Cel mai bun set de oale de inox

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (28 voturi, media: 4,36 din 5)
Încarc...

Cum alegi cel mai bun set de oale din inox? Ce proprietăți și caracteristici trebuie să aibă un set de oale din inox de calitate? Citește ghidul nostru și alege informat.

Cel mai bun set de oale din inoxPentru ca gătitul în bucătăria personală să fie o activitate cât mai plăcută este necesar să ai la îndemână ustensile, recipiente și vase de calitate.

De calitatea acestora va depinde în mare măsură calitatea preparatelor tale, precum și timpul pe care îl vei petrece în bucătărie, de aceea este important să alegi cu grijă obiectele pe care le vei întrebuința.

În orice bucătărie este indispensabil un set de oale de diferite dimensiuni, iar noi ți le vom recomanda azi pe cele din inox. Fiind un material foarte rezistent și deosebit de practic în bucătărie, inoxul este o alegere excelentă pentru oalele pe care le vei întrebuința cu siguranță frecvent în bucătărie.

Află în acest articol cum alegi cel mai bun set de oale de inox.

De ce să alegi cel mai bun set de oale de inox?

Oalele de inox câștigă din ce în ce mai multă popularitate în ultimii ani. Pe lângă faptul că materialul nu va produce rugină și are o rezistență deosebită la căldură și condiții extreme, inoxul își poate păstra aspectul luxos ani la rând.

Asta pentru că inoxul nu se pătează și se poate curăța destul de ușor chiar dacă mâncarea se arde. Având în vedere aceste avantaje, nu este de mirare să te gândești să achiziționezi o astfel de oală.

Și pentru că în bucătăria ta vei avea nevoie cu siguranță de mai multe oale de diferite dimensiuni, este recomandat să alegi o variantă mai economică decât aceea de ale cumpăra de fiecare separat, și să cumperi un set de oale de inox.

Echipat cu principalele dimensiuni de care ai nevoie, cel mai bun set de oale de inox este o investiție de viitor în bucătăria ta.

Cum alegi cel mai bun set de oale din inox

Vase de gatit din inox pentru acasaOferta de pe piață poate fi însă copleșitoare și poți ușor să faci o achiziție ce nu este cu adevărat în avantajul tău.

Pentru a determina ce set de oale este cel mai potrivit pentru bucătăria ta, precum și care este cel mai bun raport calitate/preț de pe piață, îți recomandăm să consulți un ghid de cumpărături ca acesta de față.

Ne-am străduit să adunăm toate informațiile de care ai nevoie într-un singur articol.

La sfârșitul lui vei putea să alegi cea mai bună ofertă disponibilă în prezent pentru a te bucura de calitate la cel mai bun preț.

Pentru a alege cel mai bun set de oale de inox ține cont de următoarele aspecte importante.

Conductibilitatea căldurii

Particularitățile materialului din care este fabricată o astfel de oală trebuie să te intereseze în mod deosebit. Inoxul, un aliaj format din oțel, crom și carbon, este unul din cele mai rezistente metale în condițiile expunerii la un tratament termic direct.

De asemenea, datorită reacției cromului cu oxigenul, inoxul nu va ruginii, fiind protejat de o peliculă fină. Dezavantajul inoxului apare însă atunci când vorbim despre conductibilitatea căldurii.

Nefiind un material cu o conductibilitate foarte bună, căldura nu va fi distribuită uniform în vas, ceea ce va însemna că alimentele de la bază se vor găti mai rapid decât cele de deasupra. Acest lucru poate afecta negativ atât calitatea mâncării precum și procesul de igienizare al vasului.

Pentru a evita o gătire neuniformă este important să alegi un set de oale de inox de calitate.

Cel mai bun set de oale de inox conține oale care au baza confecționată din aluminiu sau cupru. Aceste două metale pot distribui căldură de 5 sau chiar 9 ori mai bine decât inoxul.

Deși nu sunt la fel de rezistente ca inoxul, faptul că baza oalei este încă învelită în acest aliaj o protejează suficient de bine pentru a nu îți face probleme o lungă perioadă de timp.

Bineînțeles, un set de oale cu baza din aluminiu sau cupru este mai scump decât un set de oale din inox simplu. Cu toate acestea, o investiție într-un set de oale de inox  ieftin nu este înțeleaptă.

Acesta nu își va dovedi niciodată rentabilitatea deoarece îți va compromite mâncarea și procesul de gătire va fi foarte solicitant întrucât va trebui să supraveghezi în permanență oala.

Aceste este motivul pentru care te îndemnăm să cauți un set de oale de inox cu baza din cupru sau aluminiu, chiar dacă are un preț mai ridicat, aceasta fiind cea mai bună ofertă.

Reactivitatea metalelor

Oale din inox de calitateTe va preocupa doar dacă vei alege un set de oale de inox cu baza din aluminiu. Unele metale pot produce o reacție cu diferite substanțe provenite din alimente, alterând gustul mâncării.

Acesta este și cazul aluminiului care poate reacționa la sucurile acide și poate schimba gustul natural al mâncării. Poți evita acest defect în cazul vaselor din inox dacă te vei asigura că baza de aluminiu este învelită în inox.

Unul din marile avantaje al inoxului este faptul că nu reacționează în nici un fel cu substanțele din alimente, permițându-ți să le gătești fără să îți fie teamă că gustul acestora va fi influențat de o reacție chimică nedorită. Mâncarea își va păstra mereu gustul natural.

Ce piese ar trebui să conțină cel mai bun set de oale de inox?

Principalul motiv pentru care vei dori să achiziționezi un set de oale și nu una sigură este diversitatea modelelor din set. Este bine să cauți un set cât mai complet și mai diversificat.

Acesta poate constitui un avantaj din mai multe puncte de vedere. Cel mai bun set de oale de inox trebuie să conțină vase cu aceeași formă, dar de diferite dimensiuni.

Acest lucru îți va permite să prepari simultan mai multe feluri de mâncare sau să ai un mai mare control asupra cantității de hrană pe care o vei găti.

De asemenea, faptul de a avea mai multe vase este de dorit deoarece nu vei uza excesiv o singură oală. Astfel le vei putea folosi pentru o durată de timp mult mai îndelungată.

Caută un set de vase din inox care să conțină și o oală sub presiune, precum și diverse alte cratițe. Astfel le vei putea folosi prin rotație, și este mereu de dorit să ai și oale specializate care să îți facă mai ușoară munca în bucătărie.

Vei face economie de timp și te vei bucura mereu de o mâncare bine gătită.

Compatibilitatea cu sursa de căldură

Oale din inox pentru inductieÎnainte de a cumpăra orice tip de vas trebuie să te asiguri că materialul din care este confecționat este compatibil cu sursa de căldură pe care o folosești. Același lucru este valabil și în cazul vaselor din inox.

Din fericire nu vei avea probleme cu inoxul în cazul mari majorități de surse de căldură. Oala de inox poate fi folosită cu succes pe un aragaz ce funcționează cu flacără deschisă, fără să îți fie teamă ca vasul s-ar putea deteriora. 

De asemenea, oalele din inox sunt compatibile și cu plitele electrice și cu plăcile ceramice. Acest tip de sursă de încălzire emite căldură, pe care mai apoi metalul o preia și o distribuie în interior, fără a fi necesară o flacără deschisă.

Singura sursă de căldură care ar putea să îți ridice unele probleme este plita care funcționează pe principiul electromagnetic. Plita cu inducție electromagnetică nu emite căldură, ea influențează metalul cu proprietăți electromagnetice care reacționează termic ulterior.

Aluminiul însă nu are proprietăți electromagnetice, deci dacă setul de oale de inox este prevăzut cu bază din aluminiu, este posibil ca acesta să nu fie compatibil cu o astfel de plită. Pentru a funcționa este necesar ca vasul să fie dotat cu o pastilă magnetică specială.

Cu toate acestea, încă nu există foarte multe plăci care să funcționeze pe bază de inducție, și în cele mai multe cazuri, producătorii menționează clar toate opțiunile de compatibilitate.

Capacitatea vaselor

Diferențele de preț în ceea ce privește un set de oale de inox depinde și de principiul pe baza căruia este conceput setul. Mai precis, vei observa că există seturi care propun în esență același model de oală, doar în diferite dimensiuni.

Set de vase de gatit din inoxUn astfel de set este mai ieftin decât unul care este format din oale care sunt mult mai diversificate ca model. Trebuie deci să decizi ce fel de set este mai rentabil pentru bucătăria ta. Indiferent de alegerea ta, este mereu indicat să ai vase de diferite dimensiuni.

Vei putea astfel să economisești energie, încălzind doar atât cât este necesar, precum și timp, gătind mai multe preparate simultan. De asemenea, vei avea un mai mare control asupra cantității de mâncare pe care o vei găti și nu vei face risipă de alimente.

Preț

Prețul unui set de oale de inox variază în funcție de mai multe criterii, de aceea este bine să ai din timp stabilit un buget și să alegi un set potrivit pentru nevoile bucătăriei tale.

Dacă ai un buget limitat, este bine să știi că există seturi de oale formate din mai puține piese, care să satisfacă totuși toate nevoile bucătăriei tale.

Cu toate acestea, când vorbim de achiziționarea celui mai bun set de oale de inox, economia nu prea intră în discuție, întrucât un astfel de set îți va putea dovedi utilitatea pentru zeci de ani.

Cele mai multe seturi au o durată de viață de cel puțin 10 ani, dar aceasta poate ajunge la mult mai mult dacă vei întreține corespunzător vasele.

Prețurile variază și în funcție de tipul de vas, precum și de dimensiunea oalelor. Un set care include o oală sub presiune va costa mereu mai mult indiferent de numărul de vase care este inclus. Același lucru este valabil și în cazul vaselor de mare capacitate. Seturile care conțin oale de 30-50 l vor costa mereu mai mult.

Înainte de a face o investiție verifică mereu părerea altor utilizatori. Astfel vei putea să îți faci o părere completă asupra a ceea ce ești pe cale să cumperi și vei achiziționa cel mai bun set de oale de inox.

Cel mai bun set de oale de inox: recomandări

Ținând cont de sfaturile de mai sus, analizând părerile cumpărătorilor și oferta existentă, vă recomandăm în continuare câteva seturi de oale din inox care oferă un raport calitate/preț excelent.

1. Set de oale din inox 10 piese Tescoma ULTIMA

Set de oale din inox 10 piese Tescoma ULTIMAOale de lux Tescoma ULTIMA cu sistem revoluționar de reglare a aburului și strecurare pentru un gătit și mai simplu.
Setul complet conține 5 oale cu dimensiuni diferite și capace.
Capacul poate fi plasat pe mâner, aburul se scurge înapoi în oală.
Oalele au fund extra rezistent de tip sandwich și scală pentru măsurare ușoară.
Realizate din oțel inoxidabil de calitate superioară 18/10, mânere din plastic.

Vezi detalii si pret

2. Set 10 piese Tefal Duetto, Inox

Set 10 piese Tefal Duetto, Inox

Setul 10 piese Tefal Duetto contine: Oala inalta 22 cm, Craticioare 16 cm, Oala 18 cm, Oala 20 cm, Oala 24 cm si 5 capace.
Tehnologie inteligentă, pentru utilizare uşoară.
Această gamă premium este confecţionată din oţel inoxidabil de calitate 18/10 garantată timp de 10 ani.
Învelişul antiaderent Power Resist asigură extra durabilitate şi alunecare perfectă, pentru sesiuni de gătit excelente şi curăţare uşoară.

Vezi detalii si pret

3. Set oale si tigai otel inoxidabil Jumbo Gourmet Line Blaumann BL 3133

Set oale si tigai otel inoxidabil Jumbo Gourmet Line Blaumann BL 3133

Articolele sunt produse dupa cele mai riguroase standarde germane, din otel inoxidabil.
Functioneaza pe orice sursa de caldura, putand fi folosite atat pe aragaz cat si pe plita cu inductie, reducandu-se astfel consumul cu pana la 35%.
Design-ul functional al produselor le face foarte usor de curatat.
Manerele au un design elegant, minimalist, functional, sunt ergonomice si placute la atingere si sunt special create pentru o manevrare cat mai usoara.
Articolele din acest set sunt gradate, pentru dozarea optima in timpul gatitului.

Vezi detalii si pret

4. Set 7 piese oale inox Banquet BRAVURA

Set 7 piese oale inox Banquet BRAVURASetul de 7 oale din inox va satisface cererile celor mai pretențioși bucătari.
Mânerele sunt prevăzute cu suprafața din silicon, datorite cărei nu vă veți arde.
Grosime perete 0,5 mm, grosime bază 0,5 mm inox + 2,0 mm aluminiu + 0,5 mm 18/0 protector.
Setul conține: cratiță fără capac 16 x 9,5 cm 1,5 l  – oală cu capac 16 x 9,5 cm 1,5 l – oală cu capac 18 x 10,5 cm 2 l – oală cu capac 20 x 11,5 cm 3 l.

Vezi detalii si pret

5. Set 8 piese inox Heinner Aleida

Set 8 piese inox Heinner Aleida

Setul Heinner Aleida are acoperire si maner din inox.
Baza este capsulata in 5 straturi, are gradare interioara si capac tip strecuratoare.
Setul contine:
– Cratita cu capac, 16 cm  si 1.8 l
– Cratita cu capac, 18 cm si 2.5 l
– Cratita cu capac, 20cm  si 3.5 l
– Semioala cu capac, 24 cm si 6 l

Vezi detalii si pret

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicată