Cea mai bună husă de scaun cu masaj

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (26 voturi, media: 4,73 din 5)
Încarc...

Cum alegi cea mai bună husă de scaun cu masaj? Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă husa de scaun cu masaj potrivită nevoilor tale? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cea mai buna husa de scaun cu masajAtunci când duci un stil de viață agitat, momentele de relaxare devin foarte prețioase. Provocarea apare atunci când nu ai timp pentru momente de relaxare, sau acestea sunt foarte rare. Una din metodele preferate ale oamenilor de relaxare este masajul, iar una din cele mai bune modalități de a ne relaxa în acest fel este cu ajutorul unui scaun cu masaj.

Știm cu toții că un astfel de scaun este destul de costisitor, iar dacă petrecem mult timp la muncă, sau avem un loc de muncă ce necesită să ne deplasăm mult, nu ne putem folosi cât ar trebui de un astfel de scaun. În această situație devin foarte utile husele pentru scaun cu masaj. Aceste dispozitive pot transforma un fotoliu, un scaun de birou  sau un scaun auto într-un scaun pentru masaj.

Dacă vrei să afli de unde poți cumpăra un astfel de produs la un preț bun, precum și cum alegi cea mai bună husă de scaun cu masaj, te invităm să citești în continuare acest articol.

De ce să alegi cea mai bună husă de scaun cu masaj?

Efectele masajului asupra sănătății, fizice și mintale, s-au dovedit a fi foarte benefice. Mai ales pentru o persoană care practică o muncă grea, sau petrece mult timp la birou într-o postură inconfortabilă, o astfel de husă se poate dovedi perfectă.

Masajul eliberează tensiunea din mușchi și stimulează circulația sanguină, ceea ce duce la numeroase efecte benefice asupra sănătății întregului corp. De asemenea, fiind o husă, aceasta este ușor de transportat și de folosit în deplasare.

Unele modele se pot monta pe scaunul auto, ceea ce îți permite să te bucuri de un masaj sănătos și relaxant, și chiar de încălzire, în propria mașină. Din acest motiv, o husă de scaun cu masaj este o variantă foarte bună pentru cei care lucrează ca șoferi.

Pe lângă faptul că are un preț bun, este versatilă și compactă, această husă este mult mai silențioasă decât un scaun cu masaj și condițiile de siguranță sunt ridicate, astfel încât o poți folosi fără griji.

Cum alegi cea mai bună husă de scaun cu masaj

Toate aceste avantaje însă, nu sunt oferite de orice husă de scaun cu masaj. Pentru a te putea bucura de toate beneficiile unui astfel de produs, este necesar să alegi cea mai bună husă de scaun cu masaj.

Husa de scaun cu masaj shiatsuOferta de pe piața din România va deveni curând suficient de abundentă pentru a-ți crea probleme atunci când vrei să alegi cel mai bun produs. De aceea, pentru a afla cum poți alege cea mai bună husă de scaun cu masaj care să satisfacă în mod corespunzător nevoile tale, te sfătuim să te informezi foarte bine înainte de a face orice achiziție.

În acest sens am pregătit un ghid de cumpărături care conține toate criteriile pe care trebuie să le urmărești atunci când vrei să alegi o astfel de husă. Știm că vrei să te bucuri de toate avantajele ei la cel mai bun preț. De aceea, îți garantăm că la sfârșitul articolului vei putea identifica care este cel mai bun raport calitate/preț de pe piață.

Așadar, pentru a face cea mai bună achiziție, ține cont de următoarele aspecte importante.

Zone de masaj

Zonele de masaj sunt punctele sau nodurile de masaj care sunt responsabile efectiv cu procesul de masare. Numărul lor îți vor oferi un indiciu asupra calității și eficienței husei de scaun cu masaj. Se pare că, cu cât sunt mai multe zone se masaj pe suprafața husei, cu atât efectul acesteia va fi mai intens și mai plăcut. În funcție de producători și de suprafața acestora, poți găsi pe piață huse cu 4 sau chiar 14 zone de masaj.

Modul de funcționare al zonelor de masaj, precum și distribuția lor pe suprafața husei, poate face diferența dintre o husă de proastă calitate și una care te va satisface pe deplin. Există huse de masaj în care punctele sau nodurile care activează zonele de masaj se mișcă ascendent și descendent de-a lungul spatelui, sau în care aceste noduri execută mișcări rotative.

Cea mai bună husă de scaun cu masaj combină aceste două mișcări pentru rezultate mai intense. Nodurile de masaj fixe, au o sigură mișcare rotativă. Aceasta poate să fie în sensul acelor de ceasornic, sau contrar acestora. În cele mai multe cazuri, poți controla aceste mișcări în funcție de preferințe. Distribuția acestor noduri contează de asemenea.

În general 2 sau 4 zone de masaj sunt plasate în sona spatelui, de cele mai multe ori acestea executând mișcări de sus în jos, iar 2 sau 4 zone de masaj sunt amplasate în zona capului și a gâtului, acestea executând mișcări circulare ce imită cât mai fidel mișcările unui maseur profesionist.  

Încălzire

Husa masaj de relaxareUna dintre caracteristicile ce trebuie verificate înainte de a alege o astfel de husă este dacă oferă încălzire sau nu. Cea mai bună husă de scaun cu masaj are și funcția de încălzire. Aceasta se dovedește a fi o funcție benefică pentru sănătate, dar și foarte practică.

Masajul combinat cu încălzirea țesuturilor ajută la stimularea circulației locale, contribuie la relaxarea mușchilor, luptă împotriva bolilor articulare, îmbunătățește sistemul imunitar, etc. Mai ales dacă îți dorești să instalezi o astfel de husă pe scaunul auto, varianta cu încălzire este ideală pe timp de iarnă, mai ales dacă mașina ta nu are încălzire în scaune.

Caută deci o husă care să îți poată oferi căldură. În mod normal, aceasta este prima dată resimțită la nivelul spatelui și mai apoi la gât.

Portabilitate

Unul din marile avantaje ale unei huse de scaun cu masaj, este acela că o poți lua cu tine la locul de muncă sau atunci când călătorești. Unele modele au un nivel de portabilitate mai mare decât altele, și îți recomandăm să acorzi atenție acestui aspect, mai ales dacă plănuiești să duci husa cu tine la locul de muncă. În acest sens ține cont de următoarele detalii.

Cea mai bună husă de scaun cu masaj este dotată cu mânere. Acestea te vor ajuta să transporți mult mai ușor husa. Greutatea precum și dimensiunile atunci când este împăturată sunt aspecte care trebuie să te intereseze. Cu cât va fi mai ușoară cu atât va putea fi transportată mai ușor de către oricine și va fi mai ușor de instalat.

Un design compact face o astfel de husă să fie perfectă pentru călătorii.

Compatibilitatea cu scaunul de mașină

Vorbind despre portabilitate este normal să ajungem și la compatibilitatea cu mașină. Dacă vei dori să folosești o astfel de husă pe scaunul auto, este important să te asiguri că poți conecta husa la sistemul electric al mașinii. Majoritatea huselor vin cu un adaptor pentru priza auto de la brichetă.

Dacă ești un șofer profesionist sau pur și simplu ești obligat să petreci mult timp în mașină, vei fi încântat să poți pune husa pentru masaj pe scaunul auto. Cu toate acestea, sub nici o formă nu recomandăm folosirea husei pentru masaj în timp ce conduci. Asta deoarece este posibil ca masajul să cauzeze spasme musculare ce îți pot pune în pericol concentrarea sau abilitatea de a conduce. Așadar, folosește husa pentru masaj în mașină, doar atunci când aceasta este parcată.

Masaj cu vibrații

Producătorii de huse de scaun cu masaj evită să introducă zone de masaj cu noduri în zona de șezut, întrucât aceasta pot provoca disconfort. De aceea, pentru masajul mușchilor fesieri, a coapselor și a zonei lombare, există opțiunea masajului cu vibrații. Optează pentru o husă care are această funcție integrată.

Husa masaj scaun autoVibrațiile masează foarte bine mușchii fesieri și zona lombară și stimulează circulația sanguină ceea ce face ca mușchii să se relaxeze. Pentru a putea să te bucuri cu adevărat de această funcție, alege un dispozitiv care îți permite să reglezi intensitatea vibrațiilor. Cu cât este mai mare gradul de control, cu atât te vei putea bucura de un masaj mai plăcut.

Versatilitate

Un avantaj în fața clasicelor scaune de masaj pe care îl au husele este acela că nu îți masează doar spatele și gâtul. Cele mai bune modele sunt capabile să ofere un masaj plăcut și umerilor, brațelor, zonei de șezut, precum și gambelor sau picioarelor.

O husă de scaun cu masaj poate fi folosită în mai multe scopuri în funcție de nevoile tale. Acesta este un motiv în plus pentru care ar trebui să alegi mai degrabă o husă și nu un fotoliu sau un scaun pentru masaj.

De asemenea, cea mai bună husă este aceea ce poate să te servească în cele mai multe scopuri, pentru ca tu să beneficiezi de o experiența de masaj cât mai relaxantă și mai completă.

Tehnica de masaj

Husele de scaun cu masaj pot simula mai multe tehnici de masaj. Fiecare tehnică aduce cu sine beneficii specifice, de aceea este recomandat să alegi o husă care încorporează cât mai multe stiluri de masaj posibil. Asta crește șansele ca tu să găsești un program de masaj de care să te bucuri cu adevărat.

Viteza și intensitatea

Este recomandat să alegi o husă care să îți ofere un control extins asupra vitezei și a nivelului de intensitate al masajului. Astfel vei beneficia de un control sporit asupra întregii experiențe de masaj. O modalitate de controla intensitatea masajului se poate dovedii foarte utilă.

Așa cum știm, suntem persoane diferite care experimentează relaxarea diferit. În timp ce unii oameni vor aprecia un masaj la o intensitate mare, pentru alții acesta s-ar putea dovedii dureros. Acesta este motivul pentru care important să poți seta cât mai precis nivelul de intensitate pentru a te putea bucura de control.

Controlul vitezei se va dovedii util atunci când husele au inclusă o porțiune ce masează prin vibrații. Cel mai probabil, nu vei aprecia mereu să stai pe ceva ce vibrează în continuu. Variantele mai ieftine nu îți oferă același grad de control. În acest caz poți improviza.

Dacă masajul este prea dur, poți pune un prosop între tine și husă. Dacă este prea superficial, cu cât te vei apropia mai tare de husă și te vei apleca pe ea, cu atât vei resimții masajul mai bine. Aceste improvizații însă, îți pot răpii din relaxare, așa că gândește-te bine dacă merită sacrificiul.

Programe de masaj

Husa de masaj cu telecomandaUnele huse de scaun cu masaj vin dotate cu programe de masaj predefinite. Te poți bucura astfel du un masaj, pur și simplu alegând unul din programele de masaj oferite de aparat.

Majoritatea huselor de masaj, îți permit să creezi personal un program pe care îl găsești confortabil, și să îl salvezi. Cele mai bune huse care nu vin cu programe de masaj prestabilite, îți permit totuși să creezi propriul program de masaj.

Telecomanda

Cele mai multe huse de scaun cu masaj vin echipate cu o telecomandă, dar nu toate husele includ acest dispozitiv de control. De aceea este foarte important să consulți cu atenție descrierea produsului. Cea mai bună husă de masaj are o telecomandă inclusă. Aceasta îți va permite să controlezi mai ușor întreaga experiență a masajului.

Aceasta va însemna că nu vei fi distras prea mult pentru a porni sau opri dispozitivul de masaj. Cu toate acestea, nu este nevoie să pornești sau să oprești aparatul până nu ești așezat pe el. Acesta este motivul pentru care producătorii aleg să includă o telecomandă cu fir și nu una wireless.

Verifică lungimea firului, astfel încât acesta să fie suficient de lung pentru a putea controla ușor husa.

Măsuri de siguranță

Este obligatoriu să verifici ca husa pentru masaj să aibă un sistem anti-supraîncălzire, și ferește-te de husele ce nu au această funcție. De asemenea, sunt foarte apreciate husele ce se închid singure după o perioadă de timp prestabilită.  Această perioadă variază în funcție de model. În general, se încadrează între 5 și 20 de minute.

Această funcție este utilă în cazul în care uiți husa în priză. Astfel se previne supraîncălzirea sau consumul de electricitate în exces. Cele mai bune huse de scaun cu masaj, îți permit să setezi un termen de închidere în funcție de preferințele tale.

Acum că ai la dispoziție toate informațiile necesare, ești gata să faci cea mai bună alegere. Îți recomandăm să comanzi online. Astfel vei găsi mult mai ușor oferte foarte bune la un preț accesibil și îți va fi mai ușor să compari produsele pentru a alege unul care se pliază cel mai bine pe nevoile tale.

De asemenea, poți consulta părerea altor cumpărători care au încercat deja produsul. Review-urile lor sincere te pot ajuta să îți faci o imagine completă asupra unui produs, și astfel poți să anticipezi în ce măsură produsul îți va satisface și ție nevoile.

Suntem siguri că alegând informat, vei putea să te bucuri de cea mai bună husă de scaun cu masaj.

Cea mai bună husă de scaun cu masaj: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva modele de huse de scaun cu masaj care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Husa masaj shiatsu spate si vibratie sezut Daga MA 3500

Husa masaj shiatsu spate si vibratie sezut Daga MA 3500 Tehnica Shiatsu: intinde si relaxeaza muschii prin miscari circulare si de apasare.
Cele 4 bile rotative din dotarea aparatului de masaj imita miscarile folosite in tehnica Shiatsu ce actioneaza de-a lungul intregului spate,asigurand un masaj complet.
Partea de jos asigura un masaj prin vibratii ce are rolul de a imbunatati circulatia sangelui si de a oxigena tesuturile.
Se pot combina diverse zone de masaj cu caldura infrarosu.

Vezi detalii si pret

2. Husa de masaj Shiatsu Colia Care Tergum M9

Husa de masaj Shiatsu Colia Care Tergum M9Tehnica Shiatsu: Intinde si relaxeaza muschii prin miscari circulare si de apasare.
Design ergonomic de lux: Se potriveste perfect cu pozitia naturala a coloanei si este realizata din piele ecologica.
Masaj personalizat: Alege dintre 6 programe de masaj si 3 niveluri de intensitate. Are de asemenea temporizator si functie de vibratii.
Capetele de masaj mobile se deplaseaza de-a lungul coloanei si acopera toata suprafata spatelui.

Vezi detalii si pret

3. Husa Scaun Auto, Birou sau pentru Acasa cu Incalzire si Masaj in 5 Zone

Husa Scaun Auto, Birou sau pentru Acasa cu Incalzire si Masaj in 5 Zone

Masajul transmite intregului corp in vibratii frecvente care stimuleaza circulatia sanguina in intreg corpul.
Functia suplimentara de incalzire sporeste confortul si relaxarea. Este deosebit de benefic pentru tensiunea musculara – intregul corp se relaxeaza si calmeaza.
Datorita designului ergonomic si materialelor flexibile, se potriveste in orice loc.
Husa are cinci programe de masaj: pulsatila, atingere, rulare, framantare sau in mod automat.

Vezi detalii si pret

4. Husa pentru scaun auto sau birou cu functie de masaj si incalzire

Husa pentru scaun auto sau birou cu functie de masaj si incalzireHusa cu incalzire si masaj este proiectata pentru a va oferi posibilitatea sa va relaxati in autoturism, acasa sau la birou.
Aceasta este compusa dintr-un material dur si rezistent, placut la atinger si usor de curatat.
Husa dispune de o telecomanda usor de operat care controleaza incalzirea, cele 5 motoare de masaj, cele 5 programe de masaj si 3 trepte de putere.
Are 5 zone de masare (partea superioara/centrala/inferioara a spatelui, coapse).

Vezi detalii si pret

5. Husa auto cu masaj si incalzire electrica cu telecomanda

Husa auto cu masaj si incalzire electrica cu telecomandaHusa auto pentru scaun, cu masaj si incalzire electrica, este alegerea potrivita pentru orice anotimp, dar mai ales pentru anotimpul rece si calatoriile lungi si obositoare.
Aceasta husa este prevazuta cu o unitate de incalzire si una de masaj in zona lombara, functiile de masaj si de incalzire putand fi activate si individual.
Este realizata din materiale de calitate iar dublura matlasata din interior o face sa se transforme intr-un suport moale si confortabil pentru intregul corp.

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată