, legume sau fructe, precum și semipreparate sau resturi din preparatele lor.

Printre principalele avantaje ale acestui aparat, se numără faptul că sunt electrocasnice ieftine, sunt ideale pentru a pune la îngheț alimente mari, precum bucăți mari de carne. În plus, îți oferă mai mult spațiu uzabil, decât alte tipuri de congelator.

Cum alegi cea mai bună ladă frigorifică

Trebuie să știi însă că cea mai bună ladă frigorifică trebuie aleasă cu grijă la detalii. De exemplu, aceasta trebuie să aibă o dimensiune potrivită pentru spațiul de care dispui.

De asemenea, va trebui să acorzi atenție opțiunilor de compartimentare, de accesibilitate pentru aranjarea și luarea alimentelor, funcții speciale precum și la ușurința mentenanței.

Prețul este un alt criteriu de selecție important, dar acesta nu ar trebui să fie cel principal. Este bine să înveți de ce unele unități costă mai mult decât altele care arată foarte similar.

Cu o ofertă foarte mare pe piață, poate să îți fie greu să analizezi corect aceste diferențe. De aceea am pregătit acest ghid de cumpărături care conține toate informațiile de care ai nevoie.

Îți recomandăm să îl parcurgi. Astfel, la final vei fi capabil să alegi cea mai bună ladă frigorifică pentru familia ta, pe care să o folosești fără probleme ani de zile. Iată cele mai importante detalii pe care să nu le ignori:

Tipul lăzii frigorifice

 • Ladă frigorifică pentru acasă

Lada frigorifica pentru acasaAcum câțiva ani, aproape toate gospodăriile aveau un frigider și o ladă frigorifică, deoarece combinele frigorifice nu erau încă populare. În timp, aceste electrocasnice au devenit din ce în ce mai nepopulare, în mare din cauza faptului că a devenit ușor nepractic.

Spațiul oferit de congelatoarele cu sertare era suficient pentru majoritatea familiilor mici. Cu toate acestea, s-ar putea să simți încă necesitatea unei lăzi frigorifice. În acest caz, vei avea nevoie să cumperi una nouă.

Din fericire, acestea sunt prietenoase cu buzunarul tău. Dacă le alegi cu înțelepciune, nici prețul de achiziție, nici cel de întreținere nu te vor costa prea mult. Sunt foarte ușor de recunoscut. Seamănă cu niște cutii sau cufere albe. Se deschid printr-o ușă montată în partea superioară, care funcționează ca un capac.

Deoarece sunt foarte robuste, probabil nu vei vrea să le amplasezi în bucătărie sau undeva în casă unde ar putea să încurce traficul sau să fie deranjante estetic. Din fericire acestea se pot instala fără probleme în spații mai lăturalnice precum garajul, cămara sau chiar la subsol.

Sunt foarte avantajoase deoarece îți permit să depozitezi alimente foarte voluminoase. Spre exemplu, dacă obișnuiești să sacrifici un porc în fiecare an, lada frigorifică va putea să păstreze fără probleme, bucăți foarte mari de slănină sau chiar bucăți mari de oase.

În funcție de preferințele tale sau de particularitățile alimentelor pe care dorești să le pui la îngheț, vei alege între o variantă cu separatoare sau una fără niciun fel de compartiment.

În acest moment, pe piață există un competitor important al lăzii frigorifice: congelatorul vertical. Este preferat de mulți, deoarece seamănă mai mult cu un frigider, fiind mai aspectuos și neocupând la fel de mult spațiu. Totuși, acestea nu este la fel de eficient ca o ladă frigorifică.

 • Lada frigorifică portabilă

Dacă trăiești într-o rulotă, călătorești mult sau ai de făcut o excursie mai lungă, o ladă frigorifică portabilă, ar putea fi o soluție salvatoare pentru tine. Sunt ideale și pentru a păstra reci băuturile răcoritoare pe timp de vară, fiind perfecte pentru o petrecere la piscină sau un barbecue.

Deși gențile frigorifice cu care am fost obișnuiți sunt o subcategorie importantă, există lăzi frigorifice portabile mult mai diferite decât ceea ce ne imaginăm.

Spre exemplu, există un model de dimensiuni mari, aproape cât un model convențional. O altă variantă este aceea a lăzii frigorifice auto. Sunt deosebite de gențile frigorifice deoarece pot fi conectate la o sursă de curent. Cel mai adesea acestea vor fi dotate cu un port, pentru a putea fi conectate direct la bateria mașinii. Astfel, pot păstra alimentele la o temperatură constantă.

O geantă frigorifică este dotată cu un sistem de izolare termică și cu rezerve înghețate. În momentul în care acestea se încălzesc însă, același lucru se va întâmpla și cu alimentele.

Dimensiuni și capacitatea de stocare

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le stabilești înainte de a căuta o ladă frigorifică este spațiul pe care poți să i-l oferi, precum și cantitatea de alimente pe care presupui că vei avea nevoie să le pui la îngheț.

Organizare spatiu lada frigorificaO privire atentă asupra stilului tău de viață, te va ajuta să faci o alegere bună. De exemplu, întreabă-te: locuiești singur, ești căsătorit sau ai o familie neobișnuit de mare? Lucrezi de acasă sau folosești bucătăria doar la sfârșit de săptămână? Nu are sens să cheltuiești mulți bani pe o ladă frigorifică de dimensiuni medii sau mari, când nu ai nevoie de atât de mult spațiu de stocare pentru alimentele tale.

Ține minte că modelele mari sunt menite pentru a servi nevoilor unor familii mari, de regulă, cu mai mulți de 6 membri.

Vei găsi cu ușurință atât modele mari cât și mai mici. Acestea pot avea o capacitate de chiar peste 400 l. Totuși, acestea modele foarte mari nu sunt menite pentru uz convențional, ci pentru utilizare industrială în magazine, restaurante etc.

Pe lângă numărul de membrii ai familiei, ia în considerare și frecvența cu care faci cumpărături. Spre exemplu, dacă preferi să mergi odată pe lună la cumpărături, sau de două ori, vei avea de congelat mai multe alimente, ceea ce ridică necesitatea unei lăzi frigorifice de până în 300 de litri, dar minim 150l.

Dacă obișnuiești să faci cumpărături în fiecare săptămână însă, nu vei avea nevoie atât de mari, deci alege o ladă frigorifică cu o capacitate de până în 100 de litri.

Design

În ultimii ani, producătorii au fost din ce în ce mai sensibili la nevoia clienților de electrocasnice frumoase, de aceea au investit mai mult în aspectul lăzilor frigorifice, deși acestea sunt aparate, mai degrabă, rudimentare. Dacă acest aspect nu te interesează deloc, ești în avantaj, deoarece nu va trebui să plătești în plus și pentru acest considerent.

În cazul în care lada frigorifică va fi amplasată undeva la vedere, faptul ca aceasta să aibă un aspect mai drăguț, poate avea o oarecare importanță și să cântărească ceva mai mult în alegerea ta.

Dacă ești în căutarea unui model contemporan, sunt multe variante care au termostatul la vedere, lacăte foarte aspectuoase, compartimente pentru organizarea spațiului, precum și alarme pentru temperatură. Toate acestea oferă un look sofisticat lăzii frigorifice.

Există și variante speciale cu două nivele, bineînțeles mai înalte și mai înguste. Primul nivel, de jos în sus, este un sertar pe care îl poți deschide oricând cu mare ușurință. Cel de sus este exact ca o ladă normală cu capac. Așa cum este și normal, e un model mai scump, deoarece are o ergonomie mai mare, dar se potrivește foarte bine în orice bucătărie modernă.

Opțiunile de curățare

Pentru ca o ladă frigorifică sa funcționeze la parametrii optimi, aceasta trebuie păstrată curată în permanenta. Unele modele au un orificiu de scurgere sau o tava detașabilă care te vor ajuta sa elimini surplusul de apă în momentul dezghețării.

Producătorii specifica de obicei metodele optime de curățare și întreținere ale lăzii frigorifice. De exemplu, anumite substanțe de curățare pot deteriora învelișul protector al interiorului lăzii. Așadar, mare atenție la curățare și întreținere.

Zgomot

Lada frigorifica pentru proviziiDacă lada frigorifică va fi instalată într-o zonă din casa ta în care vei petrece mult timp, de exemplu bucătăria, holul sau alt spațiu, zgomotul este un aspect la care să fii foarte atent.

Obiectivul tău, în acest caz, va fi să alegi o ladă frigorifică cu un nivel de zgomot cât mai redus posibil. Astfel te vei asigura că acest aparat nu te va enerva sau deranja în timpul odihnii din cauza sunetului pe care îl emite.

Desigur, dacă aparatul va fi instalat în subsol sau garaj, poate face un zgomot mare și tot nu te va deranja. Un lucru de care să ții cont însă este faptul că modele mai silențioase costă mai mult.

Așadar, dacă ai un buget redus, alege o ladă frigorifică ce poate fi instalată fără probleme în garaj sau alte spații lai lăturalnice.

Dezghețarea

Dezghețarea congelatorului este o sarcina cu care va trebui să te confrunți din când în când. Activitatea este foarte neplăcută, deci alege o ladă frigorifică care nu este prea dificil de dezghețat, sau chiar care nu are nevoie de acest tip de întreținere deloc.

Cele mai bune lăzi frigorifice sunt dotate cu funcția „auto-dezghețare” sau „auto-defrost”. Astfel, nu va trebui să te chinui prea mult cu această sarcină.

De asemenea, poți consulta review-urile altor utilizatori, unde ai putea să observi cât de greu sau ușor le-au fost lor să dezghețe acest aparat.

Controlul temperaturii

Majoritatea lăzilor frigorifice operează la temperatura de -18 grade Celsius pentru a păstra alimentele în condiții de deplina siguranță.

Unele modele beneficiază de funcții avansate de control al temperaturii pentru cei mai pretențioși dintre noi.

Datorita spațiului generos de depozitare, lăzile frigorifice sunt binevenite în orice gospodărie.

Temperaturile scăzute ușor de controlat le fac sa fie opțiunea ideala pentru conservarea alimentelor pe termen lung.

Atunci când alegi cea mai buna ladă frigorifică calculează-ți bine dinainte spațiul disponibil și nevoile de congelare pe termen lung pentru a alege un model potrivit nevoilor individuale.

Eficiență energetică

Controlul temperaturii lada frigorificaLada frigorifică tinde să fie mai eficientă energetic decât alte tipuri de congelatoare. Asta deoarece aerul păstrează mai bine alimentele reci, iar ușa nu este deschisă atât de des, dar nici nu permite o cantitate mare de aer cald să pătrundă în interior, așa cum este cazul congelatoarelor verticale.

Cu toate acestea, unele unități consumă totuși mai multă energie decât altele. Poți să îți dai seama de eficiența energetică dacă vei căuta simbolurile exprimate în litere, de regulă: B, A, A+, A++ etc.

Sfatul specialiștilor este acela de a nu cumpăra niciodată un aparat nou care are clasă energetică sub A. Asta deoarece vei plăti fără să fie neapărat nevoie, mult mai mult la factura de electricitate.

Scopul tău este acela de a căuta un aparat cu o clasă energetică A urmată de cât mai multe steluțe. Diferența poate fi majoră. De exemplu, un aparat cu clasă energetică A+++, consumă cu 30% mai puțin decât cele B sau chiar A.

Ce funcții trebuie să aibă cea mai bună ladă frigorifică?

 • Panou de control – o ladă frigorifică trebuie să aibă un panou de control care să îți permită să controlezi temperatura internă. Modul de utilizare ar trebui să intuitiv. Oricine trebuie să poată să facă modificări atât de simple.
 • Alarma de temperatură – sunt ideale pentru a monitoriza fluctuațiile de temperatură în funcționarea sistemului. Alarma poate să fie sub formă vizuală sau auditivă și nu este disponibilă în cazul tuturor modelelor. Așadar, dacă știi că ești o persoană ce are obiceiul să lase mult deschisă ușa la frigidere sau alte aparate, o astfel de alertă ar putea fi practică.
 • Sistem de răcire static – este mai bai bun decât cel cu aer forțat sau cu ventilator, deoarece reduce riscul de ardere al alimentelor.
 • Funcția de dezghețare automată – prezentă mai ales în cazul lăzilor frigorifice cu capac din sticlă.
 • Înghețare rapidă – această funcție le permite cantităților mari de hrană să fie aduse foarte rapid la temperaturi scăzute. Astfel, substanțele nutritive se conservă mai bine.
 • Iluminat interior
 • Lacăt – util mai ales dacă în familie sunt copii mici.
 • Compartimente – verifică mereu ce include pachetul de livrare al fiecărui model. Acestea nu sunt disponibile în cazul tuturor modelelor și s-ar pitea să fie o justificare pentru diferența de preț. Unele modele nu au coșuri de depozitare, dar au separatoare. Este important ca acestea să fie ajustabile și chiar detașabile.

Poți găsi cea mai bună ladă frigorifică online. Aici vei putea să consulți oferta a mai multor magazine fără să te deplasezi.

În plus, ai posibilitatea de a studia mai îndeaproape producătorii, cei mai recomandați fiind: Whirlpool, Arctic, Gorenje, Zanussi, Heinner, Star-Light.

Ține cont și de mărturiile altor utilizatori. Poți evita astfel o investiție proastă. Astfel, acordând atenție tuturor informațiilor de mai sus, vei reuși să cumperi cea mai bună lada frigorifică pentru tine și familia ta.

Cea mai bună ladă frigorifică: recomandări

Luând în calcul sfaturile de mai sus, analizând oferta de pe piața și părerile cumpărătorilor, va recomandăm mai jos câteva modele de lăzi frigorifice bune ce oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Lada frigorifica Whirlpool WHM3911, 394 l

Lada frigorifica Whirlpool WHM3911, 394 l

Fast Freeze – Ingheata mult mai repede. Procesul de inghetare se accelereazã prin simpla apãsare a butonului care permite o conservare mai bunã a alimentelor preferate.
Gestionare ideala a spatiului – Aceasta lada Whirlpool este echipata cu 3 cosuri convenabile care te ajuta sa-ti pãstrezi in mod corect pachetele, cutiile si pungile cu mancare congelatã.
Noul sistem led oferã o vizibilitate crescutã a spatiului in intregul congelator.
Capac echilibrat – Balamale usoare, inovatoare, pentru o usa cu inchidere lina

Vezi detalii si pret

2. Lada frigorifica Beko HSA37540N, 350 l

Lada frigorifica Beko HSA37540N, 350 l

Congelare rapida – Iti permite congelarea preparatelor preferate uniform si intr-un timp scurt.
Panoul de control permite setarea rapida a temperaturii in compartimente si selectarea functiilor dorite. Astfel, utilizarea este facila si confortul tau este sporit.
Securizare Yala – Permite inchiderea etansa si securizarea usii congelatorului.
Cosurile metalice ale lazii frigorifice iti permit accesul facil la legumele si fructele preferate.

Vezi detalii si pret

3. Lada frigorifica Arctic AO40P30+, 360 l

Lada frigorifica Arctic AO40P30+, 360 l

Un congelator fiabil, fabricat din materiale neinflamabile, cu o izolatie densa ce ofera siguranta si eficienta sporita in utilizarea produsului.
Cu un volum brut de 374 l, capacitate de congelare de 18 kg in 24 ore, congelatorul ofera flexibilitate in stocarea diverselor tipuri de alimente.
Avantajul esential al produsului este autonomia de pana la 36 ore in cazul intreruperii alimentarii cu curent electric.

Vezi detalii si pret

4. Lada frigorifica MIDEA MDRC405FZF01CE, 290l

Lada frigorifica MIDEA MDRC405FZF01CE, 290lLada frigorifica Midea imbina managementul spatiului cu performanta de conservare ridicata.
Aceasta dispune de un spatiu de stocare mai mult decat generos, avand o capacitate de 290 l.
Lada este dotata cu o izolatie de calitate, asigurandu-se astfel un consum redus de energie si o functionare mult mai eficienta in procesul de racire.
Nivel de zgomot de 41dB si vibratii reduse.

Vezi detalii si pret

5. Lada frigorifica Star-Light CFM-290FWH, 290 l

Lada frigorifica Star-Light CFM-290FWH, 290 lSistem dezghetare congelator: Manual
Numar cosuri: 1 – Numar usi: 1
Tip panou de comanda: Mecanic
Capacitate de inghet / 24h: 14 Kg
Volum net total: 290 l
Iluminare LED – Termostat reglabil – Roti pentru deplasare.

Vezi detalii si pret

Citește și
2 Comentarii
 1. Ioan Săbăduş spune

  Felicitari pt munca depusa !
  Am vreo 3 zile de cand caut o lada frigorifica de peste 400 litri, dar inca nu m-am hotarat. Am asteptat reducerile de la E-mag si Altex, dar … degeaba.

 2. cristi spune

  Salut,
  Sunt in cautare de lada frigorifica, insa problema este ca va fi pozitonata intr-o camera neincalzita. Exista si la lazi aceeasi problema de nefunctionare sub 10 C ca si la combinele frigorifice?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată