Cea mai bună aerotermă pentru acasă

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (46 voturi, media: 4,89 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună aerotermă pentru acasă? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă aeroterma potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna aeroterma pentru acasaOdată cu instalarea sezonului rece suntem din ce în ce mai preocupați de asigurarea mijloacelor de generare a căldurii în căminul nostru. Deoarece de confortul nostru din casă depinde și sănătatea noastră, este necesar să alegem cele mai bune metode de încălzire.

În cazul în care ești în căutarea unei surse de căldură care să funcționeze rapid, dar temporar, cea mai bună aerotermă pentru acasă ar putea fi soluția potrivită pentru tine.

În comparație cu alte sisteme de încălzire ce nu necesită încorporare, aeroterma se dovedește a fi deosebit de practică și accesibilă.

Dacă ești în căutarea aerotermei ideale, află din acest articol cum alegi cea mai bună aerotermă pentru acasă.

Top 3 aeroterme recomandate

De ce să alegi cea mai bună aerotermă pentru acasă?

Aeroterma este un aparat de încălzire ce funcționează, de cele mai multe ori, pe bază de electricitate. O rezistență generează căldură care este mai apoi difuzată în încăpere de o un ventilator ce elice ce funcționează la o viteză ce va păstra temperatura caldă a aerului.

Diferența de dimensiune și rapiditate în difuzarea căldurii, face ca aeroterma să fie probabil o soluție mai eficientă temporar decât convectoarele, radiatoarele sau caloriferele electrice. De asemenea, acestea tind să aibă un preț de achiziție ceva mai mic decât alte metode de încălzire temporară.

Cu toate acestea, aeroterma este însă un aparat care folosește electricitate, și poate aduce cifre considerabile în plus pe factura ta de curent. De aceea este necesar să alegi aeroterma ideală, care să ofere căldură la un nivel satisfăcător, păstrând în același timp limite rezonabile în ceea ce privește consumul electric.

Cum alegi cea mai bună aerotermă pentru acasă

Așa cum probabil ai anticipat, din cauza abundenței de oferte de pe piață, să găsești cea mai bună aerotermă pentru acasă ar putea deveni o sarcină copleșitoare care să îți consume mult timp.

Aeroterma pentru acasaDe asemenea, dacă nu ești la curent cu câteva criterii simple de selecție, ai putea sfârși cu un model nepotrivit pentru tine, și nimănui nu îi convine să se trezească cu o investiție nefericită. Pentru a alege aeroterma care va satisface cel mai bine nevoile locuinței tale, îți recomandăm să te informezi foarte bine.

De exemplu, poți consulta un ghid de cumpărături ca acesta de față. Noi l-am pregătit cu toate informațiile de care ai nevoie pentru a face cea mai înțeleaptă achiziție, și suntem siguri că la sfârșit vei putea identifica cel mai bun raport calitate/preț de pe piață la ora actuală.

Așadar, în alegerea ta ține cont de următoarele aspecte importante.

Tipologia

În funcție de capacitatea de lucru aerotermele pot fi de două tipuri: aeroterme convenționale sau aeroterme industriale.

  • Aeroterme convenționale

Ar putea fi dificil să recunoști tipul de aerotermă în ofertele de pe piață, mai ales dacă în descrierea produsului nu este menționată destinația lui de funcționare.

În aceste condiții îți poți da seama dacă un aparat de încălzire este pentru acasă sau pentru nivel industrial verificând puterea acestuia, precum și volumul de aer cald capabil să îl difuzeze eficient. Dacă ești în căutarea unei aeroterme pentru acasă îți recomandăm un model convențional.

În general modelele convenționale oferă o putere cuprinsă între 1500-2500W, ceea ce înseamnă că pot încălzi un volum de aproximativ 20 – 40 metri cubi de aer. De cele mai multe ori acești parametri vor fi suficienți pentru o locuință sau un apartament.

  • Aeroterme industriale

Modele industriale sunt potrivite în cazul în care îți dorești să încălzești o locuință mai mare sau un spațiu mai extins în care de exemplu îți dorești să adăpostești animale de timp de iarnă.

Modelele electrice potrivite au o putere de minim 3000W și sunt capabile să încălzească o suprafața  de aproximativ 30 de metrii pătrați.

Pentru suprafețe și mai mari, deja putem vorbi despre aerotermele cu GPL sau motorină, care au o putere mare de încălzire, fiind potrivite pentru spații de peste 200 de metrii pătrați.

Sistemul de încălzire

Aeroterma cu ventilator pentru acasaModalitatea de încălzire este un alt criteriu care separă aerotermele în două categorii: aeroterme cu ventilatoare sau cu convecție. Alegerea ta va depinde de rapiditatea cu care preferi să se încălzească încăperea, precum și cât de mult îți dorești să reziste efectul termic.

Aeroterma cu ventilare va difuza cu o anumită putere aerul încălzit de rezistența incandescentă, în așa fel încât aerul din încăpere va fi încălzit forțat.

Procesul este foarte rapid, practic vei simți căldura imediat, dar deoarece obiectele nu apucă să se încălzească, efectul de căldură se va pierde rapid după ce aparatul nu mai funcționează.

Aeroterma cu convecție însă încălzește aerul treptat. Te-ai putea afla într-o situație în care încălzirea lentă a aerului să îți priască, de exemplu dacă ai de încălzit un spațiu în care există obiecte care nu reacționează bine la schimbările bruște de temperatură.

Aeroterma cu convecție degajă căldura pe verticală, încălzind obiectele odată cu aerul. Astfel căldura va rezista mai mult după ce aparatul este oprit. Dacă ești în căutarea celei mai bune aeroterme pentru acasă însă, suntem de părere că una cu ventilator ar fi o soluție mai potrivită pentru așteptările tale.

Alimentare

Sistemul de alimentare este un alt criteriu pe care trebuie să îl verifici înainte de a alege o aerotermă care să fie folosită de toată familia. Pe piață se găsesc modele electrice sau care folosesc combustibili, motorină sau GPL (gaz petrolier lichefiat).

Ultimele două opțiuni sunt potrivite doar atunci când ai de încălzit spații mari, care sunt folosite în scop industrial. De exemplu hale sau șantiere, unde folosirea unei aeroterme electrice ar fi cu mult mai costisitoare. Pentru acasă însă, cu siguranță cea mai bună aerotermă este cea electrică.

Având dimensiuni potrivite și neprovocând un nivel de zgomot prea mare, aeroterma electrică este alegerea ideală pentru locuință și familie. Mai mult decât atât, este și cea mai sigură alegerea deoarece nu emite noxe periculoase, și îți permite să controlezi cât mai bine căldura pe care o va degaja, astfel încât nici un membru din familia ta, nici măcar cei mici, să nu fie afectați negativ de aerotermă.

De asemenea, dacă vei avea de încălzit încăperi mici sau moderate în dimensiune, aeroterma electrică nu va determina un consum de electricitate care să te îngrijoreze prea tare.

Dimensiune

Dacă ești în căutarea unui sistem de încălzire simplu care să fie portabil să nu ocupe mult spațiu, atunci așteptările îți sunt confirmate. O aerotermă electrică are dimensiuni foarte prietenoase cu spațiul limitat, este ușoară și facil de mutat dintr-o încăpere în alta.

Greutatea ei nu ar trebui să te îngrijoreze prea tare. De obicei nu depășește 5 kg, dar este destul de grea încât să aibă o stabilitate bună și să nu pună în pericol siguranța copiilor curioși.

Design

Design aeroterma de pereteNu putem ignora nici aspectul estetic. În general aparatele de încălzire sunt destul de inestetice, având un aspect banal. Deși design-ul nu este cel mai important aspect pe care să îl iei în considerare, este bine să știi că cele mai des întâlnite nuanțe peste care vei da sunt cele deschise-alb, închise-negru sau  metalice-gri.

Vei observa de asemenea că există mai multe forme, dar toate sunt limitate în dimensiuni pentru a-ți permite să le incluzi cu ușurință în decorul  casei tale, fără să influențeze aspectul plăcut al camerei prea mult, sau fără să strice efectul estetic al camerei.

Ce funcții trebuie să aibă cea mai bună aerotermă pentru acasă?

  • Termostat – cea mai bună aerotermă trebuie să aibă încorporat un termostat care să regleze, să oprească sau să pornească aparatul în funcție de temperatura din cameră, evitând astfel cheltuieli inutile.
  • Trepte de ventilare – sau opțiuni de reglaj. Este recomandat să aibă cel puțin 3 trepte de reglaj al vitezei de ventilare și al temperaturii degajate. Astfel vei putea avea mai mult control asupra consumului de energie.
  • Protecție anti-îngheț – O funcție utilă atunci când folosești aeroterma în anexele locuinței cum ar fi garajul, sau atunci când o folosești într-o casă de vacanță.
  • Lumini – Un indicator luminos este ideal fie pentru a semnaliza că aparatul este în funcțiune, fie pentru a semnala probleme de funcționare are aparatului.
  • Oprire automată – Este periculos să acoperi grilajul aerotermei atunci când este în funcțiune. O funcție de oprire automată atunci când este acoperit aparatul este un aspect pe care să îl cauți în mod deosebit la o aerotermă.
  • Treaptă pentru aer rece – unele aeroterme pot permite să expulzarea aerului rece, asigurând un efect răcoritor pe timp de vară. Cu toate acestea nu va înlocui un ventilator deoarece puterea de răcire nu este egală cu cea de încălzire.

Producători

Recomandăm achiziționarea unei aeroterme doar de la companiile care au o reputație bună în fabricarea de aparate electronice. Cea mai bună aerotermă pentru acasă va fi fabricată de un brand care se simte obligat să își păstreze standardele de calitate ridicate. Astfel vei avea garanția achiziționării unui aparat de încălzire care să te satisfacă.

Cele mai populare branduri care oferă aeroterme pe piața din România sunt: Rowenta, Tesy, Hecht, Stanley sau Heinner. De asemenea, nu cumpăra niciodată un produs până nu îi verifici rating-ul precum și comentariile celorlalți utilizatori.

Aceste păreri pot fi găsite foarte ușor online, și te pot ajuta să îți faci o imagine completă cu privire la produsul pe care intenționezi să îl cumperi. Urmând toate sfaturile din acest articol, vei găsi rapid cea mai bună aerotermă pentru familia și locuința ta.

Cea mai bună aerotermă: recomandări

Ținând cont de sfaturile din articol, analizând ofertele existente si părerile cumpărătorilor, vă putem recomanda câteva modele de aeroterme pentru acasă care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Aeroterma cu rezistenta ceramica ARGO FUSION 2000 W

Aeroterma cu rezistenta ceramica ARGO FUSION 2000 WIncalzitor digital cu rezistenta ceramica – Consum minim in standby Mode: 1.5W.
Sistem inteligent de reglare a puterii de incalzire (putere ECO POWER)).
Display digital, simboluri cu LED-uri portocalii.
Telecomanda care poate fi utilizata de la o distanta de pana la 6 metri.
Oscilatie automata la 90 de grade pentru o circulatie optima a aerului.
Timer programabil (1-24 ore) – Termostat digital (15-35 gr.C).
Filtru anti-polen/ praf pozitionat in partea din spate.

Vezi detalii si pret

2. Aeroterma electrica Klarstein Hightower Heat

Aeroterma electrica Klarstein Hightower HeatAerotermă cu încălzitor ceramic pentru încălzirea rapidă a încăperilor reci.
Clima plăcută: nici un miros neplăcut de ardere în timpul funcționării (fără praf).
Două etape de încălzire (1200 W și 2200 W) cu termostat reglabil în trepte (10 – 49°C).
Acesta atinge toate colțurile: rotație comutabilă pentru o distribuție mai bună a căldurii.
Căldura plăcută: temperatură reglabilă cu pornire / oprire automată.
Comoditate ridicată: inclusiv telecomandă pentru un control convenabil.

Vezi detalii si pret

3. Aeroterma ceramica de perete Taurus Alpatec RCMB 23. 2000W

Aeroterma ceramica de perete Taurus Alpatec RCMB 23. 2000W

Putere: 2000W, clasa energetica A, display LED.
Element de incalzire ceramic PTC.
2 trepte de putere: 1000 / 2000W.
Functie aer rece – timer 8 ore – Temperatura reglabila intre: 18° – 45°C.
Afisare temperatura ambientala – Functie de oscilatie grila,
Protectie la supraincalzire – Telecomanda.

Vezi detalii si pret

4. Aeroterma ceramica de perete TESY HL 274W PTCW

Aeroterma ceramica de perete TESY HL 274W PTCWDouă nivele de putere: 1000 W / 2000 W.
Afișaj LED – Programator săptămânal 24h / 7d.
Regulator al temperaturii electronic 10-49°C.
Moduri de funcţionare: Rece/Cald/Aer fierbinte.
Funcţie „Fereastra/ușa deschisă“ – oprește alimentarea atunci când detectează o fereastră deschisă.
Telecomanda – Element de încălzire PTC – Protecţie împotrivă supraîncălzirii.

Vezi detalii si pret

5. Aeroterma ceramica de perete Star-Light PTCA2000W

Aeroterma ceramica de perete Star-Light PTCA2000WPuterea sa de 2000W este suficient de mare pentru a incalzi cu succes aproximativ 40 metri cubi de aer.
Functia Timer – Setarea aparatului pentru o perioada de functionare de 0-8 ore.
Aparatul este dotat cu o telecomanda ce contine tasta de “Pornire/Oprire”, tasta “Mode” cu ajutorul careia puteti regla puterea de incalzire, tasta “Oscil” cu ajutorul careia radiatorul poate schimba directia de emisie a aerului cald in incapere, tasta “Timer” cu ajutorul careia puteti seta temporizatorul si nu in ultimul rand tastele “+” si “-“ cu ajutorul carora puteti seta temperatura dorita.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată