Cea mai bună hotă decorativă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (46 voturi, media: 4,88 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună hotă decorativă de bucătărie? Ce funcţii şi caracteristici trebuie să aibă hota decorativă potrivită nevoilor tale? Citeşte ghidul nostru şi alege ceea ce este important pentru tine!

De ce să alegi o hotă de bucătărie decorativă?

Cea mai buna hota decorativaCea mai bună hota de bucătărie decorativă este numită convenţional dispozitiv de aerisire pentru bucătărie şi este proiectată nu numai pentru a elimina aburul şi grăsimea de la prăjeli sau fumul de ţigară şi microparticulele nocive, ci şi pentru a etala arta modernă, funcţională şi elegantă pe care o conferă acest dispozitiv.

Aceste hote decorative sunt alese de către persoanele care doresc să aibă nu numai o aparatură electrocasnică cu o tehnică bună a caracteristicilor de calitate, ci de asemenea, sunt preocupaţi de estetica, stilul şi frumuseţea bucătăriei.

Frumoasă, laconică, cu linii ce se potrivesc perfect cu interiorul unei bucătării moderne, hotă de bucătărie decorativă, datorită aspectului estetic şi a puterii motorului, va aduce nu numai beneficii interiorului ci va oferi şi un plus de eleganţă. Gospodinele moderne au convingerea că o bucătărie fără hotă nu se numeşte bucătărie.

O hotă decorativă nu numai că va da un aspect elegant şi foarte modern oricărei bucătării, dar va menţine pereţii şi tavanul curat iar mobilierul bucătăriei nu va mai fi plin de fum sau de grăsime. În general, aceste consecinţe pot fi observate vizual, iar despre miros şi aer poluat nici nu poate fi vorba.

Cum alegi cea mai bună hotă decorativă

Astăzi, pe piaţă sunt oferite o gama largă de modele ale hotelor decorative ce se încadrează în diferite intervale de preţ. Acest aspect te face să te gândeşti la combinaţia cea mai raţională dintre preţurile şi calitatea produselor pentru a alege cea mai bună hotă care să ofere anumite facilităţi bucătăriei.

În general, hotele decorative au un design plăcut, focusat pe aspectul bucătăriei. De obicei aceste dispozitive au atât o dimensiune mai mare cât şi o putere de absorbţie mai mare. Hotele, indiferent dacă sunt decorative sau nu, se montează deasupra suprafeţei de gătit şi sunt prevăzute cu un coş telescopic care se poate extinde până în tavan.

Aceste dispozitive au funcţia de a elimina mirosurile neplăcute, fumul, particulele nocive şi aburul din încăpere.
De hotele decorative sunt interesate persoanele care sunt preocupate de aspectul modern şi elegant al bucătăriei.

Designul hotei decorative poate fi ales în funcţie de designul bucătăriei. Aceasta poate fi amplasată în mijlocul bucătăriei, dacă suprafaţă de gătit de află acolo sau la perete dacă spaţiul nu-ţi permite amplasarea spaţiului de gătit la mijloc.

Hotă cu evacuare sau cu recirculare

Hota decorativa cu lumini si sticlaIndiferent de model, toate hotele sunt proiectate pentru a curăţa aerul din spaţiul bucătăriei. Acest procedeu este realizat prin una din cele două metode, şi anume: metodă de filtrare a aerului cu recirculare şi metodă cu ajutorul ventilaţiei sau cu evacuare. Modelele actuale de hote decorative pentru bucătărie sunt adesea echipate cu ambele sisteme de acţiune.

Hotele decorative cu evacuare

La hotele cu evacuare, ventilatorul extractor atrage aerul poluat şi îl evacuează în afară locuinţei. Acesta este atras printr-o gură de ventilaţie, pentru că apoi să fie eliberat în mediul exterior. Avantajul acestui tip de hotă este faptul că este eliminată o cantitate mare de aer poluat iar în cazul în care doreşti să consumi mai puţină energie electrică, această poate funcţiona pe baza tirajului natural.

Hotele decorative cu recirculare

Principiul de funcţionare al hotelor cu recirculare este uşor diferit de cel al hotelor cu evacuare. Ventilatorul extractor atrage aerul poluat trecându-l printr-un sistem de filtrare şi apoi eliberându-l curăţat înapoi în bucătărie. Avantajul acestui tip de hotă este acela că se montează foarte uşor şi foarte simplu şi reprezintă singură varianta în cazul în care nu deţii un perete care să dea spre exterior sau nu se poate crea un spaţiu de evacuare din varii motive.

Filtrele hotei decorative

Filtrele hotei sunt proiectate pentru a filtra grăsimile şi uleiurile sau fumul care sunt eliberate în timpul gătirii. Prin urmare, hota de bucătărie necesită instalarea unui filtru care să nu permită trecerea acestor grăsimi direct în motor. Aceste filtre pot fi de unică folosinţă sau reutilizabile.

Filtrele lavabile sunt realizate din aluminiu şi pot fi scoase pentru a fi curăţate după un anumit timp de utilizare. Curăţarea lor este foarte simplă, necesitând doar apă caldă şi detergent sau soluţie specială, dacă este cazul.

Filtrele de unică folosinţă nu se spală. Acestea trebuie să fie doar înlocuite atunci când sunt încărcate cu prea multă grăsime.

Funcţiile hotei decorative

Hota decorativa filtre din aluminiuPrima funcţie a hotei de bucătărie este de a elimina fumul, grăsimea şi aburul rezultate la gătire. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul motoarelor cu care sunt dotate. Unele hote sunt dotate cu un singur motor iar altele cu două motoare.

Apoi trebuie să prezinte un sistem de iluminare cu LED-uri sau cu Halogen, pentru a vedea mult mai bine suprafaţă de lucru. Panoul de control poate fi amplasat frontal sau sub carcasa. Pe panoul de control sunt amplasate butoanele de acţionare a treptelor de viteză şi a sistemului de iluminare.

Puterea de absorbţie

Puterea de absorbţie standard este de circa 500 mc/ora. Pentru eficientă, această putere de absorbţie se calculează în funcţie de dimensiunea bucătăriei.

Service şi garanţie

Orice produs comercializat primeşte o garanţie de calitate care are o durata de cel puţin 24 de luni. În mod normal garanţia este inclusă în preţ. În cazul unei defecţiuni de fabricaţie, poţi merge cu garanţia la service-ul cu care magazinul are încheiat un contract de colaborare.

Cea mai bună hotă decorativă: recomandări

Ținând cont de sfaturile din articol, analizând oferta existentă și părerile cumpărătorilor, vă recomandăm în continuare câteva modele de hote decorative care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Hota KÜGERR D 100 60cm – Putere Absorbtie 983 mc/h

Hota KÜGERR D 100 60cmMare Putere de Absorbtie (983 m3/h).
Sistem de Blocare D-Block – Pentru a impiedica impuritatile si intrarea prafului pe cos de evacuare.
Moduri Silentioase Profunde – 5 Niveluri de Viteze
Raport de Economie de Energie pana la 65%.
Digital – Control pe Ecran – Avertizare de Curatare Filtru
Filtre care pot fi spalate la Masina de Vase
Programare de Oprire Automata – Inox Complet Inoxidabil

Vezi detalii si pret

2. Hota incorporabila decorativa Bosch DWW09W450

Hota incorporabila decorativa Bosch DWW09W450Hotă decorativă: montare pe perete, ce oferă flexibilitate în proiectarea bucătăriei.
Capacitate de evacuare: 410 m³/h, asigură rapid împrospătarea aerului din bucatarie.
Turbină cu 2 circuite de aer, de putere mare.
Iluminare cu halogen: iluminare optimă și economică.
Foarte silențioasă: performanță ridicată la doar 53 dB.
Filtru de grăsime din metal (poate fi curăţat în maşina de spălat vase).

Vezi detalii si pret

3. Hota incorporabila decorativa Whirlpool AKR 037 G BL

Hota incorporabila decorativa Whirlpool AKR 037 G BL

Tehnologie inovatoare, caracteristici speciale și comenzi ușor de utilizat pentru utilizarea ușoară a hotei.
Control ușor – Panoul de control are o interfață analogică simplă și ușor de utilizat.
Hota Whirlpool are trei viteze, care vă oferă un control deplin asupra performanței sale.
Datorită tehnologiei de aspirație periferică, aburul de la gătit este absorbit pe marginea exterioară a hotei și nu prin filtrul de grăsime din mijloc.

Vezi detalii si pret

4. Hota incorporabila decorativa Hansa OKP631TH

Hota incorporabila decorativa Hansa OKP631THPerformanţa ventilatorului turbinei: 700 m³ / h.
Iluminare: 2×20 W cu halogen. La orice model, lampa poate fi aprinsă chiar dacă ventilatorul nu este în funcţiune.
Filtru de grăsime, din aluminiu : 2.
Sistem de comandă: butoane de comandă Soft-Touch.
Numărul treptelor de viteză: 3 – Puteţi regla puterea hotei în funcţie de cantitatea de alimente preparate.

Vezi detalii si pret

5. Hota incorporabila decorativa Heinner DCH-650GX

Hota incorporabila decorativa Heinner DCH-650GX

Putere maxima de absorbtie: 643 m3/h.
3 trepte de viteza – Butoane tip “push”
Motor: 1 x 190W
Filtru de aluminiu lavabil
Material: inox + sticla
Diametru tub de evacuare: 150 mm
Lampa de iluminare: 2 x 2W LED

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată